Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Districtswedstrijd D1

Bij de in Voorburg districtswedstrijd turnen meisjes vierde divisie hebben onze meisjes zich in de prijzen geturnd.
In de categorie instap-D1 wist jeugdige Defne Dal knap met 50,017 punten het zilver te veroveren. Haar teamgenote Elin Buijink deed nauwelijks onder voor haar. Met slechts 0,04 punten liet zij zich met 49,975 punten het brons omhangen. Nienke van Eijk viel met 49.408 punten net buiten het ereschavot. Zij werd met 49,408 punten vierde.


Sophie van der Hoeven completeerde het O&O-succes. In klasse pupil-1-D1 eiste zij het brons voor zich op. Haar score kwam uit op 47,750 punten.

Twee districtstitels voor de dames

Bij de in Amsterdam gehouden districtskampioenschappen individueel toestelturnen dames heeft onze meisjes/damesselectie beslag gelegd op twee districtstitels.
In de categorie Jeugd-1-N4-D trok Marit van Efferen aan het langste eind. Zij pakte de distritstitel met 51,025 punten. In deze klasse kwam Suzanne Esmeijer met 49,917 punten als vijfde uit de strijd.

De tweede titel kwam op naam van Dunya Bezemer. Zij bond de strijd aan bij de pupillen-2-N3. Met 51,833 punten bleef zij haar concurrentie nipt voor. Cheyeanne Roumou noteerde hierbij met 49.941 een vijfde plaats.


In junior-D-klasse turnde Milou van Schijndel zich knap naar het zilver. Haar score bedroeg 44,500 punten. Bij de jeugd-2-E kwam Esmée Snijder slechts 0,9 punten tekort voor het podium. Zij eindigde met 43,733 punten op de vierde plaats.

Dames aan kop in de turncompetitie

In de O&O-turnhal aan de Uilenvliet is voorbije zaterdag de turncompetitie van Rayon Dordrecht en omstreken van start gegaan. O&O heeft hierbij ingeschreven met twee teams. Het O&O-team-2 wist bij dit eerste treffen meteen de leiding te nemen.
De ploeg bestaande uit Sarah den Otter, Lisa Schouten, Elise Biemond, Merel Kerkhof, Merel Heezen, en Corine van Strien turnden totaal 127.200 punten bijeen goed voor de eerste plaats. Het tweede team bestaande uit Divinia Moreauw, Anne Bezemer, Daphne Schellen, Kimberley Nugteren, Ellen den Uijl, Layla Voerman en Annemijn Grit kwam als vierde uit de strijd.

Suzanne Kunsel Rayonkampioen

Bij de in Hendrik Ido Ambacht gehouden Rayonkampioenschappen individueel toestelturnen meisjes en dames is  onze turnster Suzanne Kunsel in de categorie senior-D rayonkampioen geworden.

Suzanne turnde zich naar het goud met een fraaie score van 44.350 punten. Haar clubgenote Karin Hoekstra liet zich met 42.700 punten het zilver omhangen.

Bij de junioren-E kwam Day Grinuya slechts weinig te kort voor het eremetaal. Zij werd met 43,475 punten vierde. Een zelfde lot onderging Elianne Stehouwer bij de senioren-C. Ook voor haar een vierde plaats met 42,550 punten.

Gelijktijdig vond in Amsterdam de districtsfinale van Zuid-Holland plaats. Wij waren daarbij in de categorie instap-D-1 vertegenwoordigd door Marit van Efferen. Op het onderdeel vloer kwam Marit als beste uit de strijd. Door pech op de balk belandde Marit in het allroundklassement in de middenmoot.

 

Aanvullende gegevens