Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

Oktober 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers,
De peuter-kleuterdag ligt al weer achter ons en was beslist een groot succes te noemen. Maar liefst 125 kleintjes namen deel aan een hele grote en vooral lange beweegbaan. Complimenten aan de bedenkers van deze baan. Het liep gesmeerd. De pannenkoek die de kinderen na afloop als beloning kregen ging er in als “koek”. Ook ligt de selectietest al weer achter ons, waarmee weer een aantal jonge kinderen hun geluk mogen beproeven bij één van de selectieafdelingen. Met dank aan alle leiding en assistenten die deze dagen tot een succes wisten te maken. Na een start van het seizoen waarin altijd veel wisselingen in de groepen plaats vinden hopen we dat iedereen zijn of haar plekje gevonden heeft. We wensen u een beweeglijke oktobermaand. Het bestuur

Filmavond voor alle jeugdleden
Op zaterdag 6 oktober 2019 organiseert de JAC een filmavond voor alle jeugdleden en natuurlijk ook alle vriendjes en vriendinnetjes. De kantine van de turnhal aan de Uilenvliet wordt omgetoverd tot bioscoop en kunnen jullie de film TROLLS kijken! De film is Nederlands gesproken en start om 19.00 uur. Om 21.00 uur is de film weer afgelopen. De entree bedraagt € 2,50 en de consumpties zijn € 0,50. Tot dan!

Wist je dat…
De JAC naast Facebook ook via Instagram te volgen is? Volg ons en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

Instuif Ritmische Gymnastiek
Op zaterdag 6 oktober, van 11.00 tot 12.00 uur, organiseren we in de RG hal aan de Uilenvliet weer een open les ritmische gymnastiek. Alle meisjes vanaf 5 jaar zijn welkom, de toegang is gratis .

Barcommissie
Zaterdag 6 oktober bakt de barcommissie net als elke eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 en 13.00 uur weer pannenkoeken. Een pannenkoek kost €0,70 en €1,00 inclusief limonade.

Springinstuif
Op dinsdag 23 oktober a.s. organiseert O&O in de turnhal aan de Uilenvliet als herfstvakantieactiviteit een springinstuif in en om de valkuil voor groep 3 t/m 8 van de basisschool. Gedurende de instuif kan er onder deskundige leiding worden gesprongen op verschillende springsituaties, zoals minitramp, grote trampoline, tumbling enz. Ook de valkuil zal hierbij worden betrokken. Groep 3, 4 en 5 van de basisschool zijn 's-morgens ingedeeld van 10.00 tot 12.00 uur. De groepen 6, 7 en 8 worden 's-middags verwacht van 13.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis. Nadere informatie kan worden verkregen bij Joop Visser, tel. 0786122928

WK- selecties bekend
Bondscoach turnen heren Bram van Bokhoven heeft de selectie voor de wereldkampioenschappen turnen in Doha bekendgemaakt. Naast de O&Oturners Bart Deurloo en Frank Rijken zijn in de WKselectie opgenomen Michel Bletterman, Epke Zonderland (beiden Topsport Noord, Heerenveen), Casimir Schmidt (SV PAX, Hoofddorp) en Bram Louwije (Flik Flak, Den Bosch). Deze zes zullen op 18 oktober naar Doha (Qatar) afreizen. Vijf van de zes turners komen uiteindelijk in actie tijdens de wereldtitelstrijd. Welke vijf turners dat zijn maakt Van Bokhoven na de interland tegen België en Frankrijk bekend. Die interland vindt plaats op 6 oktober. De WK-selectie turnt vervolgens op 13 oktober in Hoofddorp nog een interland tegen Zwitserland. Als reserve zijn aangewezen Anthony van Assche (O&O) en Bram Verhofstad (Flik Flak). Zij zullen niet meereizen naar Doha. Bij de interlandwedstrijden in Gent (België) en Hoofddorp komen zij nog wel in actie. Ook bij de dames is bekend wie verder gaat binnen het WK-traject. Na een interne kwalificatiewedstrijd heeft ook Bondscoach Gerben Wiersma laten weten met wie hij het WK-traject voortzet. O&O-turnster Naomi Visser wist de kwalificatiewedstrijd winnend af te sluiten waarmee zij een plekje veroverde binnen het WK-traject. Naast Naomi plaatsten zich Elze Geurts, Sanna Veerman, Vera van Pol, Kirsten Polderman ,Tisha Volleman en Sanne Wevers. Ook voor de turnsters volgt nog een interland als laatste kwalificatiemoment voor het WK turnen in Doha. De wereldtitelstrijd vindt plaats van 25 oktober t/m 3 november in Doha. Via de O&O site en facebook zullen we u op de hoogte houden en indien mogelijk zullen we ook het TV-uitzendschema melden. We wensen de deelnemers, coaches en de overige leden van het begeleidingsteam veel succes.

Hulpleiding gezocht
Voor de kleutergroep op zaterdagochtend in de Prins Bernhardstraat, van 11.30 tot 12.30 uur zijn wij op zoek naar een extra assistent. Ben jij 12 jaar of ouder en lijkt het je leuk elke week een uurtje te assisteren bij dit uur? Of wil je meer informatie, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Trainingsstage
De turnsters van de derde divisie gaan van 22 t/m 24 oktober op trainingsstage. We wensen ze een leuke en leerzame stage

Jurynieuws
Mariëlle van Varik heeft haar TD2 (turnen dames) jurybrevet behaald. Wij wensen Mariëlle heel veel succes en plezier toe met het jureren.

Opleidingsnieuws
Afgelopen maand konden wij al melden dat er veel opleidingsnieuws was en het houdt niet op want er gaan nog meer dames starten met een opleiding. Ezra in 't Veld is ondertussen gestart met de assistentencursus, zij volgt deze in Dordrecht en haar praktijkbegeleider is Arnold in 't Veld. Anne Bezemer gaat haar trainersopleiding (gymnastiek - KSS 3) in Barendrecht starten, zij doet de opleiding vanuit school maar Joyce van Cappellen zal haar gaan begeleiden. Mea Dijkstra, Fenne Dijkstra, Estée Kraaijeveld, Tessa de Vroomen en Mirjana Urosevic zullen 28 oktober starten met de opleiding RG niveau 2/3 en hun praktijkbegeleider zal Elise Carton zijn. Wij wensen alle cursisten en praktijkbegeleiders veel succes toe

O&O Dance Crew
In september heeft de Dance Crew (de dans- en demogroep van O&O) een open training gehouden om nieuwe dansers aan te trekken. Uiteindelijk is Marcella Voogt gevraagd om in de groep mee te gaan doen! Daarmee is de Dance Crew weer compleet en kan er weer hard worden gewerkt aan choreografieën. In december hoopt de groep de eerste dansen van dit jaar af te hebben. Wil je ook meedoen óf weet je een leuk evenement voor een demo van de groep? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grote Clubactie
Ook dit jaar doet O&O mee met de grote clubactie. Extra leuk zijn de superloten.. Een Superlot heeft de waarde van €150 en dit zijn 50 grote clubactie loten. U heeft dus 50 keer kans op een van de vele prijzen! Sponsort u O&O ook eenmalig door middel van een (Super)lot? De sponsoring wordt gebruikt voor het materialenfonds, welke voor zowel de recreatielessen als de selectielessen ingezet wordt. Superloten kopers zullen (indien gewenst) met naam of bedrijfslogo in onze nieuwsbrief van november genoemd worden. Ook zullen de logo’s op facebook en onze website geplaatst. Aanmelden graag bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de kinderen die aan de slag gaan om lootjes te verkopen is er een speciale actie. Verkoop jij 30 -40 lootjes verdien je een O&O rugtas, bij een verkoop van 41-60 loten verdien je een sporttas en verkoop je 61-100 loten krijg je een gaaf shirt met je naam erop! Ben jij de top verkoper van O&O en verkoop je meer dan 100 loten heeft O&O een mooie verrassing voor jou! Succes allemaal!

Rommelmarkt
Op zaterdag 24 november a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom haar eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 20 november en donderdag 22 november tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913.

Bijscholingsdag
Zaterdag 29 september is er door onze vereniging in samenwerking met de KNGU een docenten dag “Keep fit” georganiseerd. Onder het motto “Haal en Breng” wisselden docenten van diverse verenigingen in de regio, hun kennis uit. Het werd een meer dan geslaagde dag, die op voortreffelijke wijze was georganiseerd door Wil in’t Veld en An van der Hoek. Als “presentje” voor de deelnemers gaf de groep Dance Crew o.l.v. Lindy Nijman weer een prachtige dance act. Het evenement is zeker voor herhaling vatbaar! Dank An, Wil en dames van de barcommissie voor jullie super inzet!

Lifestyle markt
29 september j.l. organiseerde welzijnsorganisatie Vivera tezamen met een aantal verenigingen en organisaties een Lifestyle event in het Spektakel. Ook onze vereniging nam een deel van de uitvoerende organisatie voor haar rekening. Een gezellige ochtend die door vele werd bezocht.

KNGU 150 jaar!
De georganiseerde gymsport in Nederland viert het gehele jaar haar 150e verjaardag. Op 16 maart werd in Beekbergen het jubileumjaar afgetrapt met de opening van de expositie ‘150 jaar gymnastiek in bondsverband’. Hier wordt onder meer teruggeblikt de oprichting op 15 maart 1868 in de bovenzaal van De Roode Leeuw in Amsterdam van het Nederlands Gymnastiek Verbond, tegenwoordig bekend als Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie (KNGU). Dit was de officiële start van de in een bond georganiseerde gymsport en daarmee de oudste sportbond van Nederland. Naast turnen en gymnastiek maken sinds 1972 trampolinespringen, ritmische gymnastiek en jazzdans deel uit van de bond. Een decennium later werden daar acrobatische gymnastiek, rhönradturnen en groepsspringen aan toegevoegd. Van der Plas: “Inmiddels is de gymsport uitgegroeid tot een sport met maar liefst negen wedstrijd disciplines en sportproducten uiteenlopend van freerunning, streetdance, het Nijntje Beweeg diploma, Your Stage tot duizenden landelijke wedstrijden en jaarlijks grote gymsport evenementen.” De ontwikkeling van de topsport resulteerde onder meer in het eerste Olympische turngoud tijdens de Spelen in 1928 in Amsterdam en de Olympische gouden medailles van Epke Zonderland (2012) en Sanne Wevers (2016). “Deze medailles vormen vanzelfsprekend de absolute hoogtepunten in de historie van de KNGU”.

Tentoonstelling 100 jarig bestaan
In de vorige nieuwsbrieven hebt u kunnen lezen dat wij ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan in samenwerking met de Historische Vereniging Zwijndrecht een tentoonstelling gaan organiseren. We blijven opzoek naar materiaal voor deze tentoonstelling. Alles is welkom. Uiteraard allemaal in bruikleen. Je krijgt alles na de tentoonstelling retour. Graag op de foto’s aan de achterzijde je naam en adres vermelden en waar en bij welke gelegenheid de foto is genomen. Ook het andere materiaal en kleding voorzien van voornoemde gegevens. Wij zijn benieuwd naar je reactie. Met betrekking tot de tentoonstelling kan er contact gemaakt worden met Netty Pijl, tel. 078-6194719 of Joop Visser tel. 078-6122928

Gevonden voorwerpen
In de Turnhal in de Uilenvliet staat een doos met gevonden voorwerpen, jassen, shirts en nog veel meer. Kijk of er nog iets van je bij zit. In november tijdens de rommelmarkt zal dit verkocht gaan worden

Agenda
6 oktober Barcommissie bakt pannenkoeken
6 oktober Instuif Ritmische gymnastiek
6 oktober Filmavond JAC
19-20 oktober Grote schoonmaak Uienvliet
23 oktober Springinstuif
22 t/m 27 oktober Herfstvakantie
25 oktober t/m 3 november WK turnen

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Meer artikelen...

  1. April 2017
  2. Januari 2016

Aanvullende gegevens