April Mei 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,
De Algemene Ledenvergadering ligt achter ons. Alle plannen zijn weer goedgekeurd! De wedstrijdsporters zijn goed op dreef en het aantal recreanten is mooi stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. Een goede maand ligt achter ons. De vieringen ter gelegenheid van ons jubileumjaar zijn van start gegaan, hierover leest in deze nieuwsbrief meer. Ook april en mei hebben weer veel activiteiten in petto. Wat wil je als bestuur van een zeer actieve club nog meer? Tevreden zijn en dat doen we! De organisatie voor de rommelmarkt is in voorbereiding en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van de activiteiten die voor de komende maand staan ingepland. Uiteraard wensen we onze wedstrijdsporters heel veel succes bij al hun wedstrijden in de regio maar ook binnen en buiten onze landsgrenzen. Maar ook u en jij, die onze lessen wekelijks bezoeken, veel sportplezier.
Het bestuur

Gewijzigde contributies
Tijdens de ledenvergadering van 19 maart jl. is het voorstel de contributie vanaf 1 april 2019 te verhogen aangenomen, waardoor de nieuwe bedragen er als volgt uitzien:
T/m 12 jaar       € 45,75
13 t/m 17 jaar    € 50,85
18 t/m 64 jaar    € 55,95
Vanaf 65 jaar      € 54,70
Extra lessen       € 22,85
Rustend lid        € 18,85

Meivakantie
De meivakantie is niet bij alle scholen in Zwijndrecht en de regio gelijk. Bij O&O is de vakantie van 19 april t/m 4 mei, in deze weken zijn er dus geen recreatielessen.

Rommelmarkt
Op zaterdag 13 april a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom haar eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Hierbij moet u niet alleen denken aan de turntoestellen, maar ook aan het zogenaamde “klein materiaal” wat bij alle lessen wordt gebruikt. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op dezelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 april en donderdag 11 april tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913.

Koningsdag
De Dance Crew onder leiding van Lindy Nijman is uitgenodigd deel te nemen aan de Aubade op Koningsdag. Het zou mooi zijn wanneer er veel O&O-ers naar de Aubade komen om onze groep te bewonderen. Het is wel vroeg uit de veren! De Aubade is het startsein van de Koningsdag activiteiten. Start om 9.00 uur en duurt tot 9.30 uur.

Avondvierdaagse 2019
Helaas hebben we bericht ontvangen dat de Avondvierdaagse in Zwijndrecht dit jaar niet door kan gaan omdat de organisatie van de gemeente niet de benodigde vrijwilligers op de been kan krijgen.

Superstar
Jammer genoeg kom “onze ”Naomi Visser niet aanwezig zijn bij de eerder dit jaar gehouden finalistenhuldiging. Naomi is lid van O&O, maar traint in Heerenveen. Ze kon haar prijs, Superstar 2018, niet in ontvangst nemen. Melanie Stout, turnster van O&O volgde afgelopen maand in Heerenveen een OJTS training , dit was een mooie gelegenheid om Naomi alsnog de prijs te overhandigen.

Activiteiten O&O 100 jaar
De tentoonstelling 100 jaar O&O in de Oudheidskamer, De Vergulde Swaen, Rotterdamseweg 53, 3332 AC Zwijndrecht is inmiddels geopend en kan t/m september gratis bezocht worden op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur.

JAC organiseert - 100 jaar feestdag
Op 1 mei 1919 werd O&O opgericht en daarom, 100 jaar later, maken wij er op woensdag 1 mei 2019 een groot feest van! De JAC organiseert een dag vol sport en spel activiteiten voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes. Mis het niet en zet het alvast in de agenda! Meer informatie volgt op Facebook, Instagram en via een flyer.

Andere activiteiten 100 jarig bestaan O&O
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis
29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag basis- en middelbare schooljeugd
14 september Kamp voor jeugd 7 t/m 11 jaar
  5 oktober Reünie
30 november Turngala
20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

De barcommissie
Bij veel van de activiteiten van het 100 jarig bestaan van O&O, was of is de barcommissie actief. Zo is er laatst een high tea verzorgd, die plaatsvond aansluitend op een fietstocht naar de tentoonstelling bij de Vergulde Swaen. Maar ook bij verschillende wedstrijden in onze eigen hal aan de Uilenvliet is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee, glaasje fris, een tosti en andere versnaperingen. Iedere laatste vrijdagavond van de maand is de bar open voor de senior-leden die dan trainen en alle andere geïnteresseerden. Op diverse momenten is tijdens trainingen de bar open voor een kopje koffie of thee, een tosti of een kopje soep.
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan zal de barcommissie de catering verzorgen tijdens de receptie en walking-dinner. Verder worden er iedere maand pannenkoeken gebakken in de kantine aan de Uilenvliet. Hou de aankondiging in de kantine in de gaten voor de datum. Voor al deze activiteiten geldt: vele handen maken licht werk. Wil je helpen bij één van deze activiteiten of wil je je structureel inzetten voor de barcommissie? Spreek één van ons aan als we achter de bar staan, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rabobank Clubkas Campagne!
Rabobank Drechtsteden organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 85.000 euro beschikbaar voor clubs uit de omgeving! Ook wij doen mee om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te sparen.
Hier hebben we jouw hulp bij nodig! Ben jij lid van Rabobank Drechtsteden? Stem dan van 27 maart tot en met 18 april op onze vereniging via www.clubkascampagne.nl.

Turnen dames
De turnsters van de derde divisie turnen op 6 april hun halve finale in Leusden. Hiervoor hebben de volgende turnsters zich geplaatst: Dunya Bezemer, pupil 1, Esmee Snijder, jeugd 1, Anouk Tieman, jeugd 2, Gwen Bakker, jeugd 2, de junioren Anna Rosmulder, Suzanne van Alebeek, Serra Potters, Milou van Schijndel , junior en de senioren Elianne Stehouwer, Faye Bax , Suzanne Tol. Op 13 april is de halve finale van de 2e divisie in Rotterdam, hiervoor heeft Ramona van Lent, jeugd 1 zich geplaatst. Het NK voor de 3e divisie is op zaterdag 18 mei en de toestelfinales op 19 mei en voor de 2e divisie is dit op 25 en 26 mei. Op dit moment is nog niet aan te geven welke turnsters hier aan mee zullen doen.
De turnsters van de vierde divisie, turnen zaterdag 11 mei hun districtsfinale, hiervoor hebben zich geplaatst ,de instappers: Sylvie Quist, Nynke Mourik. Pupil 1, Emma de Man en Jeanha van der Meulen. Pupil 2, Bente van Winden en Amy McMurray. Jeugd 1 Imara Kornelisse en Amber Wehrmann Krieger, Kiara Brouwer von Gonzenbach, jeugd 2 en de senioren Karin Hoekstra, Day Grinuva en Lisa Schouten.
Zondag 12 mei turnen zijn de toestelfinales voor deze divisie en daar hebben zich geplaatst op balk;
Karin Hoekstra, Day Grinuva, Lisa Schouten en Nynke Mourik, Jeanha van der Meulen, Imara Kornelisse. Op spong, Divinia Moreauw. Op brug, Sylvie Quist en Imara Kornelisse. En op vloer: Jeanha van der Meulen, Bente van Winden en Imara Kornelisse

Medewerkers gezocht
We verwachten, evenals bij de Provinciale Verkiezingen, ook bij de Europese Parlement verkiezingen weer een uitnodiging te ontvangen om medewerkers voor 1 dag te leveren.
Info: De Europese Parlementsverkiezingen 2019 zijn de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024. In Nederland worden de verkiezingen gehouden op 23 mei a.s. Bij de Provinciale verkiezingen zou de vereniging € 40,- per aangedragen bureaumedewerker kunnen verdienen.
Mochten wij weer gevraagd worden om mensen aan te leveren voor deze verkiezingen , dan zullen we u hierover uiteraard berichten.

Agenda
4-6 april TH Junior team Cup, Berlijn
  6 april Lasergamen
  6 april TD Halve finale 3de divisie, Leusden
  7 april TH World Cup, Tokio
9 en 11 april Inleveren spullen rommelmarkt
13 april Rommelmarkt
            TD Halve finale 2de divisie, Rotterdam
13-14 april TH NK halve finale en NK Kwalificatiewedstrijden, Enschede

19 april t/m 4 mei Meivakantie
27 april Dance crew bij Aubade

1 mei Sport en speldag voor de jeugd
11 mei TD Districtsfinale 4de divisie
11-12 mei TH NK halve finale en NK kwalificatiewedstrijd, Waalwijk
12 mei TD toestelfinales vierde divisie
18 mei Receptie en buffet
           TD NK 3de divisie
19 mei TD toestelfinale derde divisie

 

Maart 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,

Maart is altijd weer een drukke maand bij de club. Wedstrijdsporters werken hard om zich te kunnen plaatsen bij volgende wedstrijdrondes. Fifty Fitters bereiden zich in de lessen voor op een actief voorjaar en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit jaar is ook de jubileumcommissie hard aan de slag is om alle activiteiten rondom het 100-jaar bestaan vorm te geven. Eind deze maand immers de opening van de tentoonstelling in de Vergulde Swaen en de dag erna de “historische” fietstocht voor de Keep fit groepen, met na terugkomst de high tea in onze accommodatie. In deze drukke maanden doen wij weer veelvuldig een beroep op de vrijwillige inzet van velen om alle “klussen” die geklaard moeten worden bij een actieve vereniging, ingevuld te krijgen. Dank aan allen die hierin zo’n actieve rol spelen. Ongetwijfeld gaan we elkaar ontmoeten bij Algemene Leden Vergadering, de jubileumvieringen of gewoon tijdens een van de lessen. We zien u graag!
Het bestuur

Algemene Leden Vergadering dinsdag 19 maart 2019
Nogmaals nodigen wij u van harte uit onze algemene ledenvergadering van 19 maart a.s. te bezoeken. Op de site treft u de financiële stukken en de agenda voor deze bijeenkomst. De jaarlijkse vergadering begint om 20.00 uur. Naast alle leden zijn ook ouders van harte welkom.

Enquête
Wij zijn als vereniging en lesgevers benieuwd of de recreatie lessen die uw kind bij O&O volgt aansluiten bij de behoefte. Hiervoor hebben we een enquête ontwikkelt, welke u in de begeleidende brief aantreft. Wij stellen het heel erg op prijs als uw kind al dan niet samen met u deze invult. Een link naar de enquête vindt u op de homepage.

Laser gamen!
Zin in een avontuur? Zaterdag 6 april 2019 organiseert de JAC weer een LASER GAME avond! Deze avond is voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar)! Meer informatie volgt tegen die tijd op Facebook, Instagram en via een flyer. Tot dan!

Wat beweegt Zwijndrecht
Vanaf vrijdag 15 februari j.l. tot 17 maart a.s. is de foto-expositie “Wat beweegt Zwijndrecht” geopend in de expositieruimte van het Gemeentehuis (ingang Bruinelaan). Openingstijden van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Bij de expositie hangt een viertal foto’s van de ouder-kind groepen gefotografeerd door Loes Patser en een foto van Bente De expositie is zeker een bezoekje waard.

Rommelmarkt
Op zaterdag 13 april a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom haar eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 april en donderdag 11 april tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913
 
Tentoonstelling O&O 100 jaar
In verband met het 100-jarig jubileum van de vereniging komt er in het Zwijndrechtse museum De Vergulde Swaen (Rotterdamseweg 53 – 3332 AC Zwijndrecht) een tentoonstelling 100-jaar O&O. Op 29 maart vindt om 17.00 uur de officiële opening plaats. De tentoonstelling is gratis te bezoeken vanaf 30 maart 2019 op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur.

Fietstocht en high tea
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging organiseren wij op zaterdag 30 maart a.s. een fietstocht door oud Zwijndrecht, o.a. langs de locaties waar de vereniging de eerste 40 jaar haar onderdak heeft gehad. Daarbij brengen wij een bezoekje in “De Vergulde Swaen”, het onderkomen van de Historische Vereniging Zwijndrecht, waar wij samen met HVZ een tentoonstelling van onze verenigingshistorie hebben opgezet. Na het bezichtigen van de tentoonstelling gaan we weer terug naar onze turnaccommodatie aan de Uilenvliet voor een “High Tea” ter afsluiting van deze activiteit.
Alle leden van de “keep-fit” groepen hebben inmiddels een uitnodiging gehad. Natuurlijk rekenen wij op een grote deelname. Willen jullie je aanmeldstrookje uiterlijk 15 maart a.s. bij de leiding inleveren?

Receptie 100-jarig bestaan O&O
Zoals reeds vele malen aangegeven bestaat de vereniging dit jaar maar liefst 100 jaar. Voor alle leeftijdsgroepen worden het gehele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd.
Bij deze nodigt het bestuur dan ook alle leden, met hun partners uit om op 18 mei a.s. van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig te zijn bij de receptie “O&O 100 jaar”. De receptie wordt gehouden in onze accommodatie aan de Uilenvliet.
De middag zal opgeluisterd worden met muziek en met een drankje en hapje zullen we toosten op nog vele jaren O&O. Ook zullen er verschillende sprekers zijn en aan een voor die dag, speciaal samengesteld panel, zullen in de vorm van een interview, vragen worden gesteld. U komt toch ook? Noteert u alvast in uw agenda?!
Overige activiteiten 100 jarig bestaan:

1 mei Sport en Spel voor de jeugd van basis- en middelbare scholen
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis
29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag Basis- en middelbare school jeugd
14 september Kamp voor jeugd 7 t/m 11 jaar
5 oktober Reünie
30 november Turngala
20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Jubileumkrant
Afgelopen periode is met het weekblad De Brug de jubileumkrant van O&O verspreid in Zwijndrecht. Woont u niet in Zwijndrecht en wilt u de jubileumkrant toch lezen/hebben? We hebben een aantal hiervan in voorraad. Zolang de voorraad strekt kunt u dus zo’n krant van ons krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook vind u de jubileumkrant op de site.

Hospice de Cirkel
Na afloop van een evenement brengen we, als er bijvoorbeeld bloemen, over zijn deze naar een goed doel. Zo ook na afloop van de finalistenhuldiging zijn de bloemen naar de Hospice de Cirkel gebracht. Het Hospice heeft ons hiervoor dan ook hartelijk bedankt, namens bewoners, vrijwilligers, bestuur en coördinatoren.

Meld u aan als Rabobank lid en steun O&O
Heeft u, of kent u iemand met een Rabobankrekening, lees dan verder! Ook dit jaar willen we als O&O weer mee doen met een mooi project van de Rabobank, namelijk de Clubkas Campagne 2019. Vorig jaar liepen wij echter tegen een probleem aan: verschillende klanten van de Rabobank wilden heel graag op ons stemmen maar waren geen lid van de Rabobank en konden ons hierdoor niet steunen. Het aanmelden bij de Rabobank om lid te worden is geheel gratis en zonder verplichtingen! De aanmelding zelf is zeer eenvoudig via de website van de Rabobank.
https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/. Wij hopen dat u of uw vrienden, kennissen, familie met een Rabobankrekening dit jaar (weer) op ons wilt stemmen, hiervoor krijgt u later nog informatie van ons als de stemming open is gesteld. Het aanmelden als lid van de Rabobank kan echter maar tot een bepaalde tijd en moet daarom een dezer dagen gebeuren. Wij hopen dat u ons ook dit jaar wilt steunen, het kost u geen geld, alleen uw stem is voor ons goud waard.

Sponsor nieuws
Onlangs hebben we u gemeld dat de heer Peter Verhoef afscheid heeft genomen bij Jumbo Zwijndrecht, afgelopen maand hebben we kennis gemaakt van zijn opvolger de heer Martin van Ooijen. Een leuke kennismaking waarbij we vooral naar de toekomst hebben gekeken. We zien de samenwerking tussen Jumbo en O&O met vertrouwen tegemoet.

Aandelen in materialen
Na het succes van de steentjesactie tijdens en na de bouw van De Uilenvliet starten we nu een nieuwe actie: Toestel-aandelen-actie. Ook nu wordt u symbolisch eigenaar van……. Het betreft dan niet alleen de materialen die nodig zijn voor de afdelingen die gebruik maken van de turntoestellen, maar ook de vloer die nodig is voor de afdeling ritmische gymnastiek, de muziekapparatuur, het beweegmateriaal ouder/kind/peuters/kleuters, het zogenaamde “klein materiaal” wat wordt gebruikt in de wijkzalen, materiaal voor de acroafdeling, het freerunning en de Fifty Fit afdelingen. Meer informatie leest u in de bijgevoegde flyer. Om uw privacy in het kader van de AVG goed te kunnen waarborgen kunt u het formuliertje bij de flyer invullen en in afgesloten box in de kantine van de hal aan de Uilenvliet deponeren of meegeven aan de trainer dan wel trainster van uw zoon of dochter. Zij zullen er dan voor zorgen dat de formuliertjes in de box worden gedeponeerd en uw privacy gewaarborgd is. In het kader van de AGV werken wij met een zogenaamde geheimhoudingsverklaring. U loopt dus geen risico dat uw bankgegevens ergens zullen “rondslingeren”. Doet u mee?!

Pannenkoeken
In de Uilenvliet worden iedere eerste zaterdag van de maand pannenkoeken gebakken.
Het pannenkoeken eten is tussen 11.00 en 13.00 uur. De kosten zijn 70 cent per pannenkoek of 1 euro inclusief bekertje siroop. Voor iedereen die trek heeft in pannenkoeken, ook voor halende of brengende ouders, broertjes, zusjes etc.

Magnesium
O&O is aan het onderzoeken of er een goed alternatief voor het in de turnhal veel gebruikte magnesium te vinden is. Magnesium wordt gebuikt voor extra grip, maar heeft ook een aantal nadelen. Inmiddels zijn er een aantal andere alternatieven op de markt waar momenteel door O&O onderzoek naar wordt gedaan. Op de site, bij de rubriek “Allerlei nieuws” treft u hier meer informatie over aan.

Turnen Heren
Het schema van de heren selectie voor de komende maand ziet er als volgt uit: 2 en 3 maart, World Cup in Greenboro(USA), hier zal Bart Deurloo aan deelnemen. Op 9 en 10 maart is de 1ste kwalificatiewedstrijd voor de talenten- en 1ste divisie instap, 2de divisie keuze divisie en de 1/8-finale voor de 3de-divisie keuze in Amsterdam.
De deelnemers zijn: Braylin Timas Soraes, Kian Olthoff, Jayden Paton, Kenji Paizs, Daan Vlasblom, Levi Pot, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Koen Kappetijn, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Daan Eshuis, Frank Scheffer, Ryantho Sodihardjo, Robin Renema, Saleheddine Benchikhi, Nils Maas, Soulaiman Tajjiou, Thijs Eijkelenboom, Paul de Jongh, Sebastiaan Pel, Tristan Massie. Dan is er op 16 en 17 maart de 1ste kwalificatiewedstrijd , eredivisie, 1ste divisie keuze en 2de kwalificatie wedstrijd 2de divisie jeugd - keuze en kwartfinale 2de divisie instap en pupil en kwartfinale 3de divisie zowel voorgeschreven als keuze oefenstof in Hoofddorp. Op dit moment is nog niet bekend wie dit weekend of in het weekend van 30 en 31 maart staat ingedeeld. De volgende turners zijn wel al bekend: Gijs Franken, Lars Vos, Wesley de Haas, Luuk Huernink, Martijn de Veer, Jordi Hagenaar, Jarien Fokkens, Bart de Ruiter, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Thomas van der Helm, Luuk van Waaij, Dennis Swinkels,Yuri Visser, Bram van Gemert, Olaf de Nie, Lance Visser, Mitchel de Haas, Omar F’touh. Thijs Eijkelenboom, Soulaiman Tajjiou, Levi Pot, Nils Maas, Daan Vlasblom.

Ook is er op 16 en 17 maart de World Cup in Stuttgart ( Duitsland).Hier komt Bart Deurloo weer in actie net als op 23 en 24 maart als de World Cup in Birmingham ( Engeland) is.

Vervolgens is op 30 en 31 maart de 2de kwalificatiewedstrijd, eredivisie, 1ste divisie - pupil en 2de kwalificatie wedstrijd 2de divisie junior-II en Senior, 3de kwalificatie 2de divisie – jeugd kwartfinale 2de divisie instap en pupil en kwartfinale 3de divisie zowel voorgeschreven als keuze oefenstof 

Turnen dames
De meisjes en dames hebben de komende periode de volgende wedstrijden: Zaterdag 9 maart de kwart finale voor 2de divisie in Hardenberg waaraan mee doet als Jeugd 1 N3 - Ramona van Lent. Zaterdag 16 maart is de Districtsfinale in Amsterdam, hieraan doen mee: Pupil 1 N3 Dunya Bezemer en Abigail Koch, Pupil 2 N3 Marit van Efferen en Suzanne Esmeijer, Jeugd 1 N4 Esmee Snijder, Jeugd 2 E Anouk Tieman, Gwen Bakker en Morgan van Kriekingen, Junior D Anna Rosmulder, Milou van Schijndel, Serra Potters en Suzanne van Alebeek, Senior C Britta Schipper, Elianne Stehouwer, Faye Bax en Suzanne Tol. Vervolgens is er op zondag 17 maart de Toestel Districtsfinale in Amsterdam, waaraan op de verschillende onderdelen mee doen: Pupil 1 N3 Dunya op brug en balk, Pupil 2 N3 Marit op brug, Jeugd 1 N4 Esmee op brug, Jeugd 2 E Quinty op sprong, Gwen op sprong en vloer , Anouk op balk en vloer en Morgan op brug, Junior D Suzanne op brug, Milou op balk, Serra op vloer en Senior C Demelza op sprong. De meisjes vierde divisie voorgeschreven oefenstof hebben op 10 maart wedstrijd in Amsterdam. Hier doen aan mee bij de instap Nynke, Sophie, Sylvie en Abby. Bij de Pupil1 doen mee; Emma, Vera, Sahra en Jeahna.

Op zaterdag 30 maart is de tweede wedstrijd van de turncompetitie in de Uilenvliet. De voorgeschreven oefenstof doet mee met drie teams. Deze teams bestaan uit: Nynke, Emma, Bente, Imara en Amber (team 1), Abby, Jeanha, Sahra, Minke, Laura en Femke (team 2) en Sophie, Sylvie, Vera, Amy, Charmayne en Marleen (team 3).

Daarnaast turnen de pre-instappers Nienke, Defne, Joelle en Ella een individuele wedstrijd.
De keuze oefenstof doet met twee teams mee aan deze Turncompetitie. Deze teams bestaan uit: Karin Hoekstra, Merel Heezen, Day Grinuva, Lisa Schouten, Annemijn Grit, Merel Kerkhof, Divinia Moreauw en Corine van Strien (team 2) en Anne Bezemer, Daphne Schellen, Elise Biemond, Kimberley Nugteren, Layla Voerman, Leanne Barendrecht en Kiara Brouwer von Gonzenbach (team 1).

Agenda
16 maart NL Doet bij O&O
19 maart Algemene leden Vergadering
29 maart Officiële opening tentoonstelling 100 jaar O&O
30 maart Historische fietstocht en high tea
6 april Pannenkoeken eten in de Uilenvliet
6 april Laser gamen jeugdleden
9 en 11 april Inleveren spullen rommelmarkt
13 april Rommelmarkt
18 mei Receptie O&O 100 jaar

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Januari 2016

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Welkom in het nieuwe sportjaar! Wij wensen u alle gezondheid in het nieuwe jaar. Ook de club wensen wij vooral vitaliteit toe. Immers binnen een club van 97 jaar “jong” kraakt het soms. Momenteel kraakt het niet zozeer binnen onze vereniging, maar wel binnen onze koepel, de KNGU, onze turnbond. In de diverse media heeft u kunnen lezen dat de KNGU momenteel in “zwaar weer” verkeert. Het voorstel was om de ontstane financiële problemen binnen de bond “1 op 1” aan de leden door te berekenen. U begrijpt dat wij, de regio’s en de rayons in het gehele land hierop direct hebben gereageerd. Met andere woorden voor ons als bestuurders start het nieuwe jaar zeer tumultvol.

Een spannend jaar wordt het zeker ook voor onze club. Deze positieve spanning wordt geleverd door de topsporters. Lukt het Lente Zwaal, ritmische gymnastiek, zich te handhaven binnen het nationale jeugdteam? Voor Naomi Visser, turnen dames, is inmiddels bekend dat zij weer voor een jaar is opgenomen in het nationale jeugdteam. En nog gewichtiger lukt het de seniormannen turnen een plaats te bemachtigen bij het team dat mogelijk naar de Olympische Spelen gaat, hiervoor zal eerst nog testevent geturnd moeten worden in april. Lukt het Axel Quist, Boudewijn de Vries, Danny Hamann om weer te worden uitgenodigd deel te nemen aan de Duitse competitie. Allemaal vraagtekens. Aan de inzet van een ieder zal het niet liggen.

Minstens zo belangrijk is het continueren van het ledenaantal van onze club. We mogen bijzonder trots zijn op het sinds jaar en dag continue aantal van rond de duizend leden. Het ene jaar een beetje meer, het andere jaar een beetje minder, maar altijd rond die duizend.
Onze dank hiervoor gaat zeker naar die 48 mannen en vrouwen die tezamen met 30 assistenten er voor zorgen dat O&O al 97 jaar een stempel mag drukken binnen de gymsport. Wij wensen u een sportief 2016!
Het bestuur

Algemene Ledenvergadering
Op donderdag 3 maart zal de algemene ledenvergadering gehouden worden. De uitnodiging en de agenda krijgt u bij de nieuwsbrief van februari.

Turnshow
Reeds nu brengen wij onder uw aandacht de datum van de turnshow. Dit keer op 9 april a.s. Blokt u deze dag alvast in uw agenda? De komende maanden volgt verdere info via deze nieuwsbrief, de site en/of de leiding van de groepen.

Hulp Turnshow
Ook vragen wij wederom uw aandacht om te bezien op welke wijze u ons kunt helpen bij de organisatie van deze turnshow. Hulp in de vorm van adverteren of de broodnodige helpende handen tijdens de dag zelf. In de nieuwsbrief van februari meer hierover.

Oproep!
Voor de turnshow voor de meisjes 9 t/m 11 jaar zijn wij op zoek naar rode, gele en oranje plastic tasjes. Wilt u deze voor ons sparen? Inleveren kan bij uw leiding, zij zullen zorgen dat het bij de juiste leiding terecht komt.

Kerstgala 2015
Het Kerstgala 2015 was wederom een waar festijn voor onze jeugd! 70 kinderen bij de film en daarna nog weer eens 70 kids bij het discofeest! Ontzag voor de nimmer aflatende organisatietalenten van het JAC. Dank voor jullie tomeloze inzet in deze!
Het Bestuur

Opbrengst Grote Clubactie
We bedanken iedereen voor het kopen en verkopen van loten voor de Grote Club Actie. De totale opbrengst was maar liefst € 4.057,77, dus iets meer dan vorig jaar. Er waren 6 Top-verkopers, die inmiddels een kadobon hebben ontvangen. Zij wisten allemaal meer dan 30 loten te verkopen. Dit zijn: Desiree Storm, Lars v.d. Boogaart, Martijn Bal, Megan Mc Murray, Merel den Heeten, Ruben Reedijk. Een paar van hen hebben zelfs twee of drie keer zoveel loten verkocht!

Daarbij een extra vermelding voor de leidsters Stephanie en Joyce van Cappellen. Zij hebben met hun groepen een record-aantal loten verkocht. Dank voor jullie inzet! Via onderstaande link kunt u een artikel lezen over de clubavond en winnaars van de grote clubactie. http://vicinity.picsrv.net/w/2218/c5ffa69864287d3320d89a577fe5e980/0/0

Turnen Dames
Turnster Noami Visser is weer voor één jaar uitgenodigd deel uit te maken van het nationale jeugdteam turnen dames. Voor het opdoen van ervaring traint Naomi 3 dagen in de maand in Heerenveen en gaat dan ook 2 dagen in Heerenveen naar school. We duimen voor Naomi dat ze dit jaar in Bern mag deelnemen aan het jeugd EK.

Turnen Heren
In januari vinden traditioneel de districts-kampioenschappen voor jongens en heren plaats.
Op 23 januari wordt in Alphen aan de Rijn de keuze oefenstof verwerkt. Hierbij komen in actie: Erik Gàl, Dyon Purperhart, Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Rens Hoofs, Jordy Hagestein, Thomas Kok, Damian Manneken, Luuk van Waaij, Koen Kappetijn, Tim Blaauwkamp, Damian Scheper, Kevin van Sonsbeek, Jelle van de Lans, Leon van der Wel, Jordy de Geus, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Jonah Sluimer, Ruben Reedijk, Bodi Winkler, Peter Breedveld. Op 30 januari hebben we het vervolg met de jongens van de verplichte oefenstof in Waddinxveen. Hiervoor hebben we ingeschreven: Mitchel de Haas, Kenji Paizs, Jayden Paton, Lance Visser, Martijn, Bal, Frank Scheffer, Soulaiman Tajjiou, Ryan Franken, Luc van Maaren, Viktor Koonings, Salaheddine Benchikhi, Ivo Holster, Daniel Qualm, Marijn van Dijk, Siem van Vliet, Sil Eijgelsheim, Siebe Biemond, Olivier Kijkuit, Arjan de Veer, Daan Eshuis.

Veilig sportklimaat
Turner Boudewijn de Vries heeft een interview gehad in e-zine, via onderstaande link is dit interview over een veilig sportklimaat terug te lezen. http://www.veiligsportklimaat.nl/e-zine/december2015

Stichting Leergeld Drechtsteden
Voor de goede orde geven we onderstaand maar weer eens de mogelijkheden om een bijdrage aan te vragen bij Stichting Leergeld Drechtsteden. Ouders of verzorgers van kinderen tot 18 jaar kunnen een beroep doen op hulp, indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt. Onder deze regel vallen ook contributie en sportkleding voor sportverenigingen. Het bedrag dat aangevraagd kan worden voor kinderen in de basisschoolleeftijd is € 250,00 per jaar per onderwerp. Er kan maximaal 3x per jaar voor hetzelfde kind worden aangevraagd. B.v. contributie sportclub, schoolreis, muziek/ culturele vorming. Voor kinderen in het voortgezet onderwijs geldt een hoger bedrag van rond de
€ 750,00. Bovendien is er sinds kort een talentenfonds voor kinderen die beschikken over een uitmuntend talent.

Meer informatie is te verkrijgen via:
www.leergelddrechtsteden.nl
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel.: 078-6123119

Sportarts in het basispakket
Vanaf 1 januari 2016 krijgen sporters die door hun huisarts naar een sportarts worden verwezen de kosten vergoed via hun basisverzekering. Sportgeneeskunde is op 1 juli 2014 officieel erkend als medisch specialisme. Vanaf 1 januari 2016 verbinden de zorgverzekeraars aan die erkenning de bijbehorende consequenties en vergoeden de kosten. Voor meer informatie: http://www.sportwerkgever.nl/nieuws/47149-sportarts-in-het-basispakket.html

Agenda
9 januari Nieuwjaarsreceptie en huldigen jubilarissen
9 januari Eerste voorwedstrijd acro
16 januari,TD, wedstrijd N1, N2 2de en 1ste divisie
23 januari, TD, wedstrijd N2, N3 3de divisie
23 januari, TH, district kampioenschappen, keuze oefenstof
24 januari, RG, Districtswedstrijd AB
30 januari, TD, wedstrijd N3, N4 3de divisie
30 januari, TH, districtswedstrijd verplichte oefenstof
31 januari, Dansgroep, Showtime

Gesprekje bestuur
Gesprekje met bestuur? Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

April 2017

Geachte leden, ouders, verzorgers, De Algemene Ledenvergadering ligt achter ons. Alle plannen zijn weer goedgekeurd! De wedstrijdsporters zijn goed op dreef en het aantal recreanten stijgt! Een goede maand ligt achter ons. Ook april heeft weer veel activiteiten in petto. De Europese Kampioenschappen Turnen in Cluj Nacopa – Roemenië. Wie o wie van onze O&O mannen zal worden opgesteld in het Nationale team? De organisatie voor de rommelmarkt is in voorbereiding en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van de activiteiten die voor de komende maand staan ingepland. Uiteraard wensen we onze wedstrijdsporters heel veel succes bij al hun wedstrijden in de regio maar ook binnen en buiten onze landsgrenzen. Maar ook u en jij, die onze lessen wekelijks bezoeken, veel sportplezier.

Het bestuur

Open huis Dansante groepen
Gedurende de gehele maand april houden wij een ope nhuis voor al onze jeugd dansante groepen. Onder deze noemer vallen de streetjazz groepen met de leeftijdsindeling van 7-10 jaar, 10-12 jaar, 13-17 jaar, de kinderdans 4-6 jaar en de ritmische gymnastiek voor de leeftijden 6-8 jaar, 9-11 jaar en 12 jaar en ouder. Bij streetjazz wordt gedanst op hippe en trendy muziek, bij de kinderdans wordt gewerkt met vrolijke dans- en expressievormen en bij de ritmische gymnastiek ligt het accent op elegantie en souplesse. Belangstellenden kunnen gedurende de maand april zonder verdere verplichtingen gratis kennis maken met al deze dansvormen. Nadere informatie met betrekking tot o.a. lesdagen, tijden en locatie is te vinden op onze website of telefonisch te verkrijgen bij het secretariaat mevrouw Nel Kortman, tel. 078-6194230.

Onderlinge wedstrijden en de clubkampioenschappen
18 maart j.l. zijn de onderlinge wedstrijden en de clubkampioenschappen turnen voor de recreanten turners en turnsters van de vereniging gehouden Niet alleen oefeningen aan de toestellen, maar ook oefeningen op muziek voor de afdelingen ritmische gymnastiek passeerden de revue. Met leuke en mooie demonstraties van de acrogroep en streetdance aan het einde van elke wedstrijdronde. Complimenten voor alle “juffen en meesters” die de oefenvormen bij alle 280 deelnemers/sters hebben ingestudeerd. Meer informatie treft u op onze site. 

Koningsspelen
O&O zal een tweetal onderdelen van de Koningsspelen op 21april verzorgen. Er wordt een clinic freerunning en turnen gegeven. De kinderen zullen mee doen via de scholen.

Avondvierdaagse
Ook dit jaar loopt O&O van 6 t/m 9 juni weer mee met de avondvierdaagse. Meer informatie treft u aan op de site www.o-en-ozwijndrecht.nl, via de site kunnen de kinderen zich ook inschrijven.

Verjonging binnen O&O-besturen
Zowel binnen het bestuur van de Stichting O&O (eigenaar turnhal Uilenvliet), als binnen het verenigingsbestuur hebben een aantal bestuurswijzigingen plaats gevonden. Deze mutaties zijn goedgekeurd door de leden tijdens de drukbezette Algemene Ledenvergadering van 20 maart jl. Binnen de Stichting O&O heeft Harald Labordus, na een indrukwekkend lange bestuurderstijd van ruim twintig jaar, het stokje overgedragen aan Chris van Cappellen. Daarnaast is het Stichtingsbestuur uitgebreid met Robert Schellen. Beide heren zijn geen onbekende binnen de O&O-gelederen. In het aantal bestuurders van de vereniging heeft uitbreiding plaats gevonden. Door de komst van Joyce en Stephanie van Cappellen is het huidige team verenigingsbestuurders uitgebreid en bestaat nu uit negen personen. Joyce en Stephanie zullen de coördinatie van de recreantenafdeling op zich nemen. Met de komst van dit viertal jonge mensen is de gemiddelde leeftijd van de huidige bestuurders met maar liefst tien jaar gedaald. De club is trots op deze verjonging!

RG nieuws
De RG selectie heeft de afgelopen maanden mooie resultaten behaald. Zo zijn Ilse van Dam, Tessa vd Bergh en Celeste Kniestedt bij een voorwedstrijd in Dordrecht op het podium terecht gekomen. Dit gold ook voor Fenne Dijkstra tijdens de district kampioenschappen AB in Hillegom. Bij de voorwedstrijd in Hillegom is het senior duo Iris Klingelman en Myrthe van Mourik in de prijzen gevallen, evenals Tessa vd Bergh, Ilse v Dam en Olivera Stepanov, Amy Koedoot en Caithlynn Bezemer. individueel dan wel als duo. Deze gymnasten hebben het ook tijdens de voorwedstrijd
in Spijkenisse heel goed gedaan. In maart zijn Noa Reijmers enTessa de Vroomen in Utrecht op het podium gekomen. Voor de volledige uitslagen van de wedstrijden kunt u terecht op de site: www.o-en-ozwijndrecht.nl Organisatie wedstrijd RG In het weekend 19-21 mei heeft de werkgroep RG de organisatie van de finale C en de tweede voorwedstrijd A in handen. Deze wedstrijden zullen in de Sportboulevard in Dordrecht worden gehouden.

In het zelfde weekend zal ook het EK Junioren in Boedapest worden gehouden. Lente Zwaal maakt hier nog steeds kans hieraan deel te mogen nemen.

Geboorte nieuws
RG Trainster Stéphanie Schoonbeek is bevallen van zoontje, Bram. Van Harte gefeliciteerd!

Turnen Heren
In het weekend van 8 en 9 april neemt Bart Deurloo deel aan de Worldcup in London. In het zelfde weekend komen in Leusden vele anderen in actie. Bij de tweede EK-kwalificatie : Anthony van Assche en Boudewijn de Vries en bij de tweede NK kwalificatie: Frank Scheffer, Daniël Qualm, Lance Visser, Jordi Hagenaar, Jarien Fokkens, Jayden Paton, Omar F’touh, Bram van Gemert, Yuri Visser, Bart de Ruiter, Erik Gàl, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Thomas Kok, Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Luuk Huernink, Luukvan Waaij Bij de NK-kwartfinale: Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Jelle van der Lans, Leon van der Wel, Martin Vrielink Turnen Dames Op zaterdag 22 april doen de pre-instappers D, Vera Ammerlaan, Emma de Man, Sahra Koster en Sarah Roqué mee met de Oranje Cup bij DOS Monster .

Dubbele filmavond voor de jeugdleden
Op zaterdag 8 april organiseert de JAC, in de Kantine aan de Uilenvliet, een dubbele filmavond voor jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes. De eerste film, Finding Dory, start om 17.30 uur en is om 19.25 uur afgelopen. De tweede film, Vaiana, start om 19.30 uur en duurt tot 21.45 uur. Beide films zijn Nederlands gesproken. De entree per film is €2,50 en de consumpties zijn €0,50.

Rommelmarkt
Zaterdag 13 mei a.s. organiseert O&O van 10:00 tot 13:00 uur in en rondom de turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei tussen 19:00 en 20:30 uur. Niet verkochte kleding wordt geschonken aan een goed doel. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong, telefoon 078-6121913 of Netty Pijl 078 6194719 Gevonden voorwerpen De bak gevonden voorwerpen (staat in de berging van de Uilenvliet) puilt weer uit. Medio april zal de bak weer worden leeggemaakt. Kijkt u a.u.b. of er nog spullen tussen zitten die u behoren.

Foto’s
Bij de diverse evenementen die O&O organiseert worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden om te plaatsen op de diverse social-mediakanalen, zoals, website, facebook, instagram e.d. Ook maken we gebruik van foto’s op onze promotieflyers. Mocht u hiertegen bezwaar hebben, dan zullen we proberen plaatsing te voorkomen. Bezwaren kunnen kenbaar gemaakt worden door het volgende door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van:
a. Naam:
b. Mogen geen groepsfoto’s gebruikt worden voor pr-doeleinden. (In dat geval ook niet meewerken aan groepsfoto’s)
c. Mogen individuele foto’s niet gebruikt worden voor pr-doeleinden.

We zullen deze gegevens dan laten weten aan onze lesgevers en beheerders van social-media binnen O&O. Uiteraard kunnen wij niet voorkomen dat wanneer een andere ouder een foto maakt en u en of uw zoon/ dochter op deze foto staat de foto op social media geplaatst wordt.

Mevrouw Bouwer
Een aantal van de “oud gedienden” kent zeker mevrouw Bouwer nog. Zij was immers de echtgenote van Nico Bouwer (reeds geruime tijd overleden). Twee weken geleden is mevrouw Bouwer ten val gekomen, heeft haar heup gebroken. Zij heeft een volledige nieuwe heup gekregen. Inmiddels overgebracht naar het Zorghotel Swinhove Inmiddels loopt ze (weliswaar met hulp van een fysiotherapeut) achter een rollator. Kaartje sturen? Dat kan naar Zorghotel Swinhove – locatie Ambachtstaete – Afdeling 2, kamer 3 – Plantageweg 3 – 3333 GZ Zwijndrecht

Gewijzigde contributies
Tijdens de ledenvergadering van 20 maart j.l. is het voorstel de contributie voor recreanten per 1 april 2017 te verhogen aangenomen, waardoor de nieuwe bedragen er als volgt uitzien.:

t/m 12 j. € 43,50 per kwartaal
13 t/m 17 j. € 48,30 per kwartaal
18 t/m 64j. € 53,25 per kwartaal
65 + € 52,05 per kwartaal 

Agenda
April Open huis dasante groepen
8 april Dubbele filmavond JAC
8-9 april TH World Cup Londen TH 2de kwalificatie EK/NK, Leusden
14 t/m17 april Paasvakantie 21 april Koningsspelen
22 april TD Oranje Cup, Monster
22 april t/m 7 mei Meivakantie

13 mei Rommelmarkt

6 t/m 9 juni Avondvierdaagse

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451