Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

September 2021

Voorwoord van de voorzitter
De zomervakantie ligt alweer een aantal weken achter ons en het nieuwe seizoen is gestart. Langzaam durven we een beetje vooruit te kijken en treffen we voorbereidingen voor deelname aan wedstrijden en het organiseren van activiteiten. We hopen dat we dit seizoen weer echt onze sport kunnen uitoefenen, zoals deze bedoeld is. Ook hopen we elkaar weer wat meer te kunnen ontmoeten, want ook het sociale aspect van onze vereniging is belangrijk.
Als de we terugkijken op de afgelopen tijd, komt de deelname aan de Olympische Spelen van turner Bart Deurloo uiteraard meteen in onze gedachten. Wat waren wij trots op zijn deelname! ‘Onze’ Bart stond gewoon in Tokio; dat is toch geweldig?
De afdeling topsport van Turnen Heren is vanaf 1 september verhuisd naar Topsport Centrum Rotterdam. Jarenlang hebben we vanuit O&O met veel plezier samengewerkt met Jeroen Jacobs, Jos Eigenbrood en Kevin den Uijl. We wensen hen en de turners heel veel succes op hun nieuwe plek! O&O blijft wel betrokken bij de topsport, want de jongste jongens blijven bij ons trainen in het Topsport Opleidingscentrum, onder leiding van Rob Stout. Hiermee hopen wij een kweekvijver te blijven voor nieuw turntalent.
Iedereen een goed sportseizoen gewenst bij onze mooie vereniging!

Vertrek Amadeus Williams
Helaas heeft Amadeus Williams het trainersteam verlaten binnen de selectie afdeling van turnen heren. Hij heeft voor de zomervakantie afscheid genomen en speelt ondertussen in de musical Aladdin. Wij wensen Amadeus heel veel succes toe en hopen hem in de toekomst nog een keer terug te mogen verwelkomen binnen ons trainersteam. Op dit moment wordt er met man en macht gezocht naar een goede en passende oplossing qua vervangende trainers voor deze herengroep.

Afscheid_Amadeus

Ouder(s) / verzorger(s) mogen weer binnen in de Uilenvliet kijken
Ouder(s) / verzorger(s) mogen weer in de kantine naar hun kind(eren) lijken. Hierbij dienen wel de volgende basisregels in acht genomen worden:
• Was vaak je handen. Hoest en nies in je elleboog
• Houd 1,5 meter afstand
• Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen

Basisregels

Meer informatie op www.rivm.nl/covid19

Aanpassing dinsdagochtendtraining Keepfitters in de Uilenvliet
Karin de Jong kan helaas niet starten met het verzorgen van haar Fifty Fit 50+ lessen op de  dinsdagochtend in de Uilenvliet in verband met een heup operatie. De lessen zullen samengevoegd worden tot één les van 10.00-11.00 uur in de Uilenvliet en worden verzorgd door Marry van der End. Uiteraard is het ook mogelijk om bij één van onze andere lessen deel te nemen, voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Aanpassing training conditiegym heren op de maandagavond in de Uilenvliet
De groep conditiegym heren van de maandagavond verhuizen qua training naar de ochtend. De les zal gegeven worden van 10.30 uur tot 11.30 uur in de Uilenvliet onder leiding van Joop Visser. Deze groep kan ook nog nieuwe mannen gebruiken, heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ouder/kind groepen vrijdagochtend
Na de zomervakantie konden de ouder/kind groepen op vrijdagochtend nog niet van start gaan, maar met ingang van 17 september kunnen ook zij beginnen.

Zwangerschapsverlof Celesta de Wit-Slooff
Celesta (trainster van de recreanten groepen op de woensdagmiddag in de Welhorst) gaat genieten van haar welverdiende zwangerschapsverlof. Wij wensen Celesta en Jordy heel veel succes toe met de laatste loodjes en wij hopen u over een poosje goed nieuws te kunnen melden.
Gelukkig hebben we voor alle lessen van Celesta een vervangende trainster kunnen regelen:
• Meisjes 6-7 jaar - Tessa van Houten
• Meisjes 8-9 jaar -  Manon Verboom
• Meisjes 10-11 jaar - Sarah den Otter.
Dames heel veel succes met de lessen!

Examen Jente van der Kruk
Het praktijkexamen voor Jente van der Kruk stond gepland op donderdag 16 september, maar wordt verplaatst naar de 23e. Zij heeft de opleiding VLG gevolgd vanuit de KNGU. Wanneer zij dit examen met goed resultaat afrondt, hebben wij als vereniging er weer een gediplomeerd trainster bij. Wij wensen Jente heel veel succes toe met haar examen!

Ouderavond bestaande selectieleden
Maandag 27 september wordt er een ouderavond georganiseerd voor de bestaande selectieleden. Bijeenkomst zal starten om 19.30 uur. U ontvangt hier nog nadere informatie over.

Ouderavond nieuwe selectieleden
Maandag 11 oktober wordt er een ouderavond georganiseerd voor nieuwe selectieleden. Bijeenkomst zal starten om 19.30 uur. U ontvangt hier nog nadere informatie over.

Nationale sportweek en vrienden- en vriendinnenweek
In de week van 17 t/m 26 september aanstaande vindt de Nationale Sportweek plaats. In verband hiermee organiseert de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O van 20 t/m 25 vrienden- en vriendinnenlessen.
Voor de vrienden en vriendinnenlessen ontvangen alle leden uitnodigingen waarmee zij hun vrienden en/of vriendinnen kunnen uitnodigen om geheel vrijblijvend deel te nemen aan deze lessen.
Op de zaterdag van de vrienden en vriendinnenweek, 25 september, is er van 13.30 tot 15.00 uur tevens een Turn instuif. De bedoeling van deze instuif is om een aantal jongens en meisjes te selecteren voor de selectie-afdeling turnen jongens en turnen meisjes en ritmische gymnastiek. Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar, die aan deze test willen deelnemen, kunnen zich ter plekke aanmelden.
Het bestuur van O&O wil gedurende de Nationale Sportweek en vrienden- en vriendinnenlessen zoveel mogelijk mensen bekend maken met wat O&O zoal kan betekenen op het gebied van bewegen. De mogelijkheden hierin zijn zeer divers en lopen uiteen van ouder-en-kind-gym tot en met  bewegen voor 50+, van streetjazz tot step aerobic en allerlei andere varianten van bewegen op muziek. Ook freerunnen en acrogym behoren tot de mogelijkheden.
Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en gezellig het is om te sporten, vooral als je dat samen met een vriend of vriendin doet.
De vele bewegingsmogelijkheden, voor zowel de jeugd als voor volwassenen, alsmede verdere informatie zijn te vinden op
www.o-en-o-zwijndrecht.nl.

Grote Clubactie
Ook dit jaar doen wij mee met de Grote Clubactie. Door de lotenverkopers kunnen mooie prijzen gewonnen worden en met de verkoop van de loten, kan de clubkas weer een beetje aangevuld worden. Vorig jaar zijn er door onze leden 2513 loten verkocht, wat resulteerde in een bedrag van € 6.031,20.
Hopelijk wordt het dit jaar net zo’n succes!
De Grote Clubactie start zaterdag 18 september. Vóór die tijd worden de lotenboekjes uitgedeeld en zal er een begeleidende brief bij zitten met meer informatie.

Grote_Clubactie

Turn instuif 25 september
Ben je 5, 6 of 7 jaar en vind je bewegen leuk? Kom dan langs op onze Turn instuif.

Zaterdag 25 september van 13.30 - 15.00 uur
Turnhal O&O, Uilenvliet 1

Wij zouden jou graag bij onze jongens turnen, meisjes turnen en Ritmische Gymnastiek teams verwelkomen!

Neem bij vragen contact op met onze verenigingsmanager, Kevin den Uijl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of ons secretariaat, Monique Verboom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de instuif worden alle kinderen ter plaatse digitaal ingeschreven. Neem hiervoor een telefoon met QR-code scanner mee. Zo krijgt u achteraf tevens informatie over de verschillende sportmogelijkheden bij O&O.

Graag tot de 25e!

Turn_Instuif_25_september_2021

Aanvullende gegevens