Archief

Zilver en brons voor RG-turnsters

In Spijkenisse werd zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd voor groepen Ritmische Gymnastiek georganiseerd. Onze RG-afdeling was hierbij vertegenwoordigd in de benjamins en de pre-junioren.

Het team benjamins bestaande uit Guusje van Musscher, Julièt Landsmeer en Julia Izeboud wist met haar hoepel compositie knap als tweede uit de strijd te komen. De oefening werd gewaardeerd met 15,600 punten. Met de oefening zonder materiaal kwam het team slechts 0,55 punten tekort voor het eremetaal. Zij werden hierbij met 18,35 punten vierde.

De ploeg pre-junioren, samengesteld met de turnsters Selina Penning, Emily van Zessen, Alexia Barten, Nadise Koebrugge en Djinti Kleinhuis, had eveneens succes. Met hun baloefening eindigden zij verdienstelijk derde. De score kwam uit op 12,350 punten. Ook deze ploeg had een hoepeloefening in haar repertoire. Met 14,550 punten eindigde zij op een vierde plaats net buiten de medailles.

Benjamins zilverPre junioren brons

Goud voor Madeyna Pieters

Bij de in Rotterdam gehouden districtswedstrijden toestelturnen meisjes en dames heeft Madeyna Pieters beslag weten te leggen op het goud.

Madeyna turnde haar wedstrijd in de middenbouw-4-categorie. Zij kwam tot een totaalscore van 48,058 punten, opgebouwd met 13,325 punten voor sprong, 11,500 punten voor brug, 11,400 punten voor balk en 11,833 punten voor vloer. Haar teamgenote Bente de Roodt veroverde met 47,642 punten het brons.

Als team, verder samengesteld met Jill Chodzynski en Kate Walsh, kwamen de turnsters slechts 0,267 punten tekort voor de hoogste trede. Met 141,833 punten lieten zij zich het zilver omhangen.

Goud voor MadeynaMiddenbouwteam 4 behaald zilver

Successen voor RG-turnsters

Bij de 2e in Papendrecht gehouden districtsplaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek hebben onze RG-turnsters goed gepresteerd. Vooral de benjamins lieten van zich spreken.

Bij de benjamins (geboortejaar 2012) trok Yselle Kleingeld aan het langste eind. Zij werd eerste met 14,700 punten. Julièt Landsmeer werd in deze klasse met 12.00 punten derde. Bij de benjamins (geboortejaar 2013) turnde Guusje van Musscher zich naar de hoogste trede van het ereschavot. Haar score bedroeg 12,800 punten.

Bij de pre-junioren (geboortejaar 2011) liet Djinti Kleinhuis zich met 15,250 punten het brons omhangen. Nadise Koebrugge kwam als zesde uit de strijd, Alexia Barten als zevende en Julia Izeboud als negende. In de categorie (geboortejaar 2010) greep Selina Penning net naast het eremetaal. Met 15,650 punten eindigde zij op de vierde plaats. Emely van Zessen noteerde een elfde plaats.

In de junioren-categorie was er ook succes. Giang Ly is met 31,700 punten (knots 16,800 en lint 14,900) keurig derde geworden. Bij de senioren kwamen Elany Alves en Jada Snikkers met hun duo-optreden als vijfde uit de strijd.

Yselle 1e en Julet 3eGuusje 1eBenjamins en de pre-juniorenjunior plus senior RG

Jongens succesvol

Bij de in Zoetermeer gehouden Open-Zuid-Hollandse-kampioenschappen voor jongens zijn de onze turners bijzonder succesvol geweest. Op alle fronten wisten zij tot het erepodium door te dringen.

In de categorie pupillen-B was het team, samengesteld met de turners Olivier van Musscher, Thije Zoetmulder, Finn Frederiksz, Jeremy Vogel en Dane Lopes, oppermachtig. Zij lagen beslag op het goud 281,35 punten. Individueel was Olivier met 85,85 punten de sterkste, gevolgd door Thije die met 92,400 punten tweede werd. Finn werd vierde, Jeremy vijfde en Dane zesde.

Bij de pupillen-C nam namens ons Levi Kant deel in een gecombineerd team met turners van KDO-Krimpen en Velocitas-Gouda. Dit team kwam eveneens als eerste uit de strijd. Het puntentotaal kwam uit op 283,200 punten. Individueel werd Levi met 91,05 knap vijfde.

Vanwege de grote deelname was de instap-A-klasse in twee wedstrijden verdeeld. In wedstrijd 1 kwamen wij in actie met Djamilo Hoorweg en Thomas Jiskoot in een gezamenlijk team met turners van DOTO-Bergschenhoek. Zij kwamen met 254,900 punten als tweede uit de strijd. Djamilo veroverde hierbij met 86,200 punten het zilver.

In wedstrijd 2 was er met 273,850 punten brons voor onze combinatie met Danté Worthington, Jonas Dekker, Myron Jansen, Bas Melkert en Bejamin Vlasblom. Individueel ging het goud met 99,85 punten naar Danté.

Bij de bovenbouw jeugd-B-categorie liet Braylin Timas Soares zich met 64,150 punten het brons omhangen. Vigo de Jager werd met 63,150 punten zesde. De junioren-C completeerden het geheel. Olivier Kijkuit veroverde met 64,900 punten het brons, op de voet gevolgd door Fjodor Massie die met 64,750 punten het brons pakte. Stijn Ammerlaan noteerde in deze categorie een zesde plaats met 61,150 punten.

Gouden pupillen B teamOlivier 1e Thije 2eLevi Kant 1e met gecombineerd teamInstappers 2e wedstrijd 1Djamilo 2e instapwedstyrijd 1Instappers derde in 2e wedstrijdDanté de beste instapperBraylin 3eOlivier 2e Fjodor 3e

Springinstuif 3 mei groot succes!

Vorige week dinsdag heeft de Springinstuif plaatsgevonden en wat was dat een groot succes!
Verdeeld over 2 groepen hebben in totaal 110 kinderen op vijf verschillende situaties trampoline gesprongen.

Ben je er bij geweest en ben je nog steeds enthousiast? Meld je dan aan voor een proefles via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Kon je deze keer niet, maar zou je ook graag bij onze springgroep willen komen kijken - of ben je benieuwd wat je bij O&O nog meer kunt doen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Springinstuif

Aanvullende gegevens