Dans

Kan jij ook niet stil blijven zitten als je muziek hoort ? Dan is dans ook iets voor jou! Swingende muziek nodigt uit om te bewegen, dat is gezond en noodzakelijk in deze tijd van stilzitten. Bovendien ben je er even heerlijk uit, je ontmoet vrienden, het is gezellig.

Lesrooster Jazz en Streetdance

O&O Dance Crew treedt op tijdens de open dag bij FC Dordrecht

Op zaterdag 3 augustus organiseert FC Dordrecht de jaarlijkse open dag. Op deze dag speelt FC Dordrecht om 14:30 uur een oefenwedstrijd tegen Norwich City.
Onze Dance Crew is gevraagd om tijdens de rust (om 15:15 uur) een optreden te geven midden op het veld! Een bijzonder optreden, want de Dance Crew heeft nog nooit eerder op een grasmat gedanst, laat staan in een stadion waar ruimte is voor meer dan 4000 toeschouwers. Kom je de O&O Dance Crew aanmoedigen?

De open dag is gratis toegankelijk en duurt van 12:00 uur tot 18:00 uur. Naast de wedstrijd, zijn er ook andere hele leuke activiteiten voor jong en oud.

Classic Jazz

Lekker een uur dansen en even alle dagelijkse dingen  vergeten, dat is waar het om draait bij Classic Jazz. Er wordt gedanst op  verschillende muziekstijlen van dance, top 40 muziek, jazz, nederlandstalig, klassiek tot hip hop en nog meer. Uitgangspunt van de les is de danscombinatie. Op  basis hiervan wordt er gewerkt aan lenigheid, kracht en danstechniek uit het klassiek ballet.  

Lees meer: Classic Jazz

Jazz dans

In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot oude jazznummers, van langzame soul tot supersnelle hip-hop. Je swingt op verschillende ritmes, beeldt een tekst uit of leert nieuwe passen bij moderne of oude jazzmuziek. De bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les.

Lees meer: Jazz dans

Streetdance

Streetdance is ontstaan begin jaren '80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. In Europa brak streetdance pas door in de jaren '90. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk continu.

Lees meer: Streetdance

Aanvullende gegevens