Jaarverslag 2011

Samenvatting van het jaarverslag van het secretariaat van Gymnastiekvereniging O&O over 2011
                                                                        
Er is weer zoveel gebeurd dit verenigingsjaar dat het me ondanks een paar keer inkorten ook nu weer niet gelukt is e.e.a. samen te vatten in 2 A-viertjes. Het zijn er weer bijna 3 geworden

Ik zal de samenvatting voorlezen.

De afdeling turnen dames, turnen heren en ritmische gymnastiek hebben via regiowedstrijden, voor- en plaatsingswedstrijden deelgenomen aan landelijke finales c.q. Nederlandse Kampioenschappen. Alleen op deze finales zal ik nader ingaan.
 
Op 12 februari de NK groepsspringen in Dordrecht, met vier Nationale titels en een zilveren medaille. De heren junior-ploeg bestaande uit Ruben van Beelen, Paul Vermeulen, Koen v.d. Enden, Danny de Lange, Tim Rietberg, Jens v.d. Helm, Tommie van Waveren en Ralf Uytdehaag namen twee titels voor hun rekening. Zij werden landskampioen op de onderdelen minitrampoline-tafel en pegasus-plank. De heren seniorploeg was samengesteld uit Tim Paans, Roel v.d. Beek, Stefan Raats, Laurent Romero, Martijn Kuikman, John Legen, Andrew Baas en Frank Thies. Zij ontvingen goud op de onderdelen minitramp en pegasus-minitramp. Zilver was voor het onderdeel pegasus-plank.

Op 14 mei gingen Karlijn Schouten en Lisanne Thies naar Waalwijk voor de Nationale titelstrijd. Lisanne wist daar Nederlands Kampioen te worden bij de senioren 2e divisie. Voor de toestelfinales had ze zich geplaatst op brug, vloer en balk. Zij behaalde een fraaie 2e plaats op brug.

Op 21 mei vindt in Hendrik-Ido-Ambacht de finale van de competitie turnen dames plaats. In de voorgeschreven oefenstof hebben we 3 teams in de strijd en bij de keuze oefenstof 2 teams. Team 1 (voorgeschreven oefenstof) o.l.v. Karlijn werd 3e en het team o.l.v. Angelique eindigde op de 2e plaats. Team 1 (keuze oefenstof) o.l.v. Karlijn won deze competitie!

De finale RG-C was op 28 mei in Scheemda. Hiervoor plaatste zich het duo 4C bestaande uit Ilse van Dam en Tessa de Vroomen.

Op 28 en 29 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen turnen dames voor de 1ste divisie geturnd in Deventer. Hiervoor hadden zich geplaatst: Noa v.d. Bergh, Bridget Hogeweg, Naomi Visser, Esmee van Geldorp en Faye Boorsma. Naomi (pupil) werd Nederlands Kampioen op de meerkamp. Bij de toestelfinales wist ze goud te halen op brug en balk. Bij deze toestelfinales was er ook goud voor Esmee op balk (instap) en een zilveren medaille voor Faye (pupil) ook op balk.

Ook op 28 mei was in Papendrecht de finale van het Rayon Turntoernooi damesturnen. Het team senioren B (NTS 8) behaalde de 3e plaats, de senioren A (NTS 6,7) een 2e plaats,

4 en 5 juni: In Breda wordt de finale turnen heren 1ste, 2e, 3e en talentdivisie georganiseerd. Hier werden de volgende resultaten geboekt:
Talent divisie – instap – Martin Mange 2e in de meerkamp en op ringen en goud op voltige, Wesley de Haas 1e op ringen en 3e op rek
Eerste divisie – pupil – Sjoerd van Veldhuizen Nederlands Kampioen op de meerkamp, voltige, ringen en brug en 2e op vloer. Bradley Noordzij 3e op voltige.
Eerste divisie – jeugd – Remy Makram 1e op voltige en ringen, Jelle van Leeuwen werd Nederlands Kampioen bij de meerkamp, op vloer, sprong en rek en 2e op ringen.
Tweede divisie – instap – Dennis Swinkels 3e in de meerkamp en 1e op brug en voltige, .
Jeugd 2e divisie – Jens van der Helm Nederlands Kampioen bij de meerkamp en op vloer en 2e op voltige
Junioren 2e divisie – Danny de Lange 3e op ringen
Tweede divisie – senior – Tim Boekestijn Nederlands Kampioen in de meerkamp en 2e op rek en ringen en 3e op vloer.

18 en 19 juni: In Heerenveen worden de Nederlandse Kampioenschappen turnen heren eerste en eredivisie georganiseerd. De O&O-afvaardiging bestond uit Melvin Ornek, Boudewijn de Vries, Martijn Kuikman, Anthony van Assche, Bart Deurloo, en Axel Quist in de seniorklasse van de eredivisie. John Legen en Roel van der Beek in de seniorklasse van de eerste divisie. Karl Kosztka en Mark Feddema bij de junioren in de eredivisie, Erik Gál en Danny Hamann kwamen uit in de eerste divisie junioren, terwijl Frank Rijken in aktie kwam in de eredivisie junioren. Gezamenlijk wisten ze beslag te leggen op 11 keer goud, 6 keer zilver en 7 keer brons.
In de meerkampfinale was de Nationale Titel voor Anthony en Karl. Melvin kreeg het zilver omgehangen. Brons was voor John.
De overige medailles werden behaald in de toestelfinales met de volgende verdeling:
Karl – goud op ringen, rek, vloer, sprong en brug en zilver op voltige. Mark – brons op sprong, brug en rek
Anthony – goud op ringen en brons op brug. John – goud op vloer en sprong, Roel – brons op vloer en sprong
Erik – zilver op brug en brons op vloer en Danny – goud op ringen.

Ook voor RG de Nederlandse kampioenschappen en wel op 25 en 26 juni in Amsterdam. Voor deze NK hadden zich geplaatst: Nadia Amenou (2A), Denise van Wijngaarden (3A), Beau Vlok (3A), Denise Leijten (3A), Soraya Amenou (4A), Estée Kraaijeveld (4A), Cheryl v.d. Perk (4A), Zoewé Rozenblad (2B), Cynthia Bezemer (2B), de 3A duo’s Denise van Wijngaarden/Beau Vlok en Denise Leijten/Denise van Wijngaarden, het duo 3B Noa Reijmers/Isa van Andel, de duo’s categorie 4 Soraya Amenou/Estée Kraaijeveld, Fenne Dijkstra/Mea Dijkstra en Cheryl v.d.Perk/Tessa v.d. Bergh en tenslotte de groeps 2A, 2B, en 2 groepen categorie 3. Totaal kwamen er 6 nationale titels, 5 zilveren en 5 bronzen medailles mee naar Zwijndrecht. Denise van Wijngaarden werd Nederlands Kampioen in categorie 3A in de meerkamp en op de onderdelen bal en knots. Met lint behaalde zij de 3e plaats. Samen met Beau werd zij ook 1ste met het onderdeel touw voor duo’s. Op ditzelfde onderdeel behaalde ze zilver samen met Denise Leijten. Beau werd in de meerkamp 2e, met het onderdeel lint werd ze Nederlands Kampioen en met de knotsen werd ze 3e. Nadia wist bij de onderdeelfinales Nederlands Kampioen met de hoepel te worden en werd 2e met lint. Zoewé werd in de meerkamp 3e. Het duo Soraya/Estée werd 2e met touw en het duo Noa/Isa verdiende brons met lint. Tenslotte was de groep 2B (bestaande uit ) met touw 3e en de groep 2A (bestaande uit) werd met de touwoefening 2e.

19 en 20 november: een groot aantal jongens/heren van O & O neemt met succes deel aan de Nederlandse Kampioenschappen clubteams in Veldhoven, waarbij O&O in de eredivisie met de senioren voor het 2e achtereenvolgende jaar beslag wist te leggen op de hoogste landstitel die binnen de turnsport te behalen valt.
Het nationale team bestond uit de turners Melvin Ornek, Bart Deurloo, Anthony van Assche, Axel Quist en de jeugdige Frank Rijken.
In de eerste divisie waren het weer de heren van O&O die met de hoogste eer gingen strijken. Dit team bestond uit Stefan Raats, Roel van der Beek, John Legen, Paul Franje en gastturner Siwa Geboers.
Ook goud was er voor het team jeugd/junior I van de 1e divisie. De groep bestond uit Jelle van Leeuwen, Thijs Oosterling, Danny Hammann, Jens van der Helm en Remy Makram.
De acht-negenjarige instappers met Jordi Hagenaar, Dennis Swinkels, Yuri Visser en Gijs Zijderveld turnden zich eveneens naar de hoogste trede van het ereschavot.
Bij de pupillen van de 1e divisie was er zilver voor het team Sjoerd van Veldhuizen, Bradley Noordzij, Martin Mange, Wesley de Haas en Luuk Huernink.
De pupillen uit de 2e divisie bestaande uit Alexei Tito, Thomas van der Helm, Marcus de Jonge en Damian Manneken behaalden brons. Tenslotte werd ook nog deelgenomen door een team dat helaas buiten de prijzen viel. Dit waren Erik Gál, Martin Vrielink, Ralf Uytdehaag, Ruben van Beelen en Danny de Lange die uitkwamen in de junior II/seniorklasse 2e divisie.

Op 17 december namen we deel aan de NK groepsspringen t/m 12 jaar in Twello en sloten de jongens het jaar af met het behalen van twee nationale titels. De groep die bestond uit Alexei Tito, Bradley Noordzij, Thomas v.d. Helm, Thomas Kok, Marcus de Jonge, Dyon Purperhart, Damian Manneke, Damian Scheper, Björn Bakker en Dennis Swinkels behaalde dit resultaat op minitramp en o pegasus-minitramp.

Leden van de heren- en dames selectie namen deel aan diverse internationale toernooien, World Cups en EK- of WK kwalificatiewedstrijden waarvan uitgebreid verslag in het totale jaarverslag. Wel speciaal wil ik noemen Deelname door Karl Kosztka aan het Europees Jeugd Olympisch Festival dat door het IOC georganiseerd werd in Trabzon in Turkije en waar Karl een unieke prestatie leverde door in de finale op rek 3e te worden. Hiermee was hij de enige Nederlandse turner die met een medaille terug kwam. Ook vermeldenswaardig is dat Bart Deurloo, Anthony van Assche en Melvin Ornek onder begeleiding van trainer/coach Rob Stout deelgenomen hebben aan de in Berlijn georganiseerde Europese kampioenschappen turnen, waarbij Bart door wist te dringen tot de meerkampfinale.
Naast al deze wedstrijden zijn er uiteraard ook nog andere verenigingsactiviteiten die ik wil noemen, zoals de demo’s verzorgd door diverse afdelingen met de jaarlijkse turnshow als demo met de meeste deelnemers. Speciaal wil ik toch wel noemen de deelname aan de Gymnaestrada in Zwitserland.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er aandacht voor de jubilarissen. 25 jaar lid: John Visser, Nelly Okkerse en Simone Gransch. 40 Jaar lid zijn Ron Speelman, Janny van Rijs, Marjan Groeneweg en Elly Mackay en maar liefst 50 jaar lis: Jan Valk en Nel Schneiders.

Het sponsorcontract met VLS Schoonmaak voor een groot deel van de schoonmaakwerkzaamheden loopt gelukkig nog door evenals de overeenkomst met Riwal om een aantal keren per jaar een hoogwerker tegen gereduceerd tarief beschikbaar te stellen.

Heel veel werk werd verzet door de diverse commissies en werkgroepen. Ik doe een greep uit de diverse activiteiten: er waren filmavonden voor de jeugd, rommelmarkten, diverse buffetten voor de seniorafdelingen, een sterrenslag, peuter- kleuterinstuif, sinterklaasfeest en een finalistenhuldiging. Zo kan ik nog even doorgaan, maar dat doe ik niet.

Er werd deelgenomen aan heel veel cursussen en bijscholingen en heeft O&O afvaardiging in diverse productgroepen en commissies van de Regio, de KNGU en de gemeente Zwijndrecht. Een uitgebreid overzicht van commissies en werkgroepen met de zitting hebbende personen staat in het uitgebreide verslag.

Anthony van Assche, Bart Deurloo, Melvin Ornek en Boudewijn de Vries maakten dit jaar deel uit van de Oranje Selectie. Karl Kosztka en Frank Rijken zijn geselecteerd voor de Jong Oranje Traject Selectie en Mark Feddema, Thijs Oosterling en Rick van der Valk maken deel uit van Jong Oranje.

Tot zover mijn voorleesverslag. Degenen die het complete verslag willen doorlezen en waar nodig aanvullen, kunnen dit bij mij aanvragen

Rest mij nog u te melden dat we momenteel 990 leden hebben, tegenover 978 vorig jaar.


Zwijndrecht, februari 2012/nk