Melanie Stout plaatst zich voor het NK

Zondag 19 mei j.l. heeft O&O-turnster Melanie Stout zich geplaatst voor het NK turnen op 22 juni in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy’.
De twaalfjarige Melanie komt dit jaar voor het eerste uit in de jeugd-1 categorie op eredivisieniveau. Na de verplichte oefenstof gaat zij nu voor het eerst keuze-oefenstof turnen. Zij turnt hierbij volgens het internationale FIG reglement, wat ook voor de senior dames geldt. De komende weken zijn er nog twee kwalificatiewedstrijden. Op één van de drie kwalificatiewedstrijden moet de turnster 40,000 of meer scoren om zich te plaatsten voor de NK. Met haar score van 42,267 van afgelopen zondag heeft Melanie aan deze eis voldaan en zich daarmee direct geplaatst voor de eindstrijd.
Een knappe prestatie na een langdurige blessure aan de groeischijven van haar beide hielen. Gedurende anderhalf jaar heeft zij daardoor geen meerkamp kunnen turnen.

Vier districtstitels voor de dames

Bij de in Amsterdam gehouden districtskampioenschappen individueel toestelturnen voor meisjes en dames 4de divisie hebben de turnsters beslag weten te leggen op vier districtstitels.
Imara Kornelisse nam daarvan twee titels voor haar rekening. In de toestelfinales van de jeugd-1-categorie werd zij districtskampioen op de onderdelen balk en brug. Daarnaast liet zij zich een meerkamp medaille omhangen voor haar vierde plaats. Deze werd extra uitgereikt vanwege het groot aantal deelneemsters. Haar puntentotaal bedroeg 49,422 punten.


In de instapklasse bond Nynke Mourik de strijd aan op het onderdeel balk. Na een spannende strijd eiste zij de districtstitel op.

In de categorie pupil-2 revancheerde Bente van Winden zich op het onderdeel vloer. Wat zij in de meerkamp liet liggen pakte zij dubbel en dwars op in de toestelfinale en liet zich de titel niet meer ontglippen.

Goud voor Esmee Snijder

Bij de in Leusden gehouden NK-halve-eindstrijd individueel toestelturnen meisjes en dames 2de en 3de divisie heeft Esmee Snijder beslag weten te leggen op het goud van de categorie jeugd-N4. Haar puntentotaal kwam uit op 51,259
Met dit resultaat drong zij door tot de nationale eindstrijd allround. Daarnaast verzekerde zij zich van de finale tickets voorde toestelfinales brug en balk.


Gwen Bakker drong in de jeugdcategorie met 44,567 punten eveneens door tot het Nederlands kampioenschap allround. Bij de pupillen-1-N3 was het Dunya Bezemer die het startbewijs bemachtigde op het onderdeel sprong.


In de 2de divisie – senior werd er flink strijd geleverd voor de finaleplaatsen. Lisa Hendrikse pakte uiteindelijk met 46,783 het brons waarmee zij zich verzekerd wist van NK-deelname.

Sabrina Weijer pakt goud

Bij de in Rotterdam gehouden halve finale Nederlands kampioenschap individueel toestel turnen meisjes en dames heeft Sabrina Weijer in de senior categorie van de 2e divisie met 47.000 punten beslag weten te leggen op het goud.


Met dit resultaat plaatste zij zich voor nationale eindstrijd. Bij de toestelfinales drong zij door op het onderdeel brug. Bij de jeugd-N3 van de 2e divisie miste Ramona van Lent met haar vierde plaats net het podium. Haar score kwam uit op 52,517 punten. Met dit resultaat plaatse zij zich wel voor de allround finale, alsmede voor de toestellen brug en balk.

Rayon Turncompetitie

Zaterdag 30 maart vond in de turnhal aan de Uilenvliet de Rayon turncompetities voor meisjes en dames een tweede treffen plaats.
Bij teams met de voorgeschreven oefenstof werd ereschavot een O&O-onsje. Team-1 bestaand uit Amber Wehrman-Krieger, Bente van de Winden, Emma de Man, Imre Kornelisse en Nynke Mourik kwam met 152,325 punten als beste uit de strijd.

 

Team-3 samengesteld met Amy Mc Murray, Milia Lopez, Nikola Plak, Romy Smouter en Sterre Been werd tweede met 148,100 punten. Team-2 met de turnters Abby Augustien, Femke Knijnenburg, Jeanine van der Meulen, Laura Hensen, Minke Schouten en Sarah Koster completeerde het geheel met de derde derde plaats. Haar puntentotaal kwam uit op 145,65.


De pre-stap-meisjes turnen een individuele competitie. In dit klassement ging de winst met 48,20 punten naar Elin Buijink. Defne Dal werde 3de, Nienke van Eijk 4de, Ella van Veelen 5de, Joëlle Quist 6de.


Moest bij de keuze oefenstof O&O-2 bestaande uit Annemijn Grit, Corine van Strien, Day Grinuva, Divinia Moreauw, Karin Hoekstra, Lisa Schouten, Merel Heezen en Merel Kerkhof in het eerste treffen de winst laten aan OKK-Ridderkerk-1 deze keer was O&O-2 die aan het langste eind trok. Het puntentotaal kwam uit op 129,500. O&O-2 werd met 122,000 vijfde. In dit team kwamen tot actie Anne Bezemer, Daphne Schellen, Elise Biemond, Kimberley Nugteren, Layla Voerman, Leanne Barendrecht en Kiara van Brouwer-Gonzenbach.