Nieuwsbrief

November 2022

Voorwoord van de voorzitter
Naomi Visser, Eythora Thorsdottir, Martijn de Veer en Jordi Hagenaar hebben van 30 oktober tot en met 6 november O&O vertegenwoordigd bij de in het Britse Liverpool gehouden Wereldkampioenschappen toestelturnen voor dames en heren. Helaas wist Eythora zich niet te plaatsen voor één van de finales. Naomi daarentegen drong door tot de allround, brug- en vloerfinales. Door een val op het toestel brug met ongelijke liggers kon zij haar negende allround uitgangspositie echter niet handhaven en eindigde uiteindelijk als 18e. Ook in de toestelfinale op brug kreeg zij een val te verwerken, maar eindigde toch op de zevende plaats. Klap op de vuurpijl was  de toestelfinale vloer waarbij zij wereldwijd vijfde werd!
Jordi en Martijn turnden een uitstekend toernooi en deden het erg goed in het internationale geweld, maar met een dertiende plaats konden zij echter niet deelnemen aan de eindstrijd.
Als vereniging zijn wij super trots op deze sporters, die zich op dit niveau mochten meten! Maar uiteraard zijn wij dat ook op al onze andere leden!
De Grote Clubactie loopt bijna ten einde. Er zijn meer loten verkocht dan vorig jaar, ook vanwege de verkoop van 14 superloten. Wij zijn heel erg blij met het grote aantal loten dat is verkocht! Heel fijn dat zoveel mensen de vereniging een warm hart toe dragen!

Nog 7 Superloten Grote Clubactie verkocht!
In onze nieuwsbrief van oktober konden wij u al melden dat er 7 Superloten verkocht waren, maar er volgden er nog meer. Zo mooi om te zien dat er naast alle leden/familie/kennissen/vrienden en ga zo maar door ook veel bedrijven/instanties zijn die ons een warm hart toedragen.
Het 8e Superlot is gegaan naar Hans Oosterling van CaTeC meetinstrumentie.
CaTeC b.v. is exclusief importeur voor de Benelux van een brede lijn meetinstrumenten en sensoren. De kern van de instrumentatie is gericht op het meten van klimaatparameters en het registreren en analyseren van meetsignalen. De instrumentatie kent sensoren en transmitters voor industriële, binnenklimaat, meteorologische en installatie technische processen, daarnaast een groot scala aan dataloggers en wetenschappelijke meetapparatuur.
Het 9e Superlot is gekocht door Fysiotherapie De Lus.
Het Superlot is uitgereikt aan Lennard Kal. Hij is binnen de praktijk sportfysiotherapeut en manueel therapeut. Met Fysiotherapie De Lus hebben wij al jarenlang een nauwe samenwerking en behoort tot één van onze vaste sponsors. Onze sporters kunnen snel terecht voor deskundig advies en behandeling wanneer dit nodig is. Hierdoor kan er snel geschakeld worden met de fysiotherapeuten en trainers waardoor de sporter de beste begeleiding krijgt.
Fysiotherapie De Lus is geschikt voor jong en oud. Mensen die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen kunnen terecht bij de praktijk. Na een intakegesprek en onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. Cliënten worden individueel behandeld, maar ook groepsbehandeling behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie, verwijzen wij u graag door naar de website www.fysiodelus.nl.
Zowel CaTec als fysiotherapie De Lus zijn al jarenlang vaste sponsoren
van de vereniging.
Daarnaast zijn er nog 5 Superloten verkocht:
10 G-Stone (programma- en projectmanagement) kocht een Superlot bij Gisele, Kate en Felice Harsteen
11 + 12 Remax kocht maar liefst twee Superloten bij Thomas Jiskoot
13 Inline ICT kocht een Superlot bij Jenna van der Linden
14 Armin Bouw kocht een Superlot bij Emma Osmic

Promo vierkant verkochte Superloten 2022-1Promo vierkant verkochte Superloten 2022-2Promo vierkant verkochte Superloten 2022-3Promo vierkant verkochte Superloten 2022-4Promo vierkant verkochte Superloten 2022-5Promo vierkant verkochte Superloten 2022-6

Meisjes 6-7 jaar - Woensdag Welhorst
Voor deze groep hebben we nog geen vaste vervanging kunnen regelen, maar gelukkig wel een mooie tussenoplossing zodat deze les gewoon kan blijven bestaan. Deze groep wordt net als in de maanden oktober en november in december waargenomen door Iris Nieuwstraten en Celesta de Wit. Uiteraard zoeken wij nog verder naar een definitieve oplossing.

Meisjes 8-9 jaar - Woensdag Welhorst
Manon Verboom heeft afgelopen week haar laatste les gegeven bij de groep meisjes 8-9 jaar in De Welhorst. Zij gaat zich nu focussen op haar examen van haar opleiding (PABO). Manon blijft nog actief binnen de vereniging als trainster binnen de selectie turnen dames. Lysanne Beerentemfel zal haar gaan opvolgen. Manon bedankt en Lysanne succes!

Knappe prestatie van Mieke van der Zouwen
Mieke van der Zouwen, al jarenlang jurylid van de afdeling turnen heren, heeft onlangs haar TH4 brevet weten te behalen. Echt een super knappe prestatie! Uiteraard feliciteren wij Mieke van harte en wensen haar nog heel veel plezier toe met het jureren.

Kijken bij de lessen
Het komt regelmatig voor dat er ouder(s)/verzorger(s) en/of overige belangstellenden blijven kijken bij de recreatie lessen in de gemeentezalen. Wij begrijpen dat u dit heel leuk vindt, maar dit is niet de bedoeling.  Wanneer u wilt blijven wachten tijdens de les, willen wij u vragen dit in de kleedkamer te doen. Zo blijft de les overzichtelijk voor de train(st)ers en veilig voor de gymnasten. Uiteraard maken wij voor de eerste twee lessen een uitzondering, deze kan altijd bijgewoond worden door één van de ouder(s)/verzorger(s). Wanneer er een speciale reden zou zijn om de les bij te blijven wonen, dan kunt u dit met de train(st)er bespreken. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

Tweede landelijke plaatsingswedstrijden Zierikzee
In het weekend van 12 en 13 november waren de tweede landelijke plaatsingswedstrijden van dit seizoen in Zierikzee. Op zondag 13 november deed Melissa Kaïsis mee aan de teamwedstrijden voor pupillen Niveau 1 in een team samen met Yluna van ETV Olympia Eindhoven, Sarah van sportclub Emmen en Elyze van turn- en gymsport Dokkum. Het team, waarvan de beste 3 turnsters per toestel tellen, nam het op tegen andere teams uit het hele land. Melissa kon een grote bijdrage leveren met oa een mooie 13.300 op vloer en samen wisten ze met een puntentotaal van 143.200 de vierde plaats te behalen. Daarnaast waren alle persoonlijke doelen behaald, waaronder voor het eerst gelukte reuzendraaien aan de brug. Een goed en leuk begin van het wedstrijdseizoen.
Ook op zondag was Fabienne Bijl aan de beurt in de individuele plaatsingswedstrijd niveau jeugd 1e divisie. Als één na hoogste landelijke niveau een zware competitie met turnsters van 12 en 13 jaar oud. In totaal zijn er 34 turnsters in Nederland die op dit niveau uitkomen, die nu verdeeld over twee wedstrijdbanen hun kunsten konden laten zien. Met een nieuwe vloeroefening begon Fabienne goed aan de wedstrijd. En ook sprong en brug gingen naar wens. Alleen op balk was de focus even weg, waardoor er een val van de balk was en er een paar sprongen niet werden geteld. Al met al heel tevreden over deze eerste officiële wedstrijd van het seizoen met een totaal van 34.384 punten en een 17e plaats.
Nu hebben we weer twee maanden de tijd om ons te verbeteren en te trainen voor de volgende wedstrijd, die half januari op het programma staat.

Melissa_Kaisis_4e_teamsN1Fabiene_Bijl_17e

Turners pakken zilver en brons
Onze turners zijn de landelijke turncompetitie voor teams met een zilveren en een bronzen klassering goed van start gegaan. Deze eerste ontmoeting vond zaterdag 12 november plaats in het Limburgse Weert.
Het zilver werd veroverd in seniorklasse van de 2e divisie met het team samengesteld met de turners Koen Kappetijn, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Tristan Massie, Jelle van der Zouwen en Lance Visser. Het puntentotaal kwam uit op 142,950.
Op niveau 4 kwam Braylin Timas Soares in een samengesteld team met turners van KDO-Alblasserdam in actie. Hij had een flink aandeel in de totaalteamscore van 127,800 punten, wat voldoende was voor het brons.
In de 1e divisie viel het seniorenteam met de formatie Bart de Ruiter, Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Olaf de Nie en Thijs Eijkelenboom net buiten het erepodium. Zij kwamen met 137,350 punten als vierde uit de strijd.
De pupillen-A kent alleen een individuele competitie. In deze voor hen hoogste categorie bonden Danté Worthington en Olivier van Musscher de strijd aan. Zij wisten zich goed te meten met het landelijk geweld. Danté kwam slechts 0,5 punten tekort voor het brons. Met 85,567 punten werd hij vierde. Olivier noteerde met 82,800 punten een keurige zevende plaats.

1 Zilver voor OO-turners klein2 Braylin met%20 de KDO-turners3 Het seniorenteam 1ste div. en de pupillen-A

Plaatsingswedstrijden Cynthia Kroon
In het weekend van 5 en 6 november stonden de eerste landelijke plaatsingswedstrijden van dit seizoen op de planning. Van onze vereniging was o.a. Cynthia Kroon afgereist naar het verre Dalen in Drenthe om hier aan mee te doen. Op zaterdag deed ze mee aan de teamwedstrijden voor supplement B in een team samen met Nine, Sanne en Noa-Mae van DOS Vianen en Wendy van DVO Dordrecht. Er turnen steeds 3 per toestel, waarvan de beste 2 tellen. Cynthia werd ingezet op brug en balk en samen wisten ze met een puntentotaal van 95,40 de tweede plaats te behalen. Een goed en leuk begin van het wedstrijdseizoen.
Maar dat was nog niet alles, want op zondag was Cynthia nogmaals aan de beurt, nu in de individuele plaatsingswedstrijd niveau senior 2e divisie. Vorig jaar was ze kampioen geworden in de senior 3e divisie, en moest daarom promoveren naar een categorie hoger. Het was dus redelijk spannend hoe dit zou gaan lopen dit jaar. De nodige spanning was er, maar vol goede moed ging ze aan de slag. Eerste toestel sprong was een stabiele overslag met hele schroef. Een redelijk strenge jury, maar een 10.833 is toch een nette score. Vervolgens op brug een hele goede oefening die beloond werd met een 11.750 punten. Een hele hoge score die ook al de norm overtreft voor toestelspecialisten. Het gaat dus lekker en op naar het derde onderdeel balk. Een strakke en felle oefening, met maar twee grote wiebels en één gemiste sprong, zonder vallen. Hier werd de een na hoogste score van 11.550 behaald. Ondertussen stond Cynthia ongemerkt op een tweede plaats, dus de spanning was gelukkig weg en zo kon ze vrijuit beginnen aan haar laatste toestel vloer, waar ze ook nog als allerlaatste van de dag de wedstrijd mocht afsluiten. Die ging naar wens zonder fouten en werd gewaardeerd met een 10.667, waarmee ze net haar directe concurrent inhaalde en met een totaal van 44.800 de eerste plaats behaalde! Van harte gefeliciteerd met niet alleen de eerste plaats, maar ook gelijk een ticket voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap!

1 Cynthia_Kroon_2e_teams_Dalen_01 klein2 Cynthia_Kroon_2e_teams_Dalen_02 klein3 Cynthia_Kroon_1e_Dalen klein

Turnen Dames heeft nieuwe wedstrijd turnpakjes voor de gehele selectie
van ere t/m 4e divisie!

Groepsfoto nieuwe turnpakjes klein

WK-deelname
Middels Naomi Visser, Eythora Thorsdottir, Martijn de Veer en Jordi Hagenaar waren wij van 30 oktober tot en met 6 november vertegenwoordigd bij de in het Britse Liverpool gehouden Wereldkampioenschappen toestelturnen voor dames en heren.
Het Oranje damesteam met Naomi en Eythora (verder samengesteld met Eve de Ruiter, Sanna Veerman en Tisha Volleman) viel met een negende plaats net buiten de teamfinale. De totaalscore kwam uit op 159,396 punten.
Individueel wist Eythora zich niet te plaatsen voor één van de finales. Naomi daarentegen wist door te dringen tot de allround-finale, alsmede tot de brug- en vloerfinale. Door een val op het toestel brug met ongelijke liggers kan Naomi haar verworven negende allround uitgangspositie niet handhaven. Met 50,665 punten kwam zij uiteindelijk als 18e uit de strijd. Ook in de toestelfinale op brug had Naomi opnieuw een val te verwerken. Haar eindscore van 13,233 punten was goed voor een zevende plaats. Toestelfinale vloer ging haar beter af. Met haar score van 13,666 schoof zij op naar de vijfde plaats.
Jordi en Martijn met verdere teamgenoten Loran de Munck, Jermain Gruenberg en Casimir Schmidt turnden een uitstekend toernooi en konden zich goed meten met het internationaal turngeweld. Met een fraai puntentotaal van 242,060 eindigden zij op een dertiende plaats. Net niet voldoende voor de eindstrijd.

Promo Insta staand WK Gymnastics Liverpool 2022 voor nieuwsbrief en socials

Turnsters landelijk goed van start
Bij de in het weekend van 5 en 6 november eerste landelijke in Dalen gehouden kwalificatiewedstrijd toestelturnen voor teams zijn onze turnsters goed van start gegaan. In de 3e divisie senior-C-klasse kwamen zij als derde uit de strijd.
Het team bestaande uit de turnsters Celine Oirbans, Amber Donjacour, Suzanne Kunsel, Milou van Schijndel, Suzanne van Alebeek, alsmede de DVO-tunster Marit Boon, turnde 88,650 punten bijeen, opgebouwd met 22,400 pnt. op sprong, 21,850 pnt. op brug, 20,600 pnt. op balk en 23,800 pnt op vloer.
Dit weekend bonden de turnsters van de 2e en 3e divisie eveneens individueel de strijd aan. In de 2e divisie categorie senior eiste Cynthia Kroon met 44,800 punten het goud op. In de 3e divisie senior eveneens een O&O-succes. Celine Oirbans pakte het zilver met een score van 42,317 punten. Milou van Schijndel werd hierbij verdienstelijk vijfde.

Brons voor OO-damesteamIndividueel zilver voor Celine Oirbans

Kenji Paizs internationaal succes
Bij het op zaterdag 29 en zondag 29 oktober in het Belgische Melsele gehouden internationaal toernooi “Wase Gymcup” heeft Kenji Paizs knap gepresteerd. Naast het teamgoud wist hij individueel beslag te leggen op een zilveren en een bronzen medaille.
Het nationale KNGU-team, naast Kenji bestaande uit ons lid Gijs Franken, Leon Atherton (St. Mauritius - Volendam), Cas Keser en Sami Soleban (beiden PAX - Hoofddorp) wist met ruime voorsprong beslag te leggen op het goud. Het teamtotaal kwam uit op 221,049 punten.
Individueel wist Kenji zich verdienstelijk te plaatsen voor drie toestelfinales. Op vloer zette hij een gewaagde oefening neer die beloond werd met een zilveren medaille. Zijn score bedroeg 13,300 punten. Zijn tweede eremetaal behaalde hij op het toestel ringen. Met 12,200 punten eiste hij het brons voor zich op. Op het onderdeel sprong eindigde hij met 12,375 punten net buiten het ereschavot. Hij eindigde op de vierde plaats.
De jeugdige Lucas van den Kieboom kwam eveneens op dit toernooi tot actie. Individueel turnde Lucas 59,116 punten bijeen, goed voor de elfde plaats. Met zijn team belandde hij in de middenmoot.

Zilver voor KenjiZilver en brons voor Kenji Paizs

JAC-leden & Jeugd-JAC-leden gezocht
De Jeugd Activiteiten Commissie organiseert 6 tot 8 keer per jaar activiteiten voor alle jeugdleden van O&O. Denk aan een filmavond, Sinterklaasfeest, disco’s en nog veel meer.
De JAC is opzoek naar aanvulling, om zo de taken goed te kunnen verdelen.
Vind jij organiseren leuk en ben je 16 jaar of ouder? Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ben je nog geen 16, maar wel 13 jaar of ouder? En lijkt de JAC jou ook erg leuk? Dat kan! Sinds dit seizoen is er de Jeugd-JAC.
De Jeugd JAC doet een aantal vergaderingen per jaar mee. Mag leuke ideeën opperen voor activiteiten en worden begeleid in het leren organiseren van een activiteit.
En tijdens de activiteiten zelf ben je natuurlijk er ook bij. Zodra je 16 bent kan je dan natuurlijk doorstromen naar de jac ;-)
Zou jij het leuk vinden om hier lid van te zijn? Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CEK Gymnastics is verhuisd
- alleen op afspraak nog te bezoeken -
CEK Gymnastics is al jarenlang voor ons een vertrouwd gezicht voor het aanschaffen van turnkleding, turnleertjes en nog vele andere artikelen rondom de gymnastiek/turnen. Helaas hebben wij onlangs het bericht ontvangen dat CEK de winkel heeft gesloten en het bedrijf verhuisd is.
Voor O&O leden is het nog mogelijk om langs te komen bij de showroom, dit is alleen nog mogelijk
op afspraak.  
De afspraak kan gemaakt worden via de website, via deze link
De turnkleding van de recreatie groepen (meisjes/jongens/springgroepen) is ook te bestellen via CEK, via deze link
Wanneer u niet zeker bent welke kleding u nodig heeft, overleg dit dan even met de train(st)er van de groep. De train(st)ers kunnen u hier verder mee helpen, of u kunt terecht bij de coördinator van de vereniging via mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende gegevens