Peuter & kleuter

Knappe prestaties van jongens-toestelturnen

Bij de op zaterdag 18 februari in Zoetermeer gehouden districtscompetitiewedstrijden hebben onze jongens een visitekaartje afgegeven. Zij wisten beslag te leggen op vijf gouden en drie zilveren medailles.

Het eerste goud kwam op naam van het combiteam O&O/Velccitas-Gouda in de pupillen-C-categorie. Het team met onze inbreng van Bas Melkert, Job Donkers en Myron Jansen pakte de winst met 273,533 punten. In het individuele klassement was Bas Melkert met 91,700 punten de beste.

Het puppillen-B-team, bestaande uit Finn Frederiksz, Jonas Dekker, Djamilo Hoorweg, Thomas Jiskoot, en Levi Kant, trok eveneens aan het langste eind. Met 272,217 punten lieten zij zich na een spannende strijd het goud omhangen. Het individuele goud was met 95,033 punten voor Finn Frederiksz.

Bij de instappers kwam het team Top-Turnen-Zuid-Holland-1, met ons lid Just van Rees in de formatie, als winnaar uit de strijd. Het team kwam tot een fraaie score van 286,850 punten. Het O&O-2-team, samengesteld met Twan Stolk, Kanstantsin Novik, Jens de Waard en Justin Blaas, werd met 268,417 punten knap tweede. Individueel was het zilver met 96,000 punten voor Just van Rees. O&O-1 met Brett van Bruchem en Benjamin Vlasblom werd vierde. Manoh Hoorweg maakte deel uit van het teamTop-Turnen-Zuid-Holland-2. Dit team werd vijfde.

De junioren-1-C- en jeugd-B-turners kenden alleen een individuele strijd. Bij de junioren-1-C ging het goud met 64,900 punten naar Olivier Kijkuit. Het zilver bij jeugd-B werd opgeëist door Vigo de Jager. Hij noteerde een score van 64,967 punten.

Ook de allerjongsten kwamen deze dag in actie. In de zogenaamde fundamentalscategorie wordt iedere jongen individueel beoordeeld op het uitvoeren van voorgeschreven oefenstof. Voor onze jongens Casper Droogendijk, Mylan Blaas, Hugo Lems en Joshua Havenaar was het hun eerste optreden voor juryleden. Hun eerste stappen richting het wedstrijdturnen werd beloond met een diploma.

pupillen-CPupillen-BInstappers O&O-1Instappers O&O-2Olivier KIjkuit - junior-1-CVigo de Jager tweedeFundamentals

Aanvullende gegevens