Ritmische gymnastiek

De meisjes en dames selectie RG doet mee aan verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.


 

Djinti pakt goud bij de benjamins

Bij de in Papendrecht gehouden 2de plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek heeft de jeugdige Djinti Kleinhuis in de benjaminscategorie beslag gelegd met het goud.
Zij kwam tot dit resultaat met 13,600 punten voor haar balcompositie. Haar clubgenote Julia Izeboud greep in deze klasse met 13,450 het brons.

De benjamins kwamen ook in actie in duoformatie. Het koppel Eminly van Zessen en Selina Pennning lieten zich met 16,850 punten het zilverhangen. Voor Selina was het zelfs een dubbel succes. Zij vormde namelijk ook een koppel met Isabella Hokke en kwam daarmee als derde uit de strijd.
Bij de pre-junioren turnde Giang To Ly zich met 16,600 punten naar het zilver. Zij kwam in actie op het onderdeel touw.

Knappe prestaties van de RG benjamins

De RG-benjamins zijn bij de in Leiden gehouden 1ste districtswedstrijd ritmische gymnastiek tot knappe prestaties gekomen.
Bij de benjamins geboren in 2010 kwam Isabelle Hokke met 16,850 punten als beste uit de strijd, op de hielen gevolgd door haar clubgenote Emily van Zessen. Zij pakte het zilver met 16,700 punten. Deveney Blokpoel kwam slechts 0,2 punten te kort voor het erepodium. Zij werd vierde met 16,30 punten. Selina Pennings werd zesde met 15,800 punten.In de benjamincategorie met de geboortejaar 2011 eiste Djinti Kleinhuis met 15,150 punten het zilver voor zich op. Ook hier een vierde plaats en wel voor Nadise Koebrugge en een zesde plaats voor Julia Izeboud.


Het geheel werd gecompleteerd met het brons van het duo-optreden van Isabella Hokke een Selina Penning. Zij veroverden met hun compositie met 14,600 punten het brons.

Estée Kraaijveld op koers

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek heeft Estée Kraaijveld bij de in Amsterdam gehouden 2e plaatsingswedstrijd goed gepresteerd. Met 31,000 punten wist zij overtuigd als beste uit de strijd te komen.
Haar balcompositie werd gewaardeerd met 11.00 punten, haar knotsoefening met 10.933 punten en haar lintuitvoering met 8,967 punten. Haar clubgenote Cheryl van der Perk miste met haar vierde plaats net het ereschavot.

 

Podiumplaatsen voor RG turnsters

Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2e plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek wisten onze turnsters opnieuw door te dringen tot het podium. Bij de junioren van de 1e divisie  eindigde Rosalie van den berg met 35,933 als tweede, direct gevolgd door Lente Zwaal die met 34,584 punten als derde uit de strijd kwam.

Bij de senioren van de 1e divisie met geboorte jaar 2002-2001 pakte Estée Kraaijeveld  met 36,850 punten het brons. Bij de senioren van 2000 en ouder kwam Noa Reijmers met 36,400 punten net iets te kort voor het ereschavot. Zij eindigde op de vierde plaats.

Aanvullende gegevens