Nieuws

O&O turnsters en turners op het EK

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen turnen. Het Zwitserse Bazel is van 21 t/m 25 april het strijdtoneel voor dit EK.

De volgende turn(st)ers zijn aangewezen.

Dames
Naomi Visser | Tisha Volleman | Lieke Wevers en Sanne Wevers 

Eythora Thorsdottir laat dit EK aan zich voorbijgaan. Met de Olympische Spelen in het achterhoofd neemt zij geen risico’s.

Heren
Bart Deurloo | Jordi Hagenaar | Loran de Munck | Frank Rijken | Casimir Schmidt en Epke Zonderland

De delegatie bestaat daarnaast uit:

Coaches Bram van Bokhoven, Aimee Boorman, Jeroen Jacobs, Daniel Knibbeler, Dirk Van Meldert, José van der Veen, Vincent Wevers en Nico Zijp | Arts Petra Keijsers | Fysiotherapeuten Mark Stolk en Tjeerd Tjeerdsma | Juryleden Carlijn Brands, René de Koster, Aukje de Jong en Robert van Oort | Teamleider Jitske Vasbinder | Delegatieleider Mark Meijer.

Wedstrijdinformatie & programma

Tijdens dit kampioenschap komen de turnsters in de tweede en vierde subdivisie in actie. De Nederlandse mannen, maximaal zes, turnen in de eerste en tweede subdivisie. Er mogen maximaal vier turners uitkomen op een toestel. Voor zowel de dames als de mannen is de EK een individueel toernooi; er volgt geen teamuitslag.

De eerste wedstrijddag voor de dames is op woensdag 21 april en voor de mannen is dit donderdag 22 april (kwalificatiewedstrijd). Deze wordt gevolgd door de meerkampfinale (dames en heren) op vrijdag 23 april. De toestelfinales zijn op zaterdag 24 april (dames; sprong en brug en heren; vloer, voltige en ringen) en zondag 25 april (heren; sprong, brug en rek dames; balk en vloer).

Bram van Bokhoven: “Dit EK staat voor de heren in het teken van de kwalificatie voor en voorbereiding op de Olympische Spelen komende zomer. Voor Bart en Epke is dit een goede test en voorbereiding, hoewel het ticket van Epke nog bevestigd moet worden. Er is ook nog een kans om een derde ticket voor de Spelen te bemachtigen, hiervoor is de uitslag van de kwalificatiewedstrijd bepalend. Ook bij de dames is dit evenement een goede test op weg naar Tokio. Dit is sinds lange tijd de eerste wedstrijd waarbij de sporters zich internationaal kunnen meten.”

Alle wedstrijden worden gehouden zonder publiek. Meer informatie is te vinden op de website van European Gymnastics

Koninklijke onderscheidingen bij O&O

In een buitengewone bijeenkomst zijn onze leden Bert van der Linden en Ronald Dingemanse voor hun lange staat van dienst koninklijk onderscheiden. Beiden zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Voor deze bijzondere gebeurtenis waren maar liefst drie burgemeesters in touw. De burgemeester Wouter Kolff uit Dordrecht was present voor de in Dordt woonachtige Ronald Dingemanse. De Ambachtse burgemeester Jan Heykoop was gekomen voor de Ambachter Bert van der Linden en omdat de uitreiking plaatsvond bij de Zwijndrechtse turnclub trad de plaatselijke burgemeester Hein van der Loo op als gastheer.
Na de welkomwoorden van voorzitter Pauline den Hartog en burgemeester Hein van der Loo kreeg burgemeester Wouter Kolff het woord en sprak hij Ronald Dingemanse toe.

Volgens de door hem ontvangen gegevens was Ronald in 1965 lid geworden van de club en had hij gedurende zijn lidmaatschap een grote staat van dienst opgebouwd. Naast het secretariaat van de Stichting O&O, waarin de turnaccommodatie is ondergebracht, is Ronald jarenlang jurylid geweest en heeft hij vele jaren deel uit gemaakt van de technische commissie, turnshowcommissie en de bouwcommissie voor de uitbreiding van het pand. En voor al deze verdiensten mocht hij namens de koning Ronald benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vervolgens was het de beurt aan burgemeester Jan Heykoop voor Bert van der Linden. Volgens zijn zegge deed Bert voor Ronald niet onder. Bert is bijna 60 jaar lid en heeft zich, naast een aantal bestuurlijke jaren, eveneens jarenlang verdienstelijk gemaakt in tal van commissies, zoals technische- turnshow- en jubileumcommissie. Bert is thans als penningmeester van de stichting O&O zeer actief met het wel en wee van de turnhal. Naast het financiële beheer is hij heel druk met alles wat te maken heeft met het onderhoud van gebouw en inventaris. En evenals Ronald werd Bert namens de koning benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.Naast deze twee onderscheidingen werd van deze bijzondere gelegenheid gebruik gemaakt om Geertje Visser te huldigen. Gedurende vijftig jaar heeft zij binnen de club diverse taken vervuld. Naast de nodige jaren lesgeven maakte zij een aantal jaren deel uit van de technische commissie. Echter het leeuwenaandeel van haar vrijwilligerswerk was vooral gericht op haar jarenlange bemoeienissen met de barcommissie. Door voorzitter Pauline den Hartog werd zij vooral geloofd voor de vele lunches en diners die zij verzorgde voor grote partijen. Geertje kreeg voor al haar verdiensten de gouden verenigingsspeld opgespeld.

Foto's Jubileumshow en Finalistenhuldiging

De foto's van de jubileumshow en de finalistenhuldiging zijn hier te vinden: 

Fotoalbum O&O

Aanvullende gegevens