Archief

WK-team-ticket een feit

Onze turners Jordi Hagenaar en Martijn de Veer, hebben zich met hun medeteamgenoten gekwalificeerd voor de teamwedstrijden van de wereldkampioenschappen turnen die van 29 oktober t/m 6 november plaats gaan vinden In het Engelse Liverpool.

Het nationale team, naast Jordi en Martijn verder samengesteld met Loran de Munck, Jermain Grünberg en Yazz Ramshai, realiseerde het WK-startbewijs met hun elfde rangschikking bij de afgelopen week in München (Duitsland) gehouden Europese Kampioenschappen. De totaalscore kwam uit op 280,894 punten.

Van de genoemde turners kwamen op ieder toestel drie turners in actie. Het puntentotaal werd opgebouwd met 39,766 punten op vloer, 38,132 punten op voltige, 38,799 punten aan de ringen, 42,300 punten op sprong, 41,599 punten op brug en 40,298 punten aan het rek.

Promo Insta staand World Gymnastics Championships

Kom dansen bij de O&O Dance Crew

De O&O Dance Crew is op zoek naar nieuwe dansers. Houd jij van dansen en optreden? Kom dan naar de open trainingen op donderdag 25 augustus en donderdag 1 september van 20.30 tot 22.00 uur in de turnhal aan de Uilenvliet 1 in Zwijndrecht.

De O&O Dance Crew is een demoteam voor dansers van 18 jaar en ouder. De groep traint één keer per week op donderdagavond en treedt regelmatig op. De Dance Crew werkt aan verschillende choreografieën, variërend van jazz, modern, streetdance tot showdance.

Maak kennis met deze gezellige groep en kom vrijblijvend langs op 25 augustus en 1 september! Enige danservaring is wel vereist. Ook bij twijfel over je dansniveau ben je van harte welkom om eens mee te doen. Je hoeft niks voor te bereiden. Na afloop overleg je met leidster Lindy of je het komende seizoen kunt en wilt meedoen.

Vragen of aanmelden? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een bericht op instagram (@oenodancecrew).

Dance crew 1

EK-afvaardiging turnen bekend

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) heeft de afvaardiging bekendgemaakt voor de Europese Kampioenschappen die plaats gaan vinden van 11 t/m 21 augustus a.s. in het Duitse München. Een viertal O&O-leden is hierin opgenomen.

Bij de senior mannen zijn opgenomen de O&O-leden Jordi Hagenaar en Martijn de Veer. Verder is de ploeg samengesteld met Jermain Grünberg (Flik Flak - ’s-Hertogenbosch), Loran de Munck, Yazz Ramsahay (beiden SV Pax - Hoofddorp) en Rick Jacobs (TTN - Heerenveen).

Bij de senior dames zal nationaal kampioene Naomi Visser O&O vertegenwoordigen. Naast haar komen Sanne Veerman (Turnz - Amsterdam), Vera van der Pol (TTN - Heerenveen), Tischa Volleman en Shade van Oorschot (beide TTZ - ’s-Hertogenbosch) in actie. O&O’ster Eythora Thorsdottir laat een EK-deelname aan zich voorbijgaan. Haar focus is gericht op haar WK-deelname later in het jaar.

Voor deelname aan het de jeugd Europese Kampioenschappen kreeg O&O’er Aaron Enser het sein groen. Zijn clubgenoot Gijs Franken staat hierbij als reserve genoteerd. Gijs heeft tevens een reserveplek afgedwongen voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF). Dit internationale treffen gaat plaatsvinden in het Slowaakse Banska Bystrica en staat gepland van 26 t/m 30 juli a.s.

Uitstekend turnen van Naomi Visser

Bij de in München gehouden Europese kampioenschappen turnen heeft ons lid Naomi Visser zich uitstekend kunnen meten met de Europese top. Van de nationale afvaardiging kwam zij als beste turnster uit de strijd. Zij wist zich naast de teamfinale ook te plaatsen voor de all-round- vloer- en brugfinale.

Met het team, verder bestaand uit de turnsters Sanna Veerman en Vera van Pol, eindigde Naomi met een totaalteamscore van 156,484 net buiten het ereschavot. Italië pakte hierbij het goud, Groot-Brittannië het zilver en Duitsland het brons.

Individueel kon Naomi in de all-roundfinale haar zesde plaats vanuit de kwalificatie prima vasthouden. Haar puntentotaal kwam hierbij uit op 53,265 punten. In de brugfinale turnde zij zich met 13,133 punten eveneens naar een zesde plaats. Op vloer realiseerde zij een score van 13,066 punten, goed voor de zevende plaats.

 Naomi Visser EK Munchen 2022

NK-titel voor Jordi en Naomi

Afgelopen weekend vonden in het Rotterdamse Ahoy de Nederlandse kampioenschappen toestelturnen van de eredivisie plaats. De O&O-leden Jordi Hagenaar en Naomi Visser eisten beiden in de seniorklasse de landstitel voor zich op.

Bij de mannen pakte Jordi vanaf het eerste toestel de leiding en veroverde de meerkamptitel met 80,150 punten. Daarbij werd hij in de toestelfinales Nederlands kampioen op de onderdelen voltige (13,3 pnt) en ringen (13,2 pnt.). Hagenaar completeerde het geheel met het brons van rek (13,253pnt.). Op vloer kwam hij als vierde uit de strijd. Zijn ploeggenoot Martijn de Veer werd in de meerkamp met 78,150 punten knap derde en had daarbij ook succes in de toestelfinales en wel met zilver op rek (13,233 pnt.) en met brons op de onderdelen vloer (13,2 pnt.) en brug (12,63 pnt.). Met zijn vierde plaats op ringen miste hij net het podium. In deze categorie legde Frank Rijke beslag op het zilver van voltige (13,25 pnt.). Bradley Noordzij noteerde op dit onderdeel een zesde plaats, evenals Luuk Huernink op brug.

Bij de dames voerde Naomi een verbeten strijd met Tisha Volleman van Top Turnen Zuid. Na drie onderdelen stonden beiden gelijk. Uiteindelijk trok Visser aan het langste eind en werd meerkampkampioen met 52,633 punten. Met de drie nationale titels van balk (13,3 pnt.), vloer (12,95 pnt.) en brug (13,8 pnt.) was zij in de toestelfinales oppermachtig. Op vloer had ook Eythora Thorsdottir zich geplaatst. Zij eindigde op de vijfde plaats met 12,325 punten. In de 1e divisie NTS-junior viel Melissa Nobel net buiten de prijzen. Zij werd op sprong met 12,434 pnt. vierde. Celine Oirbans bond de strijd aan bij de senioren van de 3e divisie op het toestel brug. Zij eindigde op een zevende plaats.

Bij de juniorturners eredivisie was Aaron Enser succesvol. Hij werd Nederlands kampioen op de onderdelen sprong (13,325 pnt.) en brug (12,65 pnt.), werd tweede in de meerkamp met 75,900 punten en liet zich tot slot het brons omhangen van rek (11,95 pnt.). Op voltige en ringen turnde Aaron eveneens goede oefeningen. Op deze beide toestellen eindigde hij als vierde. In deze categorie werd Kenji Paizs tweede op sprong (12,70 pnt.) en derde op vloer (12,05 pnt.) en Gijs Franken derde op ringen (12,2 pnt.). Gijs rangschikte zich vervolgens als vierde op rek, als vijfde op brug en vloer en als zesde op voltige. Lucas van den Kieboom werd bij de jeugd in de meerkamp negende.

Ook de discipline Ritmische Gymnastiek kwam dit weekend in Ahoy in actie. Het duo Julièt Landsmeer en Guusje van Musscher werden met hun oefening zonder materiaal met 15,200 punten knap derde. Het team bestaande uit de tweeling Mea en Fenne Dijkstra alsmede Rosalie van den Berg vielen met hun vierde plaats net buiten de prijzen bij het NK voor teams-senioren. Zij turnden 55,600 punten bijeen.

Jordi Hagenaar Nederlands kampioenVoltige - Jordi 1 - Frank 2Ringen - Jordi 1 - Gijs 3Rek - Martijn 2 - Jordi 3 - Aaron 3Vloer - Aaron 2 - Martijn 3 - Kenji 3Brug - Aaron 1 - Martijn 3Naomi VisserSprong - Aaron 1 - Kenji 2Aaron Enser links tweedeRG-deelneemsters

Aanvullende gegevens