Nieuwsbrief

Juni 2021

Voorwoord van de voorzitter
Eindelijk de stap waar we al zo lang naar uitkeken: de binnensport is weer vrijgegeven! Alle groepen mogen - tot een maximum van 50 personen per ruimte - weer aan de slag in de gemeentezalen en de accommodatie aan de Uilenvliet. Van trainers en sporters horen we enthousiaste verhalen. We hopen dat binnenkort ook de restricties op de aantallen komen te vervallen en we weer zo goed als ‘terug naar normaal’ mogen. Dan kunnen we eindelijk weer sporten zoals we gewend waren. En dan hoop ik dat het zo blijft, want de lockdowns hebben veel van ons allemaal gevraagd.

Noodklok
Binnen het bestuur zijn we nog steeds met 4 bestuursleden minder dan vóór de grote bestuurswissel. Hierdoor komt er veel werk te liggen bij een kleine groep mensen. Deze groep heeft naast de bestuursfunctie ook allemaal een (fulltime) baan. Al geruime tijd liggen de functies van secretaris en coördinator turnen bijvoorbeeld bij één persoon. Dit is uiteraard onmogelijk vol te houden. Omdat we hebben ervaren dat de functie coördinator turnen moeilijk te vervullen is, gaan we op zoek naar iemand die het secretariaat draaiende zou willen houden. De functie van secretaris vraagt minder kennis en kunde van de turnwereld, waardoor wij denken dat voor deze functie iets makkelijker een geschikte kandidaat gevonden kan worden. Daarnaast zouden wij ons bestuur graag uitbreiden met tenminste één algemeen bestuurslid.

Het is altijd mogelijk om een aantal bestuursvergaderingen bij de wonen om te ervaren of een bestuursfunctie bij je past.

Als bestuur moeten we helaas wel concluderen dat als er geen nieuwe bestuursleden bij komen, het huidige bestuur de vereniging niet langer draaiende kan houden. We luiden als bestuur nu dus de noodklok. We hopen dat er mensen zijn die ons mee willen helpen onze mooie vereniging draaiende te houden!

Nieuwe datum Algemene LedenVergadering (ALV)
De ALV stond gepland op 16 maart 2021, maar in verband met Covid-19 is deze verplaatst naar woensdag 7 juli 2021

Buitensportverenigingen en trainers bedankt!
Afgelopen dagen hebben we de buitensportverenigingen bedankt die voor ons een plekje hebben gemaakt bij hun sportaccommodatie, zodat wij buiten konden sporten. Onze sport is natuurlijk geen buitensport, maar met de materialen die we buiten konden gebruiken, hebben we er het beste van gemaakt. We konden terecht bij Hockey Club Derby, voetbalverenigingen ZBC ‘97 en Groote Lindt, Honk- en SoftbalVereniging HSV Zwijndrecht, tennisvereniging Ter Steeghe en TopSpinPlaza, dansschool Dansant en basisschool Develhoek. We zijn heel blij dat we op deze locaties met open armen ontvangen werden. Alleen bij HSVZ wordt voorlopig op eigen verzoek nog door één groep buiten getraind.

Door Van Gent Autoverhuur hebben we tot twee keer toe een bakwagen beschikbaar gesteld gekregen om eerst materialen naar de locaties toe te brengen en uiteindelijk om ze weer terug te krijgen in de Uilenvliet.

En naast de buitensportlocaties en Van Gent willen wij  ook onze leiding bedanken. Zij hebben veel creativiteit, flexibiliteit en saamhorigheid laten zien! Met een beperkte set materialen moesten zij lessen in elkaar zetten. Roosters maken, het doorgeven van sleutels, het delen van materialen, het heen en weer reizen tussen verschillende locaties; het werd allemaal opgepakt. We zijn heel trots op hoe zij zich in deze periode staande hebben gehouden. Bedankt voor jullie inzet!

Incasso contributie selectie- en acroleden vertraagd door overstap naar nieuw systeem tbv ledenadministratie
Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, heeft de maandelijkse automatische incasso van de contributie van mei nog niet plaatsgevonden. Ook die van juni zal vertraging oplopen. Dit heeft te maken met de overgang naar een nieuw pakket voor de ledenadministratie.

Zodra de conversie afgerond is, zullen wij de incasso’s van de contributie van mei en juni echter alsnog moeten uitvoeren. Beide maanden zullen we dan niet in één keer incasseren.

Hoewel dit voor ons overmacht is, bieden wij wel onze welgemeende excuses aan en vertrouwen wij op jullie begrip.

Dance Crew doet mee aan online video challenges
Op donderdag 20 mei heeft onze demogroep de O&O Dance Crew een dans opgenomen voor de online video challenges van de KNGU! Vanwege corona, worden dit jaar de wedstrijden voor de discipline Dans online gehouden. De Dance Crew traint momenteel op het plein naast dansstudio Dansant in Zwijndrecht. Er ligt daar tijdelijk een echte dansvloer en daarom was dit ideaal om een video op te nemen. De dans doet mee voor de Dance2Show en het NK Jazzdans in de categorie C 20 jaar en ouder.

De dames trainen al sinds december(!) niet meer samen in de Uilenvliet. De groep heeft hun choreografie moeten afmaken via online lessen en later in kleine groepjes buiten. Daarom een groot compliment naar de dames die, ondanks de maatregelen en in zeer korte tijd, tóch een toffe video hebben weten neer te zetten! De uitslag van de challenges volgt eind juni. Bekijk de dans ‘Powder’ van donderdag 20 mei hier: https://www.youtube.com/watch?v=AiBiydRyiPM

Gratis inloopspreekuur fysio praktijken Stuurgroep VFS-Zwijndrecht
Steeds meer sportverenigingen kunnen langzaam maar zeker weer hun activiteiten oppakken, steeds meer mensen gaan weer sporten na een periode van inactiviteit. We zijn allemaal ontzettend blij dat we (straks) weer mogen, maar hier ligt tegelijkertijd een potentieel verhoogd blessurerisico op de loer. Namens de stuurgroep VFS- Zwijndrecht (Vivera-Fysio-Sportplatform Zwijndrecht) is er een initiatief opgezet om de drempel te verlagen voor sporters om aan te kloppen bij een fysiotherapeut bij pijntjes/ blessures.

Zo is er momenteel voor elke sporter in Zwijndrecht de mogelijkheid tot een gratis inloopspreekuur bij verschillende deelnemende fysiotherapiepraktijken. Tijdens een consult (zie het als de screening) dat maximaal 10 minuten duurt hoort de fysio het probleem van de sporter aan en wordt er advies gegeven. Hier kan het bij blijven of er wordt besloten een vervolgafspraak in te plannen.

Uitslag Club van het Jaar
Hoewel wij natuurlijk gehoopt hadden op een hogere positie, zijn wij zowel in de gemeente als in de provincie niet slecht uit de bus gekomen.

In de gemeente Zwijndrecht is O&O geëindigd op de vierde plaats met 126 stemmen en met dit aantal zijn wij in de provincie Zuid-Holland uitgekomen op de 62e plaats. De winnaar van de provincie is VV Zwaluwen uit Vlaardingen geworden.
Iedereen die gestemd heeft: hartelijk dank daarvoor!

Aanvullende gegevens