Welkom bij O&O Zwijndrecht, "Sporten doe je bij O&O"

Jubilarissen 2022

Net als vorig jaar zijn de jubilarissen niet hun speldjes en bloemen overhandigd tijdens de nieuwjaarsborrel, maar hebben de bestuursleden deze wederom bij de mensen thuis gebracht.

De jubilarissen die deze keer bezocht zijn, zijn:
Pauline den Hartg - 60 jaar
Bert van der Linden - 60 jaar
Cees Molendijk - 50 jaar
Henri de Geus - 50 jaar
Wil Bakker-Opmeer - 40 jaar
Anouk Cardinaal - 25 jaar

Ook via deze weg willen wij hen nogmaals hartelijk feliciteren en bedanken voor hun trouw aan O&O en hopen wij dat de omstandigheden voor de volgende huldiging(en) eindelijk weer als vanouds zullen zijn!

Jubilaris Pauline den Hartog 60 jaarJubilaris Bert van der Linden 60 jaarJubilaris Cees Molendijk 50 jaarJubilaris Henri de Geus 50 jaarJubilaris Wil Bakker Opmeer 40 jaarJubilaris Anouk Cardinaal 25 jaar

Succesvolle herstart O&O-jongensselectie

Na twee maanden lockdown had de jongensselectie van O&O een succesvolle herstart van het wedstrijdseizoen. Bij de in Zoetermeer gehouden districtswedstrijden wisten de turners op alle fronten beslag op het eremetaal.

Bij de junioren-C veroverde Fjodor Massie met 67,150 punten het goud. Olivier Kijkuit werd in deze klasse met 63,383 punten vierde en Stijn Ammerlaan met 62,467 punten vijfde.

Goud was er ook voor Braylin Timas Soares. Hij turnde zijn wedstrijd in de categorie jeugd-B. Zijn eindtotaal kwam uit op 66,133 punten.

Bij de teamwedstrijden pupillen-B trok de O&O-formatie, bestaande uit Finn Frederiksz, Dane Lopes, Olivier van Musscher, Jeremy Vogel en Thije Zoetmulder aan het langste eind. Met een overmacht van maar liefst achtentwintig punten kwamen de jongens als eerste uit de strijd. Zij turnden 284,347 punten bijeen. In de individuele rangschikking voerde Olivier van Musscher met 95,387 punten de lijst aan, gevolgd door Thije Zoetmulder met een score van 94,573 punten.

Levi Kant turnde zijn wedsrijd met zijn mixteam in de pupillen-C-categorie. Het team eindigde met 274,060 punten op een tweede plaats. Individueel noteerde Levi 91,500 punten, goed voor de derde trede van het ereschavot.

Tot slot bonden de instappers in de A-categorie de strijd aan. Het team, samengesteld uit Jonas Dekker, Myron Jansen, Bas Melkert en Danté Worthington, kwam tot een eindscore van 265,967 punten waarmee de ploeg als tweede uit de strijd kwam. Individueel ging de eindzege met 93,717 punten naar Danté Worthington.

Goud voor Fjodor

Goud voor Fjodor

 Goud voor Braylin

Goud voor Braylin

 Goud voor Pupillen-B

Goud voor Pupillen-B

Levi -rechts- met mixteam

Levi (rechts) met mixteam.jpg

Geen les in de gemeentezalen op onderstaande dagen/tijden

Helaas hebben wij van de gemeente bericht mogen ontvangen dat op onderstaande dagen/tijden een aantal gemeentezalen niet gebruikt kunnen worden door ons in verband met de verkiezingen.
Er kan niet getraind worden in onderstaande zalen/dagen/tijden:
GYMZAAL WELHORST
VANAF DINSDAG 15-03-2022 - 14.30 UUR T/M DONDERDAG 17-03-2022 15.00 UUR
GYMZAAL LUNENBURG
VANAF DINSDAG 15-03-2022 - 14.00 UUR T/M DONDERDAG 17-03-2022 15.00 UUR

Met spoed helpende handen nodig!

Nu na alle Coronamaatregelen de lucht weer helder blauw is, neemt, na met name het nemen van bestuurlijke beslissingen, het aantal leuke activiteiten weer toe.

Daarom zijn wij - op korte termijn - op zoek naar handen met hart voor de club, oftewel: mensen die O&O willen helpen.

Helpen met binnenactiviteiten, maar ook daarbuiten is een hele diversiteit andere klussen te doen.

Zo springen wij bijvoorbeeld binnen het bestuur om versterking. Alle huidige bestuursleden hebben een dagelijkse baan, waardoor alle bestuurlijke taken over het algemeen pas in de vrije (late) uurtjes en in het weekend gedaan kunnen worden.

Al geruime tijd worden de functies van ‘Coördinator turnen’ en ‘Secretaris’ door één persoon gedaan. Het zou heel fijn zijn als de functie ‘Secretaris’ zo spoedig mogelijk door iemand anders ingevuld kan worden!

En om de noodzaak te benadrukken… zonder nieuwe helpende handen kan de club niet draaiende gehouden worden!

Informeer daarom - graag op korte termijn - naar al het vrijwilligerswerk en/of meld u aan via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met sportieve groeten,

Bestuur O&O Gymnastics

 

Promo Wij zoeken handjes met hart voor de club vierkant

Druk weekend voor Turnen Heren

De O&O-turners zijn in Bergschenhoek voorbije weekend van start gegaan met een inhaalrace van de eerder door de lockdown vervallen wedstrijden. Voor de mannen betekende dit dat zij op zaterdag individueel de eerste landelijke plaatsingswedstrijd moesten turnen en op zondag de tweede landelijke kwalificatiewedstrijd voor teams.

Het beste resultaat wisten de turners te behalen in team verband. In de categorie bovenbouw-niveau-2 kwam de Zwijndrechtse turnclub met twee teams in actie. Het team O&O-2 bestaande uit Tristan Massie, Jelle van der Zouwen, Olaf de Nie, Thijs Eijkelenboom en Lance Visser wist het zilver voor zich op te eisen. Met slechts 0,350 punten verschil kwam het team O&O-1 als derde uit de strijd. Dit team was samengesteld met de turners Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever en Sebastiaan Pel. Met dit resultaat plaatsten beide teams zich voor de halve finale.

O&O-turners 2 en 3

Op niveau-1 was er eveneens succes voor O&O. Het team met de turners Bart de Ruiter, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Thomas van der Helm en Dennis Swinkels turnde 132,600 punten bijeen, goed voor de tweede plaats. Ook dit team drong door tot halve finale.

Zilver voor de senioren

Bij de individuele plaatsingswedstrijd turnde Koen Kappetijn in de klasse senior-niveau-2 zich naar het erepodium. Met 69.850 punten liet hij zich het brons omhangen. Sebastiaan Pel en Paul de Jongh eindigden beiden op de vierde plaats. Een vierde plaats was er ook voor Thijs Eijkelenboom. Hij kwam uit bij de junioren-II van de eerste divisie. Met een score van 69,000 punten kwam hij slechts 0,05 punten tekort voor het brons.

Brons voor Koen

Bij senioren eerste divisie zag Jens van der Helm het uitzicht op eremetaal in rook opgaan. Op het laatste toestel vloer kon hij als gevolg van een opgelopen enkelblessure zijn oefening niet uitturnen. Jens eindigde uiteindelijk met 63,200 punten op de zesde plaats.

O&O-meisjes eerste

Bij de eerste teamcompetitie turnen dames van het district Zuid-Holland zijn de meisjes van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O voortvarend van start gegaan. Deze eerste ontmoeting vond plaats in de Rotterdamse Topsporthal.

In de klasse middenbouw-niveau 4 wist het team, samengesteld met de jeugdige turnsters Bente de Roodt, Jill Chodzynski, Kate Walsh en Madeyna Pieters met 146,225 punten als eerste uit de strijd te komen. Daarbij turnde Bente in het individuele klassement zich met 50,200 punten knap naar het zilver te turnen.

Trots goud voor O&O-meisjes

Succesvol weekend O&O-turners

De turners van O&O hebben een druk en succesvol weekend achter de rug. In Volendam turnden zij op zaterdag hun tweede individuele plaatsingswedstrijd en op zondag de halve finale voor teams.

Individueel trok Koen Kappetijn bij de senioren-niveau-2 van de 2de divisie aan het langste eind.  Hij eiste met 70,200 punten het goud voor zich op.  Ian Wever pakte met 66,60 punten het brons en Sebastiaan Pel kwam slechts 0,15 punten tekort voor het eremetaal en eindigde als vierde. In de 1ste divisie junior-II turnde Thijs Eijkelenboom zich met 70,950 punten naar het brons. Met dit resultaat wisten zij zich te plaatsen voor de halve landelijke eindstrijd. Paul de Jongh, Tristan Massie, Jelle van der Zouwen (senior-2de div.), Lance Visser, Olaf de Nie (junior-II-1ste div.), Lucas van den Kieboom (jeugd-1ste div.), Thomas van der Helm, Bart de Ruiter, Dennis Swinkels (senior-1ste div.) drongen eveneens door tot de halve finale.

In de halve finale teams kwamen de 1ste-divisie-senioren Bart de Ruiter, Thomas van der Helm en Dennis Swinkels knap als eerste uit de strijd. Zij veroverden het goud met 201,75 punten. In de 2de divisie liet het team O&O-1, samengesteld met de turners Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever en Sebastiaan Pel, zich het zilver omhangen. De eindscore bedroeg 208,40 punten. Team O&O-2, geformeerd met Tristan Massie, Jelle van der Zouwen, Olaf de Nie,Thijs Eijkelenboom en Lance Visser eindigde met 194,200 punten op de vijfde plaats. In de pupil-A-categorie kwamen Kian Olthoff en Yarsin Molla Farajzadeh onder de vlag van Top Turnen Zuid-Holland in actie. Zij werden met hun team derde. Alle teams drongen door tot de nationale eindstrijd.

Goud voor Koen.jpgBrons voor Ian.jpgBrons voor Thijs.jpgGoud voor het senior-team-niveau-1Zilver voor senior-team-niveau 2

Wedstrijd bovenbouw F

Onze turnsters van de 4e divisie turnden zaterdag 26 maart hun eerste teamwedstrijd sinds 2 jaar geen wedstrijden te hebben gehad. Het team bestaande uit Amy McMurray, Jeahna van der Meulen, Minke Schouten en Vera Ammerlaan wist een prachtig resultaat neer te zetten. In een deelnemersveld van 13 teams in hun categorie wisten ze de 3e plaats te behalen met slechts 0.1 punt achterstand op de nummer 2. Super trots op deze meiden!

Wedstrijd bovenbouw F

Aanvullende gegevens