Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

December 2023

Voorwoord van de voorzitter
December, de laatste maand van het jaar 2023. Een jaar waarin we weer fijn hebben kunnen sporten met elkaar, waarin we gezellige evenementen hebben georganiseerd en bijgewoond en waarin mooie prestaties zijn behaald door onze sporters.
De Dance Crew heeft nog een optreden op de agenda staan op de Winterfair, op zaterdag 16 december en op 29 december zijn er nog clubkampioenschappen in onze turnhal aan de Uilenvliet. Ook worden de komende weken nog de laatste wedstrijden van 2023 geturnd.
En dan is het kerstvakantie.
Namens het gehele bestuur wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen!

Aandachtsfunctionaris kindermishandeling
Jarenlang is An van der Hoek voor de vereniging aandachtsfunctionaris kindermishandeling geweest. Vanaf het nieuwe jaar zal An deze functie niet langer vervullen. Namens het bestuur willen we An bedanken voor haar jarenlange inzet voor, en betrokkenheid bij, de vereniging. Vanwege het vertrek van An zoeken we iemand die deze functie van haar over zou willen en kunnen nemen.

Wat is een aandachtsfunctionaris?
Een aandachtsfunctionaris is binnen een organisatie de deskundige op het gebied van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Binnen alle sectoren die verplicht zijn te werken met de Wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling vind je dan ook aandachtsfunctionarissen. Denk aan scholen, ziekenhuizen, pleegzorgorganisaties, de kinderopvang, gemeentes, huisartsenposten en tandartspraktijken. Medewerkers kunnen bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld bij deze persoon terecht.

Wat doet een aandachtsfunctionaris?
Aandachtsfunctionarissen ondersteunen collega’s die een vermoeden hebben van kindermishandeling en/of huiselijk geweld. Zij kunnen met hen de vermoedens bespreken, samen signalen in kaart brengen en bespreken of en welke vervolgstappen er nodig zijn. Daarnaast zorgt de aandachtsfunctionaris ervoor dat collega’s de meldcode kennen en adviseren ze hun directies en besturen over de rechten en plichten rondom de meldcode.

Mocht je interesse hebben in het vervullen van de functie van aandachtsfunctionaris voor onze vereniging, kun je een berichtje sturen aan het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stages
Ondertussen hebben we binnen de vereniging weer een aantal nieuwe stagiaires. Mara den Boer en Julia van Mourik zijn gestart met hun maatschappelijke stage van 20 uur. Zij volgen deze bij de recreatiegroepen in de Welhorst. Brendan Mourik en Luc Looman doorlopen een stage tot aan de zomervakantie bij de groep van de freerunners in de Uilenvliet.
Uiteraard wenst het bestuur Mara, Julia en Brendan heel veel succes en plezier toe.

Grote Clubactie
Het bestuur is enorm trots op de leden die zich ingezet hebben voor het verkopen van de loten van de grote Clubactie. Het is meer dan geweldig!! We hebben maar liefst 5 verkopers die meer dan 100 loten verkocht hebben. De absolute topverkoper van de vereniging is Megan Elshout, zij verkocht maar liefst 143 loten. Wanneer er 25 loten verkocht zijn, ontvang je een medaille van de grote clubactie. Alle leden die meer dan 50 lootjes verkocht hebben, ontvangen aankomende week hun cadeautje via zijn/haar trainer.

In totaal hebben alle O&O’ers samen 5.276 loten verkocht met een opbrengst van:

 Cheque_Opbrengst2023

Aanvullende gegevens