Welkom bij O&O Zwijndrecht, "Sporten doe je bij O&O"

WK-deelname

Middels Naomi Visser, Eythora Thorsdottir, Martijn de Veer en Jordi Hagenaar waren wij van 30 oktober tot en met 6 november vertegenwoordigd bij de in het Britse Liverpool gehouden Wereldkampioenschappen toestelturnen voor dames en heren.

Het Oranje damesteam met Naomi en Eythora (verder samengesteld met Eve de Ruiter, Sanna Veerman en Tisha Volleman) viel met een negende plaats net buiten de teamfinale. De totaalscore kwam uit op 159,396 punten.

Individueel wist Eythora zich niet te plaatsen voor één van de finales. Naomi daarentegen wist door te dringen tot de allround-finale, alsmede tot de brug- en vloerfinale. Door een val op het toestel brug met ongelijke liggers kan Naomi haar verworven negende allround uitgangspositie niet handhaven. Met 50,665 punten kwam zij uiteindelijk als 18e uit de strijd. Ook in de toestelfinale op brug had Naomi opnieuw een val te verwerken. Haar eindscore van 13,233 punten was goed voor een zevende plaats. Toestelfinale vloer ging haar beter af. Met haar score van 13,666 schoof zij op naar de vijfde plaats.

Jordi en Martijn met verdere teamgenoten Loran de Munck, Jermain Gruenberg en Casimir Schmidt turnden een uitstekend toernooi en konden zich goed meten met het internationaal turngeweld. Met een fraai puntentotaal van 242,060 eindigden zij op een dertiende plaats. Net niet voldoende voor de eindstrijd

Promo Insta staand WK Gymnastics Liverpool 2022 voor nieuwsbrief en socials

Aanvullende gegevens