Dans

Street Jazz

Street Jazz is ontstaan begin jaren '80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. In Europa brak streetdance pas door in de jaren '90. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk continu.

Inhoud les Street Jazz
Tijdens de streetdance lessen worden er danspasjes aangeleerd op moderne top-40 nummers. Allereerst wordt er begonnen met een warming-up. Deze warming-up bestaat uit een korte choreografie die een aantal keer op snelle muziek wordt herhaald. Aansluitend worden de spieren losgewerkt op een wat rustiger nummer. Vervolgens wordt er gewerkt aan danstechniek, door wat lastige pasjes te oefenen. Ook wordt er hier soms gewerkt aan lenigheid of kracht. Na het behandelen van de techniek, is er vaak tijd om even wat te gaan drinken in de kleedkamer. Na de korte pauze wordt er gewerkt aan één of twee langere choreografieën.
Deze choreografieën worden week na week herhaald en uitgebreid. Tussen de verschillende onderdelen van de les door of na afloop van de les is er vaak ook nog wel tijd voor een spelletje.
Muziek
Voor het dansje wordt er voornamelijk Top-40 muziek gebruikt met een goede beat. De warming-up wordt ook op muziek gedaan waarbij de muziek dient ter ondersteuning van de uit te voeren opwarmingsoefeningen.

De Street Jazz lessen vormen een combinatie van de stoere passen van Streetdance en de danstechniek van Jazzdans.
 
.
 

Aanvullende gegevens