Jaarverslag 2016

Een uittreksel uit onderstaand complete jaarverslag wordt op de vergadering voorgelezen en gepubliceerd op de site www.o-en-o-zwijndrecht.nl. Het complete verslag is op te vragen bij het secretariaat.

Wedstrijden
Ik zal proberen in chronologische volgorde verslag te doen van de wedstrijden in 2016.

Op 2 en 3 januari werd het wedstrijdjaar geopend met een Kerstballentoernooi in Nijmegen met deelname van een aantal meisjes/dames. In teamverband cat. 3 werden we 3de. Individueel Faye Bax 2de op brug en vloer, Naomi van Vliet 2de op sprong en brug en 3de op vloer, Milou Antheunisse 1ste op sprong, Sabrina Weijer 3de op sprong.

Op 9 januari vond de 1e voorwedstrijd acro plaats. In de categorie gemengd paar C-nivo behaalden Ezra en Arnold in ’t Veld brons.

In het weekend van 9 en 10 januari werd in Amsterdam de 1e plaatsingswedstrijd voor de 3e div turnen dames geturnd. Gouden medailles waren er Milou van Schijndel en Anouk Tieman.

Op 10 januari werd in Alphen aan de Rijn een jongtalentenwedstrijd georganiseerd. Christina Lorse behaalde zilver evenals Cheyeanne Roumnou bij de mini’s.

Op 16 en 17 januari in Amsterdam de districtskampioenschappen turnen dames 1ste en 2e divisie. Met de volgende resultaten: Goud voor Deandra de Camps (jeugd-2-C) en Melanie Stout (instap-N-1). Het zilver was voor Caitlin van de Graaf (jeugd-2-C), en Renate van ’t Hof (sr 2e div.) en Julia Dekkers (jr. 1ste div.).

Op 23 januari de 1e plaatsingswedstrijd voor instap N2 turnen dames in Amsterdam.

Ook op 23 januari Districtskampioenschappen turnen heren in de keuze oefenstof in Alphen a/d Rijn. De O&O-mannen wisten beslag te leggen op maar liefst 4 districtstitels. Deze waren voor Leon van der Wel (jun.I-3de div.), Paul de Jong (jeugd-3de div), Rens Hoofs (jun.II-2de div.), Bart de Ruiter (sen.-2de div.). Ruben Reedijk (jeugd-3de div) 3de, Thomas van der Helm (jun.I-2de div.) 2de, Thomas Kok (jun.II-2de div.) 2de, Jordy Hagestein (jun.II-2de div.) 3de, Koen Kappetijn (jun.I-2de div. ) 3de

Op 24 januari waren de regiokampioenschappen AB RG in Dordrecht. Brons was er voor Tessa de Vroomen en Estée Kraaijeveld.

Op 30 januari dan de districtskampioenschappen turnen heren in de verplichte oefenstof in Waddinxveen.Districtskampioenen werden: in de instapcategorie van de talentendivisie Kenji Paizs, bij de pupillen talentendivisie was het Mitchel de Haas en bij de benjamins Jayden Paton. Zilver was er voor Lance Visser bij de pupillen 1ste divisie en bij de instappers van de 2de divisie werd Daniel Qualm 1ste en Soulaiman Taijjou 3e.

Op 30 januari was ook de 2e plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie TD met zilver voor Faye Bax (cat. jeugd) en Sabrina Weijer bij de senioren. Bij de pup.1-N3 Anouk Tieman 1ste, Jeugd N4 Naomi van Vliet 1ste, Pup.2-N3 Anne Rosmulder 1ste, Milou van Schijndel 2de en Suzanne van Alebeek 3de

En bij de afdeling RG was op 30 januari een wedstrijd voor de mini’s, met een mooie 2e plaats van Senna van Laar.

Op 5 februari start de turncompetitie voor meisjes en dames in onze eigen turnhal.

De meisjes RG-C gingen op 6 februari naar Hillegom voor de 2de voorwedstrijd met een 1ste plaats voor Caithlynn Bezemer (benjamins) en voor het duo Tessa vd Bergh/Ilse van Dam. 2de werd individueel Amy Koedoot (pre-junioren) en het duo Larissa den Otter/Olivera Stepanov (pre-junioren) en het duo Merel den Heeten/Amy Koedoot.

Op 6 februari – Turncompetitie – verplichte oefenstof in Ridderkerk.

Op 13 februari was de 2e voorwedstrijd voor de Acrogroep in Monster.

Ook op 13 februari 1/8 finale turnen dames in Amsterdam. Melanie Stout (instap N1) werd eerste, evenals Julia Dekkers bij de junioren van de 1ste divisie.

Op 13 februari was er voor de meisjes RG-B een 1e voorwedstrijd in Utrecht.

26 en 27 februari het Sidijk toernooi in Heerenveen. Naomi Visser – junior en Melanie Stout - instap-N1 werden beiden tweede.

Op 5 maart in Nijverdal een interlandwedstrijd met Spanje voor de Oranje-mannen. Het Oranjeteam-1 won de interland. Individueel werd Bart Deurloo 1ste en Frank Rijken 3de.

Ook 5 maart Austrian Team Open in Linz Oostenrijk. Deelname van Naomi Visser in de ploeg van Topsport Noord.

Op 5 maart de ¼-finale turnen dames in Reusel. Melanie Stout (instap N1) werd eerste.

In het weekend van 5 en 6 maart is in Nijverdal een 1/8 finale TH. Hiervoor hebben zich geplaatst: Jayden Paton, Gijs Franken, Kenji Paizs, Mitchel de Haas, Bart de Ruiter en Dyon Purperhart. De resultaten waren Dyon Purperhart (jubn.II) zilver, Gijs Franken (instap-tal.div.) brons en Jayden Paton (benj.-tal.div.) goud.

Ook op 5 en 6 maart is er voor de 4e divisie turnen dames een regiowedstrijd in Hellevoetsluis. Sierra Potters (jeugd-1) werd 2de, Bij de senioren-D werd Denise Leyten eerste en Lisa Schouten tweede. Bij de junioren- E werd Elianne Stehouwer tweede

Daarna op 12 en 13 maart weer een 1/8 finale. Dit keer in Tilburg met als resultaat: Goud voor Jordy Hagestein, Jonah Sluimer, Dennis Swinkels en Misjel van Rooij. Zilver werd behaald door Thomas Kok, Leon van der Wel, Daniel Qualm, Jelle van der Zouwen, Ruben Reedijk, Soulaiman Tajjiou en Wesley de Haas. Het brons werd in ontvangst genomen door Rens Hoofs, Paul de Jongh en Gijs Zijderveld.

In het zelfde weekend werd de ¼-finale van de talentendivisie geturnd. Zowel Gijs Franken als Jayden Paton werd eerste in hun categorie.

Op 12 maart – 1ste plaatsingswedstrijd RG- C/D-groepen18 t/m 20 maart nemen Anthony van Assche, Frank Rijken en Boudewijn de Vries deel aan de Team Challenge DTB in Stuttgart (Duitsland) ter voorbereiding op het OlympischTestEvent.

Bart Deurloo komt dat weekend in actie in de competitiefinale van de Franse turnbond.

Op 19 maart is de 3e voorwedstrijd RG-C. Bij de pre-junioren was het goud voor Larissa den Otter. Ook goud voor Tessa van den Bergh bij de julioren en zilver voor Olivera Stepanov bij de prejunioren. Bovendien zilver voor Tessa voor de duo-oefening samen met Ilse van Dam.

Op 19 maart is de Districtfinale TD 3e divisie in Amsterdam met een 2de plaats voor Sabrina Weijer bij de sr.

Op 20 maart de eerste voorwedstrijd RG-A in Deventer met Estée Kraayeveld (jun.) en Lente Zwaal (pré-jun.) als deelneemsters

Ook op 20 maart waren de kwartfinales TD in Volendam Gabrielle de Man (2de div.-sen.) werd tweede en Deandra de Camp – (jeugd-1ste div. ) werd 3de

Op 21 maart was de 2e plaatsingswedstrijd voor de meisjes RG-B in Twello. In de categorie jr.B eindigde Noa Reijmers als 1e.

Op 26 maart hebben de mini’s van de afdeling RG hun tweede wedstrijd in Zwijndrecht met een 2e plaats voor Senna.

Op 1 april – turncompetitie turnen dames – keuzeoefenstof

Op 2 april – turncompetitie turnen dames – verplichte oefenstof

Op 2 april de 2e voorwedstrijd RG-B in Twello met een zilveren medaille voor Rosalie vd Berg.(prejunior)

Op 2 april – ¼-finale turnen heren in Waddinxveen. Bij de instap 2de div. werd Soulaiman Tajjiou 1ste en Daniel Qualm 3de.

Op 2 april – Interland Nederland-Frankrijk. Namens O&O namen deel Frank Rijken, Boudewijn de Vries en Karl Kosztka. Nederland-team-1 met Frank en Boudewijn won de interland. Individueel werd Frank knap 2de.

Op 2 april – jongtalent wedstrijd turnen dames

Van 7 t/m 9 april nam Alex Klinkenberg als Oranjeselectielid deel aan de junior-team-cup in Berlijn – Duitsland

Op 9 april de 2de plaatsingswedstrijd RG –C/D-groepen in Utrecht

Op 9 en 10 april worden in Dalen de halve finales voor het NK TD geturnd. Sabrina Weijer (senior-3de div.) werd derde. Zo ook Suzanne van Alebeek die derde werd bij de pupillen-2 en Anouk Tieman die derde werd bij de pupillen-1. Naomi van Vliet legde beslag op het zilver bij de jeugd.

Van 15 t/m 19 april vindt in Rio het testevent plaats waar bekend zal worden of het Nederlandse Team deel mag nemen aan de Olympische Spelen. Van O&O gaan Bart Deurloo, Frank Rijken en Anthony van Assche hiervoor naar Rio. Het Nederlandse Herenteam eindigde als derde en plaatste zich hiermee voor deelname aan de Olympische Spelen! Historie wordt geschreven in de Nederlandse Turnwereld, maar zeker ook binnen onze vereniging! Bart had zich bij dit testevent geplaats voor de rekfinale. Hij kwam als vierde uit de strijd.

Op 16 april Rayon Springwedstrijden in Dordrecht

Op 16 april de halve finale turnen dames in Bergschenhoek. Melanie Stout (instap N1) 2de en Gabrielle de Man (senior-2de divisie) 1ste

Op 16 en 17 april de ¼-finale turnen heren in Kampen.

Bij de junioren-I – 2de divisie werd Luuk van Waay 1ste en Damian scheper 3de. Bij de junioren-II – 2de divisie was er goud voor Rens Hoofs en zilver voor Thomas Kok. Bij de eerste divisie jeugd werd Dennis Swinkels 1ste. Bij de jeugd van de eredivisie werd Jordi Hagenaar 1ste en Bas Vuijk 2de . Bij de junioren-I van de eredivisie werd Wesley de Haas 1ste en Luuk Huernink 3de.

Op 17 april is de 1e voorwedstrijd voor groepen, duo’s en trio’s RG in Dordrecht. De groep pre-junioren (Amy, Rosalie, Olivera en Larissa) verdienden het zilver met hun hoepeloefening. De groep junioren behaalde een 3e plaats met zowel bal (verplicht) en hoepel (keuze).

Op 23 april heeft de afdeling RG de halve finale nivo B in Alphen a/d Rijn met goud voor Fenne Dijkstra en Noa Reijmers.

Op 23/24 april halve finale turnen dames in Wieringerwerf. Tevens vond daar de 1ste kwalificatiewedstrijd voor afvaardiging jeugd-EK plaats met deelname van Naomi Visser

Van 5 t/m 7 mei IAG-sportevent in Den Bosch met deelname van turnen dames, met Goud voor Deandra de Camps (jeugd-1ste div.), brons voor Renate van ’t Hof (senior-2de divisie), zilver voor Julia Dekkers (junior-B) en brons voor Desiree Storm (junior-B)

Op 7 mei finale jong talent in Barendrecht. Christina Lorse goud op allround, vloer en brug, Lucy Verwaard goud allround, vloer en sprong, Cheyeanne Roumnou brons op sprong.

Op 7 mei is de 2e plaatsingswedstrijd RG-A in den Bosch.

Van 14 t/m 16 mei Open Bredase in Breda voor turnen dames. Pup-1-N3 Sydney van de Brug 2de, Pré-instap Melissa Rodriquez 2de en Caithlyn van Rijswijk 3de, Pré-instap Cheyeanne Roumnou 2de, Lucy Verwaard 3de, Junior-E Elianne Stehouwer 1ste en Leanne Barendrecht 2de

Op 21 mei worden in Dordrecht de Nederlandse Kampioenschappen Turnen Dames in diverse categorieën georganiseerd. Hiervoor hebben zich geplaatst: Anouk Tieman, Suzanne van Alebeek, Milou van Schijndel, Anna Rosmulder, Naomi van Vliet, Fay Bax, Sabrina Weijer. Een dag later, op 22 mei vinden de toestelfinales plaats voor Anouk, Suzanne, Milou, Naomi, Fay en Joan Kouwenhoven.

Ook op 21 mei reizen Caithlynn Bezemer, Amy Koedoot en Tessa van den Berg van de afdeling Ritmische Gymnastiek C-nivo naar Oostwolde voor hun NK individueel. Ook de duo’s hebben hun NK met Tessa van den Berg/Ilse van Dam en Larissa den Otter/Olivera Stepanov. Dit laatste duo verdiende een bronzen medaille.

Op 21 mei is de districtsfinale Zuid-Holland turnen dames in Amsterdam.

En op 21 en 22 mei halve finale turnen heren in Alkmaar. Brons voor Gijs Franken (instap-tal.div.) en Jayden Paton (benjamin-tal.div.), Zilver Rens Hoofs (jun-II-2de div.) en brons voor Jordy Hagestein (jun-II-2de div.), goud voor Soulaiman Tajjiou (instap-2de div.) en zilver voor Daniel Qualm (nstap-2de div.), goud voor Damian Manneken (junior-I-2de div.) en brons voor Luuk van Waaij (junior-I-2de div.), zilver voor Ruben Reedijk (jeugd-3de div.)

Op 22 mei halve finale turnen dames in Dordrecht. Goud voor Deandra de Camps (Jeugd-1ste divisie)

Op 28 mei zijn in Vught de Nederlandse Kampioenschappen jongens uit te talentendivisie: Mitchel de Haas, Gijs Franken (Nederlands Kampioen) en Jayden Paton (een derde plaats).

Ook op 28 mei zijn voor de meisjes/dames ook Nederlandse Kampioenschappen en wel in Waalwijk voor Céline Kusters, Renate van ’t Hof, Cynthia Kroon en Gabriëlla de Man.

De 28ste  mei blijkt een drukke dag, want ritmische groep C/D nivo reist naar Amsterdam voor hun NK. De groep bestond uit Nora Boutghrit, Iris Klingeman, Valerie Kroon, Marieke Leeuwestein, Myrthe van Mourik, Richainy Panthoplet, Gabrielle Theunisse en Ilona Theunisse.

En dat is nog niet alles, want de mini’s van de afdeling RG hebben hun laatste wedstrijd van dit seizoen ook op 28 mei met een eerste plaats voor Senna.

Dan volgen op 29 mei de toestelfinales voor afdeling Turnen Dames in Waalwijk met Céline Kusters en Cynthia Kroon.

Op 29 mei is de 2e plaatsingswedstrijd voor benjamins en de pre-junioren trio’s en groepen in Amsterdam. De groep in de junior-categorie werd 2de .

Ook op 29 mei NK-plaatsingswedstrijden turnen heren in Vught. Bij de jeugd-1ste divisie werd Dennis Swinkels eerste, bij de junioren-II werd Dyon Purperhart eerste en bij de senioren eredivisie werd Thijs Oosterling derde.

Op 4 juni de NK finale RG-B nivo in Utrecht. Cheryl v.d. Perk, Fenne Dijkstra, Rosalie van den Berg, Jada Snikkers en Noa Reijmers hadden zich hiervoor geplaatst.

Op 4 juni Open Zuid-Hollandse kampioenschappen turnen heren in Bergschenhoek met goud voor Jayden Paton (benjamin-tal.div.), Kenji Paizs (instap-tal.div.), Mitchel de Haas (pupil-tal.div.), Soulaiman Tajjiou (instap-2de div.), Koen Kappetijn (jun-I-2de div.), Thomas van der Helm (jun.-I-1ste div.) Thomas Kok (jun.II-2de div.), Dyon Purperhart (jun.II-1ste div.) en Bart de Ruiter (senior-2de div.). Zilver was er voor Jonah Sluimer (jeugd-3de div.), Damian Scheper (jun.I-2de div.), Rens Hoofs (jun.-II-2de div.). Het brons ging naar Ruben Reedijk (jeugd-3de div.), Tim Blaauwkamp (jun.I-2de div.), Jordy Hagestein (jun.II-2de div), Luuk van Waaij (jun.I-2de div.). Tot slot een medaille voor de vierde plaats voor Jelle van der Zouwen (jeugd-3de div.)

Op 4 juni de Haagse Bosan Cup – Den Haag – turnen dames. Instap-N2 Esmee Snijder – brug 2de, sprong 3de. Pupil-1-N3 Anouk Tieman – balk 1ste, vloer 1ste, Sydney van der Burg – brug 1ste. Pupil-2-N3 Suzanne van Alebeek – allround 1ste, brug 2de, balk 1ste, Anna Rosmulder – Allround 2de, brug 1ste, Milou van Schijndel sprong 3de, vloer 2de, Jeugd-1-N4 Naomi van Vliet – allround 1ste, brug 1ste, balk 2de, vloer 3de, Jeugd-2-div.3 Faye Bax – allround 2de, sprong 1ste, balk 2de, vloer 3de, Joan Kouwenhoven – sprong 3de3, vloer 3de, Junior-div.3 Marit Kooiman – brug 2de, Senior div.3 Milou Antheunisse – allround 2de, sprong 2de, brug 2de, vloer 1ste, Senior-Div.4 Suzanne Kunsel – brug 2de, vloer 2de, Denise Leyten – Sprong 3de, Lisa Schouten – brug 3de.

Op 4 en 5 juni NK voor TD in Tilburg met: Melanie Stout (Nederlands Kampioen instap N1), Julia Dekkers, Vicky Vercauteren, Eline Bickel, Caitlin van de Graaf en Deandra de Camps (Nederlands Kampioen jeugd). Aan de toestelfinales op 5 juni werd deelgenomen door Melanie Stout (tweede op vloer), Desiree Storm, Vicky Vercauteren (derde op brug), Caitlyn de Graaf en Deandra de Camps (zilver op brug en goud op balk).

Op 4 en 5 juni schreef O&O weer geschiedenis: maar liefst 2 deelnemers aan de Jeugd Europese Kampioenschappen in Bern. Alex Klinkenberg bij de jongens-heren en Naomi Visser bij de meisjes-dames. Naomi presteerde prima door zich te plaatsen voor de toestelfinale op vloer.

Op 5 juni de onderdeelfinales A voor Estee Kraaijeveld met touw en bal

Op 11 juni in Zwijndrecht de finale van de turncompetitie TD keuze oefenstof. O&O-4 bestaande uit de turnsters Faye Bax, Inge Nederhof, Joan Kouwenhoven, Marit Kooiman, Milou Antheunisse, Sabrina Weijer werd kampioen. O & O-3 samengesteld met Bo Lodder, Jaimy Hop, Karin Hoekstra, Leanne Barendrecht, Manon Verboom, Robin Vos, Suzanne Kunsel kwam als derde uit de strijd. In Ridderkerk werd de verplichte oefenstof verwerkt. Ook hierbij in de prijzen. O & O-3 met de turnsters Femke Konijnenburg, Yousra Azouagh, Merel Kerkhof, Raiza de Camps, Serra Potters, Sienna de Ruiter pakte het zilver.

Op 11 en 12 juni NK voor TH in Alphen a/d Rijn met Dennis Swinkels (Nederlands Kampioen 1e div jeugd, goud op ringen, zilver op brug en vloer, brons op rek en voltige), Thomas Kok (Nederlands Kampioen 2e div. jr II), Dyon Purperhart (2e 1e div. jr. II, goud op voltige en ringen, zilver op vloer en brug en brons op sprong), Daniël Qualm (2e 2e div. instap, goud op vloer en sprong en zilver op rek), Damian Scheper (2e 2e div. jr. I), Soulaiman Tajjiou (3e 2e div. instap, goud op brug en rek), Luuk van Waaij (3e 2e div. jr. I, Goud op rek), Bart de Ruiter (3e 2e div. sr, goud op vloer, voltige en brug en brons op rek), Damian Manneken (3e op brug), Rens Hoofs (goud op ringen en zilver op brug), Jordy Hagestein (zilver op sprong), Gijs Franken ( goud op ringen en brug en zilver op vloer), Mitchel de Haas ( brons op sprong), Thomas van der Helm (zilver op sprong), Erik Gál (brons op ringen), Tim Blaauwkamp (goud op vloer), Jelle van der Zouwen (brons op vloer, sprong en rek), Ian Wever ( brons op voltige), Leon van der Wel (goud op ringen). Ook hebben zich geplaatste: Koen Kappetijn, Ruben Reedijk en Kevin van Sonsbeek.

Op 18 juni vinden de individuele Rayonkampioenschappen turnen dames plaats in Hendrik Ido Ambacht. Junior-D Elianne Stehouwer 3de, Pupil-2-D1 Raiza de Camps 3de, Pre-instap-2D1 Marit van Efferen, 1ste, Pupil-1-D1 Morgan van Kriekingen 1ste, Jeugd-2F, Day Grinuva 2de, Pre-instap-2-N2 Emily Baartman 2de, Suzanne Esmeijer 3de, Senior-D Suzanne Kunsel 3de, Junior-E Leanne Barendrecht 1ste, Sarah den Otter 3de

Op 25 en 26 juni: In Rotterdam Ahoy zijn de Nederlandse Kampioenschappen TH, TD en RG. Hierbij werd 15 x goud, 10 x zilver en 6 x brons behaald. Bij de jongens/heren kwamen deze resultaten op naam van: Jordi Hagenaar( cat. jeugd erediv. Nederlands Kampioen allround en goud op vloer, ringen, sprong, brug en rek en een bons op voltige), Bart Deurloo (cat. erediv. Sr  Nederlands Kampioen allround en goud op voltige en rek), Frank Rijken (erediv. Sr. 3e allround en goud op brug, zilver op vloer en brons op ringen en rek), Martijn de Veer (erediv. Jeugd 2de  allround en zilver op sprong en rek en brons op vloer), Wesley de Haas (jr. I goud op sprong en zilver op ringen), Luuk Huernink (erediv. Jr. I brons op voltige), Bradley Noordzij (erediv. Jr. II goud op ringen), Anthony van Assche (erediv. Sr. Goud op ringen), Boudewijn de Vries (erediv. Sr. Zilver op brug en rek), Ook geplaatst hebben zich: Bas Vuik, Jarien Fokkens, Alex Klinkenberg, Jens van der Hem, Thijs Oosterling, Miesjel van Rooij en Karl Kosztka.

Bij de afdeling ritmische gymnastiek was er zilver voor de bal- en de hoepeloefening van de groep junioren AB (Fenne Dijkstra, Mea Dijkstra, Cheryl v.d. Perk, Tessa v.d. Bergh, Ilse van Dam en Tessa de Vroomen. Verder hadden zich geplaatst Estée Kraaijeveld (junior-A), Groeps senior A/B met hoep/knots plus keuze materiaal hoepel, groeps pre-junior met hoepel en trio Jada, Manon, Larissa met hoepel.

Tenslotte de resultaten bij de meisjes/dames toestelturnen: een 3de plaats voor Naomi Visser in de categorie erediv. Jr. allround en goud op vloer. Melanie Stout maakte deel uit van het team Zuid Holland en werd met dit            districtsteam Nederlands Kampioen.

Dit weekend werd in de Ahoy gelijktijdig de Dutch Open gehouden. Bart Deurloo eiste allround het goud op, evenals op de onderdelen rek en voltige. Boudewijn de Vries pakte het brons op rek.

Op 9 juli werd in Heerenveen de 2de kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen verwerkt. Bart Deurloo kwam als eerste uit de strijd. Frank Rijken bezette de tweede plaats.

Van 25 juli t/m 15 augustus waren Bart Deurloo en Frank Rijken in Rio de Janeiro – Brazilië voor deelname aan de Olympische Spelen. Zij turnden in het nationale team en werden met het team tiende. Individueel werd 33ste en Bart 14de. Met deze 14de plaats drong Bart door tot de allround-finale waar hij eindigde op de 15de plaats

Op 15 oktober is er voor Lente Zwaal met Jong Oranje de Sissi Cup in Salzburg (Oostenrijk).

Omdat Nederland te klein is om een turncompetitie op eredivisieniveau op te zetten voor de senior mannen, draaien een aantal O&O turners op uitnodiging mee in de Duitse competitie. Axel Quist komt uit voor het turnteam Linden uit Linden in de 3de Liga. Anthony van Assche vertegenwoordigt TZ-Bochum uit Bochum in de 2e Liga, Bart Deurloo zet zijn krachten in voor TV-Wetsgau uit Schwabisch e Gmnund in de 1ste Liga en Boudewijn de Vries turnt voor KTV-Koblenz uit Koblenz in de 2e Liga.

Op 29 en 30 oktober werd ook dit jaar de Wase Gym Cup gehouden in het Belgische Melsele met deelnemers uit diverse landen. O&O deed mee met een jeugdteam bestaande uit Jarien Fokkens, Martijn de Veer, Pelle Klement en Jordi Hagenaar en eindigde met dit team op de tweede plaats. Individueel eindigde Jordi als derde. Martijn en Jordi mochten ook nog uitkomen in de toestelfinale op sprong (Jordi brons) en voor Jordi was er ook nog een toestelfinale op vloer (brons) en voltige (goud)

Op 2 november ging Bart Deurloo naar het internationale toernooi “Memorial Arthur Gander”in het Zwitserse Chiasso. Bart turnde hier een vierkamp en wist knap het zilver te veroveren. Aansluitend reisde hij naar Zurich om op 6 november met samen met Eythora Thorsdottir het Nederlandse Team vormde om deel te nemen aan de Swiss Cup. Het team eindigde op de negende plaats.

Van 3 t/m 5 november maken Wesley de Haas en Jordi Hagenaar deel uit van het team dat namens Nederland wordt afgevaardigd naar de in Wallisellen (Zwitserland) gehouden jeugdinterland (de Friendly U 16 match) tussen Zwitserland, België, Roemenie en Nederland.

Op 5 november is er in Waspik een kwalificatiewedstrijd teams TD. Met een vierde plaats drong het team tot het Nederlands kampioenschap

Op 12 en 13 november in Bergschenhoek een kwalificatiewedstrijd turnen heren voor de nationale team cup. We wisten ons te plaatsen met zes teams.

Op 13 november heeft de meisjes-/damesselectie in Breda deelgenomen aan de Turn Totaal Breda Cup. Het resultaat was: 11 x goud, 6 x zilver en 5 x brons.

Op 19 november vond het Nederlands Kampioenschap voor clubteams voor meisjes en dames plaats in Hoofddorp. In de B-categorie was het zilver voor het O&O team bestaande uit Esmée van Geldorp, Desiree Storm, Renate van ’t Hof, Sabrina Weijer en Liz Gelderblom. Eredivisie turnster Naomi Visser behaalde zilver met team van De Hazenkamp uit Nijmegen.

Ook op 19 november turnde Axel Quist zijn allerlaatste wedstrijd. Dit was een wedstrijd in de Duitse Bundesliga. Axel sloot zijn actieve carrière als turner af met een prachtige overwinning zowel met het team als individueel.

Van 25 t/m 27 november hebben Jordi Hagenaar, Martijn de Veer, Pelle Klement en Wesley de Haas deelgenomen aan de Austrian Future Cup in het Oostenrijkse Linz. Individueel eindigde Jordi op een verdienstelijke vierde plaats

In het weekend van 26 en 27 november organiseerden wij de Nationale Titelstrijd voor clubteams. Onze jongens nivo 4 (Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Luuk Huernink, Dyon Purperhart en Jens van der Helm) zijn Nederlands Kampioen geworden. De jeugdige turners nivo 10 (Frank Scheffer, Soulaiman Tajjiou, Jayden Paton, Daniel Qualm en Salaheddine Benchiki) wisten het brons te veroveren, evenals het samengestelde team (Damian Manneken, Luuk van Waaij, Koen Kappetijn en Damian Scheper).

Ook dit weekend van 26 en 27 november heeft Naomi Visser in Charleroi – België deelgenomen aan het internationale toernooi “Topgym “. Naomi werd individueel tweede.

Op 26 november vond in Rotterdam de 1ste plaatsingswedstrijd district turnen dames 2e divisie plaats.

Op 27 november wordt deelgenomen aan het GVB-toernooi in Barendrecht met een ware prijzenregen voor de O&O-turnsters. Goud was er voor Melanie Stout (pupillen1), zilver voor Christina Lorsé (instappers), Desiree Storm (junior-categorie), Suzanne van Alebeek (3e div jeugd-1-N4) en Milou Antheunisse (senioren) en tenslotte nog brons voor Liz Gelderblom (juniorcategorie) en Ilse Standhardt (pupil-1-N3), Yulia Asakura (pup.2-N1)

Op 4 december was de eerste Jong Talenten Wedstrijd met 7 O&O turnsters. Een 2e plaats was er voor Lucy Verwaard en Kiki Fabri wist 1ste op vloer te worden.

Op 10 december weer een interland voor Lente Zwaal met Jong Oranje RG. Dit keer in Luxemburg de Luxembourg Cup. De groep wist mooi 3e te worden.

Op 17 december was de eerste plaatsingswedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen voor de turnsters 3e divisie in Hellevoetsluis. Goud was er voor Ilse Standhardt in de klasse pupil-1-N3, voor Milou van Schijndel bij de jeugd-N4 en voor Milou Antheunisse bij de senioren. Zilver was er voor Anouk Tieman bij de pupillen-2-N3.

En dan nu de DEMONSTRATIE

We beginnen op 31 januari deelname van onze jazzafdeling aan Showtime Drunen.

Op 9 april hadden we weer een Turnshow.

Op 3 september werden er demo’s verzorgd op de sportmarkt in winkelcentrum Walburg.

Op 28 september verzorgt de RG-selectie een demo bij de huldiging van de Olympiagangers door de gemeente Zwijndrecht

Wat betreft de NEVENAKTIVITEITEN begonnen we dit jaar met de nieuwjaarsreceptie op 9 januari, waar o.a. aandacht werd besteed aan de volgende jubilarissen: 50 jaar lid: Coby Kalis, Ina Breur en Ronald Dingemanse, 40 jaar lid: Enrico Visser, 25 jaar lid: Henny de Boer, Josien Kriessels, Anita Schilder, Carla van der Slot, Dina van Sliedregt, Sophie van Dorp, Ilse Teirlinck.

Op 3 maart vond de algemene ledenvergadering plaats.

Op 12 maart werd er hard gewerkt door een aantal vrijwilligers in het kader van NL-Doet.

Op 24 maart verzorgde de barcommissie een Paasbrunch voor de seniorgrepen.

Op 25 juni was er weer diplomagymmen waarbij de 70 deelnemende kleuters een beweegdiploma konden behalen.

Gedurende het hele seizoen verzorgen onze trainers ook nu weer een aantal lessen in de turnhal voor leerlingen van de sportklassen van Develsteincollege en Walburgcollege.

Ook werden er diverse workshops verzorgd binnen het onderwijs.

Op 16 april de voorjaarsrommelmarkt in en rond de Turnhal met de mooie opbrengst van een kleine € 650,00.

Op 23 april organiseerde de Jeugd-aktiviteiten-commissie een gezellig drukke filmavond, waaraan de uitslag van de kleurwedstrijd die gestart was tijdens de turnshow was gekoppeld.

Op 18 mei werd een bootcampbaan geopend in het gebied Hooge Nesse. Aan de realisatie hiervan heeft ook O&O meegewerkt.

Van 31 mei t/m 3 juni lopen we ook weer mee met de Avondvierdaagse.

Op 2 juli organiseerde de JAC een gezellige “Sterrenslag” voor alle jeugdleden, vriendjes en vriendinnetjes tussen de 5 en 12 jaar.

Eind augustus begin september vonden tal van fotosessies plaats voor een groot verenigingsfotoboek, gesponsord en verzorgd door de Jumbo

Op 1 september organiseerden wij in de kantine een AED-cursus

Op 3 september waren we present op de sportmarkt in winkelcentrum Walburg, met demo’s en een promotieteam.

Op 10 september organiseerde de werkgroep RG een instuif ritmische gymnastiek.

In de week van 17 september sluiten we weer aan bij de Nationale Sportweek door de traditionele vrienden- en vriendinnenweek te organiseren. Ook een openhuis voor alle overige groepen

Op 17 september weer de jaarlijkse verenigingsselectietest.

Op 17 september waren we ook present bij de Vivera-verenigingsmarkt in het Hart van Meerdervoort.

Op 22 september vierden we 60 jaar dames- en herengym bij O&O met een feestelijke doe- en informatieavond.

Dan 24 september: ook dit keer werd het pannenkoekenfeest voor de kleuters gekoppeld aan de jaarlijkse peuter- kleuterinstuif. Verdeeld over 3 groepen namen hieraan ca. 110 kinderen deel.

Op 1 oktober ging ook bij O&O de Grote Club Actie van start met dit jaar de mooie opbrengst van € …..

In oktober organiseerden wij weer ouderavonden voor de selectieleden, die druk bezocht werden.

Op 18 oktober organiseerden we in de hal een Dans- en Springinstuif met een meer dan mooie opkomst. kinderen van groep 3-4-5 en. uit groep 6-7-8 van de basisschool.

Op 29 oktober was er weer een filmavond voor onze jeugdleden, georganiseerd door de jeugdcommissie.

Op 19 november weer de halfjaarlijkse rommelmarkt met een opbrengst van maar liefst € 776,00.

Op 26 november organiseert de jeugdcommissie weer het Sinterklaasfeest voor 130 jeugdleden t/m 8 jaar.

Op 10 december vindt de jaarlijkse finalistenhuldiging plaats. Maar liefst 116 turnster, turners, gymnastes hebben dit jaar een finale behaald. De prijzen werden dit jaar uitgereikt door wethouder Aaike Kamsteeg. Dit jaar waren de titels als volgt verdeeld: Sportman: Bart de Ruiter, Sportvrouw turnen: Naomi Visser, Sportvrouw Ritmische Gymnastiek: Estée Kraaijeveld. Sporttalent turnen heren: Gijs Franken, Sporttalent turnen dames: Melanie Stout, Sporttalent Ritmische Gymnastiek: Lente Zwaal. De aanmoedigingsprijs turnen heren ging naar Jens van Eijk, die voor turnen dames naar Nova de Winter en voor ritmische gymnastiek naar Caithlynn Bezemer. De all-over-titel Superstar was voor Jordi Hagenaar. Sportploeg werd het team nivo 4 turnen heren bestaande uit Bart de Ruiter, Dyon Purperhart, Jens van der Helm, Luuk Huernink en Thijs Oosterling.

Op 16 december was er een Kerstborrel voor de seniorleden.

Op 17 december organiseert de Jeugdcommissie weer een Kerstgala voor 70 kinderen.

Door het jaar heen werden diverse verjaardagsfeestjes georganiseerd

En dan heb ik nu nog wat ALGEMENE INFORMATIE

Ook dit jaar de mogelijkheid individuele gesprekken aan te vragen met één of meerdere bestuursleden. Hier wordt beperkt gebruik van gemaakt.

Op 15 januari vond de sporthuldiging van de Gemeente Zwijndrecht plaats. Voor sportman waren Axel Quist en Bart Deurloo genomineerd. Bart werd gekozen tot sportman. In de categorie Sporttalent waren Estee Kraaijeveld en Jordi Hagenaar genomineerd. Ook in de categorie Breedtesport dames hadden we een genomineerde: Milou Antheunisse. Tenslotte was het O&O jeugdteam NTC genomineerd in de categorie Jeugdteams

Op 13 april heeft Naomi Visser zich knap weten te plaatsen voor het jeugd EK traject.

Op 28 september huldigde de gemeente de deelnemers aan de Olympische en Paralympische spelen, waaronder dus ‘onze’ Bart Deurloo en Frank Rijken. De afdeling RG was uitgenodigd om een demo te verzorgen.

Lente Zwaal maakt nog deel uit van de RG-Jong-Oranje-groep.

Naomi Visser maakte ook dit jaar deel uit van de Jong Oranje Selectie. Ook Melanie Stout werd – ondanks dat ze nog een jaartje te jong is, toegelaten tot deze selectie.

Alex Klinkenberg, Bradley Noordzij en Wesley de Haas maken deel uit de Jong Oranje bij de heren.

In de Oranje Talent selectie zitten: Martijn de Veer, Jarien Fokkens, Jordi Hagenaar en Bas Vuik.

Van het Oranje Jong Talent team maken deel uit: Mitchel de Haas en Gijs Franken.

In het Oranje Team senioren zitten Anthony van Assche, Bart Deurloo, Karl Kosztka, Frank Rijken en Boudewijn de Vries.

De technische leiding, juryleden, verenigingsleden en bestuursleden hebben deelgenomen aan vele door de KNGU, regio, gemeente en vereniging georganiseerde technische dagen, cursussen, studiedagen, vergaderingen, besprekingen, thema-avonden, instructies, bijscholingen e.d.

Namens O&O heeft Liesbeth Jonkergouw zitting in de agendacommissie van het SportPlatform.

Joop Visser heeft zitting in de productgroep turnen heren van het district Zuid-Holland

Monique Verboom en Karin Oostdijk maken deel uit van het Rayon Dordrecht turnen dames.

Ans Meerdink zorgt voor de declaratieverwerking

De nieuwsbrief voor de leden wordt maandelijks door Astrid van Cappellen gemaakt en de nieuwsbrief voor ons kader maakt Esther Stoop.

De jeugd-aktiviteiten-commissie bestaat uit: Celesta de Wit, Joyce van Cappellen, Koen Kappetijn, Larissa de Boer, Linda van Middelkoop, Paul de Jongh, Paul Vermeulen, Stephanie de Geus, en Stephanie van Cappellen.

De sponsorcommissie wordt gevormd door Hans Oosterling, Wim Vermeulen en Marc van Alebeek.

In de commissie turnshow die zich bezig houdt met het artistieke gedeelte hebben zitting: André Niessen, Bert v.d. Linden, Joop Visser en Ronald Dingemanse.

De afdeling RG wordt bijgestaan door de werkgroep RG bestaande uit Anita Schoonbeek, Marianne Dijkstra, N. van der Perk, Ramona Stook, Sandra Winkster, Stephanie Schoonbeek en Ursula Kleinhuis.

De werkgroep TD 3e, 4e en 5e divisie bestaat uit Esther Kooiman, Karin Oostdijk, Karlijn Overgaauw, Kim Kouwenhoven, Mariëlle van Alebeek, Monique Verboom, Petra den Otter en Sandra Rozenberg.

De keuken/cateringwerkzaamheden worden verzorgd door de barcommissie, bestaande uit Margreet van Waveren bijgestaan door Geertje Visser en Ineke Mol.

De notulen bij o.a. de bestuursvergaderingen worden gemaakt door Liesbeth Jonkergouw.

Esther Stoop is vertrouwenspersoon.

De herenwedstrijden worden georganiseerd door Hanny Vermeulen, Joop Visser, Marcel Geurts, Miranda Oosterling en Richard Statie.

Momenteel hebben we 1001 leden hebben, tegenover 985 vorig jaar. Dat zijn er dus 16 meer.

En dan wil ik natuurlijk niet nalaten iedereen die zich vrijwillig voor onze vereniging heeft ingezet hiervoor heel hartelijk te bedanken!

Rest mij nog de samenstelling van het bestuur in 2016:

Pauline den Hartog                                voorzitter

Ton Poots                                            penningmeester

Joop Visser                                          2e secretaris

Marianne Dijkstra                                 bestuurslid namens de afdeling RG

Esmeralda de Camps                            bestuurslid namens de afdeling TD

Marc van Alebeek                                 bestuurslid namens de sponsorcommissie

en ikzelf (Nel Kortman-Bakker)               secretaris

 

Zwijndrecht, februari 2017/nk