Welkom bij O&O Zwijndrecht, "Sporten doe je bij O&O"

nijntje beweegdiploma

Als gevolg van de lockdowns waren wij de laatste twee jaar niet in staat het nijntje-diplma-turnen te organiseren. Afgelopen zaterdag was het dan weer zover dat de kleuters hun aangeleerde beweegvaardigheden konden laten zien. Alle deelnemende kleuters slaagden voor het diploma. Als beloning kregen zij naast het diploma een nijntje tas en stickervel en werden zij aan het eind getrakteerd op een pannenkoek.

Het nijntje-beweeg-turnen is een aantal jaren geleden door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) opgezet en is te vergelijken met het zwemdiploma. Alle vormen van bewegen zijn in het concept opgenomen. Zoals diepspringen, balanceren, duikelen, steunvormen, rad-draaien, huppelen, hinkelen enz. Ook het gericht werpen van voorwerpen, alsmede stuiten en vangen van een bal komt aan bod.

Binnen de kleuterlessen wordt aan al deze vaardigheden gewerkt. Nadere informatie hierover kan verkregen worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kleuters met hun diploma

Aanvullende gegevens