Nieuwsbrief

September 2017

Geachte leden, ouders, verzorgers,
De zomer vliegt voorbij. Tijd om weer te gaan bewegen! Veel van de wedstrijdsporters zijn al weer aan de “trainingsslag”.
Voor de senior-mannen die zitting hebben in het nationale herenteam was het zelfs een heel spannende zomer en is inmiddels bekend wie Nederland bij het wereldkampioenschap Turnen van 2 t/m 8 oktober in het Canadese Montreal, mogen vertegenwoordigen. Dit zijn van O&O Bart Deurloo, Frank Rijken en Boudewijn de Vries en verder hebben Epke Zonderland , Casimir Schmidt en Bram Verhofstad zich weten de kwalificeren. Altijd ook weer spannend voor de vereniging of alle lessen weer ingevuld kunnen worden door onze leiding. Druk ook zeker voor het secretariaat, dat het eerste aanspreekpunt is binnen onze vereniging.
Wij wensen u, onze leiding en alle vrijwilligers veel beweegplezier in het nieuwe seizoen.

Recreatie lessen
In de laatste nieuwsbrief voor de vakantie kon u al lezen dat de leeftijdsgroepen bij de jeugd recreatie uren turnen na de vakantie zouden worden aangepast, zodat de aangeboden turnstof beter kan worden aangepast aan het bewegingsniveau van de betreffende leeftijdsgroep. Een grote operatie omdat hiervoor naast extra zalen ook extra leiding moest komen. De meeste lessen hebben inmiddels een goede invulling, voor een aantal lessen wordt nog gezocht naar een goede definitieve oplossing. Het lesrooster kunt u op de site vinden. Voor vragen kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gastgezin gezocht
Sinds korte tijd is onze topsportafdeling turnen heren uitgebreid met een nieuw talent Lars Vos. Lars is 16 jaar en gaat zich bij onze vereniging voorbereiden op het Europees Kampioenschap wat in 2018 plaats vindt van 1 t/m 12 augustus 2018 in Glasgow , Schotland.
Lars woont in het Overijsselse Kampen en traint, van maandag t/m vrijdag en soms in weekend, bij O&O. We zijn voor Lars op zoek naar een gastgezin. Wie oh wie kan hierin uitkomst bieden? We hopen dat één van u belangstelling heeft en hierin uitkomst kan bieden. Lars heeft momenteel een tijdelijke verblijfplaats bij één van de trainers, maar trainer en pupil onder 1 dak is geen optimale situatie. Uiteraard brengen we eventuele belangstellenden graag in contact met de ouders van Lars om meer informatie met elkaar uit te wisselen. Uiteraard zijn afspraken te maken over een proefperiode e.d.. Voor informatie kunt u contact op nemen met het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zomerprogramma
Dit jaar is het merendeel van de lessen in het kader van het zomerprogramma door Wil in’t Veld verzorgd. Iedere week bleek een trouwe groep deze lessen te bezoeken. Ook Karin de Jong heeft haar steentje bijgedragen. Fijn dat u als Fifty Fitter op deze manier uw conditie op peil kon houden.
Wil en Karin, dankjewel.

European Youth Olympic Festival (EYOF)
De veertiende zomereditie van het European Youth Olympic Festival (EYOF) vond van 23 t/m 29 juli plaats in het Hongaarse Györ. Dit topsport evenement voor zo’n 2500 jonge talenten uit 50 landen wordt georganiseerd onder auspiciën van de vereniging van Europese Olympische Comités EOC. Het EYOF wordt iedere twee jaar georganiseerd en kent een zomer- en een wintereditie. Het Nederlands herenteam turnen bestond uit de O&O-turners Bradley Noordzij, Wesley de Haas en PAX-turner Jaro van Wijngaarden. Het team kwam in de landenwedstrijd als 21ste uit de strijd met 142.900 punten. Het goud ging uiteindelijk naar het Russische team dat met 161,450 punten het sterkste bleek. Nederland kende overigens een gehavend team: turner Jaro van Wijngaarden raakte tijdens podiumtraining geblesseerd en turnde geen volledige meerkamp. Bradley Noordzij was met 71.600 punten de beste Nederlandse meerkamper. Wesley de Haas behaalde 70,450 punten. Op het onderdeel sprong schaarde hij zich knap bij de top tien. Jaro van Wijngaarden kwam in actie op voltige, brug en rekstok en scoorde 32.300 punten.

Open training O&O Dance Crew op donderdag 7 september
Sinds vorig seizoen is er bij O&O Zwijndrecht een nieuwe dansgroep: de O&O Dance Crew. Een groep voor dansers vanaf 18 jaar met dans- en podiumervaring. De groep is er speciaal om optredens te verzorgen. Daarnaast doet de groep een paar keer per seizoen mee aan een danswedstrijd. De groep traint één keer per week op de donderdagavond van 20.30 tot 22.00 uur in de Uilenvliet en werkt aan een uiteenlopend repertoire van choreografieën. Wij zijn opzoek naar nieuwe dansers! Lijkt het je leuk om in deze groep mee te dansen en zou je er graag meer over willen weten? Kom dan vrijblijvend naar de open training op donderdag 7 september van 20.30 tot 22.00 uur in de Uilenvliet. Tijdens de open training worden er enkele danscombinaties aangeleerd. Naar aanleiding van de open training worden er dansers uitgenodigd om in de Dance Crew mee te komen dansen.
Heb je nog vragen en/of wil je je aanmelden voor 7 september? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij je naam, je leeftijd en je ervaring met dans en eventueel theater en/of turnen.

Grote Clubactie
Zaterdag 16 september start ook bij O&O de verkoop van de loten voor de Grote Clubactie. Op de lessen/trainingen van de jeugdleden zullen de verkoopboekjes worden uitgereikt. De volwassen leden kunnen bij de lesgevers één (of meer) lot(en) kopen. Uiteraard mogen ook zij zelf verkopen.
Uitgebreide informatie treft u aan in de infobrief die verspreid wordt via de lesgever

Open Selectietest
Op zaterdag 16 september a.s. houden wij onze jaarlijkse verenigingstestdag van 15.00 tot 17.00 uur in de turnhal aan de Uilenvliet in Zwijndrecht.
De bedoeling van deze test is om een aantal jongens en meisjes te selecteren voor de selectie-afdeling
turnen jongens, turnen meisjes, ritmische gymnastiek en acrogym. Het betreft een algemene fysieke test, waarbij mobiliteit, kracht, coördinatie, evenwicht en techniek nader worden bekeken.
Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar, die aan deze test willen deelnemen, kunnen zich ter plekke aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden. De ouders mogen blijven kijken. Nadere informatie kan worden verkregen bij Joop Visser, tel. 078-6122928

Peuter en Kleuter gyminstuif
Op zaterdag 23 september organiseren we in onze turnhal aan de Uilenvliet een gyminstuif met als afsluiting een pannenkoek voor kleuters en peuters t/m vijf jaar. De kinderen kunnen dan kennis maken met allerlei gymnastiek- en expressievormen. Leden krijgen van hun juf of meester een uitnodiging met het blok waarin zij kunnen meedoen. Kinderen die niet op gym zitten zijn ook van harte welkom, zij kunnen zich aanmelden om 9.00 uur en meedoen tot 10.00 uur of zich aanmelden om 10.15 uur en meedoen tot 11.15 uur. De laatste instuif begint om 11.30 uur en eindigt om 12.30 uur. De toegang is gratis en ouders mogen blijven kijken. Nadere informatie via het secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leefstijlmarkt 30 september
Net als vorig jaar wordt op 30 september a.s. weer een zogenaamde Leefstijlmarkt gehouden in Zwijndrecht. Dit keer in het Spektakel bij winkelcentrum Walburg. Die dag kunt u weer informatie krijgen over de verschillende beweegvormen die bij diverse Zwijndrechtse sportaanbieders kunnen worden beoefend. De organisatie van het evenement is in handen van Vivera (gelieerd aan de Gemeente Zwijndrecht) en o.a. O&O. Ook dit jaar wordt weer een zogenaamde Fittest afgenomen voor geïnteresseerden. Deze fittest staat onder auspiciën van Fysiotherapie praktijk De Lus. Voorgaande jaren hebben ook een aantal van onze Fifty Fit leden assistentie geboden bij deze test. Uiteraard de vraag wie ons ook dit jaar weer kan helpen op zaterdag 30 september a.s.
U kunt zich aanmelden bij ons secretariaat Nel Kortman T 078 6194230 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Na aanmelding ontvang u uiteraard meer uitgebreide informatie.

Turnen heren World Challenge Cup
In voorbereiding op de Wereld kampioenschappen Turnen van 2 t/m 8 oktober in Montreal, Canada zijn er twee World Challenge Cups waar door de WK-gangers aandeel wordt genomen. 1 t/m 3 september in Varna, Bulgarije doen Frank Rijken en Boudewijn de Vries mee. Op 16 en 17 september, in Parijs, Frankrijk doen Bart Deurloo, Frank Rijken en Boudewijn de Vries van O&O mee. Op 25 september a.s. vertrekken onze turners naar Montreal.
Wij wensen onze mannen ontzettend veel succes!!!!

Grote Schoonmaak
Normaliter organiseren we het laatste weekend voor de zomervakantie de GROTE schoonmaak van de Uilenvliet. Alle weekenden voorafgaand aan de zomervakantie waren echter al bezet. Er zat dus niets anders op dan deze GROTE schoonmaak te verplaatsen tot na de zomer en zelfs nu is een groot deel van de weekenden al ingevuld. Als data voor deze schoonmaak is nu gekozen voor 13 en 14 oktober. Zet u a.u.b. alvast in uw gezinsagenda!?

Een tientje voor een vriendje
Ook nu kunt u ons helpen door het aanbrengen van een of meerdere nieuwe leden. Als u een nieuw lid aanbrengt, die minstens een half jaar geen lid is geweest, krijgt u als beloning € 10,00 nadat het nieuwe lid de eerste contributie heeft voldaan.

Nederlandse Kampioenschappen
Als bestuur van de vereniging hebben we er werkelijk geen woorden voor! Ongelofelijk wat onze 216 wedstrijdsporters aan successen dit jaar tot op heden hebben behaald. Maar liefst 75 individuele deelnemers en 7 RG-groepen hebben dit jaar tot op heden deel mogen nemen aan een meerkamp en/of toestelfinale van de Nederlands Kampioenschappen.
NK-deelnemers tot nu toe:
Alex Klinkenberg Estée Kraaijeveld Koen Kappetijn Renate van 't Hof
Amy Koedoot Faye Boorsma Leon van der Wel Rens Hoofs
Anouk Tieman Fenne Dijkstra Liz Gelderblom Rosalie van den Berg
Anthony van Assche Fenne van Oversteeg Luuk Huernink Ruben Reedijk
Bart de Ruiter Gijs Franken Luuk van Waaij Sarah Theunisse
Bart Deurloo Gijs Zijderveld Manon Wansink Sharon Ringlever
Bodi Winkler Ilse Standhart Mariek Leeuwenstein Siem van Vliet
Boudewijn de Vries Ilse van Dam Martijn de Veer Soulaiman Tajjiou
Bradley Noordzij Jada Snikkers Mea Dijkstra Tessa de Vroomen
Bram van Gemert Jarien Fokkens Melanie Stout Tessa van den Bergh
Caithlynn Bezemer Jayden Paton Milou van Schijndel Thijs Oosterling
Celesta Kniestedt Jelle van der Lans Mirjana Urosevic Thomas Kok
Cheryl van der Perk Jelle van der Zouwen Mitchel de Haas Thomas van der Helm

Alle complimenten hierbij niet alleen voor de sporters, maar zeker ook voor de trainers en coaches. Jullie zijn TOP!

Agenda
1-3 september World Challenge Cup, Varna
7 september Open les dance crew
16 september Start grote clubactie
16 september Open selectietest
16-17 september World Challenge Cup, Parijs
23 september Peuter- kleuter gyminstuif
30 september Leefstijlmarkt
2 t/m 8 oktober WK Turnen, Montreal
13-14 oktober Grote schoonmaak


Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens