Maart 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,

Maart is altijd weer een drukke maand bij de club. Wedstrijdsporters werken hard om zich te kunnen plaatsen bij volgende wedstrijdrondes. Fifty Fitters bereiden zich in de lessen voor op een actief voorjaar en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit jaar is ook de jubileumcommissie hard aan de slag is om alle activiteiten rondom het 100-jaar bestaan vorm te geven. Eind deze maand immers de opening van de tentoonstelling in de Vergulde Swaen en de dag erna de “historische” fietstocht voor de Keep fit groepen, met na terugkomst de high tea in onze accommodatie. In deze drukke maanden doen wij weer veelvuldig een beroep op de vrijwillige inzet van velen om alle “klussen” die geklaard moeten worden bij een actieve vereniging, ingevuld te krijgen. Dank aan allen die hierin zo’n actieve rol spelen. Ongetwijfeld gaan we elkaar ontmoeten bij Algemene Leden Vergadering, de jubileumvieringen of gewoon tijdens een van de lessen. We zien u graag!
Het bestuur

Algemene Leden Vergadering dinsdag 19 maart 2019
Nogmaals nodigen wij u van harte uit onze algemene ledenvergadering van 19 maart a.s. te bezoeken. Op de site treft u de financiële stukken en de agenda voor deze bijeenkomst. De jaarlijkse vergadering begint om 20.00 uur. Naast alle leden zijn ook ouders van harte welkom.

Enquête
Wij zijn als vereniging en lesgevers benieuwd of de recreatie lessen die uw kind bij O&O volgt aansluiten bij de behoefte. Hiervoor hebben we een enquête ontwikkelt, welke u in de begeleidende brief aantreft. Wij stellen het heel erg op prijs als uw kind al dan niet samen met u deze invult. Een link naar de enquête vindt u op de homepage.

Laser gamen!
Zin in een avontuur? Zaterdag 6 april 2019 organiseert de JAC weer een LASER GAME avond! Deze avond is voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar)! Meer informatie volgt tegen die tijd op Facebook, Instagram en via een flyer. Tot dan!

Wat beweegt Zwijndrecht
Vanaf vrijdag 15 februari j.l. tot 17 maart a.s. is de foto-expositie “Wat beweegt Zwijndrecht” geopend in de expositieruimte van het Gemeentehuis (ingang Bruinelaan). Openingstijden van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Bij de expositie hangt een viertal foto’s van de ouder-kind groepen gefotografeerd door Loes Patser en een foto van Bente De expositie is zeker een bezoekje waard.

Rommelmarkt
Op zaterdag 13 april a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom haar eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 april en donderdag 11 april tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913
 
Tentoonstelling O&O 100 jaar
In verband met het 100-jarig jubileum van de vereniging komt er in het Zwijndrechtse museum De Vergulde Swaen (Rotterdamseweg 53 – 3332 AC Zwijndrecht) een tentoonstelling 100-jaar O&O. Op 29 maart vindt om 17.00 uur de officiële opening plaats. De tentoonstelling is gratis te bezoeken vanaf 30 maart 2019 op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur.

Fietstocht en high tea
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging organiseren wij op zaterdag 30 maart a.s. een fietstocht door oud Zwijndrecht, o.a. langs de locaties waar de vereniging de eerste 40 jaar haar onderdak heeft gehad. Daarbij brengen wij een bezoekje in “De Vergulde Swaen”, het onderkomen van de Historische Vereniging Zwijndrecht, waar wij samen met HVZ een tentoonstelling van onze verenigingshistorie hebben opgezet. Na het bezichtigen van de tentoonstelling gaan we weer terug naar onze turnaccommodatie aan de Uilenvliet voor een “High Tea” ter afsluiting van deze activiteit.
Alle leden van de “keep-fit” groepen hebben inmiddels een uitnodiging gehad. Natuurlijk rekenen wij op een grote deelname. Willen jullie je aanmeldstrookje uiterlijk 15 maart a.s. bij de leiding inleveren?

Receptie 100-jarig bestaan O&O
Zoals reeds vele malen aangegeven bestaat de vereniging dit jaar maar liefst 100 jaar. Voor alle leeftijdsgroepen worden het gehele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd.
Bij deze nodigt het bestuur dan ook alle leden, met hun partners uit om op 18 mei a.s. van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig te zijn bij de receptie “O&O 100 jaar”. De receptie wordt gehouden in onze accommodatie aan de Uilenvliet.
De middag zal opgeluisterd worden met muziek en met een drankje en hapje zullen we toosten op nog vele jaren O&O. Ook zullen er verschillende sprekers zijn en aan een voor die dag, speciaal samengesteld panel, zullen in de vorm van een interview, vragen worden gesteld. U komt toch ook? Noteert u alvast in uw agenda?!
Overige activiteiten 100 jarig bestaan:

1 mei Sport en Spel voor de jeugd van basis- en middelbare scholen
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis
29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag Basis- en middelbare school jeugd
14 september Kamp voor jeugd 7 t/m 11 jaar
5 oktober Reünie
30 november Turngala
20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Jubileumkrant
Afgelopen periode is met het weekblad De Brug de jubileumkrant van O&O verspreid in Zwijndrecht. Woont u niet in Zwijndrecht en wilt u de jubileumkrant toch lezen/hebben? We hebben een aantal hiervan in voorraad. Zolang de voorraad strekt kunt u dus zo’n krant van ons krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook vind u de jubileumkrant op de site.

Hospice de Cirkel
Na afloop van een evenement brengen we, als er bijvoorbeeld bloemen, over zijn deze naar een goed doel. Zo ook na afloop van de finalistenhuldiging zijn de bloemen naar de Hospice de Cirkel gebracht. Het Hospice heeft ons hiervoor dan ook hartelijk bedankt, namens bewoners, vrijwilligers, bestuur en coördinatoren.

Meld u aan als Rabobank lid en steun O&O
Heeft u, of kent u iemand met een Rabobankrekening, lees dan verder! Ook dit jaar willen we als O&O weer mee doen met een mooi project van de Rabobank, namelijk de Clubkas Campagne 2019. Vorig jaar liepen wij echter tegen een probleem aan: verschillende klanten van de Rabobank wilden heel graag op ons stemmen maar waren geen lid van de Rabobank en konden ons hierdoor niet steunen. Het aanmelden bij de Rabobank om lid te worden is geheel gratis en zonder verplichtingen! De aanmelding zelf is zeer eenvoudig via de website van de Rabobank.
https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/. Wij hopen dat u of uw vrienden, kennissen, familie met een Rabobankrekening dit jaar (weer) op ons wilt stemmen, hiervoor krijgt u later nog informatie van ons als de stemming open is gesteld. Het aanmelden als lid van de Rabobank kan echter maar tot een bepaalde tijd en moet daarom een dezer dagen gebeuren. Wij hopen dat u ons ook dit jaar wilt steunen, het kost u geen geld, alleen uw stem is voor ons goud waard.

Sponsor nieuws
Onlangs hebben we u gemeld dat de heer Peter Verhoef afscheid heeft genomen bij Jumbo Zwijndrecht, afgelopen maand hebben we kennis gemaakt van zijn opvolger de heer Martin van Ooijen. Een leuke kennismaking waarbij we vooral naar de toekomst hebben gekeken. We zien de samenwerking tussen Jumbo en O&O met vertrouwen tegemoet.

Aandelen in materialen
Na het succes van de steentjesactie tijdens en na de bouw van De Uilenvliet starten we nu een nieuwe actie: Toestel-aandelen-actie. Ook nu wordt u symbolisch eigenaar van……. Het betreft dan niet alleen de materialen die nodig zijn voor de afdelingen die gebruik maken van de turntoestellen, maar ook de vloer die nodig is voor de afdeling ritmische gymnastiek, de muziekapparatuur, het beweegmateriaal ouder/kind/peuters/kleuters, het zogenaamde “klein materiaal” wat wordt gebruikt in de wijkzalen, materiaal voor de acroafdeling, het freerunning en de Fifty Fit afdelingen. Meer informatie leest u in de bijgevoegde flyer. Om uw privacy in het kader van de AVG goed te kunnen waarborgen kunt u het formuliertje bij de flyer invullen en in afgesloten box in de kantine van de hal aan de Uilenvliet deponeren of meegeven aan de trainer dan wel trainster van uw zoon of dochter. Zij zullen er dan voor zorgen dat de formuliertjes in de box worden gedeponeerd en uw privacy gewaarborgd is. In het kader van de AGV werken wij met een zogenaamde geheimhoudingsverklaring. U loopt dus geen risico dat uw bankgegevens ergens zullen “rondslingeren”. Doet u mee?!

Pannenkoeken
In de Uilenvliet worden iedere eerste zaterdag van de maand pannenkoeken gebakken.
Het pannenkoeken eten is tussen 11.00 en 13.00 uur. De kosten zijn 70 cent per pannenkoek of 1 euro inclusief bekertje siroop. Voor iedereen die trek heeft in pannenkoeken, ook voor halende of brengende ouders, broertjes, zusjes etc.

Magnesium
O&O is aan het onderzoeken of er een goed alternatief voor het in de turnhal veel gebruikte magnesium te vinden is. Magnesium wordt gebuikt voor extra grip, maar heeft ook een aantal nadelen. Inmiddels zijn er een aantal andere alternatieven op de markt waar momenteel door O&O onderzoek naar wordt gedaan. Op de site, bij de rubriek “Allerlei nieuws” treft u hier meer informatie over aan.

Turnen Heren
Het schema van de heren selectie voor de komende maand ziet er als volgt uit: 2 en 3 maart, World Cup in Greenboro(USA), hier zal Bart Deurloo aan deelnemen. Op 9 en 10 maart is de 1ste kwalificatiewedstrijd voor de talenten- en 1ste divisie instap, 2de divisie keuze divisie en de 1/8-finale voor de 3de-divisie keuze in Amsterdam.
De deelnemers zijn: Braylin Timas Soraes, Kian Olthoff, Jayden Paton, Kenji Paizs, Daan Vlasblom, Levi Pot, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Koen Kappetijn, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Daan Eshuis, Frank Scheffer, Ryantho Sodihardjo, Robin Renema, Saleheddine Benchikhi, Nils Maas, Soulaiman Tajjiou, Thijs Eijkelenboom, Paul de Jongh, Sebastiaan Pel, Tristan Massie. Dan is er op 16 en 17 maart de 1ste kwalificatiewedstrijd , eredivisie, 1ste divisie keuze en 2de kwalificatie wedstrijd 2de divisie jeugd - keuze en kwartfinale 2de divisie instap en pupil en kwartfinale 3de divisie zowel voorgeschreven als keuze oefenstof in Hoofddorp. Op dit moment is nog niet bekend wie dit weekend of in het weekend van 30 en 31 maart staat ingedeeld. De volgende turners zijn wel al bekend: Gijs Franken, Lars Vos, Wesley de Haas, Luuk Huernink, Martijn de Veer, Jordi Hagenaar, Jarien Fokkens, Bart de Ruiter, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Thomas van der Helm, Luuk van Waaij, Dennis Swinkels,Yuri Visser, Bram van Gemert, Olaf de Nie, Lance Visser, Mitchel de Haas, Omar F’touh. Thijs Eijkelenboom, Soulaiman Tajjiou, Levi Pot, Nils Maas, Daan Vlasblom.

Ook is er op 16 en 17 maart de World Cup in Stuttgart ( Duitsland).Hier komt Bart Deurloo weer in actie net als op 23 en 24 maart als de World Cup in Birmingham ( Engeland) is.

Vervolgens is op 30 en 31 maart de 2de kwalificatiewedstrijd, eredivisie, 1ste divisie - pupil en 2de kwalificatie wedstrijd 2de divisie junior-II en Senior, 3de kwalificatie 2de divisie – jeugd kwartfinale 2de divisie instap en pupil en kwartfinale 3de divisie zowel voorgeschreven als keuze oefenstof 

Turnen dames
De meisjes en dames hebben de komende periode de volgende wedstrijden: Zaterdag 9 maart de kwart finale voor 2de divisie in Hardenberg waaraan mee doet als Jeugd 1 N3 - Ramona van Lent. Zaterdag 16 maart is de Districtsfinale in Amsterdam, hieraan doen mee: Pupil 1 N3 Dunya Bezemer en Abigail Koch, Pupil 2 N3 Marit van Efferen en Suzanne Esmeijer, Jeugd 1 N4 Esmee Snijder, Jeugd 2 E Anouk Tieman, Gwen Bakker en Morgan van Kriekingen, Junior D Anna Rosmulder, Milou van Schijndel, Serra Potters en Suzanne van Alebeek, Senior C Britta Schipper, Elianne Stehouwer, Faye Bax en Suzanne Tol. Vervolgens is er op zondag 17 maart de Toestel Districtsfinale in Amsterdam, waaraan op de verschillende onderdelen mee doen: Pupil 1 N3 Dunya op brug en balk, Pupil 2 N3 Marit op brug, Jeugd 1 N4 Esmee op brug, Jeugd 2 E Quinty op sprong, Gwen op sprong en vloer , Anouk op balk en vloer en Morgan op brug, Junior D Suzanne op brug, Milou op balk, Serra op vloer en Senior C Demelza op sprong. De meisjes vierde divisie voorgeschreven oefenstof hebben op 10 maart wedstrijd in Amsterdam. Hier doen aan mee bij de instap Nynke, Sophie, Sylvie en Abby. Bij de Pupil1 doen mee; Emma, Vera, Sahra en Jeahna.

Op zaterdag 30 maart is de tweede wedstrijd van de turncompetitie in de Uilenvliet. De voorgeschreven oefenstof doet mee met drie teams. Deze teams bestaan uit: Nynke, Emma, Bente, Imara en Amber (team 1), Abby, Jeanha, Sahra, Minke, Laura en Femke (team 2) en Sophie, Sylvie, Vera, Amy, Charmayne en Marleen (team 3).

Daarnaast turnen de pre-instappers Nienke, Defne, Joelle en Ella een individuele wedstrijd.
De keuze oefenstof doet met twee teams mee aan deze Turncompetitie. Deze teams bestaan uit: Karin Hoekstra, Merel Heezen, Day Grinuva, Lisa Schouten, Annemijn Grit, Merel Kerkhof, Divinia Moreauw en Corine van Strien (team 2) en Anne Bezemer, Daphne Schellen, Elise Biemond, Kimberley Nugteren, Layla Voerman, Leanne Barendrecht en Kiara Brouwer von Gonzenbach (team 1).

Agenda
16 maart NL Doet bij O&O
19 maart Algemene leden Vergadering
29 maart Officiële opening tentoonstelling 100 jaar O&O
30 maart Historische fietstocht en high tea
6 april Pannenkoeken eten in de Uilenvliet
6 april Laser gamen jeugdleden
9 en 11 april Inleveren spullen rommelmarkt
13 april Rommelmarkt
18 mei Receptie O&O 100 jaar

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451