Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Finaleplaatsen voor Bart en Boudewijn in Koper

Na het EK turnen in Roemenië hebben Bart Deurloo en Boudewijn de Vries niet stilgezeten en zijn vol door gegaan met hun trainingen. Beiden wisten zich te plaatsen bij de wereldbekerwedstrijden in het Sloveense Koper voor de toestel finales.
Bart Deurloo plaatste zich voor twee finales. Op voltige ging hij als vijfde met 13,900 punten door en op rekstok als vierde met 14,500. Boudewijn de Vries plaatste zich in met 13,850 punten als zesde voor de finale op voltige. Aan de rekstok eindigde Boudewijn verder nog op een twintigste plaats (12,100).Voor de heren was dit weer een mooi meetmoment na het EK turnen. Zaterdag zullen de finales op vloer, voltige en ringen plaatsvinden en zondag de finales op sprong, brug en rek.

Trots op EK-turners

Bij de EK Kwalificatiewedstrijden in Cluj-Naboca hebben de Nederlandse turners prima gepresteerd. O&O had maar liefst 3 turners in het Nationale team: Anthony van Assche, Bart Deurloo en Boudewijn de Vries.

Extra trots zijn we uiteraard op de prestaties van Bart Deurloo, die de meerkampfinale wist te halen en een plaatsje in de finale op rek veroverde.

Namens het bestuur: van harte gefeliciteerd.

Onze Oranjemannen kwalificeren zich voor de Olympische Spelen!

De turnmannen hebben zich in navolging van de Nederlandse damesturnsters met een team geplaatst voor de Olympische Spelen. Tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rio de Janeiro maakten zij de droom waar, die vier jaar geleden werd ingezet!

Casimir Schmidt, Michel Bletterman, Epke Zonderland, Bart Deurloo, Jeffrey Wammes, Frank Rijken en reserve Anthony van Assche stonden na de kwalificatiewedstrijd met brons op het erepodium.

Het team eindigde, net als in Glasgow, als 11e in de totaal-ranking met een score van 347.444. In Glasgow hadden de eerste acht landen zich rechtstreeks geplaatst: Japan, China, Groot Brittannië, Rusland, Amerika, Zwitserland, Brazilië en Korea. Met de teams van Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk is het deelnemersveld van 12 nu definitief.

De uitslagen per team vindt u hier.

Complimenten en felicitaties voor de turners en iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen!

Drie O&O turners geselecteerd voor het Olympic Test Event

Wanneer er geen wijzigingen meer plaats vinden dan zulal O&O op zaterdag 16 april aanstaande met drie turners vertegenwoordigd zijn in het mannenteam op het Olympic Test Event (OTE) in Rio de Janeiro.

Bondscoach Mitch Fenner heeft hiervoor een voorlopig team samengesteld en zegt hierover het volgende:

“Given the unfortunate fitness situation, and depending upon continued recovery over the next 3 weeks, I have selected our  potentially strongest team under these circumstances. If for any reason changes prove necessary, we have until the 8th of April to make them.”

Voorlopig team OTE:
O&O-turners Anthony van Assche, Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt (PAX- Haarlem) Jeffrey Wammes (Flik Flak -´s-Hertogenbosch) en Epke Zonderland (Topsport Noord / Heerenveen).
Er is op dit moment nog geen reserveturner benoemd. Deze zal ook uiterlijk 8 april bekend worden en is afhankelijk van het herstel van de op dit moment geblesseerde turners.

Het team wordt begeleid door coaches Bram van Bokhoven, Jeroen Jacobs en Daniel Knibbeler. Daarnaast zullen fystiotherapeut Niels Hagen, sportarts Karin Top, persattaché Janny Vermeule en delegatieleider Hans Gootjes het team bijstaan.
Internationaal jurylid Vincent Reimering is door de KNGU afgevaardigd naar dit evenement en reist met het team mee.

Het mannenteam reist op 12 april richting Rio de Janeiro en zal op 16 april in de derde subdivisie om 18:30 lokale tijd (23:30 uur Nederlandse tijd) starten op het onderdeel Voltige.

Team Challenge Stuttgart
In de voorbereiding op het OTE turnen de Nederlandse mannen nog twee wedstrijden. Op 18 en 19 maart aanstaande zullen twee teams deelnemen aan de Team Challenge in het Duitse Stuttgart. Deze teams zijn als volgt samengesteld:
Team 1: Glenn Smink – Jorian Ilbrink – Rick Jacobs – Yuri van Gelder – Bram Verhofstad
Team 2: Frank RijkenAnthony van AsscheBoudewijn de Vries – Jeffrey Wammes – Michel Bletterman

De begeleiding voor deze wedstrijd bestaat uit coaches Bram van Bokhoven (tevens delegatieleider), Daniel Knibbeler, Jos van Klink, fysiotherapeut Niels Hagen en de juryleden Raymond Nankoe en Rogier Hellenbrand.

Bart Deurloo zal komend weekend onder begeleiding van coach Jeroen Jacobs een wedstrijd in Frankrijk turnen.

De tweede voorbereidingswedstrijd vindt plaats op 2 april in Waddinxveen tegen Frankrijk.

Aanvullende gegevens