Nieuwsbrief

December Januari 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Met, ook dit jaar weer een gecombineerde nieuwsbrief voor de maanden december 2017 en januari 2018, sluiten wij het jaar af. December betekent extra gezelligheid en een terugblik op het afgelopen jaar. Tijdens onze nieuwjaarsreceptie hopen wij u persoonlijk een goed 2018 toe te kunnen wensen. Een hectisch maar ongelofelijk positief jaar ligt achter ons. Zo meldden wij u vorig jaar dat er voor het eerst in de verenigingsgeschiedenis deelname was aan de Olympische Spelen!! Het afgelopen jaar weer zo’n bijzondere mijlpaal; voor het eerst een medaille tijdens een wereldkampioenschap; Bart Deurloo een bronzen medaille op de rekstok tijdens het WK in Montreal! Een dubbel dankjewel voor alle vrijwilligers die O&O maken tot wat het is; een topclub, die vele sporters wekelijks een, op de sporter toegepaste les of training kunnen bieden. Petje af voor al deze kanjers! Wij wensen u fijne feestdagen en zien u graag 6 januari vanaf 16.00 uur in onze accommodatie aan de Uilenvliet om elkaar een goed 2018 toe te wensen.

Bep Winterswijk
Helaas ontvingen wij bericht van het overlijden van Bep Winterswijk. Bep is vele jaren actief lid geweest o.a. bij de groep van Marry op de dinsdagochtend. Bep mocht 77 jaar worden.
Wij wensen de familie alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
Het bestuur

Finalistenhuldiging
Op zaterdag 16 december vindt de 18de editie van onze jaarlijkse finalistenhuldiging plaats. Tijdens deze avond worden alle finalisten van het afgelopen seizoen, dit zijn er deze keer 117, gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Aanmoedigingsprijs en O&O Superstar. De hiervoor benoemde commissie is druk met het kiezen wie de desbetreffende prijs gaat ontvangen. Naast het huldigen van de finalisten worden ook de trainers en juryleden die zich in 2017 hebben ingezet, in het zonnetje gezet. Ook is er aandacht voor de gestopte sporters. U bent van harte welkom op deze avond.

Kerstborrel 22 december
Als bijlage treft u een uitnodiging voor de Kerstborrel. Met een hapje en drankje en met een item waarbij u de “hersens kunt kraken”, zullen wij met de seniorleden het verenigingsjaar 2017 afsluiten. In de bijlage leest u hoe en waar u zich aan kunt melden.

JAC Kerstgala, 23 december !
2017 zit er al weer bijna op, maar dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! De JAC organiseert speciaal voor alle jeugdleden het JAC – KERSTGALA 2017!Het gala begint om 18.30 uur, de echte feestgangers kunnen tot 22.00 uur blijven, maar je mag natuurlijk ook eerder opgehaald worden. Alle jeugdleden krijgen binnenkort via hun leiding een uitnodiging voor het kerstgala. Meer informatie vind je in de loop van december op de website van O&O en op de JAC facebookpagina.

Nieuwjaarsreceptie en jubilarissen
Graag nodigen wij u uit voor onze nieuwjaarsreceptie op zaterdag 6 januari a.s. van 16.00 uur tot 18.00 uur in onze accommodatie aan de Uilenvliet. Onder het genot van een hapje en een drankje willen wij u graag persoonlijk een sportief en goed Nieuwjaar toewensen. Ook zullen wij tijdens de nieuwjaarsreceptie onze jubilarissen huldigen. De jubilarissen ontvangen een persoonlijke uitnodiging

Turnshow
Op 17 maart a.s. vindt onze tweejaarlijkse turnshow weer plaats in de Develhal. De hal, de tribunes, geluid en belichting zijn vast gelegd. De turnshowcommissie en de leiding zijn reeds druk bezig met alle voorbereidingen. Het motto van de turnshow is “Streetlife”. Het beloofd weer een aantrekkelijk schouwspel te gaan worden. Noteert u vast de datum in uw agenda? Met de nieuwsbrief van februari volgt verdere informatie

Algemene Ledenvergadering
Dinsdag 20 maart zal de Algemene Ledenvergadering gehouden worden. De uitnodiging en de agenda krijgt u bij de nieuwsbrief van februari. Noteert u alvast in uw agenda?

Rommelmarkt
De opbrengst van de rommelmarkt.is € 848,65. Wat een opbrengst! Van de restantkleding gaat de zomerkleding naar Trinidad en Tobago en de winterkleding naar Bosnië. Zo krijgen al uw spullen een mooie bestemming.

Grote Clubactie
De opbrengst van de Grote Clubactie is nog niet exact bekend maar gaat naar de € 5.000. Dit jaar zijn er twee superloten verkocht! We hopen dat er kopers van de Superloten volgend jaar Volgers krijgen! De trekking is 13 december en de bekendmaking 14 december, deze kunt op de site van de grote actie lezen.
Bedankt kopers van de superloten

Nieuws van de barcommissie
In november zijn er diverse activiteiten geweest waar de barcommissie actief bij betrokken was. Er zijn weer pannenkoeken gebakken en er was een fifty fit avond. Ook in december en januari staat er weer het een en ander op de agenda, zoals de finalistenhuldiging, kerstborrel en nieuwjaars- receptie. En op 9 december zijn er weer pannenkoeken tussen 11.00-13.00 uur. In januari slaan we de pannenkoeken een keertje over na alle oliebollen. Tot nu toe is de bar ook altijd op vrijdagavond laat geopend, echter de laatste tijd zijn er vrij weinig bezoekers. We gaan daarom een pilot starten waarbij de bar alleen de laatste vrijdagavond van de maand geopend is. We willen kijken of we dan iets eerder open kunnen gaan, zodat dit aansluit bij de eindtijden van de iets vroegere trainingen. Hou de krijtborden in de kantine hiervoor in de gaten. Daarnaast zijn we nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor de barcommissie. Want vele handen maken immers licht werk. Heb je vragen of wil je meehelpen, schiet ons aan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naomi Visser
Al traint Naomi vanaf dit seizoen onder de bezielende leiding van Vincent Wevers in het hoge Noorden, ze is nog gewoon lid bij onze vereniging. En als het zo uit komt traint ze nog in de hal aan de Uilenvliet Afgelopen november mocht ze voor het eerst in het seniorenteam uitkomen op een internationaal toernooi in Marseille tijdens de Massilia Cup. Ze turnde op vrijdag een teamwedstrijd en kwam uit in de meerkamp. Tijdens deze wedstrijd turnde ze zich in de toestelfinale. Een fraaie ervaring en een mooie prestatie om zich in de vloerfinale te turnen.

Geslaagd
Lindy Nijman is afgelopen maand geslaagd voor de opleiding Jazzdans leider. In het nieuwe jaar gaat zij haar lessen uitbreiden met een dansles voor 4 tot 6 jarigen. Er is inmiddels een groot aanbod van danslessen voor verschillende leeftijdscategorieën. Zie voor het gehele lesaanbod de site van O&O.

Turnen Heren
De Landelijke Turn Commissie Turnen Heren heeft in de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap ingaande dit seizoen voor een deel de kwalificatie procedure van de jongens gewijzigd. In plaats van een start met een landelijke achtste finale heeft men gekozen voor twee voorwedstrijden binnen het district. Van daaruit stroomt een percentage door naar de landelijk kwartfinale, vervolgens halve finale en tot slot het Nederlands kampioenschap. Binnen dit traject vindt op 13 januari in Alblasserdam de eerste voorwedstrijd plaats. Hieraan gaan deelnemen: Amine Aaraar, Nolan Brinkman, Christopher Brumond, Vigo de Jager, Floor de Jonge, Dion Middelveld, Samuel Roqué, Braylin Timas Soares, Stijn Ammerlaan, Salaheddine Benchiki, Siebe Biemond, Joëwi Edhie Hoessein, Tobias van Ingen, Olivier Kijkuit, Viktor Koonings, Fjodor Massie, Rogier van der Pol, Nicolas Quist, Robin Renema, Siem van Vliet, Op 3 februari vindt de tweede voorwedstrijd plaats in Ouderkerk aan de IJssel

Jongens Nederlands Kampioen
Het jongensteam-niveau-8 heeft bij het in Amsterdam gehouden Nederlands kampioenschap voor clubteams beslag gelegd op de nationale titel. Het team bestaande uit de turners Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wevers, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen en Tristan Massie pakte het goud met 189,700 punten. Op niveau-7 veroverden O&O het zilver met de formatie Koen Kappetijn, Ruben Reedijk, Bram van Gemert, Leon van der Wel, Sebastiaan Pel en Jelle van der Lans. Deze turners kwamen tot een totaalscore van 198,850 punten.
Zilver was er eveneens voor het seniorenteam samengesteld met Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter en Thomas Kok. Dit team kwam uit op het hoogste niveau-4. Na een gelijk opgaande strijd stond het team aan het eind met 213,550 punten gelijk met het de turners van Swentibold-Sittard. Na een toegekend protest trokken de Limburgers uiteindelijk met 0,3 punten verschil aan het langste eind. Het tweede O&O-team op dit niveau met de turners Thomas van der Helm, Luuk van Waaij, Dennis Swinkels en Jordy Hagestein zag de medaillekansen aan zich voorbij gaan als gevolg van een door een val met een nul gewaardeerde sprong. Het team eindigde met 190,650 punten op de zesde plaats.
Op niveau-15 kwamen de pupillen Daan Eshuis, Viktor Koonings, Salaheddine Benchikhi, Robin Renema en Nicolas Quist slecht 2,3 punten de tekort voor het eremetaal. Zij eindigden met 301,100 punten knap op de vierde plaats.
De instappers Joëwi Edhie Hoessein, Siem van Vliet, Olivier Kijkuit, Stijn Ammerlaan en Christopher Brumond bonden de strijd aan op niveau 16. Met 306, 150 punten eindigden zij op de vijfde plaats.

Turnen Dames
Voor de meisjes en dames van de vierde en vijfde divisie keuze oefenstof gaat het wedstrijdseizoen in januari ook weer van start. Op zaterdag 6 januari zal er bij O&O een test wedstrijd tegen Olympia Papendrecht zijn. De week er na start de Turncompetitie voor de keuze oefenstof, deze wedstrijd zal ook bij O&O zijn en op 27 januari doen de meisjes en dames mee aan het Souplesse Turntoernooi in Hendrik Ido Ambacht. Voor de meisjes van de voorgeschreven oefenstof gaat ook het seizoen van start met de turncompetitie en ook deze groep doet mee aan het Souplesse Turntoernooi

Alzheimer Café
Graag informeren wij u over de activiteiten van het Alzheimer café Zwijndrecht. Het volgende café wordt gehouden op woensdag 6 december a.s.
Kijkt u op :www.swinhovegroep.nl/alzheimercafe voor meer informatie.

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

 

Aanvullende gegevens