Nieuws

Succesvol optreden Dance Crew bij FC Dordrecht

Afgelopen zaterdag heeft de demogroep O&O Dance Crew opgetreden op de open dag van FC Dordrecht en dat was een groot succes! Tijdens de rust van het oefenduel tussen FC Dordrecht en Norwich City mocht de groep het veld betreden om een demo van 2 dansen te laten zien.

Na afloop waren er veel supporters die ons aanspraken en zeiden dat ze het erg leuk vonden om naar te kijken. Iemand opperde zelfs dat de dames maar de vaste cheer-crew van de voetbalclub moesten worden.

 Ook de organisatie heeft ons na afloop hartelijk bedankt en complimenten gegeven voor de professionele dans. Naast ons optreden, was ook de wedstrijd zelf geslaagd. FC Dordrecht heeft met 5-3 de wedstrijd gewonnen.

Hierbij het filmpje van het optreden: https://www.youtube.com/watch?v=2qparyz4ag8. Als je op tablet/laptop kijkt, kun je rechts onderin op het wieltje klikken om de resolutie zo hoog mogelijk te zetten.

Succes op de Wereld Gynmaestrada

Met haar zesentwintig deelnemers tellend team en vier begeleiders kunnen we terugkijken op succesvolle optredens bij de van 7 t/m 13 juli in het Oostenrijkse Dornbirn gehouden Wereld Gymnaestrada.

De tot één geheel verweven demo van de 12 turners, 8 turnsters en 6 RG-turnsters werd door de volle tribunes enthousiast ontvangen. Op eigentijdse muziek wist het team het publiek van begin tot het eind te boeien met haar zeer gevarieerde demo, bestaande uit een toestellenmix van balk, brug, voltige op paard en paddenstoelen, opblaasbare tumbling, minitramp die werd afgewisseld en gecombineerd met  hoepel-, lint- en touwoefeningen van de turnsters ritmische gymnastiek.

Onze afvaardiging bestond uit: Bertjan Zijderveld, Cato Zijderveld, Cheryl van der Perk, Denise Leijten, Elianne Stehouwer, Fenne Dijkstra, Frank Scheffer, Gijs Zijderveld, Henk Heuvink, Ian Wever, Iris Nieuwstraten, Jara van Diijk, Jelle van der Zouwen, Joop Visser, Karin Oostdijk, Koen Kappetijn, Lance Visser, Layla Voerman, Lente Zwaal, Marit Kooiman, Mea Dijkstra, Mirjana Urosevic, Olaf de Nie, Paul de Jongh, Rosalie van den Berg, Sebastiaan Pel, Suzanne Kunsel, Thijs Oosterling, Tristan Massie, en Yuri Visser.

De Wereld Gymnaestrada is een internationaal  gymnastiekevenement dat net als de Olympische Spelen elke vier jaar georganiseerd wordt in een ander land. In Dornbirn waren vertegenwoordigingen uit 55 landen met in totaal +/- 20.000 deelnemers.

Er wordt nu reeds uitgekeken naar de volgende Wereld Gymnaestrada die in 2023 gaat plaats vinden in Amsterdam.

Clubkampioenschappen 2019

In de turnhal aan de Uilenvliet organiseerden wij de onderlinge wedstrijden en clubkampioenschappen voor al haar jeugd recreanten groepen. Ondanks de warmte wist de jeugd zich gesteund door het massaal opgekomen thuisfront. De deelnemers sprongen een driekamp en wel op de onderdelen minitramp, kast-lengte met plank en kast-breedte met minitramp. De meisjes ritmisch werden beoordeeld op hun hoepeloefening. Na een sportieve strijd werd het eremetaal uitgereikt aan: 

Onderlinge wedstrijden
Meisjes 12+ - 1ste - Gabrielle Hessels, Stephanie van der Linden, Lucas Uittenbogaard – 2de - Marieke Leeuwenstein .
Springgroep - 1ste - Minke Schouten, Phileine van Riet, Lois Verheij – 2de Demian Hartmeijer
Meisjes 10-11 – 1ste - Elize van Rumph, Elena Hessels, 2de - Jasmijn Kircher, Caitlin Collins, 3de - Eva Barendrecht .
Meisjes 8-9 - 1ste - Cait-lyn vd Berg, Lieke Buijink, Isolde Polak, Sabine Esmijer, Jahlisa Weitering, Luna Visser, 2de - Oliva Seedorf, Esmee Noa Stuifzand, Charlotte vd Crommert, Sanne Paans, Noemi Mulder,, 3de - Cheraisha Weitering, Ilja Penning.
Meisjes 6-7 – 1ste - Nikki Mulder, Lovielle Marlin, Daphne Hesseling, Tess Euser, Bowie van der Laan, 2de - Gisèle Hartsteen, Noumidia Belabas.

Clubkampioenschappen
Meisjes 12+ - 1ste - Stephanie van der Linden, 2de - Marieke Leeuwenstein .
Meisjes 10-11 – 1ste - Elena Hessels , 2de - Elize van Rumph, 3de - Jasmijn Kircher.
Jongens 9-11 – 1ste - Demian Hartmeijer, 2de - Ryan van der Harst, 3de - Kyano van der Struik.
Meisjes 8-9 - 1ste - Jahlisa Weitering, 2de - Sanne Paans, 3de - Cheraisha Weitering.
Jongens 6-8 – 1ste - Olaf de Man, 2de - Sam van der Werf, 3de - Levi Been.
Meisjes 6-7 - 1ste - Bowie van der Laan, 2de - Eva Vlieg, 3de - Gabriëlle Franssen.
Ritmische gymnastiek 12+ - 1ste - Daisy Felix, 2de - Marieke Leeuwenstein.

Na afloop van de wedstrijden werd er onder grote publieke belangstelling een minishow door de dansafdeling gegeven. Zeer fraaie dansen met prachtige choreografieën waren te bewonderen van de streetdance- en jazzgroepen, classic jazz en de O&O Dance Crew.

Aanvullende gegevens