Nieuwsbrief

April 2021

Voorwoord van de voorzitter
De temperaturen lopen langzaam wat op en de zon laat zich weer wat vaker zien. Dat komt goed uit, want veel van onze groepen zijn gestart met trainingen buiten! Eindelijk kunnen jullie elkaar weer zien en met elkaar sporten. De samenwerking met de locaties waar we nu buiten mogen sporten is heel goed verlopen; het is hartverwarmend hoe we ontvangen werden!

Het sporten buiten is zeker niet gelijk aan de mogelijkheden in de gemeentezalen en onze eigen turnhal, maar het is meer dan het was. We hopen dat de overige groepen ook snel naar buiten mogen. En uiteraard hopen we nog veel meer op een herstart binnen.

Trots zijn we op Naomi Visser, Bart Deurloo, Frank Rijken en Jordi Hagenaar! Vier topsporters, turnend onder de vlag van O&O, die door de bondscoach zijn geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese kampioenschappen. Deze worden 21 tot en met 25 april gehouden in Zwitserland. Wij wensen hen veel succes!

Nieuwe datum Algemene Leden Vergadering (ALV)
De ALV stond gepland op 16 maart 2021, maar in verband met Covid-19 is deze verplaatst naar woensdag 7 juli 2021

Covid-update n.a.v. persconferentie 20 april 2021
Hoewel er een aantal versoepelingen doorgevoerd gaat worden, blijft de situatie voor de binnensport helaas hetzelfde: wij mogen (voorlopig) nog niet naar binnen…

Mochten er vóór een nieuwe persconferentie nieuwe Corona gerelateerde en/of andere belangrijke ontwikkelingen zijn, stellen wij u daarvan uiteraard gelijk weer op de hoogte via onze socials en website.

Buitentrainingen
Hoewel wij vanwege de Coronamaatregelen nog steeds niet binnen mogen trainen, heeft een aantal collega-buitensportverenigingen, een basisschool en een dansschool gelukkig ruimte op hun accommodaties voor ons vrijgemaakt en kunnen wij inmiddels bij hen buiten aan de slag.

Graag willen wij daarom naast op onze socials en website ook via deze weg onze dank uitspreken aan:
HC Derby, HSV Zwijndrecht, TopSpin Plaza, v.v. Groote Lindt, ZBC ’97 en ZLTC Ter Steeghe en Basisschool Develhoek en Dansant!

Tevens bedanken wij Van Gent Autoverhuur voor het beschikbaar stellen van een vrachtwagen waarmee wij materialen en toestellen naar een aantal locaties hebben kunnen brengen!

Wij zijn erg blij met alle steun die wij hebben mogen ontvangen!

Instuiftraining bij O&O!
Op 6 april is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt dat er in de maand april allerlei evenementen en activiteiten plaats gaan vinden met toegangstesten. Ook de sportsector neemt deel en wellicht heeft u inmiddels gezien dat ook O&O geselecteerd is, namelijk voor 23 april.

Intern wordt er momenteel hard gewerkt om het plan compleet te maken. Zodra dit duidelijk is, zullen wij opnieuw communiceren en ontvangen de betrokkenen persoonlijk meer informatie.

Op naar een nieuwe stap terug onze vertrouwde accommodaties in!

Kijk voor meer info op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2021/04/06/sport-en-jeugdactiviteiten

Selectie EK Turnen bekend
Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen turnen. Het Zwitserse Bazel is van 21 t/m 25 april het strijdtoneel voor dit EK.

De volgende turn(st)ers zijn aangewezen.

Dames 

Naomi Visser | Tisha Volleman | Lieke Wevers en Sanne Wevers 

Eythora Thorsdottir laat dit EK aan zich voorbijgaan. Met de Olympische Spelen in het achterhoofd neemt zij geen risico’s.

Heren

Bart Deurloo | Jordi Hagenaar | Loran de Munck | Frank Rijken | Casimir Schmidt en Epke Zonderland

De delegatie bestaat daarnaast uit:

Coaches Bram van Bokhoven, Aimee Boorman, Jeroen Jacobs, Daniel Knibbeler, Dirk Van Meldert, José van der Veen, Vincent Wevers en Nico Zijp | Arts Petra Keijsers | Fysiotherapeuten Mark Stolk en Tjeerd Tjeerdsma | Juryleden Carlijn Brands, René de Koster, Aukje de Jong en Robert van Oort | Teamleider Jitske Vasbinder | Delegatieleider Mark Meijer.

Wedstrijdinformatie & programma

Tijdens dit kampioenschap komen de turnsters in de tweede en vierde subdivisie in actie. De Nederlandse mannen, maximaal zes, turnen in de eerste en tweede subdivisie. Er mogen maximaal vier turners uitkomen op een toestel. Voor zowel de dames als de mannen is de EK een individueel toernooi; er volgt geen teamuitslag.

De eerste wedstrijddag voor de dames is op woensdag 21 april en voor de mannen is dit
donderdag 22 april (kwalificatiewedstrijd). Deze wordt gevolgd door de meerkampfinale (dames en heren) op vrijdag 23 april. De toestelfinales zijn op zaterdag 24 april (dames; sprong en brug en heren; vloer, voltige en ringen) en zondag 25 april (heren; sprong, brug en rek dames; balk en vloer).  

Bram van Bokhoven: “Dit EK staat voor de heren in het teken van de kwalificatie voor en voorbereiding op de Olympische Spelen komende zomer. Voor Bart en Epke is dit een goede test en voorbereiding, hoewel het ticket van Epke nog bevestigd moet worden. Er is ook nog een kans om een derde ticket voor de Spelen te bemachtigen, hiervoor is de uitslag van de kwalificatiewedstrijd bepalend. Ook bij de dames is dit evenement een goede test op weg naar Tokio. Dit is sinds lange tijd de eerste wedstrijd waarbij de sporters zich internationaal kunnen meten.”

Alle wedstrijden worden gehouden zonder publiek. Meer informatie is te vinden op de website van European Gymnastics.

Bron: https://dutchgymnastics.nl/nieuws/selectie-ek-turnen-bekend

Cadeautjes Grote Clubactie
Doordat we een tijdje niet konden turnen en sporten bij O&O heeft het iets langer op zich laten wachten, maar inmiddels hebben de topverkopers van de Grote Clubactie hun cadeautje ontvangen!

De topverkopers zijn: Bente de Roodt (110), Vera Ammerlaan (105), Yentl Bergsma (65), Lynn Neefs (65), Mia Van Trigt (62), Jenna Van Der Linden (54), Amy McMurray (53), Joewi Schilperoort (50), Elize van Rumph (49), Jaira van de Steen (43), Myron Jansen (40), Kate Verbeek (39), Yuna Neeskens (39), Stacey vd Spek (37), Djinti Kleinhuis (34), Paul de Jongh (33), Noa van Driel (32), Noortje de Leux (32) en Julia Izeboud (30).

Blijf je club trouw!
Op 8 april heeft de Gemeente Zwijndrecht op hun Facebookpagina een filmpje geplaatst met de boodschap om je eigen sportclub, vereniging of fitnessclub te blijven ondersteunen. Ook O&O is in het filmpje betrokken.

“Sporten is strijden, knallen, gezelligheid, zweten, maar ook supporten. Er voor elkaar zijn, ook als het even minder gaat. Sporten op je sportclub, je vereniging of vaste fitnessclub, dat gaat even niet. En zeker niet, zoals je het gewend was.

We weten helaas nog niet wanneer dit wel weer kan, maar er komt een dag dat we weer met elkaar kunnen sporten op het veld, in de zaal, in het zwembad. Bij je eigen club of vereniging. En daar kijken we zo naar uit.

Verenigingen hebben het zwaar en verliezen leden. Laten we er met elkaar voor zorgen dat al deze sportclubs in Zwijndrecht en Heerjansdam blijven staan. Dan kunnen we daar straks weer samen knallen!

Blijf je club trouw. Zeker nu!”

Bekijk hier het filmpje: https://fb.watch/4L95G9WdIv

Paaskleurwedstrijd
Speciaal voor de ‘kleintjes’ hebben wij vóór de Paasdagen een leuke kleurplaat gemaakt en uiteraard waren wij heeeel benieuwd wie deze het mooist kon inkleuren!

De ingekleurde kleurplaat moest vóór woensdag 7 april 2021 ingeleverd worden en er kon kans gemaakt worden op een O&O t-shirt.

Wat hebben wij een boel mooie kleurplaten binnengekregen! Onze jeugd heeft het de jury zeker niet makkelijk gemaakt! Maar na heel goed kijken en lang overleg is er uiteindelijk een keuze gemaakt.

Als allermooiste is bevonden die van Noortje Toth van 6 jaar!

Inmiddels hebben wij Noortje mogen feliciteren en hebben wij haar het door haar gekozen rode t-shirt mogen overhandigen, net vóór haar les op het schoolplein.

En uiteraard vond ze het zelf ook leuk om haar winnende kleurplaat aan iedereen te laten zien. En wij natuurlijk ook!

Aanvullende gegevens