Nieuwsbrief

April 2020

Geachte leden, ouders, verzorgers, relaties,

Wat kan er in een maand veel veranderen! In onze vorige nieuwsbrief blikten wij vooruit op alle wedstrijden in aanloop naar de Nederlandse Kampioenschappen, de deelname aan de Olympische Spelen en vele recreatieve en neven- activiteiten ... en nu? ... nu zitten wij in een compleet andere wereld.
Bij het uitbrengen van de nieuwsbrief van maart hadden we geen flauwe notie van en konden we op geen enkele manier bedenken wat het corona-virus teweeg zou kunnen brengen. Inmiddels hebben wij dit ervaren. De wereld staat op zijn kop en is wereldwijd nagenoeg tot stilstand gekomen. We worden geconfronteerd met vreselijke beelden en zitten met vele vraagtekens en onzekerheden. Wat staat ons allemaal te wachten? Houden we het gezond? En onder ons zullen er zeker gezinnen zijn met financiële kopzorgen.

Wat ons verenigingsleven betreft... ook dat is volledig tot stilstand gekomen.
We mogen geen lessen meer verzorgen, competities, toernooien en alle voor- en kwalificatiewedstrijden zijn komen te vervallen, de NK’s geskipt en Bart Deurloo en Naomi Visser zagen hun deelname aan de Olympische Spelen voor een jaar opgeschoven.
Alle tot 1 juni geplande activiteiten zoals NL-Doet, bijscholingscursussen ‘Het erkennen van kindermishandeling’, rommelmarkt, Nijntje-diploma-turnen en JAC-activiteiten zijn komen te vervallen.

Ook onze algemene ledenvergadering van 25 maart moest het ontgelden en moest voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. Dit betekende dat de geplande bestuurswissel nog geen doorgang kon vinden. Gezien de bijzondere situatie waarin we als vereniging verkeren trekt ‘oud en nieuw’ nu gezamenlijk op om alle problematiek met elkaar het hoofd te bieden. Als het moment daar is, zullen wij tijdig een nieuwe datum communiceren.

Dank aan onze lesgevers voor hun initiatieven en het opzetten beweegtips voor thuis. Dank aan iedereen die achter de schermen werkt aan het reilen en zeilen van O&O. Dank aan u die O&O trouw blijft!!! Zonder uw steun gaan we het niet redden.
Blijf bovenal gezond!!!
Het bestuur

Corona-maatregelen
We leven momenteel in een onzekere tijd, vol met zorgen. Zorgen om ieders gezondheid, zorgen voor anderen, maar ook zeker zorgen voor elkaar.
Ondernemers, horecapersoneel, winkeliers en anderen worden allemaal hard getroffen. In onze privé situatie wordt ook veel van ons allen gevraagd. Zorgen om (kwetsbare) familieleden, maar ook zorgen over het al dan niet kunnen behouden van je baan.
Ook wij als verenging hebben het zwaar. Hoe zal de toekomst eruit zien? Kunnen we in deze financiële situatie blijven voortbestaan? Vooralsnog lopen vaste lasten zoals de hypotheek, de huur van wijkzalen, verzekeringen en energiekosten, maar ook loonkosten, gewoon door. Voor onze inkomsten zijn we voor het grootste deel afhankelijk van de contributie van onze leden. Zoals eerder vermeld proberen we aanspraak te maken op allerlei regelingen van de overheid, maar de zorgen bestaan dat dat onvoldoende zal zijn, omdat er over het algemeen sprake is van uitstel van betaling.

Vanuit de overheid, en overgenomen door de KNGU, wordt nu de datum van 28 april aangehouden als (voorlopige) einddatum voor de beperkende maatregelen. Hierbij aangegeven dat er een week vóór die datum opnieuw gekeken zal worden of 28 april gehandhaafd blijft. Na de volgende persconferentie zullen wij opnieuw informeren over de verwachte datum waarop de trainingen weer gestart kunnen worden.
We begrijpen dat het niet eerlijk voelt om contributie te betalen, terwijl er geen les gegeven wordt. De oproep van de minister president aan jou is echter om lid te blijven.

We hopen op solidariteit voor onze mooie vereniging. Samen staan we sterk! We staan open voor ideeën, dus neem gerust contact op met ons via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens het bestuur wensen we jou en je dierbaren een goede gezondheid.
Het bestuur

Algemene ledenvergadering
In ons voorwoord meldden wij reeds dat de algemene ledenvergadering van 25 maart jl. als gevolg van de corona-maatregelen niet doorgegaan is. Zolang nog niet bekend is wanneer bijeenkomsten weer georganiseerd mogen worden, wachten wij met het opnieuw vastzetten van een datum.
Zodra wij de nieuwe datum bepaald hebben zullen wij deze vroegtijdig communiceren. Mogen wij te zijner tijd dan op uw aanwezigheid rekenen?
Met het opzetten van een nieuwe bestuursstructuur willen wij de bestuurswerkzaamheden zo veel mogelijk gaan spreiden.
In de losse bijlage een overzicht van de taken die wij nog graag ingevuld zien. Staat er een taak tussen waarvan u denkt deze te willen of kunnen doen of wilt u meer informatie daarover, neemt u dan contact op met Kees Kappetijn:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 078 612 00 79 of 06 51 81 91 51.
Kees treedt als facilitator op voor de transitie van onze vereniging.

Rommelmarkt gaat niet door
Het zal voor niemand een verrassing zijn. Als gevolg van de afgekondigde corona-maatregelen dat tot 1 juni a.s. alle evenementen moeten worden afgelast, kan de op 18 april geplande rommelmarkt ook geen doorgang vinden. Heel vervelend, te meer daar wij de opbrengst hiervan zeer goed kunnen gebruiken. Zeker in de huidige onzekere situatie waarbij alle extra gelden welkom zijn.
Wij gaan een nieuwe datum plannen voor in het najaar. Wij houden u op de hoogte. Bewaart u uw spullen nog even bij u thuis, helaas hebben wij in de berging van de turnhal niet de ruimte om dat voor u te doen.
Dank voor uw begrip.

Geen Nijntje-diploma-turnen
Het op 16 mei a.s. geplande Nijntje-diploma-turnen kan helaas ook niet doorgaan.
a) doordat het vanwege het corona-virus in ieder geval tot 28 april niet toegestaan is les te geven, kunnen wij met de kinderen niet (voldoende) oefenen op alle basisoefeningetjes die zijn opgenomen in het Nijntje-diploma-turnen
b) een tweede punt is dat het tot 1 juni a.s. ook niet toegestaan is een dergelijk evenement te organiseren.

Ook wij vinden het heel jammer. We hadden er een mooi feest van willen maken. Zodra het weer is toegestaan, gaan we weer hard aan het oefenen. Wanneer een nieuwe datum bekend is, zullen wij dat laten weten.
De kleuterleiding

Onderlinge wedstrijden / clubkampioenschappen
We hopen dat de op 4 juli a.s. geplande onderlinge wedstrijden/clubkampioenschappen voor de recreanten toestelturnen, alsmede de aansluitende minishow van onze dansgroepen gewoon door kunnen gaan. Uiteraard zal e.e.a. afhankelijk zijn hoe de omstandigheden rondom het corona-virus zich ontwikkelen. Alles zal afhankelijk zijn van wanneer we lessen weer kunnen opstarten en of we voldoende tijd hebben de oefenstof te kunnen instuderen.
Duimen jullie mee?
De recreantenleiding

Van de barcommissie
Vanwege de sluiting van de vereniging is er voorraad die niet gebruikt wordt. Onlangs heeft de barcommissie deze voorraden, die bijna over de datum waren, gedoneerd aan de voedselbank Zwijndrecht.

Dance Crew
In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap jazzdans heeft de O&O Dance Crew zaterdag 7 maart in Nieuwegein meegedaan aan een officiële oefenwedstrijd waarbij gejureerd werd volgens het KNGU-reglement. Zij kwamen uit in de C-categorie 20+. Een mooie opsteker was toen zij met hun compositie als 3e uit de strijd kwamen!
.
Helaas komt de rest van het wedstrijdseizoen door de overheidsmaatregelen rondom het corona-virus te vervallen, maar hebben de dames gelukkig toch hun punten kunnen ontvangen tijdens de oefenwedstrijd, zodat zij hier verder aan kunnen werken. Dus nu maar uitkijken naar de wedstrijden van het volgende seizoen!
Samen met haar zus heeft Lindy de ‘Corona Blijf op Afstand Dans’ opgenomen.
De dans is te zien op www.youtube.com/watch?v=IslqwngeWJY&feature=youtu.be en staat ook op de O&O website.

Voor de jeugdgroepen dans is een online les StreetJazz opgenomen. Zo kun je thuis lekker blijven bewegen!
• Warming Up: www.youtube.com/watch?v=OxOwH8AT7bo
• Stretch: www.youtube.com/watch?v=AODRv-dqN7I
• Choreografie: www.youtube.com/watch?v=14p9MZJW17U&t=322s

Jeugd Activiteiten Commissie
JAC-thuis-BINGO! Zaterdag 4 april jl. is de eerste JAC-thuis-BINGO georganiseerd. Dit was een groot succes! Binnen twee dagen was het maximaal aantal deelnemers al bereikt. Via Zoom hebben de kids een uur Bingo gespeeld en waren er maar liefst 11 winnaars! Deze winnaars zullen hun prijzen thuis ontvangen. Conclusie: Voor herhaling vatbaar!
De volgende online JAC activiteit komt eraan, dus houd Instagram en Facebook goed in de gaten!

De Benjamins van de RG selectie
De Benjamins van de RG selectie werken allemaal zelf thuis aan hun lenigheid en af en toe trainen ze gezellig online met elkaar! De meiden missen elkaar heel erg en door af en toe via Skype te trainen zijn ze toch weer even samen en kijkt de trainster meteen mee.
Komende week krijgen ze een uitdaging om nieuwe bonuselementen te verzinnen met het materiaal wat ze volgend seizoen krijgen. De trainsters zijn benieuwd naar de filmpjes wat ze allemaal bedacht hebben.

Blijf actief via de Social Media
Even geen sporten bij O&O... maar via onze Social Media kanalen genoeg om thuis te doen!
Kijk, lees en doe mee via:
Instagram: @oenogymnastics
Facebook: @oenogymnastics
Heb jij een leuke challenge bedacht? Tag of DM ons, dan kunnen wij je berichtje delen en wie weet proberen wel meer leden jouw challenge uit!

Ook het NOC*NSF heeft nog beweegadviezen:
www.nocnsf.nl/nieuws/2020/03/sport-en-beweegadviezen-in-tijden-van-het-coronavirus

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens