Welkom bij O&O Zwijndrecht, "Sporten doe je bij O&O"

Geslaagd 30 oktober 2021

Op zaterdag 30 oktober zijn Estee, Fenne, Mea en Mirjana (niet op de foto) geslaagd voor de trainersopleiding Ritmisch Gymnastiek en hebben Yuri, Gwen en Frank hun diploma voor hun assistentencursus niveau 2 behaald.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Geslaagd Estee Fenne en Mea
Geslaagd Yuri Gwen en Frank

O&O-Turners succesvol van start

In het Rotterdamse Topsportcentrum is de jongensselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O succesvol van start gegaan bij de teamwedstrijden van het district Zuid-Holland. Met overtuiging lagen de turners beslag op twee eerste en derde plaats.

Het team-pupil-B, samengesteld met de turners Dane Lopes, Olivier van Musscher, Finn Frederiksz, Jeremy Vogel en Thije Zoetmulder, was superieur. Met maar liefst zeventien punten verschil werden zij met 275,450 punten knap eerste. Individueel waren de eerste drie plaatsen eveneens voor de O&O-turners. De lijst werd met 92,150 punten aangevoerd door Olivier van Musscher, gevolgd door Thije Zoetmulder, die met 90,500 punten tweede werd. De derde plaats was voor Finn Frederiksz. Zijn score kwam uit op 89,550 punten.

Team Pupil B

In de klasse bovenbouw-niveau-5 was O&O ook de beste. De ploeg bestaande uit Stijn Ammerlaan, Olivier Kijkuit, Fjodor Massie, Vigo de Jager en Braylin Timas Soares kwam met 188,80 punten als eerste uit de strijd. In het individuele klassement was Braylin met zijn vijfde plaats de hoogst geplaatste O&O-er.

Team_Bovenbouw_niveau_5

De instappers, Bas Melkert, Myron Jansen, Danté Worthington, Jonas Dekker en Benjamin Vlasblom turnden zich met 262,200 punten naar een fraaie derde plaats. In de individuele rangschikking werd Danté met 91,200 knap tweede. In deze categorie kwam ook O&O-er Just van Rees tot actie. Hij maakte onderdeel uit van het team Top Turnen Zuid-Holland met welk team hij het goud omgehangen kreeg.

Team_Instap_2

Tot slot bond Levi Kant de strijd aan in de klasse middenbouw-C. Hij maakte onderdeel uit van een MixedTeam. Het team eindigde met 251,200 punten op een zesde plaats. Met een gelijke rangschikking was Levi de beste van het team.

Corona-update n.a.v. persconferentie 2 november 2021


De overheid heeft op dinsdag 2 november nieuwe maatregelen afgekondigd omtrent het Coronavirus. Deze maatregelen zullen wij als vereniging moeten doorvoeren en handhaven.

De nieuwe maatregelen die vanaf zaterdag 6 november ingegaan zijn:

- Houd zoveel mogelijk afstand
- Was regelmatig je handen
- Hoest in je elleboog
- Gebruik wegwerpzakdoekjes en gooi die na gebruik weg
- Blijf bij Corona gerelateerde klachten thuis en laat je testen
- Van iedereen van 18 jaar en ouder dient elke keer voor binnenkomst in de sportlocatie de Corona QR-code gescand te worden en mag de sportlocatie pas betreden worden als de code goedgekeurd is in combinatie met tonen van geldig legitimatiebewijs
- Bij een goedgekeurde Corona QR-code hoeft in de sportlocatie geen gezichtsmasker gedragen te worden

Testen voor toegang
Misschien handig om te weten: hoewel het 1 tot 2 uur kan duren voordat je de uitslg hebt, kan testen voor toegang wel gratis en zijn er meerdere testlocaties in en om Zwijndrecht. Kijk hiervoor op www.testenvoortoegang.org

Mochten er van overheidswege wijzigingen worden doorgevoerd, geven wij dat zo snel mogelijk op onze informatiekanalen aan.

Tevens moeten wij helaas de kantine in de Uilenvliet weer voor bezoekers gesloten houden, omdat wij niet genoeg capaciteit hebben om controles voor gebruik en/of betreden uit te voeren.

Vertrouwend op uw begrip en medewerking.

Met sportieve groet,
Bestuur O&O Gymnastics

Goud voor Aaron Enser

Onder de vlag van de KNGU hebben de bij het Topsportcentrum-Rotterdam trainende O&O-turners  Aaron Enser, Lucas van den Kieboom, Kenji Paizs en Gijs Franken deelgenomen aan de Wase Gymcup 2021, een internationaal tournooi, georganiseerd in het Belgische Melsele.

In de jeugdklasse kwam Aaron Enser tot een knappe prestatie. Met een score van 69,500 punten eiste hij het goud van de meerkamp op.  Daarbij wist hij zich te plaatsten voor de toestelfinales vloer, voltige en sprong. Lucas van den Kieboom eindigde met 62,850 punten verdienstelijk op een zesde plaats. Kenji Paizs liet in de meerkamp, vanwege een blessure, de steuntoestellen voltige en brug aan zich voorbij gaan. Op sprong wist hij door te dringen tot de finale.

Gijs Franken turnde in de junior/seniorcategorie zijn wedstrijd op de onderdelen voltige, ringen en rek. Op ringen (12,150 pnt.) en rek (12,100 pnt.) wist hij zich goed te meten met de rest van een groot deelnemersveld. Als gevolg van een tussentijdse val kwam hij op voltige niet verder dan 9,700 punten.

Peuter en Kleuter instuif een groot succes

De door O&O in haar eigen turnaccommodatie georganiseerde peuter-kleuter-instuif is een groot succes geworden. Met een overweldigende opkomst van maar liefst honderdvijftien peuters en kleuters kon het bestuur dan ook meer dan tevreden zijn. Zij kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.

De technische leiding had een uitnodigend parcours opgezet, waarin allerlei beweegvormen uit het nijntje-beweegprogramma was opgenomen. Het klimmen, klauteren, balanceren en springen kwam daarbij ruimschoots aan bod. In een apart “dansgedeelte” werd op een speelse manier aandacht besteed aan allerlei expressievormen. Tot slot konden de kinderen naar hartelust door de valkuil klauteren en springen op de lange trampolinebaan.

Na een uur intensief bewegen werden de peuters en de kleuters uitgenodigd in de kantine een pannenkoek te komen eten.

Bij de uitgang ontvingen de kinderen nog een nijntje-kleurplaat en de ouders informatie over het nut van het nijntje-diploma.

Zij die niet bij de instuif aanwezig konden zijn, kunnen voor informatie over het peuter-kleuter-programma contact opnemen met het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Peuter en Kleuter instuif pannenkoeken

Zilver voor O&O-turnsters

In de sportaccommodatie Groote Veen in Eelde vond het eerste landelijke treffen van de teamwedstrijden voor meisjes en dames plaats. De turnsters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O gingen daarbij succesvol start en wisten beslag te leggen op het zilver.

Het team samengesteld uit Celine Oirbans, Mariska Williams, Suzanne Kunsel, Suzanne Tol, Yasmine Verhagen en Britta Schipper kwamen uit in de C-categorie, waarbij op ieder toestel drie turnsters turnden en waarvan de twee besten telden voor de eindscore. Na een spannende strijd lieten de O&O-turnsters met 89,666 punten zich het zilver omhangen. Het puntentotaal kwam tot stand met 24,500 punten op sprong, 21,250 punten op brug, 20,650 punten op balk en 23,266 punten op vloer.

Zilver voor O&O turnsters

Jeugdinterland voor Aaron Enser

Zaterdag 6 november heeft Aaron Enser deelgenomen aan het in het Rotterdamse Topcentrum gehouden jeugdinterland  tussen Italië, Zwitserland, België en Nederland. Het Oranje team was verder samengesteld met de turners Amine Abaidi, Danté Holwijn-Jansen, Elijah Faverus en Reduan Bottse.

Het Nederlandse equipe kwam met een totaalscore van 223,500  als derde uit de strijd en zag  Italië als eerste en Zwitserland als tweede voor zich eindigen.

Aaron bond de strijd aan op de onderdelen vloer, voltige, sprong en brug. Zijn puntetotaal bouwde hij op 10,3 voor vloer, 11,75 voor voltige 13,00 voor sprong en 11,75 voor brug.

Buiten mededingen deden mee Gijs Franken met een meerkamptotaal van 71,15, Lucas van den Kieboom kwam zonder voltige tot eindtotaal van 53,200 en Kenji Paizs liet voltige en brug schieten en eindigde met 41,700 punten.

Heel veel podiumplaatsen voor RG dames

Zaterdag 6 november hadden de meiden van de 2e divisie hun eerste najaarscompetitie.
Giang heeft twee mooie oefeningen laten zien met knots en lint! De knotsoefening ging over het algemeen netjes maar Giang maakte soms wel een paar rommelfoutjes waardoor haar knots viel. Uiteindelijk is ze met deze oefening 13e geworden. Met lint stond Giang met wat meer vertrouwen op de vloer! Met een paar schoonheidsfoutjes hier en daar is zij met lint 9e geworden!
De Benjamins waren hierna aan de beurt. Alexia mocht als eerste van O&O! Alexia heeft met een hele nette hoepeloefening laten zien dat ze veel vooruit is gegaan! Hier werd ze voor beloond met een verdiende 1e plek! Nadise heeft ook een goede hoepeloefening laten zien, ze ving zelfs bijna haar risico! Nadise is uiteindelijk op een nette 6e plek geëindigd. Na Nadise was Yselle aan de beurt. Ze liet zien dat ze toch wel netjes kan werken met hoepel. Met haar hoepeloefening is Yselle 3e geworden! Julia en Djinti hebben ook een hele mooie oefening neergezet. Dit werd beloond met een 2e plek voor Julia en een 4e plek voor Djinti!
Selina mocht als allereerste beginnen van de pre-junioren. Ze wist haar zenuwen te bedwingen en zette een mooie oefening neer. Ze is 4e geworden! Emily stond ondanks haar zenuwen zelfverzekerd op de vloer. Ze had een paar rommeltjes maar liet ook zien dat ze erg vooruit is gegaan! Emily is uiteindelijk 7e geworden.
We zijn natuurlijk super trots op onze meiden en ze mogen stuk voor stuk super trots zijn op hun prestatie!

RG Dames

Aanvullende gegevens