Nieuws

Veel herinneringen bij reünie O&O

Het was voorbije zaterdag een gezellige boel bij de reünie die de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan had georganiseerd.

Vele (oud)leden en (oud)bestuursleden hadden de weg gevonden naar de O&O-turnaccommodatie aan de Uilenvliet. Mooie herinneringen werden opgehaald, werd stil gestaan bij hun fraaie verenigingssuccessen en werden foto’s uit de oude doos bekeken.

Aan de geplande tijdsduur van twee uur had men niet genoeg. Deze werd dan ook ruimschoots overschreden.

Gym-instuif enthousiast ontvangen

De door de kleuterleiding georganiseerde peuter-kleuter-gym-instuif is enthousiast ontvangen. Alle groepen 1 en 2 van de basisschool waren uitgenodigd voor deze instuif die tevens gold als aftrap voor de nationale sport week. Het geheel werd gesponsord door de JUMBO.

De kinderen konden uitgebreid kennismaken met allerlei vormen van bewegen zoals kruipen, klimmen, klauteren, rollen en balanceren op een ruim opgezette bewegingsbaan. Het tijgeren en springen kwam aan bod in de springkuil en de lange trampoline baan. De expressievormen kregen de aandacht in het speelse dansgedeelte.


Aan het eind werden peuters en de kleuters getrakteerd op een pannenkoek en drinken. Bij het naar huis gaan kregen zij tot slot een kleurplaat en een Jumbovlaggetje uitgereikt.

Leden van O&O gaan loten verkopen voor aanschaf van materiaal

Op 14 september start de landelijke verkoop van de Grote Clubactie 2019. Ruim 260.000 lotenverkopers gaan in het hele land op pad om hun club een financiële stimulans te geven. Dit doen ze niet zomaar. Onze leden zetten zich dit jaar in voor het materiaalfonds.

Onze leden gaan zich dit jaar inzetten om extra geld op te halen voor aanschaf van toestellen. Al het materiaal is onder heven aan slijtage en moet tijdig vervangen worden en daar is heel veel geld mee gemoeid. Wij hopen dat onze omgeving ons hierin steunt en we zo ons doel behalen! Vrienden, familie en inwoners in de omgeving van Zwijndrecht dragen bij aan het clubdoel door een lot te kopen. Dit jaar is dat door de Grote Clubactie nog makkelijker gemaakt met een handige online tool. Lotenkopers maken kans op een van de mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van € 100.000,-.

80% van de opbrengst gaat naar de club! De Grote Clubactie faciliteert sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in het genereren van inkomsten door middel van lotenverkoop. Elk jaar wordt zo’n € 9 miljoen opgehaald. De loten worden verkocht voor € 3,- per stuk. Van elk verkocht lot gaat 80% (€ 2,40) direct naar de clubkas. O&O is een van de ruim 5.300 verenigingen die deelnemen. Iedere club bepaalt zelf specifieke clubdoelen.

Onze leden doen ieder jaar actief mee aan de Grote Clubactie. Vorig jaar werd er € 5.000,-- opgehaald. Met dit geldbedrag realiseerden wij vervanging van allerlei materiaal.

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 11 december 2019. Vanaf 12 december staat de trekkingsuitslag op clubactie.nl.

Aanvullende gegevens