Conditie en fitness

Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. Uw spieren en gewrichten blijven soepel en uw botten langer sterk. U hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om mee te doen. Er worden geen topprestaties van u verwacht. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen.

Het voordeel van bewegingsactiviteiten in verenigingsverband is dat u altijd samen met anderen bezig bent. Met een vriend of buurvrouw waarmee u de eerste keer bent gekomen, maar ook met anderen die in de toekomst mogelijk goede vrienden of kennissen kunnen worden. Vaak worden er naast de bewegingsactiviteiten ook andere activiteiten door de vereniging georganiseerd.

Lesrooster Conditie en Fitness

Aerobics

Tijdens de training zullen oefeningen worden gebruikt die het totale lichaam zullen trainen, met als doel de spieren in het hele lichaam te verstevigen. Tijdens de les wisselen zowel high- als low impact oefeningen elkaar af.

Lees meer: Aerobics

Bodyfit

Tijdens de les zullen oefeningen worden gebruikt die het totale lichaam zullen trainen, er een bewustwording van bewegen ontstaat, met als doel de spieren te verstevigen. De oefeningen worden in een dermate tempo aangeboden dat de geest ontspant.

Lees meer: Bodyfit

Dames Bodygym

Mensen van alle leeftijden kunnen met Bodygym op hun eigen niveau verantwoord en gezellig sporten. Door een gevarieerd aanbod van oefeningen werk je aan je conditie. Kracht, lenigheid, coördinatie,  uithoudingsvermogen, alles komt aan bod!

Lees meer: Dames Bodygym

Dames conditietraining

Conditiegym is een gezellig maar effectief uurtje sporten met als doel een betere conditie te krijgen. Deze lessen worden gegeven op muziek. Deze muziek is heel gevarieerd, namelijk van de jaren 70 tot de Top 40 van nu! 

Lees meer: Dames conditietraining

Power Steps

Tijdens de training zullen oefeningen worden gebruikt die het totale lichaam zullen trainen, met als doel de spieren in het hele lichaam te verstevigen. De les is high impact.

Lees meer: Power Steps

Samen actief sporten 55+

De lessen zijn bedoeld voor dames en heren waarvan het lang geleden is dat zij gesport hebben of zelfs nooit eerder aan sport hebben gedaan. Uiteraard zijn dames en heren die ervaring hebben in het sporten, van harte welkom bij deze lessen. 55+ ers (zowel dames als heren) kunnen op hun eigen niveau verantwoord en gezellig sporten. Door een gevarieerd aanbod van oefeningen werk je aan je conditie.

Lees meer: Samen actief sporten 55+

Sportoverdag

De lessen zijn bedoeld voor dames en heren die in het verleden aan sport hebben gedaan of juist tot inzicht zijn gekomen dat een uurtje bewegen een must is om in conditie te blijven. Door middel van een breed scala aan oefeningen de conditie op peil te houden en zo mogelijk te verbeteren.

Lees meer: Sportoverdag

Aanvullende gegevens