Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Ramona van Lent Nederlands kampioen

Bij de in Duiven gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen meisjes en dames is Ramona van Lent  in de jeugd-N3-categorie Nederlands kampioen geworden op het toestelonderdeel balk. Daarnaast veroverde zij het brons in de meerkampfinale.

Ramona pakte op balk het goud met een score van 13,100 punten. In de toestelfinale brug eindigde zij met 14,300 punten op een vijfde plaats. In de meerkamp turnde Ramona een stabiele wedstrijd. Zij verzekerde zich van het nationale brons met puntentotaal van 52,891.

Melanie Stout plaatst zich voor het NK

Zondag 19 mei j.l. heeft O&O-turnster Melanie Stout zich geplaatst voor het NK turnen op 22 juni in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy’.
De twaalfjarige Melanie komt dit jaar voor het eerste uit in de jeugd-1 categorie op eredivisieniveau. Na de verplichte oefenstof gaat zij nu voor het eerst keuze-oefenstof turnen. Zij turnt hierbij volgens het internationale FIG reglement, wat ook voor de senior dames geldt. De komende weken zijn er nog twee kwalificatiewedstrijden. Op één van de drie kwalificatiewedstrijden moet de turnster 40,000 of meer scoren om zich te plaatsten voor de NK. Met haar score van 42,267 van afgelopen zondag heeft Melanie aan deze eis voldaan en zich daarmee direct geplaatst voor de eindstrijd.
Een knappe prestatie na een langdurige blessure aan de groeischijven van haar beide hielen. Gedurende anderhalf jaar heeft zij daardoor geen meerkamp kunnen turnen.

Vier districtstitels voor de dames

Bij de in Amsterdam gehouden districtskampioenschappen individueel toestelturnen voor meisjes en dames 4de divisie hebben de turnsters beslag weten te leggen op vier districtstitels.
Imara Kornelisse nam daarvan twee titels voor haar rekening. In de toestelfinales van de jeugd-1-categorie werd zij districtskampioen op de onderdelen balk en brug. Daarnaast liet zij zich een meerkamp medaille omhangen voor haar vierde plaats. Deze werd extra uitgereikt vanwege het groot aantal deelneemsters. Haar puntentotaal bedroeg 49,422 punten.


In de instapklasse bond Nynke Mourik de strijd aan op het onderdeel balk. Na een spannende strijd eiste zij de districtstitel op.

In de categorie pupil-2 revancheerde Bente van Winden zich op het onderdeel vloer. Wat zij in de meerkamp liet liggen pakte zij dubbel en dwars op in de toestelfinale en liet zich de titel niet meer ontglippen.

Sabrina Weijer pakt goud

Bij de in Rotterdam gehouden halve finale Nederlands kampioenschap individueel toestel turnen meisjes en dames heeft Sabrina Weijer in de senior categorie van de 2e divisie met 47.000 punten beslag weten te leggen op het goud.


Met dit resultaat plaatste zij zich voor nationale eindstrijd. Bij de toestelfinales drong zij door op het onderdeel brug. Bij de jeugd-N3 van de 2e divisie miste Ramona van Lent met haar vierde plaats net het podium. Haar score kwam uit op 52,517 punten. Met dit resultaat plaatse zij zich wel voor de allround finale, alsmede voor de toestellen brug en balk.

Aanvullende gegevens