Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

Oktober 2023

Voorwoord van de voorzitter
Een paar weken geleden vonden de wereldkampioenschappen plaats in het Sportpaleis in Antwerpen. Maar liefst 6 sporters van O&O mochten hier hun opwachting maken: Naomi Visser, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Bart Deurloo, Jordi Hagenaar en Martijn de Veer. De heren van team NL  eindigden op een 11e plaats en haalden daarmee als eerste een ticket voor de Olympische Spelen binnen in Antwerpen. Daarna wist ook het damesteam zich te verzekeren van een ticket voor de Olympische Spelen, door als 6e te eindigen. De dames behaalden de hoogste score ooit van een Nederlandse ploeg.
Binnen onze vereniging loopt ondertussen de Grote Clubactie door. We hebben al een aantal Superloten mogen verkopen en ook de verkoop van de losse lootjes gaat goed. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee, want een groot deel van de opbrengst gaat naar onze vereniging.
Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de spaaractie van de Jumbo gestart. Net als een aantal jaar geleden krijg je bij de boodschappen, die je bij de Jumbo koopt, plaatjes met foto’s van onze leden, die je in je verzamelalbum kunt plakken. Succes met sparen!

Uitslag Rabo ClubSupport
Het mooie bedrag dat wij van de Rabo ClubSupport mogen ontvangen, is € 733,79.
Dit bedrag zal besteed worden aan de vervanging van materialen.
Graag willen wij iedereen die op O&O gestemd heeft, hartelijk bedanken!

Geslaagd
Wat een prestatie! Kaylee van Sprang en Jara van Dijk hebben hun eerste jurybrevet gehaald binnen het turnen dames (niveau 1). Beide turnen nog fanatiek binnen de senioren groep van de 4e divisie, maar gaan nu ook lekker aan de slag met het jureren. Meiden, van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie heel veel plezier en wijsheid toe met het jureren.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)
O&O is al jarenlang een erkend leerbedrijf voor het SBB. Onlangs hebben wij weer een verlenging hiervoor verkregen. Hier zijn wij uiteraard erg blij mee. MBO studenten kunnen dus nu ook weer bij ons aan de slag voor stages/leerbanen. Heb je interesse in een stageplaats of wil je aan de slag als assistent en/of train(st)er neem dan contact op met onze coördinator Monique Verboom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) voor de mogelijkheden.

Stagiaires
Leuk om te vermelden, is zeker dat we weer drie nieuwe stagiaires hebben binnen de vereniging. Wij wensen Olivier van der Jagt, Caithlin Karel en Melissa Nobel veel plezier en succes toe.

Parkeerbeperking
Helaas hebben wij nog steeds te maken met een parkeerbeperking rondom onze sporthal aan de Uilenvliet. Door deze beperking ervaart de buurt overlast rondom onze sporthal ten aanzien van het parkeren. Auto’s worden op de stoep geparkeerd of op de weg. Wij vragen iedereen om geen overlast te veroorzaken. Parkeer in een parkeervak, is er geen één vrij dan graag parkeren in de wijk of bij de kerk. Wij houden onze buren graag te vriend, wij rekenen op uw medewerking. Bedankt!!

The Coach
Judith (voorzitter) en Monique (coördinator) zijn namens het bestuur zaterdag 21 oktober samen richting Topsport Rotterdam gegaan voor de The Coach bijeenkomst.
Deze bijeenkomst werd speciaal georganiseerd door de KNGU voor de clubbestuurders voor alle verenigingen. Deze bijeenkomst stond in het teken van een goed bestuur leiden tot een veilig en plezierig sportklimaat.
Het programma bestond uit inspireren, delen, maar vooral samen met andere clubbestuurders actief aan de slag aan de hand van actuele thema’s, zoals de VOG, VCP en gedragsregels. Kortom, de basiseisen voor een veilig en positief sportklimaat. Het was een geslaagde bijeenkomst waaraan wij namens O&O ook onze bijdrage geleverd hebben.

Facturatie KNGU-wedstrijden
Vanaf komend seizoen worden alle plaatsingswedstrijden in één keer gefactureerd. Nadat de eerste wedstrijd heeft plaatsgevonden, verstuurt de KNGU de factuur naar de clubs. Na ontvangst van deze factuur, zullen wij vanuit de vereniging deze incassering ook in één keer doen.

De JUMBO Plaatjesactie is van start gegaan!
Vanaf 25 oktober a.s. ontvangt u bij iedere € 15,- aan boodschappen bij Jumbo Zwijndrecht een pakketje plaatjes.
Zowel Jumbo Walburg als Jumbo Kort Ambacht doen mee aan deze actie.

De plaatjes worden afgegeven tot 20 december.

Voor iedereen die individueel op de foto geweest is, is een boek beschikbaar. Dit wordt door de train(st)ers uitgedeeld.
Voor degenen die ook graag een O&O plaatjesboek willen en foto’s willen verzamelen, is een algemeen boek bij de Jumbo verkrijgbaar.

Tegen het eind van de actie gaan we nog proberen een ruilmiddag te organiseren. Onderling ruilen mag natuurlijk altijd!

Bestellen via de webshop
De (individueel) gefotografeerde leden vinden in hun gepersonaliseerde album een unieke code waarmee zij kunnen inloggen op https://www.myclubstars.store/ via deze webshop hebben zij de mogelijkheid om merchandise-artikelen met hun sportplaatje erop te bestellen.
De artikelen worden in één batch geleverd bij de supermarkt. Dit gebeurt in de laatste week van de actie.

Wij wensen jullie veel plezier met het verzamelen van de plaatjes!

Jumo Plaatjes actie


Grote Clubactie verkochte Superloten klik HIER


kookboek Zwijndrecht

VertrouwensContactPersoon (VCP)
Wat doet een vertrouwenscontactpersoon? En voor welke onderwerpen kan je een vertrouwenscontactpersoon benaderen?
Hierbij een korte uitleg:

Over het algemeen is de turnsport natuurlijk heel leuk; het is inspannend, ontspannend, mooi, krachtig, sierlijk, maar ook gezellig en je voelt je er goed door. Maar soms gebeuren er dingen waardoor de lol er af gaat. Bijvoorbeeld als je wordt lastiggevallen, vervelende opmerkingen en grappen te horen krijgt of als er ongewenste aanrakingen zijn. Het is belangrijk dat er niets gebeurt dat jij niet wilt! Bij dit soort zaken kan het lastig zijn om er iets van te zeggen. Toch is het belangrijk dit wel te doen. Blijf er niet mee zitten. Als iemand anders ook weet wat er gebeurt, kun je er samen iets aan doen.

Naar wie kan je dan toe?
Binnen O&O is Daniëlle Strijbosch als vertrouwenscontactpersoon het eerste aanspreekpunt als je te maken hebt met ongewenst gedrag en hier met iemand over wil praten of vragen hebt.

Voor wie is de VCP bereikbaar?
Dit geldt voor sporters, ouders, toeschouwers, vrijwilligers, begeleiders, trainers en andere betrokkenen binnen O&O.

Maar wat doet een VCP eigenlijk?
De VCP luistert naar je verhaal, je kan dit in vertrouwen vertellen. Vervolgens kijken we welke acties gedaan kunnen worden om tot een goede oplossing te komen.

Hoe neem je contact op?
Je kunt een mail sturen naar Daniëlle Strijbosch via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hierin hoef je nog niet jouw verhaal te vertellen, een kort berichtje waarin je aangeeft dat je graag in gesprek wil gaan is al voldoende. Daniëlle neemt daarna contact met je op om een afspraak te maken.

Aanvullende gegevens