Jaarverslag 2010

Samenvatting van het jaarverslag van het secretariaat van
Gymnastiekvereniging O&O over 2010
  

Er is weer zoveel gebeurd dit verenigingsjaar dat het me ondanks een paar keer inkorten ook nu weer niet gelukt is e.e.a. samen te vatten in 2 A-viertjes. Het zijn er weer bijna 3 geworden.

Ik zal de samenvatting voorlezen.  

De afdeling turnen dames, turnen heren en ritmische gymnastiek hebben via regiowedstrijden, voor- en plaatsingswedstrijden deelgenomen aan landelijke finales c.q. Nederlandse Kampioenschappen. Alleen op deze finales zal ik nader ingaan. 

De springgroepen deden op 6 februari mee aan de NK groepsspringen in Vriezenveen. De heren junior B (Tommie van Waveren, Connor Hilton, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Koen v.d. Enden en Tim Alkemade) werden 2x eerste en wel op minitramp en pegasus-minitramp. De heren senior B werden met het team Paul Franje, Andrew Baas, Tim Paans, Frank Thies en Martin Traa 2e op het onderdeel pegasus-minitramp en minitramp. De senioren A (Roel v.d. Beek, Stefan Raats, Laurent Romero, Martijn Kuikman, Guido de Jong en John Legen) werd 2e op het onderdeel tafel en pegasus-plank. Tenslotte hadden we ook nog een team junior A met Nino Reintke, Doron Beuns, Paul Vermeulen, Ruben van Beelen, Thijs Staps, Devin Geurts en Ralf Uytdehaag. Dit team wist 3 keer 1e te worden en wel op pegasus-minitramp, minitramp en pegasus-plank. 

Op 24 april werd het NK turnen dames voor de 3e divisie geturnd in Terneuzen. Hiervoor hadden Tessa Caspers, Manouk Pouwe, Nadia Koedoot en Donna Lodder zich geplaatst.

Ook op 24 april de finale RG C in Beverwijk waarvoor Mirjana Urosevic zich individueel geplaatst heeft en samen met Lynn Stok ook als duo. 

Op 16 mei wordt in Amsterdam deelgenomen aan de finale turnen dames 1e divisie door Naomi Visser en Faye Boorsma.

 

Op 29 mei is het NK turnen dames voor de 2e divisie met deelname van Cyane Cromarty, Lola v.d. Padt en Lisanne Thies. 

Op 5 en 6 juni in Emmen de finale turnen heren 1ste, 2e, 3e en talentdivisie. Hier werden de volgende resultaten geboekt:

 • Instap talentdivisie Martin Mange 1e op voltige, Tom Feddema 3e op de meerkamp, sprong en rek.
 • Instap 1ste divisie Alexei Tito 2e op sprong en Luuk Huernink 3e op vloer en rek.
 •  Jeugd 1ste divisie Thijs Oosterling Nederlands Kampioen in de meerkamp en 1e op rek en 2e op voltige. Jelle van Leeuwen werd 1e op ringen en 2e op sprong.
 •  Junior I 1e divisie Erik Gal 2e op vloer, voltige en ringen.
 •  Senior 1e divisie Roel van der Beek 3e op vloer en 2e op voltige. Shaun Roubos werd Nederlands Kampioen bij de meerkamp en 2e op brug en 2e op ringen. John Legen wist 1e te worden op sprong.
 • Instap 2e divisie Bradley Noordzij 1e op vloer en voltige. Wesley de Haas werd Nederlands Kampioen in de meerkamp en 3e op voltige, ringen en sprong.
 •  Senioren 2de divisie Martin Traa 3e op voltige en sprong en 1e op brug en rek. Stefan Raats werd 2e in de meerkamp en op vloer. Hij wist 1e te worden op sprong en 3e op rek. Tim Boekesteijn werd 1e op vloer en 2e op ringen en sprong.
 • Jeugd 3e divisie Koen van den Ende mocht zich Nederlands Kampioen noemen in de meerkamp en werd 1e op brug en 3e op sprong. Jens v.d. Helm wist 2e te worden op voltige.
 •  Junioren I 3 divisie Thijs Staps 2e op ringen.
 •  Senioren 3e divisie Martin Vrielink 3e op de meerkamp en op ringen.

19 en 20 juni worden in Heerenveen de Nederlandse Kampioenschappen turnen heren eredivisie georganiseerd. De O&O-afvaardiging bestond uit Melvin Ornek, Boudewijn de Vries, Martijn Kuikman, Anthony van Assche, Axel Quist, Karl Kosztka, Mark Feddema, Gaetan Fernald en Frank Rijken.

In de meerkampfinale was de Nationale Titel jeugd voor Frank. Melvin (senior) werd 2e evenals Karl (jr-I). Axel werd 3e (jr-II). In de toestelfinales waren de volgende medailles voor de &O-turners:

Frank goud op voltige, zilver op ringen, sprong en rek en brons op brug, Karl goud op ringen en rek, zilver op vloer en brons op sprong. Gaetan zilver op voltige en sprong en brons op vloer, brug en rek. - Mark zilver op rek. Axel goud op voltige, zilver op sprong en brug en brons op vloer. Anthony won goud op ringen en brug en zilver op voltige. Boudewijn kwam met goud op voltige en brons op brug naar huis, Melvin met zilver op rek en Martijn met brons op rek.

Ook voor RG de Nederlandse Kampioenschappen in dit weekend. Zij gingen er voor naar Amsterdam. Geplaatst hebben zich: Kim v.d. Velden, Denise van Wijngaarden en Beau Vlok in categorie 3A, met een zilveren medaille voor Kim. Bovendien haalde zij in de onderdeelfinales zilver met knots en brons voor hoepel en lint.  Bij de jr. 2A kwam Nadia Amenou in aktie, Haar zusje Soraya had zich samen met Noa Reijmers geplaatst in categorie 4A. In 1B bond Tessa van Rijn de strijd aan en in 2B Zoewé Rozenblad. Naast deze individuele gymnastes hadden ook de groeps 1B en 3 groepen in categorie 3 zich geplaatst. De groeps 1B en O&O2 cat. 3 werden 3e. O&O1 cat. 3 behaalde goud met de touwoefening en bij de keuze. Ook de duo’s Denise Leijten/Eline van Leeuwen, Eline van Leeuwen/Cynthia Bezemer, Soraya Amenou/Celine van Wassenhove en Isa van Andel/Noa Reijmers hadden een plaatsje veroverd. Eline en Cynthia kregen het goud omgehangen voor hun lintoefening. Soraya en Celine verdienden zilver met touw. 

20 en 21 november neemt een groot aantal jongens/heren van O & O met succes deel aan de Nederlandse Kampioenschappen clubteams in Alphen a/d Rijn, waarbij het team in de eredivisie met de senioren beslag wist te leggen op de hoogste landstitel die binnen de turnsport te behalen valt. Dit team bestond uit Melvin Ornek, Boudewijn de Vries, Anthony van Assche, Martijn Kuikman en Axel Quist.

Het tweede team in deze klasse, bestaande uit Mark Feddema, Karl Kosztka, Gaetan Fernald en Frank Rijken eindigde op de derde plaats.

In de eerste divisie waren het weer de heren van O&O die met de hoogste eer gingen strijken. Dit team bestond uit Shaun Roubos, Stefan Raats, Roel v.d. Beek en John Legen.

Ook de joniies turnden voor wat ze waard waren. Bij de instappers van de 1e divisie waren het Luuk Huernink, Wesley de Haas en Alexei Tito die het zilver opeisten. Tenslotte was er ook nog 3 maal brons voor de teams: 1e divisie jeugd-junior-1 (Jelle van Leeuwen, Remy Makram, Dany Hamann en Rick v.d. Valk), 2e divisie jeugd-jr-1 (Tim Alkemade, Koen v.d. Ende, Devin Geurts, Ruben van Beelen en Ralf Uytdehaag en bij de pupillen-talentdivisie (Sjoerd van Veldhuizen, Martin Mange, Dyon Purperhart en Bradley Noordzij.  

Leden van onze herenselectie namen deel aan diverse internationale toernooien, World Cups en EK-kwalificatiewedstrijden, waarvan uitgebreid verslag in het totale jaarverslag. Wel speciaal wil ik noemen de deelname van Anthony van Assche en Bart Deurloo aan de Europese Kampioenschappen in Birmingham, deelname van Karl Kosztka aan de Jeugd Olympische Spelen in Singapore en deelname van Bart Deurloo aan de Wereldkampioenschappen turnen heren in Rotterdam, waarbij Rob Stout als coach aanwezig was.

Van de afdeling RG namen Kim v.d. Velden en Nadia Amenou deel aan internationale wedstrijden.

Naast al deze wedstrijden zijn er uiteraard ook nog andere verenigingsactiviteiten die ik wil noemen, zoals:

Demo’s verzorgd door diverse afdelingen met de jaarlijkse turnshow als demo met de meeste deelnemers. 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er aandacht voor de jubilarissen. 40 jaar lid zijn: Jan Speelman en Robert Schellen. 50 jaar lid was Corrie Valk-Vliegenthart.

Naast een sponsorcontract met VLS Schoonmaak voor een groot deel van de schoonmaakwerkzaamheden hebben we een sponsorovereenkomst Riwal, die een aantal keren per jaar een hoogwerker tegen gereduceerd tarief beschikbaar stelt. Helaas heeft de Rabobank het sponsorcontract niet verlengd.  

Heel veel werk werd verzet door de diverse commissies en werkgroepen. Ik doe een greep uit de diverse activiteiten: er waren diverse buffetten voor de seniorafdelingen, filmavonden voor de jeugd, disco’s, rommelmarkten, openbare lessen, een Sterrenslag, peuter- kleuterinstuif compleet met pannenkoeken, een Sinterklaasfeest, een finalistenhuldiging en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Er werd deelgenomen aan heel veel cursussen en bijscholingen en heeft O&O afvaardiging in diverse productgroepen en commissies van de Regio, de KNGU en de gemeente Zwijndrecht. 

Anthony van Assche, Melvin Ornek, Boudewijn de Vries en Bart Deurloo maken deel uit van de Nationale Oranje Selectie turnen heren vanaf 19 jaar. Karl Kosztka, Gaetan Fernald en Frank Rijken zijn uitgenodigd voor Jong Oranje Traject-selectie en Thijs Oosterling, Rick v.d. Valk en Mark Feddema maken deel uit van Jong Oranje.  

Tot zover mijn voorleesverslag. Degenen die het complete verslag willen doorlezen en eventueel aanvullen kunnen dit bij mij aanvragen. 

Rest mij nog u te melden dat we momenteel 978 leden hebben tegenover 949 vorig jaar.

Zwijndrecht, februari 2011/nk


 

 

Meer artikelen...

 1. Jaarverslag 2009