Dans

Kan jij ook niet stil blijven zitten als je muziek hoort ? Dan is dans ook iets voor jou! Swingende muziek nodigt uit om te bewegen, dat is gezond en noodzakelijk in deze tijd van stilzitten. Bovendien ben je er even heerlijk uit, je ontmoet vrienden, het is gezellig.

Lesrooster Jazz en Streetdance

O&O Dance Crew danst in Showtime

Afgelopen zondag hebben de Street Jazz 14-17 jaar en de O&O Dance Crew 18+ deelgenomen aan Showtime in Drunen. De voorstelling werd gehouden in een mooi, authentiek theater. Voor beide groepen was het de première van hun dans! De Street Jazz deed een stoere dans op een remix van Rihanna. De Dance Crew liet hun wedstrijddans zien op het nummer Mercy, waarin het thema bootvluchtelingen centraal staat. 

Street Jazz vlnr: Amber, Joan, Melanie, Faye, Isa, Nora en Marit

Het volgende optreden van de Dance Crew is op 30 maart tijdens de Dance2Impress in Nieuwegein. De complete dansafdeling geeft ook nog een eindoptreden op 30 juni na afloop van de onderlinge wedstrijden voor recreanten. De dansgroepen staan onder leiding van Kim Kouwenhoven en Lindy Nijman. Het complete lesrooster vind je op de website. Kom jij een proefles volgen?

 

Dance Crew vlnr: Marcella, Leonie, Anouk, Lindy, Marit en Anouk.

 

Filmpje Dance Crew: https://www.youtube.com/watch?v=X7L2TOA0-nw 

Classic Jazz

Lekker een uur dansen en even alle dagelijkse dingen  vergeten, dat is waar het om draait bij Classic Jazz. Er wordt gedanst op  verschillende muziekstijlen van dance, top 40 muziek, jazz, nederlandstalig, klassiek tot hip hop en nog meer. Uitgangspunt van de les is de danscombinatie. Op  basis hiervan wordt er gewerkt aan lenigheid, kracht en danstechniek uit het klassiek ballet.  

Lees meer: Classic Jazz

Jazz dans

In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot oude jazznummers, van langzame soul tot supersnelle hip-hop. Je swingt op verschillende ritmes, beeldt een tekst uit of leert nieuwe passen bij moderne of oude jazzmuziek. De bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les.

Lees meer: Jazz dans

Streetdance

Streetdance is ontstaan begin jaren '80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. In Europa brak streetdance pas door in de jaren '90. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk continu.

Lees meer: Streetdance

Aanvullende gegevens