Peuter & kleuter

Korte mededelingen

Zilver voor meisjes-toestelturnen

Bij de zaterdag 10 februari in Ridderkerk gehouden tweede plaatsingswedstrijd toestelturnen meisjes van het Rayon Dordrecht en omstreken, hebben onze turnsters knap werk geleverd. In de categorie middenbouw niveau 5 wisten zij met het team bestaande uit Djenna Hartmans, Chéline Stolk, Milou Roos, Lauren van Efferen, Jenna van der Linden en Janne Sluijter met 147,875 punten als tweede uit de strijd te komen.

Het team samengesteld uit Maud Goedegebuur, Madé de Jongh, Iris Spanjersbergh, Hanna Zoutewelle, Amy van Dijk en Maura van Leeuwen liet wat punten vallen op balk en brug waardoor het geen beslag kon leggen op eremetaal.

alle OO-deelneemstersTeam OO-1team OO-2

RG-meisjes in de prijzen

Bij de op zondag 4 februari in Leiden gehouden eerste plaatsingswedstrijd 2e divisie Ritmische Gymnastiek heeft onze afvaardiging zich knap in de prijzen gesport.

Het beste resultaat kwam tot stand bij de duo-optredens in de junior-categorie. Het duo Djinti Kleinhuis/Selina Pennings veroverde met 12,300 punten het zilver, op de voet gevolgd door het duo Alexia Barten/Yselle Kleingeld dat zich met 12,100 punten het brons liet omhangen. Julia Izeboud/Emily van zessen werden vierde en NadineKoebrugge/Alexia Barten werden vijfde. Individueel miste Alexia net het erepodium. Zij werd met haar hoepeloefening vierde met een score van 15,000.

Bij de pre-junioren individueel was het brons voor Julièt Landsmeer. Haar hoepeloefening werd gewaardeerd met 14,850 punten. Yselle Kleingeld werd in deze klasse met 14,750 punten knap vierde.

Kayleigh Kirchyunger completeerde het geheel met een bronzen medaille in de benjamin-categorie. Zij turnde een fraaie oefening zonder materiaal, beloond met een mooie score van 15,250 punten.

RG-juniorenRG-pre-juniorenRG-benjamins

Turners plaatsen zich voor de NK-halve-finale

Bij de zondag 4 februari in Bergschenhoek gehouden tweede NK-plaatsingswedstrijd Turnen Heren hebben turners van de jongens/heren-selectie zich weten te plaatsen voor de halve finale van de eerste en tweede divisie.

Olivier van Musscher bond de strijd aan in de eerste divisie jeugd. Op vijfhonderdste na miste hij het goud, maar werd met 66,700 punten knap tweede. Verder drongen in de eerste divisie door Thijs Eijkelenboom (senior-categorie), Fjodor Massie (junior-II-categorie), Vigo de Jager en Braylin Timas Soares (beiden junior-I-categorie).

In de tweede divisie werden wij vertegenwoordigd door Ian Wever. In de seniorklasse turnde hij een gedegen wedstrijd en veroverde met 70,600 punten het zilver. Ook hij plaatse zich daarmee voor de halve eindstrijd.

WhatsApp Image 2024-02-08 at 23.07.23Thijs Eijkelenboom  - Fjodor Massie met trainer Yuri VisserIan Wever - tweede

Eremetaal voor toestelturnsters

Bij de in het weekend van 3 en 4 februari in Rotterdam gehouden tweede districtsplaatsingswedstrijd toestelturnen meisjes/dames hebben onze turnsters beslag weten te leggen op divers eremetaal.

Fraaie resultaten werden behaald bij de teamwedstrijden MB3. Vanwege de grote deelname waren de teams in twee verschillende wedstrijden verdeeld. In de ene wedstrijd werden wij vertegenwoordigd door twee teams. Het gezamenlijke team DVO/O&O, met de onze turnsters Lexie van Bedaf en Madeyna Pieters, kwam overtuigd met 163,650 punten als winnaar uit de strijd. Het O&O-team samengesteld uit Jasmijn Jansen, Lise van Muyen, Bente de Roodt, Kate Walsh, Jill Chodzynski en Lilly Jansen werd knap tweede met 156,050 punten. Individueel was Lexie van Bedaf de beste. In de andere wedstrijd was er eveneens een gezamenlijk team DVO/O&O. In dit team waren namens ons Fiona Kuiper en Julie de Wit opgenomen. Dit team turnde 149,775 punten bij elkaar, goed voor het zilver. Individueel werd Fiona hierbij derde.

De dames senioren-D kende ook een zeer grote deelname en waren zelfs verdeeld over twee dagen. Bij beide wedstrijden legden onze turnsters beslag op het zilver en het brons. Op zaterdag ging het zilver met 43,800 punten naar Anna Bakker en het brons met 43,450 punten naar Mayke van der Bergh. Op zondag was het Lisa Schouten die met 45,200 punten het zilver opeiste, net voor Vera Nederhof die met 44,750 punten het brons veroverde.

Meisjes middenbouw 3Junior DDames D seniorDames senior D 2 en 3

Aanvullende gegevens