Vertrouwenscontantpersoon (VCP)

O&O wil dat iedereen in een aangenaam en veilig sportklimaat zijn of haar sport kan beoefenen. Wanneer je je niet prettig voelt over een situatie, bijvoorbeeld door het gedrag van trainers, (mede)sporters of anderen binnen de club, dan wil O&O dat graag weten.

Natuurlijk kun je hiervoor terecht bij het bestuur. Maar soms is het fijn om in vertrouwen over jouw situatie te praten. Bij O&O hebben we twee vertrouwenscontactpersonen bij wie je hiervoor terecht kunt: Daniëlle Strijbosch en Frank Thies.

VCP

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag, of hier een vraag over heeft. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan agressie, bedreiging, belediging, discriminatie, (seksuele) intimidatie, mishandeling of pesten, maar ook doping of matchfixing.

Een gesprek met de vertrouwenscontactpersoon is vertrouwelijk. Hij of zij biedt een luisterend oor, geeft raad en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. De vertrouwenscontactpersoon kan je doorverwijzen naar de juiste experts of je helpen bij mogelijke vervolgstappen. Bijvoorbeeld voor het indienen van een klacht bij de vereniging, sportbond of politie. Maar je kunt ook gewoon even met hem of haar praten.

Daarnaast adviseert de vertrouwenscontactpersoon de vereniging op regelmatige basis om preventieve maatregelen te nemen.

Daniëlle en Frank

Graag stellen we ons voor

Mijn naam is Daniëlle Strijbosch, 32 jaar oud en woonachtig in Zwijndrecht. Ik ben getrouwd, waardoor sommigen mij wellicht beter kennen als Daniëlle Kuikman. Ik heb vroeger zelf geturnd binnen O&O, ben 10 jaar actief geweest als trainster en ondertussen zijn mijn 3 kinderen ook bekend met de peutergym van O&O.

Als vertrouwenscontactpersoon van O&O wil ik voor alle huidige leden graag een toegankelijk aanspreekpunt zijn.

Mijn naam is Frank Thies, 35 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Ik heb tot mijn 23ste geturnd bij O&O, heb jarenlang (jeugd)activiteiten georganiseerd en ben daarnaast zo’n 10 jaar trainer geweest bij voornamelijk recreatiegroepen.

Als vertrouwenscontactpersoon wil ik mijn bijdrage leveren aan een veilige en gezonde sportomgeving binnen de vereniging die ik nog steeds een warm hart toedraag.

Een vertrouwelijk gesprek

Contact opnemen

Heb jij vragen of wil je je verhaal kwijt over gebeurtenissen bij O&O die je als niet-prettig hebt ervaren? Of ben je getuige geweest van een onprettige situatie? Blijf er niet mee rondlopen. Daniëlle of Frank helpt je graag verder.

Je kunt hen benaderen door een kort berichtje te sturen naar vertrouwenscontactpersoon@o-en-o-zwijndrecht.nl. Je hoeft hierin nog niet te vertellen waar het over gaat. Er wordt snel contact met je opgenomen om een afspraak in te plannen.

Mail Daniëlle en Frank

Vertrouwenscontactpersoon KNGU

Als je liever contact hebt met een vertrouwenscontactpersoon van de KNGU, is dit ook mogelijk.
Meer informatie daarover vind je hier.