Jaarverslag 2009

Samenvatting van het jaarverslag van het secretariaat van Gymnastiekvereniging O&O over 2009 

Er is weer zoveel gebeurd dit verenigingsjaar dat het me ondanks een paar keer inkorten ook nu weer niet gelukt is e.e.a. samen te vatten in 2 A-viertjes. Het zijn er weer bijna 3 geworden.

Om te beginnen moet ik helaas ook dit jaar beginnen met stil te staan bij het overlijden van ons erelid Jo Visser-Wervenbos. Mevrouw Visser is 80 jaar lid geweest van onze vereniging.

Dan nu toch over tot het voorlezen van de samenvatting.

De afdeling turnen dames, turnen heren en ritmische gymnastiek hebben via regiowedstrijden, voor- en plaatsingswedstrijden deelgenomen aan landelijke finales c.q. Nederlandse Kampioenschappen. Alleen op deze finales zal ik nader ingaan.

De springgroepen deden op 7 februari mee aan de NK groepsspringen in Bocholtz. De heren junior B (Tim Rietberg, Ruben van Beelen, Thijs Staps, Ralf Uytdehaag, Tim Alkemade, Tommie van Waveren, Devin Geurts en Lafayette de Windt) werden 3x eerste en wel op minitramp, pegasus-plank en pegasus-minitramp. De heren senior werden met het team 2 (Guido de Jong, Paul Franje, Andrew Baas, Frank Thies, Tim Paans en Shaun Roubos) 2e op het onderdeel pegasus-plank. Team 1 (Harm v.d. Bergh, Roel v.d. Beek, Johan van Schenkhof, Laurent Romero, Martijn Kuikman en John Legen) werd 3e op het onderdeel tafel en 1e op pegasus-plank.

Bij het groepsspringen ging het op 20 en 21 juni in de Ahoy hallen om de Ahoy-cup met de volgende deelnemers en resultaten: minitramp en tafel-minitramp heren sr. B (Guido de Jong, Paul Franje, Andrew Baas, Frank Thies, Tim Paans, Shaun Roubos, Roel v.d. Beek, John Legen en Harm Bergh); pegasus-minitramp en minitramp heren jr. B (Tim Rietberg, Ruben van Beelen, Paul Vermeulen, Ralf Uytdehaag, Tim Alkemade, Doron Beuns, Danny de Lange); minitramp en pegasus-minitramp heren jeugd A (Jos Heinsius, Daan Koedoot, Devin Geurts, Danny Hamann, Thijs Oosterling, Jelle van Leeuwen en Tommie van Waveren). De heren jeugd A en heren senioren B eindigden op een 1e plaats en een 2de plaats was er voor de heren junior B.

12 december nemen we deel aan de Nederlandse Kampioenschappen groepsspringen voor de jeugd t/m 12 jaar in Hengelo. Onze jongens wisten beslag te leggen op twee titels op de onderdelen minitramp en pegasus-minitramp. De groep bestond uit Thijs Oosterling, Jens van der Helm, Shane van Dijk, Jordy Hagestein, Connor Hilton en Remy Makran.

Op 6 en 7 juni in de Zwijndrechtse Develhal de finale turnen heren 1ste,  2e, 3e en talentdivisie. Hier werden de volgende resultaten geboekt:

Instap 1ste divisie Tom Feddema 3e meerkamp, 1e op vloer en 3e op ringen en brug. Sten Richters 2e op voltige.

Pupil 3e divisie Jordy Hagestein 2e op voltige.

Pupil 1ste divisie Remy Maktram 1ste op voltige

 Pupil talentdivisie Thijs Oosterling 2e bij de meerkamp, op ringen en rek. Jelle van Leeuwen 3e op voltige, 1ste op sprong en 3e op brug.

Junioren II 1ste divisie Shaun Roubos 3e bij de meerkamp en op sprong, 2e op voltige en 1e op brug en rek.

Junioren II 2e divisie Sander Heikoop 1ste op rek en Art van Houwelingen 3e op de meerkamp

Jeugd 1ste divisie Danny Hamann 2e op vloer en sprong.

Jeugd 2e divisie Ralf Uytdehaag 1ste op ringen, 2e op vloer en voltige en 3e op sprong. Ruben van Beelen 3e op vloer.

Jeugd 3e divisie Koen van den Ende 1ste op brug en Tommie van Waveren 3e bij de meerkamp en 2e op brug.

Junioren I 2e divisie Erik Gal 3e bij de meerkamp, 1e op vloer en voltige en 2e bij ringen en sprong. Paul Vermeulen werd 3e op sprong.

Junioren I 1ste divisie Doron Beuns 3e op de meerkamp, rek en vloer en 1e op ringen en brug.

Senioren 2de divisie John Legen 1ste op sprong en brug, 2e op vloer en 3e op rek. Bart de Wilde werd 2e op voltige en 3e op sprong.

Senioren 1ste divisie Johan Schenkhof 2e op brug en 3e op rek.

20 en 21 juni: in Rotterdam worden de Nederlandse Kampioenschappen voor alle disciplines georganiseerd in Ahoy.

Bij de heren turen senioren hadden we Anthony van Assche, Melvin Ornek en Martijn Kuikman in de strijd. Met voor Anthony het Nederlands Kampioenschap bij de meerkamp en goud op de onderdelen voltige en brug. Later bleek hij ook goud te krijgen voor zijn ringoefening. Melvin werd 3de op voltige, rek en ringen en Martijn 3e op brug. Bij de junioren II was er goud voor Bart Deurloo op de onderdelen vloer, voltige, ringen, brug en rek terwijl hij op sprong 2e werd. Boudewijn de Vries wist 3e te worden bij de meerkamp, 2e op voltige en 3e op ringen, brug en rek. Axel Quist tenslotte behaalde brons op sprong. Bij de junioren I werd Karl Kosztka 1e bij de meerkamp, op rek en ringen, 2e op voltige en 3e op vloer, sprong en brug. Gaetan Fernald kreeg het brons omgehangen bij de meerkamp, werd eerste op voltige, vloer en sopring en 2e op brug. Mark Feddema wist als 3e te eindigen op ringen en rek. Tenslotte bij de jeugd een zilveren plak voor Frank Rijken op de meerkamp en goud op rek.

14 en 15 november neemt een groot aantal jongens van O & O met succes deel aan de Nederlandse Kampioenschappen clubteams in De Develhal in Zwijndrecht.
In de tweede divisie wist het O&O-team instap 10 bestaande uit Martin Mange, Luuk Huernink, Alexei Tito en gastturner Sjoerd van Veldhuizen beslag te leggen op de Nationale titel. Het team jeugd/junioren I nivo 7 in deze divisie bestond uit Ruben van Beelen, Paul Vermeulen, Erik Gál, Tim Rietberg en Ralf Uytdehaag behaalde de zilveren medaille.
In de eerste divisie wist de O&O-formatie jeugd/junioren I nivo 6 bestaande uit Nino Reintke, Rick v.d. Valk, Danny Hamann en Thijs Oosterling als tweede te eindigen. De nationale titel in deze divisie was voor het O&O-team junioren II/senioren nivo 4 bestaande uit Shaun Roubos, John Legen, Johan van Schenkhof, Stefan Raats en Roel van der Beek.
Tenslotte was er ook nog een fraai resultaat voor onze turners die uitkomen in de eredivisie. Bij de juniorenII/senioren behaalden Melvin Ornek, Boudewijn de Vries, Martijn Kuikman, Axel Quist en gastturner Glenn Smink een tweede plaats. De Nationale titel was voor de jeugd/juniorenI groep bestaande uit Gaetan Fernald, Mark Feddema, Frank Rijken Doron Beuns en Karl Kosztka.

Leden van onze herenselectie namen deel aan diverse internationale toernooien en World Cups, waarvan uitgebreid verslag in het totale jaarverslag. Wel speciaal wil ik noemen de deelname van Anthony van Assche aan de Europese Kampioenschappen in Milaan, deelname van Doron Beuns deel aan de Joodse Olympische Spelen in Maccabiah en deelname van Bart Deurloo en Anthony van Assche deel aan de Wereldkampioenschappen turnen heren in Londen.

Aan de landelijke C-finale Ritmische Gymnastiek werd deelgenomen door Sanne Plijnaar, Noa Reijmers, Rosanne Pauw en Mirjana Urosevic. Sanne behaalde een 3e plaats met de oefening zonder materiaal en als duo met Noa ook nog brons met de touwoefening.

Op 30 mei zijn de Ned. Kamp voor clubteams RG in Beverwijk met een 3e plaats voor O&O.

20 en 21 juni: in Rotterdam worden de Nederlandse Kampioenschappen voor alle disciplines georganiseerd in Ahoy, met ook voor de afdeling RG fraaie resultaten.

Voor deze NK hadden zich geplaatst: Anna Pobokova, Lieke van Leeuwen, Nadia Amenou, Kim van der Velden, Beau Vlok, Denise van Wijngaarden, Madelon van Rijn, Ashley Roodhorst en Denise Leijten met de volgende resultaten:

In categorie 1A nam Anna afscheid met de titel Nederlands Kampioen in de meerkamp. Bovendien goud bij de onderdeelfinales voor touw, hoepel en lint. Bij de duo’s in categorie 3A mochten Nadia en Kim het goud in ontvangst nemen en bij de duo’s 3B was het zilver voor Ashley en Madelon.

Categorie 3A bracht een 1ste plaats voor Nadia Amenou. Bovendien was er bij de onderdeelfinale goud voor haar touw- en hoepeloefening. Met bal werd zij 3de. Beau wist als 3e te eindigen in categorie 4A

De groeps kwamen ook niet zonder prijzen naar huis. 2B (Lieke van Leeuwen, Christie Terlouw, Mariëlle Denecke, Zoewé Rozenblad, Tamara de Man en Tessa van Rijn) werd 3e met beide oefeningen (lint en hoepel). Categorie 3 (Kim v.d. Velden, Nadia Amenou, Eline van Leeuwen, Denise Leijten, Madelon van Rijn en Beau Vlok) werd 1ste met hoepel en touw en tenslotte in categorie 1B (Manouk Uytdehaag, Ilse Schouten, Stephanie Schoonbeek, Lisette Verhaegen en Killianne Bezemer) een 3e plaats voor de hoepeloefening.

Ook bij RG deelname aan internationale toernooien.

Op 27 en 28 juni kwam er echt een eind aan de sportieve carrière van Anna Pobokova met deelname aan de het internationale RG-toernooi De Amsterdam Masters. Zij sloot af met een 3e plaats in de meerkamp, zilver voor haar lint- en hoepeloefening en brons voor de touw- en baloefening.

Voor de finale turnen dames 3e divisie in Deventer op 16 mei plaatste zich Esmee Idzenga in de categorie Pupil I en Tessa v.d. Boogaart in de categorie senioren.

Op 23 mei is de finale 2e divisie met deelname door Cynthia Kroon bij de junioren.

Naast al deze wedstrijden zijn er uiteraard ook nog andere verenigingsactiviteiten die ik wil noemen, zoals:

Demo’s verzorgd door diverse afdelingen met de jaarlijkse turnshow als demo met de meeste deelnemers.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er aandacht voor de jubilarissen die 25 jaar lid zijn: Ursula Kleinhuis, Wil Hemelaar, Elly Lammers, Nel van Loon, Marieke Paans en Marga Sparreboom. 40 jaar lid was Joop Speelman. Lenie Tempelaar, die al erelid is van de vereniging, ontving de KNGU-speld voor 60 jaar lidmaatschap. Bovendien konden we mevrouw Jo Visser de speld voor 80 jaar lidmaatschap toekennen. Ook was er een drietal bondsonderscheidingen. Uit handen van een vertegenwoordiger van het district ontving Bert v.d. Linden de bronzen KNGU-speld, Ronald Dingemanse kreeg de zilveren speld en Pauline den Hartog ontving de KNGU-speld in goud. In het kader van het jubileumjaar werd een aantal leden tot lid van verdienste benoemd. Dit waren André Niessen, Ellis Coppoolse, Enrico Visser, Harald Labordus, Leantine Boon, Marianne Koster, Marry v.d. End, Mascha Slager, Netty Pijl, Nicole Huysing, Saskia Okkerse, Karin Oostdijk en Ursula Kleinhuis.

Naast een sponsorcontract met VLS Schoonmaak voor een groot deel van de schoonmaakwerkzaamheden hebben we een sponsorovereenkomst met de Rabobank en met Riwal, die een aantal keren per jaar een hoogwerker beschikbaar stelt.

Heel veel werk werd verzet door de diverse commissies en werkgroepen. Ik doe een greep uit de diverse activiteiten: er waren diverse buffetten voor de seniorafdelingen, filmavonden voor de jeugd, een spelletjesdag in het kader van het 90-jarig bestaan, disco’s, rommelmarkten, openbare lessen, avondvierdaagse, een Sterrenslag, peuter- kleuterinstuif compleet met pannenkoeken, een Sinterklaasfeest, een finalistenhuldiging en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Er werd deelgenomen aan heel veel cursussen en bijscholingen en heeft O&O afvaardiging in diverse productgroepen en commissies van de Regio, de KNGU en de gemeente Zwijndrecht.

Een extra vermelding wil ik maken van de sponsorspringdag, waarop € 2.000 bijeen werd gesprongen voor het Ronald McDonaldhuis.

Anthony van Assche en Melvin Ornek maken deel uit van de Nationale Oranje Selectie turnen heren vanaf 19 jaar. Bart Deurloo, Boudewijn de Vries, Karl Kosztka en Gaetan Fernald zijn uitgenodigd voor Jong Oranje (15 t/m 18 jaar) en Frank Rijken Tenslotte maakt deel uit van Oranje Jong Talent (12 t/m 14 jaar).

Dit jaar is de vernieuwde website de lucht in gegaan.

Tot zover mijn voorleesverslag. Degenen die het complete verslag willen doorlezen en eventueel aanvullen kunnen dit bij mij aanvragen.

Rest mij nog u te melden dat we momenteel 949 leden hebben tegenover 937 vorig jaar.

Zwijndrecht, februari 2010/nk