Algemene informatie

Eremetaal voor Caithlin en Milou

Bij de in Rotterdam gehouden districtsfinales individueel toestelturnen voor meisjes en dames hebben onze turnsters Caithlin Karel en Milou van Schijndel uitstekend gepresteerd. Caithlin veroverde vijf medailles en Milou nam er drie voor haar rekening.

Caithlin turnde haar wedstrijd in de categorie junior-E. In de meerkamp pakte zij met 42,900 punten het zilver. Ook in de toestelfinales turnde zij meer dan verdienstelijk. Op sprong was zij met 11,225 punten de sterkste, liet zich met 10,400 punten het zilver omhangen van balk en greep het brons van zowel brug als van vloer. Brug met 10,400 punten en vloer met 11,050 punten. In deze categorie kwam Corine van Strien in actie. Op het onderdeel vloer kwam zij met 10,900 slechts 0,15 punten tekort voor het eremetaal.

Milou kwam uit in de klasse junior-D. Ook zij kwam in de meerkamp als tweede uit de strijd. Haar puntentotaal bedroeg 44,100. Op vloer was zij met 12,100 punten veruit de beste. Met een fraaie zilveren medaille (11,000 punten) op brug completeerde zij het geheel. Haar ploeggenote Esmee Snijder moest vanwege een blessure tussentijds de strijd staken.

Caithlin en CorineVijf medailles voor CaithlinDrie medailles voor MilouMilou en Esmee

Aanvullende gegevens