Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Turners goed op weg

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap zijn onze turners in de eerste landelijke ontmoeting goed van start gegaan. De meeste turners waren als gevolg van de prestaties van het vorige seizoen doorgestroomd naar een hogere categorie en/of divisie. Desondanks konden zij zich toch te meten met de nieuwe concurrentie en wisten zij zich allemaal te plaatsen voor de volgende ronde.
Ryantho Sodihardjo wist in de 3de divisie met 64,300 punten het brons te veroveren.


Bij de junioren-I van de 2de divisie kwam Daan Vlasblom slechts 0,1 punt te kort voor het podium. Met 66,500 punten eindigde hij op de vierde plaats. Een vierde plaats was ook weggelegd voor Ian Wever in de junior-II categorie-2de divisie. Zijn score bedroeg 64,800 punten. Hij werd op de hielen gevolgd door zijn ploeggenoot Bodi Winkler die met 64,567 punten vijfde werd. Koen Kappetijn noteerde met 67.700 punten een keurige 5de plaats bij senoren-2de divisie. Bij de pupillen 1ste divisie eindigde Omar F’touh boven in. Zijn score van 67,700 punten was goed voor een zesde plaats.
Verder wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde Luuk van Waaij (sen.-2de div.), Braylin Timas Soares (pup.1ste div.), Paul de Jongh, Sebestian Pel, Tristan Massie (allen jun.-II-2de div.), Levi Pot, Salaheddine Benchikhi, Soulaiman Tajjiou, Robin Renema (allen jeugd-2de div.), Jelle van der Zouwen (jun-II-3de div.), Stijn Ammerlaan, Fjodor Massie, Olivier Kijkuit (allen jeugd-3de div.) en Frank Scheffer (junior-1-3de div.).

Turners geplaatst voor kwart finale NK

Onze jongens 2de en 3de divisie hebben zich allemaal weten te plaatsen voor de NK-kwartfinale. Zij kwamen tot deze prestatie op de door ons zelf in de Develhal georganiseerde districtsplaatsingswedstrijd.
Daarbij wisten de turners beslag te leggen op het nodige eremetaal. In de categorie instap 2de divisie was op het goud na alle overige te vergeven medailles voor onze mannen. Olivier van Musscher pakte met 103,600 punten het zilver, gevolgd door Dane Lopes die zich het brons liet omhangen. Hij turnde 102,950 punten bijeen. Door de grote deelname in deze categorie waren ook medailles voor de vierde en vijfde plaats. De medaille voor de vierde plaats was met 101,300 punten voor Niek Melkert en voor vijfde plaats met 100,150 punten kwam op naam van Finn Frederiksz.


In klasse pupil 1ste divisie was het goud voor Omar F’touh. Zijn score kwam uit op 96,00. In deze categorie kwam Braylin Timas Soares als vijfde uit de strijd.


Verder drongen tot kwartfinale door: Luc van Boxtel, Levi Kant, Jay van Zijderveld, Dion Middelveld, Floor de Jonge en Vigo de Jager.
De benjamins 1ste divisie kennen gezien de leeftijd geen landelijke wedstrijden. Voor Bas Melkert was het daardoor zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Hij kwam slechts 0,35 punten tekort voor ereschavot. Met 100,00 punten eindigde hij op de vierde plaats.

Historie! Nederlands Heren team in WK team finale

Het Nederlands Heren team heeft bij de Wereld Kampioenschappen in Doha de teamfinale behaald.

Turners Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland hebben zich bij de WK turnen in Doha als zevende geplaatst voor de landenfinale.

Het is de eerste keer dat een Nederlands mannenteam de landenfinale bereikt tijdens een WK. De elfde plek bij de WK van 2015 in Glasgow was tot nu toe het beste WK-resultaat bij de mannen. “Dit is ontzettend gaaf. Van te voren had ik hier zeker geen rekening mee durven houden. Alles moest op het juiste moment op de juiste plek vallen en dat is bij ons gelukt,” zei Van Bokhoven achteraf. 

In Doha wist het Nederlandse vijftal een stabiele wedstrijd neer te zetten die goed bleek voor een teamtotaal van 245.663 punten. Daarmee hielden ze onder andere EK-finalisten Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Turkije achter zich. Bij de EK werd de Nederlandse ploeg nog negende. “Misschien is ons EK-resultaat wat dat betreft wel ergens goed voor geweest: we zijn na Glasgow druk bezig geweest met onze strategie richting de WK.” 

Europees kampioen Rusland (258.402) eindigde op de eerste plaats in de kwalificatiewedstrijd, nipt voor de Chinese ploeg (257.836). Regerend Olympisch teamkampioen Japan eindigde met 253.312 punten op plek drie. 

bron: kngu.nl 

Het bestuur van O&O feliciteert het gehele team en uiteraard in het bijzonder O&O turners Bart Deurloo, Frank Rijken  en coach Jeroen Jacobs. Mannen: van harte en op naar een mooie landenfinale! 

foto's: kngu.nl 

 

Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

Turner Boudewijn de Vries (27) heeft te kennen gegeven zijn topsportcarrière te beëindigen. Boudewijn de Vries, lid van onze vereniging, startte zijn internationale carrière in de Oranjeselectie in 2008 met deelname aan de Jeugd-Europese kampioenschappen, daarna nam hij als senior in 2013 deel aan de Europese Kampioenschappen in Moskou. Boudewijn heeft de KNGU vaak vertegenwoordigd bij interlandwedstrijden, worldcupwedstrijden, de Europese Kampioenschappen in 2015 en 2017 en de Wereldkampioenschappen in 2014 en 2017. Meer en meer heeft Boudewijn zich tot een voltigespecialist ontwikkeld. Daarnaast was Boudewijn een vaste waarde in de voorbereidingstrajecten voor grote toernooien in de afgelopen Olympische cyclus. Boudewijn heeft altijd een positieve bijdrage gehad in de teamvorming en was een direct aanspreekpunt voor het team vanuit zijn rol als voorzitter van de KNGU-Atletencommissie.
Boudewijn komt voor het laatst in actie bij de Nederlandse kampioenschappen die op 26 en 27 juni a.s. in de Rotterdamse Ahoy gehouden worden.

Lees meer: Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

Aanvullende gegevens