Welkom bij O&O Zwijndrecht, "Sporten doe je bij O&O"

Teams EK turnen bekend

Bondscoaches Jeroen Jacobs (dames) en Dirk van Meldert (heren) hebben de definitieve selecties bekendgemaakt die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Europese Kampioenschappen turnen 2023. De stad Antalya is van 11 t/m 16 april het strijdtoneel voor dit EK.

Het damesteam bestaat uit vijf turnsters. In dit team zijn de O&O-leden Naomi Visser en Eythora Thorsdottir opgenomen. Samen met Tisha Volleman, Sanna Veerman en Sanne Wevers vormen zij de totale damesafvaardiging.

In het herenteam zijn wij bij dit EK ook vertegenwoordigd en wel met Luuk Huernink. Naast Luuk is het team verder samengesteld uit Casimir Schmidt, Loran de Munck, Yazz Ramsahai, Jermain Grünberg, Nico van den Boogaard

Programma

Op 7 en 8 april vertrekken de teams naar Turkije. De heren turnen hun kwalificatiewedstrijd op dinsdag 11 april. De dames komen op 12 april voor het eerst in actie. De top-13 landen plaatsen zich voor het WK in Antwerpen, waar de kwalificatie voor de Olympische Spelen plaatsvindt. Dus naast finaleplekken kan tijdens de kwalificaties ook een startbewijs voor het WK bemachtigd worden.

Promo Vierkant European Championships Gymnastics Antalya 2023

Aanvullende gegevens