National brons voor RG-duo

Bij de in Hilversum gehouden nationaal kampioenschap ritmische gymnastiek hebben Amy Koedoot en Olivera Stepanov als duo beslag weten te leggen op het brons. Het duo bond de strijd aan in de juniorencategorie van de 2de divisie. Hun lintcompositie werd gewaardeerd met 15,500 punten.

Het koppel Caithynn Bezemer en Jada Snikkers werd vijfde en de combinatie Lara Glusac met Olivera Stepanov zevende.

 

Estée Kraaijveld op koers

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek heeft Estée Kraaijveld bij de in Amsterdam gehouden 2e plaatsingswedstrijd goed gepresteerd. Met 31,000 punten wist zij overtuigd als beste uit de strijd te komen.
Haar balcompositie werd gewaardeerd met 11.00 punten, haar knotsoefening met 10.933 punten en haar lintuitvoering met 8,967 punten. Haar clubgenote Cheryl van der Perk miste met haar vierde plaats net het ereschavot.

 

Duo-optreden goud waard

Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2de Districtswedstrijd ritmische gymnastiek hebben Amy Koedoot en Olivera Stepanov in de juniorklasse met hun duo-optreden beslag weten te leggen op het goud. Hun lintcompositie werd gewaardeerd met 16,00 punten.
Olivera vormde in deze categorie met Lara Glusac ook een duo. Deze formatie veroverde met 15,300 punten het brons. Het koppel Caithlyn Bezemer/Jada Snikkers kwamen als vijfde uit de strijd. Bij de pre-junioren werd bij de duo-optredens eveneens beslag gelegd op het brons. Dit resultaat kwam met 18,700 punten op naam van Demi Fransen, tezamen met Jenna van Nes.
Individueel turnden de O&O-turnsters zich eveneens in de prijzen. Bij de junioren met geboortejaar 2006 ging het zilver met 17,350 punten naar Caithlynn Bezemer, op de voet gevolgd door Lara Glusac die zich met 17,250 punten het brons liet omhangen. Jada Snikker werd hierbij zesde.
Bij de junioren met geboortedatum 2004 was Amy Koedoot die met 19,100 met zilver uit de strijd kwam. Met 17,300 punten kwam Olivera Stepanov in deze klasse slechts 0,05 punten tekort voor een podiumplaats.

RG dames net buiten de prijzen

Bij de eerste in Dordrecht gehouden NK-plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek voor groepen misten de dames van Gymnastiekvereniging O&O tot tweemaal toe net het podium.
In de categorie senior kwam de O&O-afvaardiging bestaande uit de turnsters Cherryl van der Perk, Mea Dijkstra, Estée Kraaijeveld, Rosalie van de Berg, Tessa van de Berg e Lente Zwaal tweemaal in actie. Hun baloefening werd gewaardeerd met 8,600 punten waarmee zij als vierde uit de strijd kwamen. Bij hun tweede optreden maakten zij gebruik van het handgereedschap hoepel. Met deze oefening kwamen zij tot een score van 7,367, eveneens goed voor een vierde plaats.

De benjamins Emily van Zessen, Selina Penning, Isabelle Hokke en Mikaela Blom deden hun eerste ervaring op met hun oefening zonder materiaal. Hun punten totaal bedroeg 6,767 punten.

Estée Kraaijeveld verovert zilver

Bij de in Dordrecht gehouden districtskampioenschappen ritmische gymnastiek is in de hoogste klasse Estée Kraaijeveld knap tweede geworden.


In de zelfde categorie miste Cheryl van der Perk net het erepodium en werd verdienstelijk vierde. Een zelfde lot was weggelegd voor Mikela Blom bij de benjamins, evenals Rosalie van den Berg in de categorie pre-junior.
Bij de benjamins werd Isabella Hokke vijfde en Selina Penning zesde, Emily Penning elfde. Een zes de plaats werd ook behaald door Lente Zwaal bij de pre-junioren en Mea Dijkstra bij de senioren/