Korte mededelingen

December-Cup

Zondag 3 december organiseerden wij voor de meisjes onderbouw in onze turnhal aan de Uilenvliet de December-Cup. Op verschillende niveaus werd er sportief gestreden om het eremetaal. Dat onze meisjes er klaar voor waren, bleek uit de vele prijzen die zij wisten te veroveren.

De prijzen kwamen op naam van:

Niveau 7 - 2016 - Ava van Pel 1e, Feline Drost 2e, Lotte Donkers 3e.
Niveau 6 - 2016 - Fajah Elwuar 1e, Nova Zwaan 2e.
Niveau 5 - 2016 - Saar Haaksma 1e, Danee van Dijk 2e, Zelya Pieters 3e.
Niveau 5 - 2015 - Charmaine Dierckx 2e.
Niveau 4 - 2015 - Rosa Zeelte 1e, Dishantely Ible 2e, Leah van Meer 3e.
Niveau 3 - 2015 - Chayenne van Arkel 1e, Demi de Haan 2e, Megan Elshout 3e.

Cheyenne Lotte Feline Ava Mila Ella Fae Tess en CharmaineMeisjes Karlijn

Derde plaats voor middenbouwmeisjes

Zaterdag 2 december vond in de turnzaal van het Dordtse DVO de eerste kwalificatiewedstrijd niveau 5 van de middenbouw plaats. Het geheel stond onder auspiciën van Rayon Dordrecht en omstreken. Wij waren daarbij vertegenwoordigd met twee teams.

In een groot deelnemersveld behaalde team-2, bestaand uit de turnsters Djenna, Chéline, Milou, Jenna, Lauren en Janne, door op alle onderdelen netjes te werken een knappe 3e plaats.

Team-1, samengesteld uit Maud, Maura, Hanna, Amy, Made en Iris, turnde ook een verdienstelijke wedstrijd, echter niet voldoende voor een podiumplaats.

1 Team 2 Djenna Cheline Milou Jenna Lauren en Janne2 Team 1 Maud Maura Hanna Amy Made en Iris

O&O-benjamins in de prijzen

De benjamins van onze jongens/herenselectie hebben zaterdag 2 december in Bergschenhoek hun allereerste wedstrijd geturnd. De organisatie van deze wedstrijd was in handen van de Stichting Topturnen IJssel- en Lekstreek (STIJL). De talentvolle jonge turners bonden de strijd aan op instap-B niveau, een niveau hoger dan voor hun leeftijd van toepassing is.

In de leeftijdsklasse 2017 kwam Tim Klootwijk als winnaar uit de strijd. Met 78,40 punten liet hij zich het goud omhangen. Zijn clubgenoot Zefanio Filemon pakte met 72,70 punten het brons.

In de leeftijdscategorie 2016 waren er als gevolg van de deelnamegrootte vier prijzen te winnen. Hugo Lems turnde zich met 80,90 punten naar het brons, op de voet gevolgd door Brandon George die met 78,65 de medaille voor de vierde plaats veroverde. Ondanks een goed geturnde wedstrijd viel Mylan Blaas net buiten de prijzen.

1 De succesvolle O&O-benjamins2 Tim en Zefanio3 Hugo en Brandon4 Het veroverde eremetaal

Aanvullende gegevens