April 2017

Geachte leden, ouders, verzorgers, De Algemene Ledenvergadering ligt achter ons. Alle plannen zijn weer goedgekeurd! De wedstrijdsporters zijn goed op dreef en het aantal recreanten stijgt! Een goede maand ligt achter ons. Ook april heeft weer veel activiteiten in petto. De Europese Kampioenschappen Turnen in Cluj Nacopa – Roemenië. Wie o wie van onze O&O mannen zal worden opgesteld in het Nationale team? De organisatie voor de rommelmarkt is in voorbereiding en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van de activiteiten die voor de komende maand staan ingepland. Uiteraard wensen we onze wedstrijdsporters heel veel succes bij al hun wedstrijden in de regio maar ook binnen en buiten onze landsgrenzen. Maar ook u en jij, die onze lessen wekelijks bezoeken, veel sportplezier.

Het bestuur

Open huis Dansante groepen
Gedurende de gehele maand april houden wij een ope nhuis voor al onze jeugd dansante groepen. Onder deze noemer vallen de streetjazz groepen met de leeftijdsindeling van 7-10 jaar, 10-12 jaar, 13-17 jaar, de kinderdans 4-6 jaar en de ritmische gymnastiek voor de leeftijden 6-8 jaar, 9-11 jaar en 12 jaar en ouder. Bij streetjazz wordt gedanst op hippe en trendy muziek, bij de kinderdans wordt gewerkt met vrolijke dans- en expressievormen en bij de ritmische gymnastiek ligt het accent op elegantie en souplesse. Belangstellenden kunnen gedurende de maand april zonder verdere verplichtingen gratis kennis maken met al deze dansvormen. Nadere informatie met betrekking tot o.a. lesdagen, tijden en locatie is te vinden op onze website of telefonisch te verkrijgen bij het secretariaat mevrouw Nel Kortman, tel. 078-6194230.

Onderlinge wedstrijden en de clubkampioenschappen
18 maart j.l. zijn de onderlinge wedstrijden en de clubkampioenschappen turnen voor de recreanten turners en turnsters van de vereniging gehouden Niet alleen oefeningen aan de toestellen, maar ook oefeningen op muziek voor de afdelingen ritmische gymnastiek passeerden de revue. Met leuke en mooie demonstraties van de acrogroep en streetdance aan het einde van elke wedstrijdronde. Complimenten voor alle “juffen en meesters” die de oefenvormen bij alle 280 deelnemers/sters hebben ingestudeerd. Meer informatie treft u op onze site. 

Koningsspelen
O&O zal een tweetal onderdelen van de Koningsspelen op 21april verzorgen. Er wordt een clinic freerunning en turnen gegeven. De kinderen zullen mee doen via de scholen.

Avondvierdaagse
Ook dit jaar loopt O&O van 6 t/m 9 juni weer mee met de avondvierdaagse. Meer informatie treft u aan op de site www.o-en-ozwijndrecht.nl, via de site kunnen de kinderen zich ook inschrijven.

Verjonging binnen O&O-besturen
Zowel binnen het bestuur van de Stichting O&O (eigenaar turnhal Uilenvliet), als binnen het verenigingsbestuur hebben een aantal bestuurswijzigingen plaats gevonden. Deze mutaties zijn goedgekeurd door de leden tijdens de drukbezette Algemene Ledenvergadering van 20 maart jl. Binnen de Stichting O&O heeft Harald Labordus, na een indrukwekkend lange bestuurderstijd van ruim twintig jaar, het stokje overgedragen aan Chris van Cappellen. Daarnaast is het Stichtingsbestuur uitgebreid met Robert Schellen. Beide heren zijn geen onbekende binnen de O&O-gelederen. In het aantal bestuurders van de vereniging heeft uitbreiding plaats gevonden. Door de komst van Joyce en Stephanie van Cappellen is het huidige team verenigingsbestuurders uitgebreid en bestaat nu uit negen personen. Joyce en Stephanie zullen de coördinatie van de recreantenafdeling op zich nemen. Met de komst van dit viertal jonge mensen is de gemiddelde leeftijd van de huidige bestuurders met maar liefst tien jaar gedaald. De club is trots op deze verjonging!

RG nieuws
De RG selectie heeft de afgelopen maanden mooie resultaten behaald. Zo zijn Ilse van Dam, Tessa vd Bergh en Celeste Kniestedt bij een voorwedstrijd in Dordrecht op het podium terecht gekomen. Dit gold ook voor Fenne Dijkstra tijdens de district kampioenschappen AB in Hillegom. Bij de voorwedstrijd in Hillegom is het senior duo Iris Klingelman en Myrthe van Mourik in de prijzen gevallen, evenals Tessa vd Bergh, Ilse v Dam en Olivera Stepanov, Amy Koedoot en Caithlynn Bezemer. individueel dan wel als duo. Deze gymnasten hebben het ook tijdens de voorwedstrijd
in Spijkenisse heel goed gedaan. In maart zijn Noa Reijmers enTessa de Vroomen in Utrecht op het podium gekomen. Voor de volledige uitslagen van de wedstrijden kunt u terecht op de site: www.o-en-ozwijndrecht.nl Organisatie wedstrijd RG In het weekend 19-21 mei heeft de werkgroep RG de organisatie van de finale C en de tweede voorwedstrijd A in handen. Deze wedstrijden zullen in de Sportboulevard in Dordrecht worden gehouden.

In het zelfde weekend zal ook het EK Junioren in Boedapest worden gehouden. Lente Zwaal maakt hier nog steeds kans hieraan deel te mogen nemen.

Geboorte nieuws
RG Trainster Stéphanie Schoonbeek is bevallen van zoontje, Bram. Van Harte gefeliciteerd!

Turnen Heren
In het weekend van 8 en 9 april neemt Bart Deurloo deel aan de Worldcup in London. In het zelfde weekend komen in Leusden vele anderen in actie. Bij de tweede EK-kwalificatie : Anthony van Assche en Boudewijn de Vries en bij de tweede NK kwalificatie: Frank Scheffer, Daniël Qualm, Lance Visser, Jordi Hagenaar, Jarien Fokkens, Jayden Paton, Omar F’touh, Bram van Gemert, Yuri Visser, Bart de Ruiter, Erik Gàl, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Thomas Kok, Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Luuk Huernink, Luukvan Waaij Bij de NK-kwartfinale: Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Jelle van der Lans, Leon van der Wel, Martin Vrielink Turnen Dames Op zaterdag 22 april doen de pre-instappers D, Vera Ammerlaan, Emma de Man, Sahra Koster en Sarah Roqué mee met de Oranje Cup bij DOS Monster .

Dubbele filmavond voor de jeugdleden
Op zaterdag 8 april organiseert de JAC, in de Kantine aan de Uilenvliet, een dubbele filmavond voor jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes. De eerste film, Finding Dory, start om 17.30 uur en is om 19.25 uur afgelopen. De tweede film, Vaiana, start om 19.30 uur en duurt tot 21.45 uur. Beide films zijn Nederlands gesproken. De entree per film is €2,50 en de consumpties zijn €0,50.

Rommelmarkt
Zaterdag 13 mei a.s. organiseert O&O van 10:00 tot 13:00 uur in en rondom de turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei tussen 19:00 en 20:30 uur. Niet verkochte kleding wordt geschonken aan een goed doel. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong, telefoon 078-6121913 of Netty Pijl 078 6194719 Gevonden voorwerpen De bak gevonden voorwerpen (staat in de berging van de Uilenvliet) puilt weer uit. Medio april zal de bak weer worden leeggemaakt. Kijkt u a.u.b. of er nog spullen tussen zitten die u behoren.

Foto’s
Bij de diverse evenementen die O&O organiseert worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden om te plaatsen op de diverse social-mediakanalen, zoals, website, facebook, instagram e.d. Ook maken we gebruik van foto’s op onze promotieflyers. Mocht u hiertegen bezwaar hebben, dan zullen we proberen plaatsing te voorkomen. Bezwaren kunnen kenbaar gemaakt worden door het volgende door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van:
a. Naam:
b. Mogen geen groepsfoto’s gebruikt worden voor pr-doeleinden. (In dat geval ook niet meewerken aan groepsfoto’s)
c. Mogen individuele foto’s niet gebruikt worden voor pr-doeleinden.

We zullen deze gegevens dan laten weten aan onze lesgevers en beheerders van social-media binnen O&O. Uiteraard kunnen wij niet voorkomen dat wanneer een andere ouder een foto maakt en u en of uw zoon/ dochter op deze foto staat de foto op social media geplaatst wordt.

Mevrouw Bouwer
Een aantal van de “oud gedienden” kent zeker mevrouw Bouwer nog. Zij was immers de echtgenote van Nico Bouwer (reeds geruime tijd overleden). Twee weken geleden is mevrouw Bouwer ten val gekomen, heeft haar heup gebroken. Zij heeft een volledige nieuwe heup gekregen. Inmiddels overgebracht naar het Zorghotel Swinhove Inmiddels loopt ze (weliswaar met hulp van een fysiotherapeut) achter een rollator. Kaartje sturen? Dat kan naar Zorghotel Swinhove – locatie Ambachtstaete – Afdeling 2, kamer 3 – Plantageweg 3 – 3333 GZ Zwijndrecht

Gewijzigde contributies
Tijdens de ledenvergadering van 20 maart j.l. is het voorstel de contributie voor recreanten per 1 april 2017 te verhogen aangenomen, waardoor de nieuwe bedragen er als volgt uitzien.:

t/m 12 j. € 43,50 per kwartaal
13 t/m 17 j. € 48,30 per kwartaal
18 t/m 64j. € 53,25 per kwartaal
65 + € 52,05 per kwartaal 

Agenda
April Open huis dasante groepen
8 april Dubbele filmavond JAC
8-9 april TH World Cup Londen TH 2de kwalificatie EK/NK, Leusden
14 t/m17 april Paasvakantie 21 april Koningsspelen
22 april TD Oranje Cup, Monster
22 april t/m 7 mei Meivakantie

13 mei Rommelmarkt

6 t/m 9 juni Avondvierdaagse

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Januari 2016

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Welkom in het nieuwe sportjaar! Wij wensen u alle gezondheid in het nieuwe jaar. Ook de club wensen wij vooral vitaliteit toe. Immers binnen een club van 97 jaar “jong” kraakt het soms. Momenteel kraakt het niet zozeer binnen onze vereniging, maar wel binnen onze koepel, de KNGU, onze turnbond. In de diverse media heeft u kunnen lezen dat de KNGU momenteel in “zwaar weer” verkeert. Het voorstel was om de ontstane financiële problemen binnen de bond “1 op 1” aan de leden door te berekenen. U begrijpt dat wij, de regio’s en de rayons in het gehele land hierop direct hebben gereageerd. Met andere woorden voor ons als bestuurders start het nieuwe jaar zeer tumultvol.

Een spannend jaar wordt het zeker ook voor onze club. Deze positieve spanning wordt geleverd door de topsporters. Lukt het Lente Zwaal, ritmische gymnastiek, zich te handhaven binnen het nationale jeugdteam? Voor Naomi Visser, turnen dames, is inmiddels bekend dat zij weer voor een jaar is opgenomen in het nationale jeugdteam. En nog gewichtiger lukt het de seniormannen turnen een plaats te bemachtigen bij het team dat mogelijk naar de Olympische Spelen gaat, hiervoor zal eerst nog testevent geturnd moeten worden in april. Lukt het Axel Quist, Boudewijn de Vries, Danny Hamann om weer te worden uitgenodigd deel te nemen aan de Duitse competitie. Allemaal vraagtekens. Aan de inzet van een ieder zal het niet liggen.

Minstens zo belangrijk is het continueren van het ledenaantal van onze club. We mogen bijzonder trots zijn op het sinds jaar en dag continue aantal van rond de duizend leden. Het ene jaar een beetje meer, het andere jaar een beetje minder, maar altijd rond die duizend.
Onze dank hiervoor gaat zeker naar die 48 mannen en vrouwen die tezamen met 30 assistenten er voor zorgen dat O&O al 97 jaar een stempel mag drukken binnen de gymsport. Wij wensen u een sportief 2016!
Het bestuur

Algemene Ledenvergadering
Op donderdag 3 maart zal de algemene ledenvergadering gehouden worden. De uitnodiging en de agenda krijgt u bij de nieuwsbrief van februari.

Turnshow
Reeds nu brengen wij onder uw aandacht de datum van de turnshow. Dit keer op 9 april a.s. Blokt u deze dag alvast in uw agenda? De komende maanden volgt verdere info via deze nieuwsbrief, de site en/of de leiding van de groepen.

Hulp Turnshow
Ook vragen wij wederom uw aandacht om te bezien op welke wijze u ons kunt helpen bij de organisatie van deze turnshow. Hulp in de vorm van adverteren of de broodnodige helpende handen tijdens de dag zelf. In de nieuwsbrief van februari meer hierover.

Oproep!
Voor de turnshow voor de meisjes 9 t/m 11 jaar zijn wij op zoek naar rode, gele en oranje plastic tasjes. Wilt u deze voor ons sparen? Inleveren kan bij uw leiding, zij zullen zorgen dat het bij de juiste leiding terecht komt.

Kerstgala 2015
Het Kerstgala 2015 was wederom een waar festijn voor onze jeugd! 70 kinderen bij de film en daarna nog weer eens 70 kids bij het discofeest! Ontzag voor de nimmer aflatende organisatietalenten van het JAC. Dank voor jullie tomeloze inzet in deze!
Het Bestuur

Opbrengst Grote Clubactie
We bedanken iedereen voor het kopen en verkopen van loten voor de Grote Club Actie. De totale opbrengst was maar liefst € 4.057,77, dus iets meer dan vorig jaar. Er waren 6 Top-verkopers, die inmiddels een kadobon hebben ontvangen. Zij wisten allemaal meer dan 30 loten te verkopen. Dit zijn: Desiree Storm, Lars v.d. Boogaart, Martijn Bal, Megan Mc Murray, Merel den Heeten, Ruben Reedijk. Een paar van hen hebben zelfs twee of drie keer zoveel loten verkocht!

Daarbij een extra vermelding voor de leidsters Stephanie en Joyce van Cappellen. Zij hebben met hun groepen een record-aantal loten verkocht. Dank voor jullie inzet! Via onderstaande link kunt u een artikel lezen over de clubavond en winnaars van de grote clubactie. http://vicinity.picsrv.net/w/2218/c5ffa69864287d3320d89a577fe5e980/0/0

Turnen Dames
Turnster Noami Visser is weer voor één jaar uitgenodigd deel uit te maken van het nationale jeugdteam turnen dames. Voor het opdoen van ervaring traint Naomi 3 dagen in de maand in Heerenveen en gaat dan ook 2 dagen in Heerenveen naar school. We duimen voor Naomi dat ze dit jaar in Bern mag deelnemen aan het jeugd EK.

Turnen Heren
In januari vinden traditioneel de districts-kampioenschappen voor jongens en heren plaats.
Op 23 januari wordt in Alphen aan de Rijn de keuze oefenstof verwerkt. Hierbij komen in actie: Erik Gàl, Dyon Purperhart, Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Rens Hoofs, Jordy Hagestein, Thomas Kok, Damian Manneken, Luuk van Waaij, Koen Kappetijn, Tim Blaauwkamp, Damian Scheper, Kevin van Sonsbeek, Jelle van de Lans, Leon van der Wel, Jordy de Geus, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Jonah Sluimer, Ruben Reedijk, Bodi Winkler, Peter Breedveld. Op 30 januari hebben we het vervolg met de jongens van de verplichte oefenstof in Waddinxveen. Hiervoor hebben we ingeschreven: Mitchel de Haas, Kenji Paizs, Jayden Paton, Lance Visser, Martijn, Bal, Frank Scheffer, Soulaiman Tajjiou, Ryan Franken, Luc van Maaren, Viktor Koonings, Salaheddine Benchikhi, Ivo Holster, Daniel Qualm, Marijn van Dijk, Siem van Vliet, Sil Eijgelsheim, Siebe Biemond, Olivier Kijkuit, Arjan de Veer, Daan Eshuis.

Veilig sportklimaat
Turner Boudewijn de Vries heeft een interview gehad in e-zine, via onderstaande link is dit interview over een veilig sportklimaat terug te lezen. http://www.veiligsportklimaat.nl/e-zine/december2015

Stichting Leergeld Drechtsteden
Voor de goede orde geven we onderstaand maar weer eens de mogelijkheden om een bijdrage aan te vragen bij Stichting Leergeld Drechtsteden. Ouders of verzorgers van kinderen tot 18 jaar kunnen een beroep doen op hulp, indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt. Onder deze regel vallen ook contributie en sportkleding voor sportverenigingen. Het bedrag dat aangevraagd kan worden voor kinderen in de basisschoolleeftijd is € 250,00 per jaar per onderwerp. Er kan maximaal 3x per jaar voor hetzelfde kind worden aangevraagd. B.v. contributie sportclub, schoolreis, muziek/ culturele vorming. Voor kinderen in het voortgezet onderwijs geldt een hoger bedrag van rond de
€ 750,00. Bovendien is er sinds kort een talentenfonds voor kinderen die beschikken over een uitmuntend talent.

Meer informatie is te verkrijgen via:
www.leergelddrechtsteden.nl
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel.: 078-6123119

Sportarts in het basispakket
Vanaf 1 januari 2016 krijgen sporters die door hun huisarts naar een sportarts worden verwezen de kosten vergoed via hun basisverzekering. Sportgeneeskunde is op 1 juli 2014 officieel erkend als medisch specialisme. Vanaf 1 januari 2016 verbinden de zorgverzekeraars aan die erkenning de bijbehorende consequenties en vergoeden de kosten. Voor meer informatie: http://www.sportwerkgever.nl/nieuws/47149-sportarts-in-het-basispakket.html

Agenda
9 januari Nieuwjaarsreceptie en huldigen jubilarissen
9 januari Eerste voorwedstrijd acro
16 januari,TD, wedstrijd N1, N2 2de en 1ste divisie
23 januari, TD, wedstrijd N2, N3 3de divisie
23 januari, TH, district kampioenschappen, keuze oefenstof
24 januari, RG, Districtswedstrijd AB
30 januari, TD, wedstrijd N3, N4 3de divisie
30 januari, TH, districtswedstrijd verplichte oefenstof
31 januari, Dansgroep, Showtime

Gesprekje bestuur
Gesprekje met bestuur? Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451