Vriendenclub

In het seizoen 2001-2002 werd besloten tot het vormen van een ‘vriendenclub’ bij O&O. Deze vriendenclub bestond toen uit 9 mensen. Schoorvoetend sloten zich meer vrienden aan en afgeslopen seizoen 2008-2009 konden we afsluiten met 18 leden. Deze vriendenclub komt één keer per jaar bij elkaar om iets gezelligs te doen. Jaarlijks betalen zij een bedrag tussen de € 25,00 en € 55,00 en bespreken met elkaar waar dit bedrag verenigingsbreed aan besteed gaat worden.


Vriendenclub 2011

We begonnen de dag om 10.30 uur bij 'AAN DE LINGE' in Tiel waar zouden gaan kruisboogschieten. Uiteraard wilden we beginnen met koffie+. Op de één of andere manier werkte de lokatie op onze lachspieren. Zeker toen bleek dat er slechts drie appelpuntjes in voorraad waren en 9 koeken die over de datum bleken te zijn, zodat we genoegen moesten nemen met een volkoren biscuitje. 

De schietinstructeur had ook een speciaal gevoel voor humor, zodat het geen al te serieuze aangelegenheid werd. We begonnen enthousiast met een klein model kruisboog. Helaas ging het apparaat na een aantal schietbeurten kapot en werd er een groter model aangerukt. Hoewel deze kruisboog nieuw zou zijn begaf hij het na een paar beurten en moesten we overgaan op handboogschieten. Geen probleem. We bleken allemaal van alle markten thuis te zijn.

Uiteraard waren er ook winnaars en verliezer. Ik noem de eerste drie plaatsen:

1.   Ronald Dingemanse
2.   Jan Valk
3/4 Ton Poots / Geertje Visser

Hierna gingen we naar Fruitbedrijf de Hoenderik in Tricht, waar broodjes, koffie, thee en appelsap op ons stonden te wachten. Toen de magen gevuld waren kregen we een rondleiding en uitleg over het bedrijf. We leerden o.a. waar de naam Hoenderik vandaan komt. Een Hoenderik is een mandje dat vroeger gebruikt werd om de geplukte kersen in te doen. Een enthousiaste eigenaar vertelde ons hoe het bedrijf in de loop der tijd veranderd is en na afloop wisten we alles over het telen van fruit.

We troffen het heel goed met het weer, want de zon scheen uitbundig. Gevolg was dat we na de rondleiding toe waren aan een drankje op het terras. 
Het volgende programmapunt was het gebruik van de zelfpluktuin en gingen we aan de slag met het plukken van appels, peren, bramen en frambozen. Sommigen lukte het nog een doosje aardbeien bij elkaar te sprokkelen, want de aardbeientijd liep af. 

Nadat iedereen zijn/haar oogst had afgerekend in het winkeltje begonnen we aan een high tea met allerlei lekkernijen. En of we nog niet genoeg gesnoept hadden kregen we als afsluiting nog een ijscoupe boerderij-ijs met slagroom en aardbeien.

Traditiegetrouw was er uiteraard de jaarlijkse speech van Pauline over het wel en wee van de vereniging. 

Nel geeft een overzicht van de financiële stand van zaken van de vriendenclub.

Zoals afgesproken hebben we vorig jaar een pruik en baard voor de Sint en een lichtinstallatie voor de jeugdcommissie. We hebben nog € 800,00 in kas waar we een besteding voor kunnen bedenken. Geopperd wordt een hellingbaan voor in de Uilenvliet aan te schaffen, maar daar dit niet verenigingsbreed is, is niet iedereen hier enthousiast over. Uiteindelijk wordt besloten om door te sparen voor b.v. het logo op de hal als de uitbreiding gerealiseerd is.

En zo kwam er rond 18.00 uur een eind aan deze gezellige en zonnige dag.

 

De foto's van deze dag vindt u hier.


Vriendenclub 2010

In het seizoen 2001-2002 werd besloten tot het vormen van een ‘vriendenclub’ bij O&O. Deze vriendenclub bestond toen uit 9 mensen. Schoorvoetend sloten zich meer vrienden aan en al weer enige tijd staat de stand op 18 leden. Deze vriendenclub komt één keer per jaar bij elkaar om iets gezelligs te doen. Jaarlijks betalen zij een bedrag tussen de € 25,00  en € 55,00 en bespreken met elkaar waar dit bedrag verenigingsbreed aan besteed gaat worden.

Dit keer verzamelen we in de Merwelanden “Bij Berry”, waar de koffie/thee voor ons gereed staat.

Lees meer: Vriendenclub 2010

Aanvullende gegevens