Nieuwsbrief

December 2022

Voorwoord van de voorzitter
Het jaar 2022 loopt ten einde. Een jaar waarin we weer op konden krabbelen na een periode met beperkingen en tegenslagen.
De afgelopen periode zijn er weer mooie wedstrijden geturnd. Ook kijken we terug op een geslaagd sinterklaasfeest en een gezellig kerstgala.
De O&O Dance crew heeft op de winterfair weer een heel mooi visitekaartje afgeleverd.
We zijn benieuwd wat het nieuwe jaar ons gaat brengen.
Namens het gehele bestuur wens ik jullie hele fijne feestdagen!

Nieuwe vertrouwenscontactpersoon
Afgelopen jaren was Esther Stoop VertrouwensContactPersoon (VCP)  voor onze vereniging. Een VCP is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over, of te maken heeft met, ongewenst / grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag over grensoverschrijdend gedrag. Ze biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp. Daarnaast kan zij de vereniging adviseren/stimuleren om preventieve maatregelen te nemen.
Esther was geen vreemde binnen de vereniging. Al vanaf haar 7e jaar was zij betrokken bij O&O. Zij heeft geturnd binnen onze selectie en is bestuurslid en jurylid geweest. We willen Esther bedanken voor haar jarenlange betrokkenheid bij de vereniging, en op dit moment specifiek voor haar rol
als VCP!
Daniëlle Strijbosch zal het stokje overnemen van Esther. Wij zijn heel blij dat Danielle dit wil doen en wensen haar veel succes!

Grote Clubactie
Op de valreep heeft CASA SJAC ook nog een Superlot gekocht. In totaal zijn er dit jaar maar liefst 15 Superloten verkocht. Daarnaast zijn er door onze leden ook nog heel veel loten los verkocht. Nog niet eerder hebben we zo’n groot aantal loten verkocht. Het totaalbedrag is maar liefst  € 10.389,60.
Denzel Bergsma, Emma Osmic, Gisele Harsteen, Iris Spanjersbergh, Jenna van der Linden, Job Donkers, Kian Olthoff, Maura van Leeuwen, Charmaine Dierckx, Kris Paalvast, Lynn Neefs, Yentl Bergsma, Thomas Jiskoot en Joël Hoogerwerf ontvangen binnenkort een cadeautje omdat ze meer dan 50 loten verkocht hebben.
De absolute topverkoper is Jöel Hoogerwerf met 125 loten op de voet gevolgd door Thomas Jiskoot met 106 loten.
Het bestuur is enorm trots op alle lotenverkopers, een groot dankjewel voor jullie allemaal.

 DigitaleCheque_2022IMG-20221213-WA0003

O&O is weer een gediplomeerd assistent rijker
Philieine van Riet is zondag 11 december geslaagd voor haar assistentencursus! Phileine, heel veel plezier met assisteren bij onze vereniging.

Phileine van Riet

Jurycursus
Diana van Antwerpen is gestart met de jurycursus, deze volgt zij door middel van een e-learning vanuit Dutch Gymnastics. Uiteraard wensen wij Diana heel veel succes toe.

Eve de Ruiter
Eve is terug van weggeweest. Momenteel traint zij bij Topsport Rotterdam, samen met Eythora Thorsdottir, ook lid van onze vereniging en onlangs heeft zij haar debuut gemaakt op het WK turnen in Liverpool.
Wij wensen Eve heel veel succes en plezier toe in haar verdere turncarrière.

Eve de Ruiter

Winterfair
Voor het eerst dit jaar was O&O op twee dagen aanwezig bij de Winterfair in Zwijndrecht. Op vrijdagmiddag kon de jeugd zich uitleven in de feesttent op onze beweegbaan. Op zaterdag werd de kerstmarkt gehouden, waar O&O een kraam ter beschikking had om de vereniging te promoten. En als klap op de vuurpijl waren er twee geweldige optredens van de DANCE CREW in de feesttent.
Het was een hele koude dag, maar gelukkig vonden de optredens plaats in de verwarmde Après Skihal op het Raadhuisplein. Het was er gezellig druk en de dames hebben gestraald met hun Kerstdans! Nu gaat de groep weer verder werken aan hun wedstrijddansen.

Winterfair Zwijndrecht 2022

nijntje keurmerk verlengd

Sinterklaasfeest bij Ouder & Kind
Voor de allerkleinsten van onze vereniging werd er tijdens de Ouder & Kind les het Sinterklaasfeest gevierd onder leiding van juf Nicole. Het was een heus feest in het teken van de Sint en er werden zelfs opdrachten gedaan die de pieten normaal gesproken in het echt doen. Zo gingen de kids door middel van een klimparcours de daken op en over, ze balanceerden net zo goed als de pieten dat kunnen en brachten ook de cadeautjes in de schoorsteen. Na deze leuke les, ontvingen de kids ook nog een cadeautje. WAT EEN FEEST!!

Sinterklaasfeest JAC geslaagd!
80 kinderen hebben een gezellige pietengym ochtend gehad. Sint en de pieten kwamen ook nog langs met een cadeautje!
Bedankt Jumbo Zwijndrecht voor de kruidnoten en JAC voor het leuke Sint cadeautje!

Sinterklaasfeest JAC 2022Sinterklaasfeest JAC 2022

Brons voor Mix-team O&O/OKK-Gorinchem
Bij de in het weekend van 17 en 18 december in de Rotterdamse Top-Sport-hal gehouden districtsteamwedstrijden voor meisjes heeft het MIX-team O&O/OKK-Gorinchem beslag weten te leggen op het brons.
In dit MIX-team waren onze turnsters Jalou Bakker, Nikkie Boll en Lise van Muijen opgenomen. Bij deze eerste ontmoeting wist het team, uitkomend in de MB-4-klasse, zich prima te meten met de overige aanwezige teams. Met een totaalscore van 143,133 punten, (opgebouwd met 38,850 punten voor sprong, 34,067 punten voor brug, 34,666 punten voor balk en 35,550 punten voor vloer) mochten de turnsters het brons in ontvangst nemen. Lise van Muijen had ook nog individueel succes. Zij kwam met 49,200 punten als tweede uit de strijd en kwam slechts 0,2 punten te kort voor het goud.
Het tweede O&O-team bestond uit Elin Buijnk, Ella van Veelen, Gisele Hartsteen, Lucy-Lynn Kuiper, Robina Mulder en Felicia Gerritsen. Ook zij turnden een prima wedstrijd en eindigden op de vierde plaats.

Brons voor Nikkie - Jalou - LiseMiddenbouw niveau 4

Goud, zilver en brons voor O&O-turners
In Gymworld Zoetermeer vond op zaterdag 17 december de tweede districtsontmoeting plaats van de teamwedstrijden voor jongens. Wij waren hierbij vertegenwoordigd in een viertal categorieën en wisten daarbij beslag te leggen op goud, zilver en brons eremetaal.
In de klasse pupillen-C overtuigde de combinatie O&O/Velocitas-Gouda door met een ruime voorsprong van tien punten op nummer twee het goud voor zich op te eisen. De winnende eindscore kwam uit op 277,500 punten. Onze turners Bas Melkert, Job Donkers en Myron Jansen hadden een flink aandeel in de eindscore van het team. Individueel kwam Bas als beste uit de strijd, Job ging voor het brons en Myron noteerde een keurige zesde plaats.
Het pupillen-B-team met de turners Jonas Dekker, Djamilo Hoorweg, Finn Fredriksz, Thomas Jiskoot en Levi Kant moest een zwaardere strijd leveren. De mannen moesten opboksen tegen de combi KDO-Krimpen/TOOS-Waddinxveen. Tot en met de laatste ronde was het stuivertje wisselen. Uiteindelijk trokken onze mannen aan het langste eind. Met een nipte voorsprong van slechts 0,65 punten pakten zij het goud met 270,85 punten. Individueel was Finn Fredriksz met 93,100 punten het sterkst.
Bij de instappers was ons team samengesteld uit Justin Blaas, Brett van Bruchem, Benjamin Vlasblom, Jens de Waard en Kanstantsin Novik. Met 260,000 punten legden zij beslag op het brons. Het goud in deze categorie ging naar het team Top Turnen Zuid-Holland. In dit team waren wij vertegenwoordigd door Manoh Hoorweg. Individueel miste Jens de Waard met zijn vierde plaats net het podium. Manoh Hoorweg kwam als vijfde uit de strijd.
Tot slot bond de Zwijndrechtse turnclub de strijd aan in de keuzecategorie-niveau-5. Zij had daarbij twee teams in de strijd. Het juniorteam bestond uit Stijn Ammerlaan, Olivier Kijkuit, Joëwi Schilperoort en Fjodor Massie. Het jeugdteam had de samenstelling Vigo de Jager, Jeremy Vogel en Thije Zoetmulder. De junioren lieten zich met 131,150 punten het zilver omhangen. De jeugd kwam als vijfde uit de strijd.

Goud voor pupillen CGoud voor pupillen-BBrons voor instappersJeugd- en junioren-team

Druk weekend voor O&O
Onze wedstrijdafdelingen toestelturnen hebben een druk weekend achter de rug (10 en 11 december). De mannen bonden de strijd aan in Wijk bij Duurstede en de dames hadden hun strijdtoneel op een tweetal fronten. Landelijk in Waalwijk en op districtsniveau in Rotterdam.
De mannen hadden hun tweede ontmoeting in de landelijke teamtitelstrijd. In de tweede divisie niveau-2 legden Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Tristan Massie en Lance Visser als team met 141,617 punten beslag op het zilver. De senioren van de 1e divisie turnden zich met 146,400 punten naar het brons. Dit team was samengesteld met Bart de Ruiter, de broers Jens en Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Olaf de Nie en Thijs Eijkelenboom. In de 1e divisie kwam verder Braylin Timas Soares in de jeugdklasse in actie. In een gezamenlijk team met turners van KDO-Alblasserdam was de totaalscore van 129,25 goed voor een vijfde plaats. Individueel kwam hij met 64,35 punten als tweede uit de strijd. In de hoogste klasse van de pupillen waren wij vertegenwoordigd door Danté Worthington en Olivier van Musscher. Danté viel met zijn vierde plaats net buiten het eremetaal. Olivier werd zevende.
In Waalwijk werd er door de dames zowel individueel als in teamverband geturnd. Individueel kwam het beste resultaat op naam van Milou van Schijndel. In de klasse senior van de 3e divisie liet zij zich met 41,517 punten het brons omhangen. Celine Oirbans werd vijfde en Amber Donjacour zevende. Aangevuld met Suzanne van Alebeek kwamen zij als team met 85,983 punten tot een zesde plaats.
Ook in Rotterdam individuele en team wedstrijden. Het gecombineerde team O&O/OKK-Ridderkerk met onze turnsters Quinty Jöner en Suzanne Esmeijer kwam uit op D-niveau en turnde 87,183 punten bij elkaar waarmee het brons werd opgeëist. Het team met Jara van Dijk, Layla Voerman en Anne Bezemer werd met 84,45 punten vijfde, evenals het team Kaylee van Sprang, Merel van Zuuren, Inge en Vera Nederhof. Het team op MB3-niveau, bestaande uit Bente de Roodt, Jill Chodzynski, Kate Walsh, Lilly Jansen, Madeyna Pieters en Yuna Neeskens kwam daarentegen slechts een halve punt tekort voor een podiumplaats. Het team eindigde als vierde met 145,658 punten. Individueel kwamen de beste resultaten op naam van Bente de Roodt en Jara van Dijk. Beide rangschikten zich op een zesde plaats. Bente met 48,775 punten in de klasse MB3 en Jara met 42,167 punten bij de senioren-D.

Zilver voor OO turnersBrons voor 1e divisie turnersPupillen Olivier van Musscher en Dante WorthingtonMilou van Schijndel individueel bronsEsmee en Quinty met team derdeLara - Layla - AnneKaylee - Merel - Inge - VeraMB3-team vierde

Turnsters in de prijzen
Bij de in het weekend van 19 en 20 november in het Rotterdamse Topcentrum gehouden districtswedstrijden toestelturnen voor dames hebben wij goed gepresteerd. Zowel individueel als in teamverband wisten onze turnsters beslag te leggen op het eremetaal.
Individueel kwam Caithlin Karel het beste uit de strijd. Met 43,083 punten veroverde zij het goud in de E-categorie. Daarnaast wist zij met haar team, verder samengesteld met Elise Vogelaar, Caithlyn van Rijswijk, Minke Schouten en Amy McMurray, met 122,683 punten het brons op te eisen.
Het jeugdteam, bestaande uit Vera Ammerlaan, Jeanha van der Meulen, Fenna Hoogvliet, Sylvie Quist en Sanne Paans, liet zich in de F-klasse het zilver omgangen. De eindscore bedroeg 117,516 punten. Individueel was er met 40,383 punten zilver voor Vera, gevolgd door Jeanha die met 39,383 punten het brons bemachtigde.
De senioren kwamen individueel in actie in de D-categorie. Vera Nederhof turnde zich tot een score van 41,983 punten, goed voor het zilver. Jara van Dijk kwam met 41,016 punten net tekort voor een podiumplaats en werd vierde. Anne Bezemer eindigde met 40,733 punten op de zesde plaats. Corine van Strien en Layla Voerman noteerden beiden een zevende plaats, Kaylee van Sprang werd negende en Inge Nederhof tiende.
De junioren Quinty Jöner en Suzanne Esmeijer bonden eveneens de strijd aan in de D-categorie. Met een tiende resp. veertiende plaats eindigden beiden in de middenmoot.

Caithlin met haar team Junior-ETeam Jeugd-FVera en CorineAnne en IngeLara-Layla-Kaylee

Turners ongekend van start
Op zaterdag 19 november hadden onze turners bij de eerste ontmoeting van de in Zoetermeer gehouden Districtsteamwedstrijden een ongekende start. Alle deelnemende teams turnden zich op het ereschavot, waarvan driemaal goud en tweemaal brons. Ook individueel werd menig succes geboekt.
Het eerste goud kwam op naam van het team pupillen-B. Het team was samengesteld met de turners Jonas Dekker, Djamilo Hoorweg, Finn Fredriksz, Thomas Jiskoot en Levi Kant. Het puntentotaal bedroeg 269,85. In het individuele klassement trok Finn Fredrikzs met 95,200 punten  aan het langste eind.
In de categorie pupillen-C bonden Job Donkers, Myron Jansen en Bas Melkert de strijd aan in een gecombineerd team met turners van Gymclub Velocitas-Gouda. Met een score van 266,300 punten kwamen zij als winnaar uit de strijd. Individueel was Job Donkers met 89,733 punten de beste, op de voet gevolgd door zijn clubgenoot Bas Melkert die met 89,117 punten als tweede eindigde.
In de keuze oefenstof kwamen wij uit met twee teams. De winst ging met 130,617 punten naar het junior-1-team met Stijn Ammerlaan, Olivier Kijkuit, Joëwi Schilperoort en Fjodor Massie. Het jeugd-team geformeerd met Vigo de Jager, Jeremy Vogel en Thije Zoetmulder verraste  door met 127,933 punten het brons te pakken. Individueel eindigde Fjodor Massie met 65,150 punten op de tweede plaats en Olivier Kijkuit noteerde met 64,517 punten een derde plaats.
De instappers completeerden het geheel. Just van Rees en Manoh Hoorweg opgesteld in het team Top-Turnen-Zuid-Holland-1 veroverden met hun medeteamgenoten met overmacht het goud. Hun totaal score kwam uit op 280,983 punten. Onder de O&O-vlag kwamen uit Justin Blaas, Brett van Bruchem, Benjamin Vlasblom, Jens de Waard en Kanstantsin Novik. Zij lieten zich met 252,567 punten het brons omhangen. Individueel was de tweede plaats met 94,083 punten voor Just van Rees.

Pupillen-BPupillen-CJunioren 1e - Jeugd 3eInstap-A

Stichting O&O (beheerder van de turnhal) zoekt nieuwe vrijwilligers
Naast de vereniging O&O hebben we ook een aparte stichting O&O waarin het pand en de toestellen zijn ondergebracht. Deze Stichting heeft, naast een vertegenwoordiger namens de vereniging, een eigen bestuur.
Het bestuur van de Stiching is verantwoordelijk voor het onderhoud van de turnhal aan de Uilenvliet en de toestellen die hier staan. Enkele bestuurders zullen binnenkort terugtreden als bestuurslid.
Daarom zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden, in het bijzonder zijn we op zoek naar:
• een nieuwe voorzitter voor de stichting (ivm verhuizing oude voorzitter)
• een nieuwe penningmeester (ivm tijdige overdracht en back-up)
• een techneut (ivm het pand en toestellen, zoals CV-installatie, afzuiginstallatie, zonnepanelen, hydrolisch vlak, AED, elektranet, etc.)
Daarnaast zjn we ook dringend op zoek naar nieuwe collega’s om onze onderhoudsploeg te versterken voor zaken zoals:
• jaarlijks schoonmaken zonnepalen, controleren connectoren
• bladvrij maken van het dak
• kleine onderhoudswerkzaamheden, zoals het vervangen van schakelaars, stopcontacten, lampen en sloten
• nalopen van toestellen en controleren hydroliek     
• kleine schilderklusje en ander regulier onderhoud
• ontvangen en toegang geven van onderhoudsmonteurs voor de CV, AED, brandblussers, luchtbehandelingsinstallatie etc.
Mocht u niet de reguliere onderhoudsploeg willen versterken maar bent u wel bereid om af en toe eens te helpen met een klus, dan kunt u ook reageren op de oproepen waarbij we voor specifieke klussen extra handen zoeken.
Zo hebben we op korte termijn graag hulp bij:
• het bladvrij maken van de roosters op het dak (tussen kerst en oud en nieuw, bij droog weer)
• het ophangen en verwijderen van een aantal reclamedoeken in de hal

JAC-leden & Jeugd-JAC-leden gezocht
De Jeugd Activiteiten Commissie organiseert 6 tot 8 keer per jaar activiteiten voor alle jeugdleden van O&O. Denk aan een filmavond, Sinterklaasfeest, disco’s en nog veel meer.
De JAC is opzoek naar aanvulling, om zo de taken goed te kunnen verdelen.
Vind jij organiseren leuk en ben je 16 jaar of ouder? Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ben je nog geen 16, maar wel 13 jaar of ouder? En lijkt de JAC jou ook erg leuk? Dat kan! Sinds dit seizoen is er de Jeugd-JAC.
De Jeugd JAC doet een aantal vergaderingen per jaar mee. Mag leuke ideeën opperen voor activiteiten en worden begeleid in het leren organiseren van een activiteit.
En tijdens de activiteiten zelf ben je natuurlijk er ook bij. Zodra je 16 bent kan je dan natuurlijk doorstromen naar de jac ;-)
Zou jij het leuk vinden om hier lid van te zijn? Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ander nieuws

Vrijwilligers Sport Akkoord gezocht
Voor een nieuw initiatief vanuit het Sport Akkoord ben ik op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het afnemen van fitheidstesten, aldus Vivera sportcoach Julia van der Aa. Op woensdag 25 januari starten we met de pilot ‘Fit- en Beweegprogramma’ in de wijk Walburg. De pilot is bedoeld voor 60 plussers in de wijk Walburg, deze worden persoonlijk middels een kaart vanuit de gemeente hiervoor uitgenodigd. Zij doen een beginmeting (25 januari), volgen een beweegprogramma en doen een eindmeting (29 maart). Voor de begin- en eindmeting (dus de fitheidstesten) zoek ik vrijwilligers die kunnen helpen met het afnemen van de testen.
Interesse? Laat het dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Donatie van Stichting MBZ voor O&O
Stichting MBZ heeft een donatie toegekend aan O&O voor het vervangen van diverse materialen. Hiervoor willen wij hen hartelijk danken.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard (Stichting MBZ). Stichting MBZ ondersteunt verenigingen en stichtingen die sociale en culturele activiteiten organiseren, met name voor jongeren, in de Zwijndrechtse Waard. Maar ook voor jongerenprojecten elders, als de organisatoren van het desbetreffende project maar in de Zwijndrechtse Waard wonen. Dit is mogelijk door donaties en giften van bedrijven die een groot hart hebben voor de sociale en culturele samenleving.
Meer informatie over de Stichting MBZ vindt u op stichtingmbz.nl

Aanvullende gegevens