Peuter & kleuter

EK-succes voor Naomi, Eythora en Luuk

Onze leden Naomi Visser, Eythora Thorsdottir en Luuk Huernink hebben van 11 t/m 16 april met succes deelgenomen aan het in het Turkse Antalya gehouden Europese kampioenschap turnen. Zowel het nationale dames- als het herenteam verzekerden zich van een startbewijs voor de van 30 september t/m 8 oktober a.s. in Antwerpen te houden Wereldkampioenschappen.

Het damesteam, naast Naomi en Eythora verder bestaande uit Vera van der Pol, Sanne Wevers en Sanna Veerman, wist verrassend met 158,896 punten beslag te leggen op het brons. Het herenteam, buiten Luuk verder samengesteld met Loran de Munck, Jermain Gruenberg, Casimir Schmidt en Yazz Ramsahai, realiseerde het WK-ticket met hun twaalfde rangschikking. Hun score kwam uit op 240,595 punten.

Individueel plaatsten Naomi en Eythora zich voor de meerkampstrijd. Eythora eindigde met 52,733 punten knap op de zesde plaats, op de hielen gevolgd door Naomi die met 52,599 punten zevende werd. Naomi drong naast de meerkamp ook door tot de brug- en vloerfinale. Op vloer kwam zij slechts 0,10 punt tekort voor het eremetaal. Zij eindigde met 13,466 punten op de vierde plaats. Op de brug moest zij door een misser tussentijds het toestel verlaten. Uiteindelijk werd zij op dit toestel achtste met 11,800 punten.

Naomi Visser

Aanvullende gegevens