Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Naomi Visser Sportvrouw Papendrecht

De 12-jarige Naomi Visser werd op 5 februari 2014 gekozen tot Sportvrouw van de gemeente Papendrecht.

Hierbij onze hartelijke felicitaties voor Naomi!

Districtswedstrijd 3e divisie d.d. 1 februari 2014.

Zaterdag 1 februari 2014 werden in de Turnace Hal te Amsterdam de districtswedstrijden geturnd in de derde divisie.

Namens O&O konden Karin Hoekstra en Melanie Collee hieraan meedoen. Helaas is Melanie geblesseerd en hebben we moeten besluiten haar niet mee te laten doen. Karin had een hele goede training gehad voor de wedstrijd, dus was er klaar voor.

Bij sprong en vloer behaalde ze goede cijfers, helaas ging het bij balk en brug minder goed. Maar gelukkig kon ze zichzelf nog wel plaatsen voor de districtsfinale. Deze wordt geturnd op zaterdag 22 maart 2014 te Amsterdam.

Karin gefeliciteerd en veel succes op de districtsfinale !

Wase Gym Cup

WASE GYMCUP

Voorbije weekend hebben zowel meisjes als jongens van O & O deelgenomen aan de in het Belgische Melsele gehouden Wase Gymcup, een groot internationaal toernooi.

De jongens Sjoerd van Veldhuizen en Bradley Noordzij, beiden 13 jaar, waren opgesteld in het nationale jeugdteam.  In het ploegenklassement eindigden zij met hun team met 207,70 punten op een verdienstelijke vijfde plaats.  In het individuele klassement turnde Bradley zich naar de achtste plaats . Zijn totaal score kwam uit op 66,500 pnt.  Sjoerd noteerde een twaalfde plaats met 61,200 pnt.

De meisjes Naomi Visser, Bridget Hogeweg, Desiree Storm en Catlin de Graaf bonden onder het vaandel van O & O de strijd aan. Voor hen was het hun eerste internationale ervaring die zij met verve doorstonden.  Uit hun optredens bleek dat zij zich al goed konden meten met het aanwezige internationale geweld. Als ploeg eindigden zij met 119,830 pnt. op de elfde plaats.

Naomi wist op het onderdeel sprong zelfs door te dringen tot de toestelfinale. In de toestelfinale kwam zij met een fraaie score van 12,650 als vijfde uit de strijd.

 

Bondskampioenschap Turnen Dames

Afgelopen weekend vond in Hoogwoud het Bondskampioenschap 1ste divisie en N1 plaats.

O&O was vertegenwoordigd door Lisanne Thies, Bridget Hogeweg, Naomi Visser, Esmé van Geldorp, Deandra de Camps en Caitlin van de Graaf.

Lisanne presteerde het om als meerkampster 13de te worden en is hiermee eerste reserve voor de AHOY cup. Ook behaalde zij een 6de plaats op het toestel sprong.

Bridget wist zich via de halve finale in Leek te plaatsen voor de toestelfinale sprong. Dit weekend behaalde zij in deze toestelfinale een 7de plek.

Naomi turnde dit weekend een meerkamp en wist hierbij met een puntentotaal van 49,750 een 2de positie te bemachtigen. Tevens presteerde zij het om alle toestelfinales in Ahoy te mogen turnen.

Esmé heeft ondanks veel tegenslagen dit jaar toch kunnen deelnemen aan het Bondskampioenschap en turnde hier bovendien ook nog een volledige meerkamp. Zij turnde voor het eerst haar plus brug oefening en is geëindigd op de 15de plaats.

Deandra turnde zaterdag een meerkamp waarbij ze een 28se positie behaalde. Zondag kwam zij in actie op het onderdeel sprong waarvoor zich op de halve finales in Leek had geplaatst. Op sprong behaalde zij de 6de positie.

Caitlin heeft ook zaterdag een meerkamp laten zien waarbij zij een persoonlijk record turnde op de brug. Dit leverde haar in de meerkamp een mooie 14de plaats op. Op zondag turnde zij haar toestelfinale op vloer, waarbij zij met een puntentotaal van 13,533 een 3de plek behaalde. 

 

Aanvullende gegevens