Peuter & kleuter

Landelijk zilver en brons

De jongens en heren van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O zijn in Hoofddorp bij de eerste landelijke competitiestrijd voor teams goed van start gegaan. Drie van de vier teams turnden zich op het podium. Tweemaal zilver en eenmaal brons was het resultaat.

Op niveau 2 had O&O twee teams in de strijd. O&O-1, samengesteld met de turners Koen Kappetijn, Gijs Zijderveld, Ian Wever en Sebastiaan Pel, moest met een miniem verschil van slechts 0,45 punten het Sittardse Swentibold voor zich dulden. Het team liet zich met een totaalscore van 140,15 het zilver omhangen. O&O-2 bestaande uit Tristan Massie, Jelle van der Zouwen, Olaf de Nie, Thijs Eijkelenboom en Lance Visser rangschikte zich met 135,00 punten op de vijfde plaats. Individueel kwam Olaf met 68,60 punten als beste uit de strijd.

De O&O-pupillen Kian Olthoff en Yarsin Molla Farajzadeh vormden met de pupillen Tobias van der Vinne en Jamie Nap, beiden van KDO-Krimpen a/d IJssel, een gezamenlijk team en kwamen uit op het hoogste A-niveau onder de vlag van Top-Turnen-Zuid-Holland. Het team turnde zich met 243,85 punten verdienstelijk naar het zilver.

Tot slot kwamen Bart de Ruiter en Dennis Swinkels op niveau-1 in actie. Als gevolg van ziekte en vakantie moesten zij de strijd aangaan zonder Thijs Oosterling en de gebroeders Jens en Thomas van der Helm. Het wedstrijdsysteem “van elk team turnen er drie, waarvan de twee hoogste scores tellen voor het teamtotaal” betekende voor Bart en Dennis dat een mindere score niet opgevangen zou kunnen worden door een derde turner. Ondanks deze druk wisten zij zich goed staande te houden en lagen met 133,40 punten beslag op het brons.

Zilver Hoofddorp
Brons Hooffdorp

Aanvullende gegevens