Nieuws

WK selecties bekend

Bondscoach turnen heren Bram van Bokhoven heeft de selectie voor de wereldkampioenschappen turnen in Doha bekendgemaakt. Naast de O&O-turners Bart Deurloo en Frank Rijken zijn in de WK-selectie opgenomen Michel Bletterman, Epke onderland (beiden Topsport Noord – Heerenveen), Casimir Schmidt (SV PAX – Hoofddorp) en Bram Louwije (Flik Flak – Den Bosch).  Deze zes zullen op 18 oktober naar Doha (Qatar) afreizen Vijf van de zes turners komen uiteindelijk in actie tijdens de wereldtitelstrijd. Welke vijf turners dat zijn maakt Van Bokhoven na de interland tegen België en Frankrijk bekend. Die interland vindt plaats op 6 oktober. De WK-selectie turnt vervolgens op 13 oktober in Hoofddorp nog een interland tegen Zwitserland.
Als reserve zijn aangewezen Anthony van Assche (O&O) en Bram Verhofstad (Flik Flak). Zij zullen niet meereizen naar Doha. Bij de interlandwedstrijden in Gent (België) en Hoofddorp komen zij nog wel in actie.

Ook bij de dames is bekend wie verder gaat binnen het WK-traject. Na een interne kwalificatiewedstrijd heeft ook Bondscoach Gerben Wiersma laten weten met wie hij het WK-traject voortzet.  O&O-turnster Naomi Visser wist de kwalificatiewedstrijd winnend af te sluiten waarmee zij een plekje veroverde binnen het WK-traject. Naast Naomi plaatsten zich Elze Geurts, Sanna Veerman (beiden TrunZ – Amsterdam) Vera van Pol (Topsport Noord – Heerenveen), Kirsten Polderman (SV PAX –Hoofddorp), Tisha Volleman (Topturnen-Zuid – Den Bosche) en Sanne Wevers (TCT - Hengelo). Wiersma gaat met deze zeven turnsters toewerken naar de interland tegen België en Roemenië die plaatsvindt op 6 oktober. Deze interlandwedstrijd in Brugge (België) geldt voor de Nederlandse turnsters als laatste kwalificatiemoment voor de WK turnen in Doha. Zes turnsters mogen mee naar Qatar. Vijf daarvan zullen uiteindelijk in actie komen bij de wereldtitelstrijd. De wereldtitelstrijd vindt plaats van 25 oktober t/m 3 november in Doha - Qatar.

NK Finalisten 2018

 

 

Leden zetten zich in voor de Grote Clubactie

Onze leden gaan de straat op met de lotenverkoop van de Grote Clubactie. Zij gaan langs de deuren om inkomsten op te halen voor hun club.

 

Wij gaan net zoals bijna 6.000 andere verenigingen op pad. Met de Grote Clubactie realiseren verenigingen extra inkomsten. Een lot kost € 3,-, waarvan maar liefst 80% direct naar de club gaat.

 

Nel Kortman, onze clubcoördinator: “Dit jaar hopen wij met de opbrengst voor aanschaf van toestellen en geluidsapperatuur te realiseren. Met het tijdig vervangen van al dit materiaal is veel geld gemoeid! Wij kunnen de steun van onze omgeving dus goed gebruiken!”

 

Wij doen al voor de twintigste keer mee. Vorig jaar werd er € 4.200,-- opgehaald. Met dit geldbedrag werd destijds nieuw materiaal aangeschaft.

 

Mensen die loten kopen maken kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van €100.000,-. De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 12 december 2018. Vanaf 13 december staat de trekkingsuitslag op clubactie.nl.

Aanvullende gegevens