Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Brons voor Ilse Standhardt op NK

Bij de in Tilburg gehouden Nederlandse Kampioenschappen individueel toestel turnen meisjes en dames van de 1ste divisie heeft Ilse Standhardt beslag weten te leggen op twee bonzen medailles. Ilse wist met 52,850 punten knap het brons van de meerkamp voor zich op te eisen. In de toestelfinale vloer pakte zij opnieuw NK-brons. Haar score bedroeg 13.000 punten.


Vicky Vercauteren was ook succesvol in de toestelfinales. Zij veroverde op het onderdeel sprong met 12,716 punten het brons.


Melanie Stout had in de eredivisie haar derde kwalificatiewedstrijd. Zij eindigde met 42,067 punten op keurige zesde plaats. Zij heeft zich daarmee geplaatst voor de nationale eindstrijd van 22 juni a.s. in het Rotterdamse Ahoy.

Tweemaal Rayonkampioen

De selectiemeisjes/dames zijn op twee fronten rayonkampioen geworden. Bij de verplichte oefenstof was het ereschavot een volledig O&O-onderonsje. Team-1 bestaande uit de turnsters Nynke Mourik, Imara Kornelisse, Amber Wehrman Krieger, Bente van Winden en Emma de Man belandde met 160,300 punten op de hoogste trede, team-3 samengesteld met Vera Ammerlaan, Sophie van der Hoeven, Sylvie Quist,Charmayne van den Heerik, Marleen van Nes en Amy McMurray werden met 157,150 punten knap tweede en team-2 met de formatie Abby Augustin, Jeanha van der Meulen, Sarah Koster, Femke Knijnenburg, Minke Schouten en Laura Hensen eindigden met 153,550 keurig op de derde plaats.


Bij de keuze oefenstof trokken de O&O-turnsters ook aan het langste eind. O&O-2 met de turnsters Annemijn Grit, Corine van Strien, Day Grinuva, Divinia Moreauw, Krin Hoekstra, Lisa Schouten Merel Heezen en Merel Kerkhof leverde een verbeten strijd met Olympia-1 – Papendrecht. Met 129,050 punten eisten de O&O-dames de rayontitel voor zich op.

O&O-team-1 bestaande uit Anne Bezemer, Daphne Schellen, Elise Biemond, Kimerley Nugteren, Layla Voerman, Leanne Barendrecht en Kiara van Brouwer-Gonzenbach eindigde met 122,200 punten op de zesde plaats.
De jeugdige pre-instappers verwerkten een individuele competitie. Defne Dal liet zich het zilver omhangen. Ella van Veelen, Nienke van Eijk, Elin Buijink en Joëlle Quist eindigden gezamenlijk op de derde plaats.

Tweemaal goud voor Naomi Visser

In het Belgische Gent heeft Naomi Visser, lid van onze vereniging en trainend bij Topsport Noord in Heerenveen, met het nationale team bij de Flanders International Team Challenge het goud veroverd. De Nederlandse ploeg verder bestaand uit de turnsters Sara van Disseldorp, Vera Jonker, Lieke Wevers en Laura de Witt kwam na een sterke wedstrijd tot 159.429 punten. Daarmee bleven zij Australië (159.296) nipt voor. België eindigde met 156.962 punten op de derde plek.

In het individuele meerkampklassement wist Naomi Visser met haar sterke optreden het goud voor zich op te eisen. Haar puntentotaal kwam uit op 54.533. Visser viel vooral op aan het onderdeel brug (14.100). In Gent hield ze de Belgische Nina Derwael (53.898 punten) achter zich. De Australische Georgia Godwin greep met 52.265 punten het brons.

Successen op twee toernooien

Onze turnsters individueel toestelturnen hebben voorbije weekend deelgenomen aan een tweetal toernooien. Bij het IAG-toernooi in ’s-Hertogenbosch kwam Lisa Hendriks als beste uit de strijd. Bij de Haagse Donar Cup was Marit van Efferen met vijf medailles de succesvolste deelneemster.
In Den Bosch kwam Lisa Hendriks uit in de categorie senior van de 2de divisie. Met een score van 47,484 punten liet zij haar concurrente Nele Hansen met bijna 1,5 punten verschil achter zich en eiste met dit resultaat het goud op.


In Den Haag was het voor onze afvaardiging een prijzenregen. Met vijf medailles liet vooral Marit van Efferen van zich spreken. In de meerkamp van de categorie pupil-2-N3 kwam zij met 53,700 punten als beste uit de strijd. Daarbij legde zij beslag op het goud van brug en vloer, op het zilver van sprong en het brons van balk. In deze zelfde categorie was het brons van sprong voor Suzanne Esmeijer.


In de categorie pupil-1-N3 werd Dunya Bezemer in de meerkamp derde en tweede op vloer en sprong. Abigail Koch liet zich het zilver van balk omhangen. In de klasse jeugd-2 – 3de divisie ging Gwen Bakker met het meerkamp goud aan de haal. Een gelijk resultaat boekte zij op vloer en werd verder tweede op brug. In deze categorie behaalde Morgan van Kriekingen brons op de meerkamp en goud op de brug. Anouk Tieman veroverde het zilver van vloer en Quinty Joner het brons van balk.

Bij de junioren van de 3de divisie werd Milou van Schijndel in de meerkamp derde en eerste op vloer, Serra Potters eerste op brug en derde op vloer, Suzanne van Alebeek tweede op brug.

Aanvullende gegevens