Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

Turner Boudewijn de Vries (27) heeft te kennen gegeven zijn topsportcarrière te beëindigen. Boudewijn de Vries, lid van onze vereniging, startte zijn internationale carrière in de Oranjeselectie in 2008 met deelname aan de Jeugd-Europese kampioenschappen, daarna nam hij als senior in 2013 deel aan de Europese Kampioenschappen in Moskou. Boudewijn heeft de KNGU vaak vertegenwoordigd bij interlandwedstrijden, worldcupwedstrijden, de Europese Kampioenschappen in 2015 en 2017 en de Wereldkampioenschappen in 2014 en 2017. Meer en meer heeft Boudewijn zich tot een voltigespecialist ontwikkeld. Daarnaast was Boudewijn een vaste waarde in de voorbereidingstrajecten voor grote toernooien in de afgelopen Olympische cyclus. Boudewijn heeft altijd een positieve bijdrage gehad in de teamvorming en was een direct aanspreekpunt voor het team vanuit zijn rol als voorzitter van de KNGU-Atletencommissie.
Boudewijn komt voor het laatst in actie bij de Nederlandse kampioenschappen die op 26 en 27 juni a.s. in de Rotterdamse Ahoy gehouden worden.

Lees meer: Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

O&O turners in kernteam Tokyo

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de Oranjeselectie bepaald die samen de voorbereiding ingaan voor de Olympische Zomerspelen in Tokyo in 2020. De selectie volgt op de ‘Nationale Test’, die afgelopen weekend plaatsvond.
De Oranjeselectie bestaat uit drie onderdelen, te weten het Kernteam Tokyo (KTT), Specialistenteam Tokyo (STT) en Instroomteam Tokyo (ITT). Het Kernteam bestaat uit acht turners die zich samen voorbereiden op de teamkwalificatie voor de Olympische Zomerspelen in 2020. In het Kernteam zijn onze turners Anthony van Assche, Bart Deurloo en Frank Rijken opgenomen. Boudewijn de Vries maakt deel uit van het Specialistenteam.

Bij deze keuze van het kernteam van 8 turners is gekeken naar de eigen prestaties bij de vooraf overeengekomen toestellen en oefeningen en ook nadrukkelijk naar de inpasbaarheid binnen het team in aanloop naar Tokyo 2020. Aan het einde van het jaar zal er wederom een test plaatsvinden waar turners die nu nog niet zijn opgenomen of zijn afgevallen, zich alsnog in de selectie kunnen turnen.

De 8 turners van het kernteam vormen de voorlopige EK-trajectselectie. De uiteindelijke afvaardiging naar de Europese Kampioenschappen wordt in week 27 bekend gemaakt, na de twee kwalificatiewedstrijden tijdens de NK in Rotterdam (23/24 juni) en in Heerenveen (30 juni). De Europese Kampioenschappen vinden plaats van 9 tot en met 12 augustus in Glasgow.
De voorbereiding voor Tokyo verloopt onder meer via de continentale en mondiale kampioenschappen Turnen in 2018 en 2019. Deze kampioenschappen vinden plaats in Glasgow (EK 2018), Doha (WK 2018), Szczecin (EK 2019) en Stuttgart (WK 2019).

Opnieuw succes voor Bart Deurloo

Bart Deurloo heeft in Morges (Zwitserland) bij het Mémorial Arhtur Gander toernooi opnieuw beslag weten te leggen op internationaal eremetaal. In een sterk bezet toernooi veroverde hij met 56,300 punten knap het brons achter de Oleg Verniaiev (Ukraine)die het goud voor zich opeiste en Marcel Nguyen (Duitsland) die het zilver pakte.

De turners verwerkten een vierkamp naar keuze. Bart had ingeschreven op de onderdelen vloer, voltige, sprong en rek. Op rek kwam Bart 14,500 punten als beste uit de strijd. Op vloer noteerde hij met 13,700 punten een keurige tweede plaats en met een gelijke score op voltige eindigde hij als derde. Zijn sprong werd gewaardeerd met 14,400 punten, goed voor een vijfde plaats.

EYOF Resultaat

EYOF-RESULTAAT

Het Nederlands team bestaande uit de O&O-turners Bradley Noordzij, Wesley de Haas  en PAX-turner Jaro van Wijngaarden heeft de 21e plaats behaald in de landenwedstrijd van het EYOF. Ze scoorden 142.900 punten. Het goud ging uiteindelijk naar het Russische team dat met 161,450 punten het sterkste bleek.

Nederland kende overigens een gehavend team: turner Jaro van Wijngaarden raakte gisteren tijdens podiumtraining geblesseerd en turnde geen volledige meerkamp.

Bradley Noordzij was met 71.600 punten de beste Nederlandse meerkamper. Wesley de Haas behaalde 70,450 punten. Jaro van Wijngaarden kwam in actie op voltige, brug en rekstok en scoorde 32.300 punten.

 

EYOF-team – Bradley – Jaro - Wesley

Aanvullende gegevens