Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

November 2021

Voorwoord van de voorzitter
Voorafgaand aan elke Corona-persconferentie houden wij ons hart vast of en welke nieuwe maatregelen er voor onze mooie sport gaan gelden. Gelukkig viel het, net als bij de vorige persconferentie mee en mogen wij zonder restricties door blijven sporten. De enige beperkingen die wij helaas hebben moeten doorvoeren, zijn de controle van het CoronaToegangsBewijs (CTB) en het opnieuw moeten sluiten van de kantine om te kijken als gevolg daarvan, vanwege het tekort aan controlemogelijkheid.
Als we alles van de positieve kant blijven bekijken, hebben we een aantal train(st)ers (in opleiding) mogen feliciteren met het behalen van een diploma, zijn er O&O sporters tijdens wedstrijden op mooie plaatsen geëindigd en mogen we spreken van een ongekend succes van de Peuter/Kleuter instuif. 115 Kinderen zijn komen proeven van allerlei beweegvormen uit het nijntje-beweegprogramma en die zijn daarom dan ook allemaal na afloop getrakteerd op een lekkere pannenkoek met een bekertje drinken.

De huidig geldende maatregelen
Corona iconen

Extra informatie
Tot nu toe was het voor de leeftijden tot 12 jaar mogelijk om te sporten bij verkoudheid. Deze maatregel is aangescherpt, bij verkoudheid of klachten mag er door niemand gesport worden!!

Protocol verantwoord sporten van NOC*NSF
protocol-verantwoord-sporten-v13112021-1.pdf (nocnsf.nl)

Afspraak maken voor coronatest
coronatest.nl

Mochten er van overheidswege wijzigingen worden doorgevoerd, geven wij dat zo snel mogelijk op onze informatiekanalen aan.


Geboren!
Owen Railey Slooff
28-10-2021
Zoon van onze trainster
Celesta de Wit-Slooff
en haar man Jordy Slooff
Gefeliciteerd!

Afscheid Ron van Kempen
Het bestuur van de Stichting O&O heeft afscheid genomen van haar voorzitter, Ron van Kempen. Ron heeft met hart en ziel het bestuur van de stichting (en een aantal jaren van de vereniging) geleid, maar heeft wegens persoonlijke omstandigheden moeten besluiten zijn taken neer te leggen. In kleine kring is er aandacht besteed aan zijn vertrek. Wij danken Ron voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

Naomi Visser 5de in WK-finale Japan
De in Heerenveen trainende O&O-turnster Naomi Visser heeft bij de in het Japanse Kitakyushu gehouden Wereldkampioenschappen turnen uitstekend gepresteerd. Met een totaalscore van 52,832 eindigde zij op een knappe vijfde plaats, de hoogste klassering ooit door een Nederlandse turnster in een WK-meerkamp behaald.
Naomi bouwde de totaalscore van 52,832 op met 13,400 punten voor sprong, 13,800 punten voor brug met ongelijke liggers, 12,966 punten voor evenwichtsbalk en 12,666 voor vloer. Zij verbeterde hiermede niet alleen haar puntentotaal van 52,266, maar ook haar elfde klassering in de voorafgaande kwalificatiewedstrijd.
Bij de heren was O&O op dit WK vertegenwoordigd door Frank Rijken. Frank bond de strijd aan op de onderdelen voltige en brug. Zowel op voltige als op brug turnde hij een solide uitgevoerde oefening. Zijn optreden op brug werd gewaardeerd met 14,133 punten en voltige met 13,966 punten. Ondanks de zeer fraaie scores waren deze niet voldoende voor een finale ticket.

Geslaagd 30 oktober 2021
Op zaterdag 30 oktober zijn Estee, Fenne, Mea en Mirjana (niet op de foto) geslaagd voor de trainersopleiding Ritmisch Gymnastiek en hebben Yuri, Gwen en Frank hun diploma voor hun assistentencursus niveau 2 behaald.
Van harte gefeliciteerd allemaal!

O&O-Turners succesvol van start
In het Rotterdamse Topsportcentrum is de jongensselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O succesvol van start gegaan bij de teamwedstrijden van het district Zuid-Holland. Met overtuiging legden de turners beslag op twee eerste en derde plaats.
Het team-pupil-B, samengesteld met de turners Dane Lopes, Olivier van Musscher, Finn Frederiksz, Jeremy Vogel en Thije Zoetmulder, was superieur. Met maar liefst zeventien punten verschil werden zij met 275,450 punten knap eerste. Individueel waren de eerste drie plaatsen eveneens voor de O&O-turners. De lijst werd met 92,150 punten aangevoerd door Olivier van Musscher, gevolgd door Thije Zoetmulder, die met 90,500 punten tweede werd. De derde plaats was voor Finn Frederiksz. Zijn score kwam uit op 89,550 punten.
In de klasse bovenbouw-niveau-5 was O&O ook de beste. De ploeg bestaande uit Stijn Ammerlaan, Olivier Kijkuit, Fjodor Massie, Vigo de Jager en Braylin Timas Soares kwam met 188,80 punten als eerste uit de strijd. In het individuele klassement was Braylin met zijn vijfde plaats de hoogst geplaatste O&O-er.
De instappers, Bas Melkert, Myron Jansen, Danté Worthington, Jonas Dekker en Benjamin Vlasblom turnden zich met 262,200 punten naar een fraaie derde plaats. In de individuele rangschikking werd Danté met 91,200 knap tweede. In deze categorie kwam ook O&O-er Just van Rees tot actie. Hij maakte onderdeel uit van het team Top Turnen Zuid-Holland met welk team hij het goud omgehangen kreeg.
Tot slot bond Levi Kant de strijd aan in de klasse middenbouw-C. Hij maakte onderdeel uit van een MixedTeam. Het team eindigde met 251,200 punten op een zesde plaats. Met een gelijke rangschikking was Levi de beste van het team.

Goud voor Aaron Enser
Onder de vlag van de KNGU hebben de bij het Topsportcentrum-Rotterdam trainende O&O-turners  Aaron Enser, Lucas van den Kieboom, Kenji Paizs en Gijs Franken deelgenomen aan de Wase Gymcup 2021, een internationaal tournooi, georganiseerd in het Belgische Melsele.
In de jeugdklasse kwam Aaron Enser tot een knappe prestatie. Met een score van 69,500 punten eiste hij het goud van de meerkamp op.  Daarbij wist hij zich te plaatsten voor de toestelfinales vloer, voltige en sprong. Lucas van den Kieboom eindigde met 62,850 punten verdienstelijk op een zesde plaats. Kenji Paizs liet in de meerkamp, vanwege een blessure, de steuntoestellen voltige en brug aan zich voorbij gaan. Op sprong wist hij door te dringen tot de finale.
Gijs Franken turnde in de junior/seniorcategorie zijn wedstrijd op de onderdelen voltige, ringen en rek. Op ringen (12,150 pnt.) en rek (12,100 pnt.) wist hij zich goed te meten met de rest van een groot deelnemersveld. Als gevolg van een tussentijdse val kwam hij op voltige niet verder dan 9,700 punten.

Peuter/Kleuter instuif een groot succes
De door O&O in haar eigen turnaccommodatie georganiseerde peuter-kleuter-instuif is een groot succes geworden. Met een overweldigende opkomst van maar liefst honderdvijftien peuters en kleuters kon het bestuur dan ook meer dan tevreden zijn. Zij kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.
De technische leiding had een uitnodigend parcours opgezet, waarin allerlei beweegvormen uit het nijntje-beweegprogramma was opgenomen. Het klimmen, klauteren, balanceren en springen kwam daarbij ruimschoots aan bod. In een apart ‘dansgedeelte’ werd op een speelse manier aandacht besteed aan allerlei expressievormen. Tot slot konden de kinderen naar hartelust door de valkuil klauteren en springen op de lange trampolinebaan.
Na een uur intensief bewegen werden de peuters en de kleuters uitgenodigd in de kantine een pannenkoek te komen eten.
Bij de uitgang ontvingen de kinderen nog een nijntje-kleurplaat en de ouders informatie over het nut van het nijntje-diploma.
Zij die niet bij de instuif aanwezig konden zijn, kunnen voor informatie over het peuter-kleuter-programma contact opnemen met het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zilver voor O&O-turnsters
In de sportaccommodatie Groote Veen in Eelde vond het eerste landelijke treffen van de teamwedstrijden voor meisjes en dames plaats. De turnsters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O gingen daarbij succesvol start en wisten beslag te leggen op het zilver.
Het team samengesteld uit Celine Oirbans, Mariska Williams, Suzanne Kunsel, Suzanne Tol, Yasmine Verhagen en Britta Schipper kwamen uit in de C-categorie, waarbij op ieder toestel drie turnsters turnden en waarvan de twee besten telden voor de eindscore. Na een spannende strijd lieten de O&O-turnsters met 89,666 punten zich het zilver omhangen. Het puntentotaal kwam tot stand met 24,500 punten op sprong, 21,250 punten op brug, 20,650 punten op balk en 23,266 punten op vloer.

Jeugdinterland voor Aaron Enser
Zaterdag 6 november heeft Aaron Enser deelgenomen aan het in het Rotterdamse Topcentrum gehouden jeugdinterland  tussen Italië, Zwitserland, België en Nederland. Het Oranje team was verder samengesteld met de turners Amine Abaidi, Danté Holwijn-Jansen, Elijah Faverus en Reduan Bottse.
Het Nederlandse equipe kwam met een totaalscore van 223,500  als derde uit de strijd en zag  Italië als eerste en Zwitserland als tweede voor zich eindigen.
Aaron bond de strijd aan op de onderdelen vloer, voltige, sprong en brug. Zijn puntetotaal bouwde hij op 10,3 voor vloer, 11,75 voor voltige 13,00 voor sprong en 11,75 voor brug.
Buiten mededingen deden mee Gijs Franken met een meerkamptotaal van 71,15, Lucas van den Kieboom kwam zonder voltige tot eindtotaal van 53,200 en Kenji Paizs liet voltige en brug schieten en eindigde met 41,700 punten.

Heel veel podiumplaatsen voor RG dames
Zaterdag 6 november hadden de meiden van de 2e divisie hun eerste najaarscompetitie.
Giang heeft twee mooie oefeningen laten zien met knots en lint! De knotsoefening ging over het algemeen netjes maar Giang maakte soms wel een paar rommelfoutjes waardoor haar knots viel. Uiteindelijk is ze met deze oefening 13e geworden. Met lint stond Giang met wat meer vertrouwen op de vloer! Met een paar schoonheidsfoutjes hier en daar is zij met lint 9e geworden!
De Benjamins waren hierna aan de beurt. Alexia mocht als eerste van O&O! Alexia heeft met een hele nette hoepeloefening laten zien dat ze veel vooruit is gegaan! Hier werd ze voor beloond met een verdiende 1e plek! Nadise heeft ook een goede hoepeloefening laten zien, ze ving zelfs bijna haar risico! Nadise is uiteindelijk op een nette 6e plek geëindigd. Na Nadise was Yselle aan de beurt. Ze liet zien dat ze toch wel netjes kan werken met hoepel. Met haar hoepeloefening is Yselle 3e geworden! Julia en Djinti hebben ook een hele mooie oefening neergezet. Dit werd beloond met een 2e plek voor Julia en een 4e plek voor Djinti!
Selina mocht als allereerste beginnen van de pre-junioren. Ze wist haar zenuwen te bedwingen en zette een mooie oefening neer. Ze is 4e geworden! Emily stond ondanks haar zenuwen zelfverzekerd op de vloer. Ze had een paar rommeltjes maar liet ook zien dat ze erg vooruit is gegaan! Emily is uiteindelijk 7e geworden.
We zijn natuurlijk super trots op onze meiden en ze mogen stuk voor stuk super trots zijn op hun prestatie!

Geslaagd!
Woensdagavond 10 november heeft Sarah examen gedaan voor haar niveau 3 opleiding. Na een leuke les met oefenvormen voor arabier en trampoline springen, mogen wij Sarah feliciteren, want zij is GESLAAGD!

Bijeenkomst vrienden van O&O
d.d. 5 november 2021
Eerst nog even hoe het begon:
In het seizoen 2001-2002 werd besloten tot het vormen van een ‘vriendenclub’ bij O&O. Deze vriendenclub bestond toen uit 9 mensen. Schoorvoetend sloten zich meer vrienden aan en momenteel hebben we 18 leden. Deze vriendenclub komt één keer per jaar bij elkaar om iets gezelligs te doen. Jaarlijks betalen zij een vrijblijvend bedrag tussen de € 25,00 en € 77,00 (dit laatste is € 1 per leeftijdsjaar) en bespreken met elkaar waar dit bedrag verenigingsbreed aan besteed gaat worden. Deze vriendenclub staat er altijd voor open om nieuwe Vrienden van O&O te verwelkomen. Denk dan aan: b.v. oud-sporters, huidige sporters, ouders van sporters, kortom ieder is welkom.
Dan naar het heden. Door de Coronapandemie was het (te) lang geleden dat we elkaar hadden gesproken of gezien en dus hebben we besloten om dit jaar op 5 november met elkaar uit eten te gaan. We hebben er heerlijk van genoten bij Du Bistro in de Passage in Zwijndrecht. Het was als vanouds gezellig bijkletsen en nieuwtjes uitwisselen.
Uiteraard begon Pauline zoals gebruikelijk met iedereen welkom te heten met een speciaal welkom voor Wim Tempelaar (oud-turner) als nieuw lid van de vrienden van O&O. Daarna wist zij iets te vertellen over de vereniging, zoals het feit dat de oudste topsporters sinds dit seizoen in Rotterdam trainen. Alleen de jongtalentjes van turnen heren trainen nog in de Uilenvliet onder leiding van Rob Stout en Attila Paizs. Verder sprak ze haar waardering uit voor het huidige bestuur dat erin slaagt in deze lastige tijd de vereniging draaiend te houden. Op een later moment heeft Nel laten weten dat de vereniging momenteel 795 leden telt met een verlies van 246 leden door Corona(maatregelen). Verder liet zij weten dat we ruim € 5.000,00 in kas hebben. Ideeën om hier een deel van aan te besteden:
- Restaureren van het oude vaandel
- Opblaasbare tumbling van b.v. 15 meter voor de recreanten (geïnformeerd kan worden bij CEK). Hierbij werd opgemerkt dat de lesgevers dan de discipline moeten hebben om op te halen in de Uilenvliet en ook weer terug te brengen.
- JBL box voor de lesgevers die in de gemeentezalen lessen verzorgen.
We zullen ook bij het bestuur informeren of er wensen zijn en zelf ook nog nadenken en nieuwe ideeën rondmailen.
Helaas kwam er rond 22.30 uur een eind aan de gezellige avond, maar voordat we uit elkaar gingen is nog afgesproken dat we allemaal nadenken over een (buiten)activiteit voor komend voorjaar of begin zomer.

Oproepen

Trainers/assistenten
Binnen onze vereniging zijn we altijd op zoek naar trainers/assistenten die mee kunnen helpen op de bestaande lessen of zelfstandig een les kunnen draaien.
Mocht u iemand weten die dit leuk zou vinden of vindt u dit zelf leuk? Aarzel dan niet en neem contact op met ons secretariaat via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief
De nieuwsbrief is vóór alle leden, maar ook mogen alle leden natuurlijk zélf hun input geven.
Hierbij roepen wij daarom iedereen op een eigen stukje, wedstrijdverslag, ‘Weet-je-Datje’, mop of anders leuks in te sturen!
Nieuwsbrief 9 zal begin december verzonden worden. Stuur daarom in vóór 24 november 2021 naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens