Welkom bij O&O Zwijndrecht, "Sporten doe je bij O&O"

O&O-jongens in de prijzen

Bij de in het Rotterdamse Topsportcentrum gehouden dictrictswedstrijden heeft onze jongensselectie knap gepresteerd. Op alle fronten wisten zij zich naar het erepodium te turnen.

De knapste prestatie kwam op naam van het pupillen-B-team. Het team bestaande uit Finn Frederiksz, Dane Lopes, Olivier van Musscher, Jeremy Vogel en Thije Zoetmulder kwam met maar liefst vijfentwintig punten verschil op nummer twee als beste uit de strijd. Het team turnde 275,500 punten bijeen. Individueel was het in deze categorie een spannende strijd. Ondanks een misser op rek trok Olivier uiteindelijk toch aan het langste eind. Met een miniem verschil werd hij met 92,450 punten toch nog eerste. Thije werd met 91,833 punten derde en Finn met 90,333 vierde.

Levi Kant turnde zijn wedstrijd in een samengesteld team in de categorie pupil-C. Met zijn team bezette hij met 270,567 punten de tweede plaats. Individueel werd Levi met 91,05 punten vijfde.

In de klasse instap-A turnde Just van Rees met zijn team onder de vlag van Top Turnen Rotterdam  zich met 279,40 punten naar het goud. Het O&O-team, samengesteld met de turners Jonas Dekker, Myron Jansen, Bas Melkert, Benjamin Vlasblom en Danté Worthington, liet zich met 269,00 punten het brons omhangen. Het individuele goud was met 95,733 punten voor Danté.

In de bovenbouw werd er alleen individueel gestreden. In de categorie junior-I-C ging de hoogste eer naar Fjodor Massie. Zijn score bedroeg 65,85 punten. Olivier Kijkuit eiste met 63,767 punten het brons voor zich op. Brons was er ook voor Vigo de Jager. Hij bond de strijd aan in de klasse jeugd-B. Vigo’s puntentotaal bedroeg 64,783.

1 Goud voor pupillen-B2 Levi Kant - links - met zijn team tweede3 Brons voor Instappers-A derde4 Fjodor goud - Olivier Brons5 Brons voor Vigo

Pannenkoeken zaterdag - 2 april

Promo Pannenkoeken zaterdag vierkant

Toppie Sportfestijn

Wij zijn er ook weer bij!

Kom ook en ontdek wat je bij ons allemaal kunt doen!
(o.a. ouder & kind gym - kleuters - springen - acro - ritmisch - turnen - dans - freerunning)

 Toppie Sportfestijn 2022

Eerste wedstrijd Middenbouw turnsters

Zaterdag 19 maart hadden de Middenbouw turnsters na 2 jaar weer hun eerste wedstrijd. Ondanks de zenuwen was het een leuke wedstrijd en werd het team knap 8ste.

Vlnr Ella Gisele Defne Lucy-LynneVlnr Lucy-Lynn Defne Ella en Gisele

World Cup zilver voor Naomi Visser

In de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku hebben de O&O-gymnasten Naomi Visser, Martijn de Veer en Jordi Hagenaar namens Nederland deelgenomen aan de aldaar georganiseerde World Cup Turnen. In een sterk deelnemersveld wisten zij zich goed te meten.

Het beste resultaat kwam op naam van Naomi. Zij kwam uit op de onderdelen brug, balk en vloer. Op alle drie de toestellen plaatste zij zich voor de finalestrijd. In de finale lag zij met een score van 13.100 punten knap beslag op het zilver van de brug. Op het onderdeel balk werd Naomi zesde en op vloer achtste.

Martijn bond de strijd aan op vloer en rek en Jordi naast rek voltige. Ondanks een goed geturnde wedstrijd wisten de mannen zich niet te plaatsen voor de eindstrijd.

Naomi aan de brug

Eremetaal voor O&O-turnsters

Bij de in Rotterdam gehouden districtswedstrijden turnen dames hebben onze turnsters uitstekend gepresteerd. Op een drietal fronten wisten zij beslag te leggen op eremetaal.

De beste prestatie kwam op naam van Marit van Efferen. In de categorie jeugd-E eiste zij met 45,267 punten het goud voor zich op. Haar ploeggenote Dunya Bezemer kwam slechts 0,033 punten te kort voor het brons. Met 44,200 punten werd zij vierde. Cheyeanne Roumou werd vijfde en Suzanne Esmeijer zevende.

Als gevolg van het grote aantal inschrijvingen was de seniorklasse-D opgesplits in twee afzonderlijke wedstrijden. In wedstrijd-1 ging het zilver naar Jara van Dijk. Haar score kwam uit op 44,100 punten. Anne Bezemer pakte hierbij met 42,850 punten het brons. Layla Voerman noteerde een vijfde plaats.

Brons was er ook voor Lisa Schouten. Zij kwam uit in wedstrijd-2 en turnde 42,950 punten bijeen. Kaylee van Sprang rangschikte zich als negende.

Gwen Bakker turnde haar wedstrijd in de categorie junior-D. Zij eindigde in de middenmoot.

1 Marit van Efferen de beste bij Jeugd-E2 Jara zilver - Anne Brons3 Anne-Jara-Layla-Kaylee-Lisa4 Brons voor Lisa

Clubkampioenschappen in de Uilenvliet

Zondag 3 april hebben wij in de Uilenvliet de Clubkampioenschappen per toestel voor de 3e divisie onder- en middenbouw georganiseerd.
Het was een heel gezellige wedstrijd en doordat het in onze eigen hal was, was er veel publiek en konden vooral ook de oma's en opa's weer eens komen kijken.

Uitslag voor de onderbouw was als volgt:
Brug:
1e Lise
2e Fiona
3e Nikkie

Balk:
1e Fiona
2e Lise
3e Nikkie

Vloer:
1e Lise
2e Fiona
3e Nikkie

Sprong:
1e Lise
2e Nikkie
3e Fiona

En bij de middenbouw:
Brug:
1e Madeyna
2e Bente
3e Jill

Balk:
1e Madeyna
2e Jill
3e Bente

Vloer:
1e Nynke
2e Jill
3e Bente

Sprong:
1e Nynke
2e Yuna
3e Jill

Clubkampioenschappen Uilenvliet 01Clubkampioenschappen Uilenvliet 02Clubkampioenschappen Uilenvliet 03Clubkampioenschappen Uilenvliet 04

Nationaal goud, zilver en brons

Met goud, zilver en brons bij de in Weert gehouden nationale titelstrijd voor teams turnen heren kunnen wij terugkijken op een succesvol weekend. In dit zelfde weekend konden de turners zich ook plaatsen voor de individuele nationale titelstrijd die op 23 en 24 april a.s. in Duiven wordt georganiseerd. Onze afvaardiging wist beslag te leggen op veertig startbewijzen.

De nationale titel kwam op naam van de senioren. Zij kwamen uit in de 1ste divisie en het team was samengesteld met de turners Bart de Ruiter, Dennis Swinkels, Thijs Oosterling en de broers Jens en Thomas van der Helm. Zij turnden 208,300 punten bijeen.

In de 2de divisie had de Zwijndrechtse turnclub twee teams in de strijd. O&O-2 bestaande uit Tristan Massie, Jelle van der Zouwen, Olaf de Nie, Thijs Eijkelenboom en Lance Visser pakte met 201,75 punten het zilver, gevolgd door O&O-1 met de opstelling Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever en Sebastiaan Pel. De totaalscore 199,300 was goed voor het brons.

Onder de vlag Top Turnen Zuid-Holland kwamen Kian Olthoff en Yarsin Molla Farajzadeh in een gezamenlijk team in actie. Met 249,734 punten lieten zij zich het brons omhangen.

De individuele startbewijzen kwamen op naam van Bart de Ruiter (allround-vloer-ringen-brug-rek), Dennis Swinkels (allround-voltige), Thomas van der Helm (allround-ringen), Jens van der Helm (ringen), Thijs Eijkelenboom (allround-voltige-ringen-sprong-brug-rek), Lance Visser (allround-vloer), Olaf de Nie (voltige), Sebastiaan Pel (allround-vloer-ringen-sprong-rek), Koen Kappetijn (allround-voltige-brug), Ian Wever (allroudn-voltige), Jelle van der Zouwen (allround), Paul de Jongh (allround-rek), Tristan Massie (allround-ringen), Lucas van den Kieboom (allround-vloer-voltige-brug).

Het golden teamO&O-turners met hun nationale goud, zilver en brons

Aanvullende gegevens