Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Prijzenregen voor de turnsters

Bij het in Hendrik Ido Ambacht gehouden Souplesse-toestel-toernooi hebben de turnsters 4de en 3de divisie optimaal gepresteerd. Zij genoten een ware prijzenregen. Zij wisten beslag te leggen op maar liefst 15 gouden, 11 zilveren en 20 bronzen medailles.
Ook de beker voor de hoogste dagscore in de keuze oefenstof kwam in handen van O&O, en wel in handen van Elise Biemond.

De uitslagen per toestel en de meerkamp:

Sprong
1 Elise Biemond
2 Defne Dal, Amy McMurray
3 Abby Augustien, Jeanha van der Meulen, Divinia Moreauw

Brug
1 Elin Buijink, Suzanne Esmeijer,
2 Defne Dal, Emma de Man, Jeanha van der Meulen
3 Nienke van Eijk, Sylvie Quist, Kate Walsh, Elise Biemond, Daphne Schellen

Balk
1 Elin Buijnk, Suzanne Esmeijer, Corine van Strien, Merel Heezen
2 Jeanha van der Meulen, Elise Biemond
3 Ella van Veelen, Sylvie Quist, Amy McMurray, Daphne Schellen

Vloer
1 Elin Buijink, Amy McMurray, Divinia Moreauw
2 Jeanha van der Meulen, Merel Kerkhof, Daphne Schellen
3 Nienke van Eijk, Tessa Maas, Bente van Winden, Charmayne van den Heerik, Elise Biemond

Meerkamp
1 Elin Buijink, Suzanne Esmeijer, Amy McMurray, Elise Biemond, Merel Heezen
2 Jeanha van der Meulen
3 Emma de Man, Corine van Strien, Daphne Schellen

Succes voor de turnsters

Bij de in Den Haag gehouden districtswedstrijden turnen dames 3de divisie hebben onze turnsters beslag weten te leggen op goud, zilver en brons.
In de seniorcategorie greep Britta Schipper met 43,166 punten het goud. Met dit puntentotaal bleef zij haar clubgenote Celine Orbans nipt voor. Celine turnde 42,967 punten bijeen, goed voor het zilver.


Brons was er voor Yinthe Neeskens. Zij kwam uit in de instap-klasse–N3. Haar punten totaal kwam uit op 51,617. Haar zusje Yuna werd 6de met 49,933 punten.


Bij de testwedstrijd dames 1ste divisie kwamen wij even eens in actie. Hier mocht Sabrina Weyers zich met een fraaie score van 45,000 het goud omhangen. Lisa Hendriks kwam slecht een weinig tekort voor het ereschavot. Met 44,250 punten eindigde zij op de vierde plaats.

Suzanne Kunsel Rayonkampioen

Bij de in Hendrik Ido Ambacht gehouden Rayonkampioenschappen individueel toestelturnen meisjes en dames is  onze turnster Suzanne Kunsel in de categorie senior-D rayonkampioen geworden.

Suzanne turnde zich naar het goud met een fraaie score van 44.350 punten. Haar clubgenote Karin Hoekstra liet zich met 42.700 punten het zilver omhangen.

Bij de junioren-E kwam Day Grinuya slechts weinig te kort voor het eremetaal. Zij werd met 43,475 punten vierde. Een zelfde lot onderging Elianne Stehouwer bij de senioren-C. Ook voor haar een vierde plaats met 42,550 punten.

Gelijktijdig vond in Amsterdam de districtsfinale van Zuid-Holland plaats. Wij waren daarbij in de categorie instap-D-1 vertegenwoordigd door Marit van Efferen. Op het onderdeel vloer kwam Marit als beste uit de strijd. Door pech op de balk belandde Marit in het allroundklassement in de middenmoot.

 

O&O-onderonsje in de turncompetitie

De meisjes/damesselectie toestelturnen heeft optimaal gepresteerd in de turncompetitie van Rayon Dordrecht en omstreken. Na de afsluitende competitiewedstrijd waren de eerste drie plaatsen bij de keuze oefenstof voor de O&O-formaties.

O&O-3 bestaande uit de turnsters Brenda Schippers, Elianne Stehouwer, Faye Bax, Milou Antheunisse, Milou van Schijndel, Naomi van der Vliet, Suzanne van Alebeek pakte de kampioenstitel.

Hel zilver was voor O&O-4. Deze ploeg was samengesteld met de turnsters Annemijn Gril, Anna Rosmulder, Denise Leijten, Jara van Dijk, Joan Kouwenhoven, Marit Kooiman, Serra Potters, Suzanne Kunsel.

O&O-1 met de turnstersDivinia Moreauw, Ellen den Uijl, Karin Hoekstra, Leanne Barendrecht, Merel Heezen, Suzanne Tol, Terry van Leeuwen, Lisa Schouten verraste vriend en vijand en completeerde het O&O-succes met het brons.

Ook bij de verplichte oefenstof was O&O niet onbetuigd. Ook hier wisten wij een plek op het ereschavot te bezetten. O&O-3, geformeerd met Caithlyn van Rijswijk, Imara Kornelisse, Kiara  Brouwer van Gonzenbach, Marit van Efferen, Merel Kerkhof, Raiza de Camps turnde zich naar het zilver.

Bij de individuele competitie van de pré-instappers was Sarah Koster de sterkste en pakte het goud. Emma de Man en Vera Ammerlaan eindigden beiden op de tweede plaats en kregen het zilver omgehangen.

 

 

Aanvullende gegevens