Nieuwsbrief

Februari 2010

 

Geachte leden, ouders, verzorgers, relaties,
Februari is bij onze club een overvolle maar zeker ook een gezellige maand. Alle weekenden wedstrijden voor alle wedstrijddisciplines binnen onze wedstrijdsportafdeling. Meer dan 200 wedstrijdsporters waaieren uit over Nederland en daar komen de trainers, coaches en juryleden nog bij. De afdeling Topsport reist zelfs mondiaal om meer en meer internationale wedstrijdervaring op te doen. Voor de recreanten jeugd wordt binnenkort de oefenstof voor de onderlinge wedstrijden / clubkampioenschappen weer bepaald en wordt gestart met het aanleren van de basiselementen. Binnen de besturen de nodige voorbereidingen voor de algemene ledenvergadering van 25 maart aanstaande. Het belooft weer een volle agenda te worden. Wij wensen u een plezierige beweegmaand.
Besturen vereniging en Stichting O&O

Help mee tijdens “NLdoet” op 13 & 14 maart!
Ook dit jaar is weer de landelijke actie waarbij verenigingen, stichtingen, enz., door vrijwilligers geholpen worden klussen uit te voeren. Ook onze vereniging heeft zich hierbij ingeschreven voor zaterdag 14 maart. Bovenaan onze klussenlijst voor 14 maart staat het schoonmaken van de 226 zonnepanelen. Alleen al daarvoor hebben we toch al gauw 6 tot 8 mensen nodig, die met lappen en doeken ons kostbare dakbezit gaan reinigen. Opgeven als deelnemer voor een ochtendje of een dagje klussen kan bij Pauline den Hartog via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 676 74 51 of bij Nel Kortman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 619 42 30. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden via de leiding van de groep waar u traint / les heeft. Ook op de site www.NLDoet.nl kunt u onze hulpvraag vinden en u aanmelden.

Carnavalsdisco voor alle jeugdleden
Om de voorjaarsvakantie met een feestje af te sluiten organiseert de JAC op zaterdag 29 februari een super gave en gezellig carnavalsdisco! Zet het snel in je agenda. Deze disco is voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes. Kom jij ook in je leukste outfit? Verdere informatie komt binnenkort op de Facebook en Instagram pagina van de JAC en O&O te staan. Uiteraard worden er ook flyers in de les uitgedeeld. Tot dan!

11e Sportgala Zwijndrecht
Vrijdag 24 januari j.l. organiseerde de gemeente Zwijndrecht voor de 11e keer een Sportgala en huldiging voor sporters in verschillende categorieën. Dit jaar waren onder de inschrijvingen drie van onze leden uitgekozen als genomineerden voor de diverse titels. In de categorie Sportman turner Bart Deurloo en bij de Sporttalenten Melanie Stout. Bij de categorie Sportcoach kon de jury geen besluit nemen wie de titel Sportcoach 2019 zou ontvangen. In alle wijsheid werd besloten de drie kandidaten: Rob van den Boomgaard, Honkbal- en soft balvereniging Zwijndrecht, Jaap Tak, ZZ & PC de Devel en onze eigen Joop Visser, Gymnastiekvereniging O&O, alle 3 tot Sportcoach van 2019 te benoemen. Trots waren we zeker ook op het wederom “klasse” optreden van onze jazz dance dames. De Dance Crew danste een reprise van de dans die zij speciaal voor ons 100-jarig jubileum hadden samengesteld. Ondanks het werken op een “heel klein toneel” lukte het de dames om het publiek een meer dan fraaie demo voor te schotelen. Nel Kortman heeft 10 jaar zitting gehad in het organisatie comité van deze Gemeentelijke huldiging. Zij werd hartelijk bedankt voor deze lange periode zitting nemen in deze werkgroep. Een mooi bericht is zeker dat bestuurslid Marianne Dijkstra de taak van Nel heeft overgenomen.

Danswedstrijd
Het optreden tijdens de Sporthuldiging was een mooie ‘generale’ voor danswedstrijd Showtime op 2 februari in Drunen, waar de Dance Crew óók aan meedoet. Hier doen ook de StreetJazz 14-17 jaar en de Classic Jazz 18+ aan mee. Aan alle groepen: veel succes!

Finalistenhuldiging
Zaterdag 1 februari a.s. werd weer onze jaarlijkse finalistenhuldiging gehouden. De avond waarbij we sporters die een plek wisten te bemachtigen bij een nati onale finale of deel mochten nemen aan een internationaal toernooi of wedstrijd. Daarnaast bedanken we deze avond de trainers, jury en schenken we ook aandacht aan “de stoppers”! Het schrijven van deze nieuwsbrief ligt voorafgaand aan de datum van 1 februari. In de volgende nieuwsbrief of wellicht eerder op onze site kunt u de uitslagen lezen.

Uitslag Grote Clubactie
Op woensdag 11 december 2019 heeft e trekking van de Grote Clubactie 2019 plaatsgevonden onder toeziend oog van notaris mr. M.E.F. Ploum. De trekkingsuitslag is bekend! O&O heeft loten verkocht van de Grote Clubactie en met de Lotchecker - htt ps://clubacti e.nl/lotchecker# - kunt u zien of u iets gewonnen heeft . De super-lotenverkopers die van ons een beloning ontvangen zullen hebben, zijn: Julia, Jael, Sterre, Stacey, Joel, Vera, Iris, Emily, Desiree, Alexi, Lois, Robin, Minke, Djinti , Fjodor, Noortje, Evi, Yinthe, Sedna en Jayden In totaal is er voor ruim € 5.000 aan loten verkocht. Wat een mooi resultaat! Allemaal heel erg BEDANKT!!

Vrijwilligers gezocht
Met het vertrek van een aantal bestuursleden zijn er naast een aantal bestuurstaken ook diverse andere taken vacant geworden. O&O is een drukke vereniging met veel activiteiten, en zoals het spreekwoord zegt:
“vele handen maken licht werk”. Wij zoeken mensen die het leuk vinden om samen te werken aan O&O als actieve, betekenisvolle, ambitieuze en vooral leuke vereniging voor recreatie- en wedstrijdsport. Wij zoeken mensen voor de volgende activiteiten en taken:
1 Media (aanleveren stukjes voor in de krant) Voor deze taak zoeken we zowel een coördinator als mensen die willen zorgen voor de stukjes in de nieuwsbrief en regionale krantjes etc.
2 Het regelen van, of helpen bij diverse evenementen. Wij zijn voor diverse evenementen op zoek naar mensen, hierbij kunt u denken aan het begeleiden van of helpen bij: de finalistenhuldiging, de rommelmarkt, de avondvierdaagse, de turnshow, Koningsdag, onderlinge wedstrijden/clubkampioenschappen, Nijntje diploma en andere evenementen.
3 Sponsorcommissie Hiervoor zoeken we diverse mensen, we zoeken zowel mensen die de contacten met onze bestaande sponsors willen onderhouden en willen meehelpen met het organiseren van enkele evenementen voor de sponsors, maar ook mensen die nieuwe sponsors willen werven en andere acties willen uitvoeren of bedenken.
4 Financiële administratie We zoeken mensen met boekhoudkundige kennis die willen helpen met de financiële administratie, of het aanvragen van gemeentelijke subsidies en het verzorgen van enkele te verzenden nota’s.
5 Personele zaken We zoeken iemand met affiniteit voor de turnsport voor intake gesprekken met mogelijke nieuwe trainers, het aanvragen van Verklaring Omtrent Gedrag (via het Ministerie van Justitie) en het voorbereiden/voeren van evaluatiegesprekken met trainers.
6 Secretariële zaken / contactpunt voor informatie aan potentiële nieuwe leden Tot slot zoeken we nog mensen die vragen van (nieuwe) leden willen beantwoorden over bijvoorbeeld het lesrooster, proeflessen, etc. maar ook mensen die willen meehelpen met de jaarplanning maken, het beheer van de verenigingsagenda en het voorbereiden van de bestuursvergaderingen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Kappetijn, via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vaste lijn: 078-6120079 of mobiel: 06-51819151. Kees treedt begeleidt de transitie van onze vereniging.

Turnen heren
Op 8 februari organiseren wij de 2e plaatsingswedstrijd van het district in de Develhal. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor de instappers en pupillen voorgeschreven oefenstof van de 2e en 3e divisie. Middels deze plaatsingswedstrijd kunnen zij zich plaatsen voor de kwartfinale richting het Nederlands kampioenschap. Deze wedstrijd is tevens opengesteld als testwedstrijd voor de ander niveaus. De eerste wedstrijd start om 8.00 uur. Hierbij zijn we vertegenwoordigd door Dion Middelveld, Niek Melkert, Dane Lopes, Jay van Zijderveld, Luc van Boxtel, Olivier van Musscher, Levi Kant en Finn Fredriksz. De tweede wedstrijd begint om 11.15 uur. Hier komen voor ons in actie: Bas Melkert, Omar F’touh en Braylin Timas Soares. De 3e wedstrijd heeft als begintijd 14.10 uur met voor ons Vigo de Jager en Floor de Jonge Om 17.30 uur begint de 4e en laatste wedstrijd met als eindtijd 20.00 uur. Voor deze niveaus hebben wij geen inschrijvingen.
20 t/m 23 februari World Cup - Melbourne - Australië Ter voorbereiding van de Europese kampioenschappen zal Frank Rijken deelnemen aan deze World Cup. De Europese kampioenschappen vinden dit jaar plaats van 29 april t/m 3 mei in Parijs.

Turnen dames
2e divisie
Stacey van der Spek, instap N2 heeft zich geplaatst voor de landelijke kwartfinale. Tevens mag zij op 9 februari deelnemen aan de district toestelfinales op sprong en balk.
3e divisie
15 Februari: 2e plaatsingswedstrijd in Amsterdam waaraan meedoen: Abigail Koch, Cheyeanne Roumou, Dunya Bezemer en Feline Kouwenhoven 16 februari: 2e plaatsingswedstrijd in Amsterdam waaraan meedoen: Nynke Mourik, Esmee Snijder, Imara Kornelisse, Anna Rosmulder, Anouk Tieman, Gwen Bakker, Milou van Schijndel, Morgan van Kriekingen, Quinty Joner en Suzanne van Alebeek
4e divisie
Zaterdag 8 februari turnen de turnsters van de onder- en bovenbouw van de 4e divisie hun 1e turncompetitie. De voorgeschreven oefenstof turnt haar wedstrijd bij OKK Ridderkerk en de keuze oefenstof turnt hun wedstrijd bij O&O in Zwijndrecht.

Jurycursus
Er start een jury cursus Turnen Dames in Dordrecht, de vereniging is altijd op zoek naar gebrevetteerde juryleden want juryleden kunnen de turnsters ook geen wedstrijd turnen. Interesse? Vraag dan meer informatie aan bij Monique Verboom Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel lof en waardering tijdens de nieuwjaarsreceptie
Het is een goed gebruik om tijdens onze nieuwjaarsreceptie niet alleen terug te kijken op het afgelopen jaar en de verwachtingen van 2020 te benoemen, maar ook worden bij deze receptie de jubilarissen van de 100-jarige club onderscheiden. Maar op de laatst gehouden nieuwjaarsreceptie was er nog veel meer te huldigen, te vieren en te bedanken. In haar terugblik op het afgelopen jubileumjaar paste dan ook om een aantal mensen te benoemen tot Lid van Verdienste. Deze uitreiking vindt bij de vereniging slechts plaats ten tijde van een lustrum c.q. jubileumjaar. De namen van maar liefst 20 nieuwe leden van verdiensten zullen worden bij gegraveerd op de etsplaat, waarop de namen van de reeds eerder benoemde Leden van Verdienste staan vermeld. Tot lid van verdienste zijn benoemd: Arnold in ’t Veld, Eddy Mol, Esther Stoop, Henk Heuvink, Ineke Mol, Joyce van Cappellen, Elise Carton, Karin de Jong, Karlijn Overgaauw, Kees Molendijk, Lindy Nijman, Marcel Geurts, Monique Verboom, Liesbeth Jonkergouw, Ramona Stook, Remon Rooij, Rob Stout, Ron van Kempen, Stephanie van Cappellen, Stephanie Schoonbeek en Ton Poots. De avond werd ook gebruikt om leden, die zich vele jaren verdienstelijk hebben gemaakt binnen de club, dankjewel te zeggen en te voorzien van een passend aandenken. Voorzitter Pauline den Hartog zegde Alice de Jong en Netty Pijl dank voor de vele jaren dat zij de Rommelmarkten hebben georganiseerd. Astrid van Cappellen werd gecomplimenteerd door haar vele jaren redactie voeren van de maandelijks uitkomende nieuwsbrief. Ook Margreet van Waveren en Geertje Visser ontvingen een cadeau en werden na vele jaren als barcommissie lid uitgezwaaid. Bijzondere waardering ontving de twintig man/vrouw koppen tellende Jubileumcommissie, die in 2019 maar liefst 15 evenementen hebben georganiseerd om alle 1000 leden in de gelegenheid te stellen het 100-jarig jubileum te vieren. Speciale complimenten hierbij voor de Keukenbrigade die alle bezoekers van de jubileumevenementen, het gehele jaar door, van maaltijden, hapjes en drankjes hebben voorzien.
Het hoogtepunt van de avond werd gevormd door de vele jubilarissen die de vereniging ieder jaar huldigt: 60 jaar lid zijn Corrie Valk-Vliegenthart, 50 jaar lid Robert Schellen en Jan Speelman. Het 40 jaar lidmaatschap werd gevierd met Rita Vogelaar en Beb Hoekstra. Voor laatst genoemde was het een dubbel jubileum. Beb is niet alleen 40 jaar lid maar is even zo veel jaren als lesgever verbonden aan onze club. Ook met Anke Teirlinck werd gevierd dat zij 40 jaar lesgeeft . Echter Pauline den Hartog troefde beide dames af met maar liefst 50 jaar lesgeven. De Topper van de avond was echter Lenie Tempelaar met maar liefst 70 jaar lidmaatschap. Lenie mag met recht de grondlegger van de afdeling ritmische gymnastiek van de vereniging worden genoemd. Onder haar leiding mocht de vereniging reeds in 1978 gymnaste Astrid aanleveren als deelneemster aan het wereldkampioenschap RG (ritmische gymnastiek). Het bleef niet bij deze ene afvaardiging. Vele jaren van internationale successen door O&O-leden volgden. De voorzitter bedankte Lenie dat zij de vereniging reeds ruim 40 jaar geleden kennis liet maken met de mogelijkheid om “internationals” te faciliteren bij de vereniging. Na de vele lofuitingen sloot de voorzitter af met de een blik naar 2020. Dit jaar staat uiteraard in het teken van de Olympische zomerspelen, waarvoor zowel turnster Naomi Visser als turner Bart Deurloo, zich reeds geplaatst hebben.

De actie “Spaar mee met O&O voor een nieuwe wedstrijdbalk” loopt nog steeds.
De statiegeldactie voor de nieuwe SOFT TOP balk loopt door tot en met 29 februari 2020. Dus lever nog snel uw lege flessen in bij Jumbo Zwijndrecht en deponeer de bonnetjes in de O&O bak aldaar.

Foto’s O&O 100 jaar op de website
Op o-en-o-zwijndrecht.nl treft u de foto’s van ons jubileumjaar, links onderaan bij de knop fotoalbums.

Rommelmarkt
Komt de Rommelmarkt er al weer aan, zult u zich wellicht afvragen? Dat willen we wel erg graag. Echter de beide coördinatoren Netty Pijl en Alice de Jong zijn, na vele jaren, gestopt met de coördinatie van dit evenement. M.a.w. we zijn nog op zoek naar 2 of 3 nieuwe mannen of vrouwen, die naast de dag ook de voorbereidingen voor hun rekening willen nemen. Wie o wie, durft dit aan? Neemt u a.u.b. contact op met Nel Kortman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 619 42 30 of Pauline den Hartog via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 676 74 51 De Rommelmarkt zorgde ieder jaar voor een mooi bedrag in de verenigingskas. Helpt u mee?

Nationaal Comité 4 en 5 mei
Op 5 mei 2020 mogen we 75 jaar vrijheid in Nederland vieren. Een mijlpaal die we in Zwijndrecht op allerlei manieren vorm zullen geven. Een bijzonder moment bij de start van Bevrijdingsdag 2020 is het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij het gemeentehuis. Dit vuur wordt om middernacht van 4 op 5 mei aangestoken in Wageningen en zal in de nacht hardlopend naar alle hoeken van het land gebracht worden, dus ook naar Zwijndrecht. Stichting Comité 4 en 5 mei zal het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen organiseren i.s.m. vrijwilligers vanuit diverse (sport)verenigingen. Een kernteam is gevormd, nu zoeken we nog voor diverse taken op die dag vrijwilligers. Denk aan het rijden van de busjes gedurende de nacht, het verzorgen van de lopers met eten/drinken, EHBO’ers, klaarmaken van het ontbijt van de lopers op 5 mei in Zwijndrecht, bijhouden van blog/vlog voor de thuisblijvers enz. En natuurlijk sporters die in estafettevorm de route gaan afleggen. Kun je 5 km hardlopen? Doe dan namens jouw vereniging mee aan dit toffe evenement! Wie vrijwilligers én lopers Wat ophalen ‘Bevrijdingsvuur 2020’ Waar Zwijndrecht of van Wageningen naar Zwijndrecht Wanneer nacht van 4 op 5 mei 2020 Waarom vrijheid vieren Hoe hardlopen (estafett e), begeleiden en verzorgen. Ga voor meer info over het bevrijdingsvuur naar: https://bevrijdingsvuur.nl/bevrijdingsvuurestafette. Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alvast bedankt namens de Stichting Comité 4 en 5 mei Zwijndrecht.

Agenda
2 februari Districtswedstrijd - Pupil 2 en Jeugd 1 D1 - Hellevoetsluis.
8 februari Turncompetitie in Ridderkerk voorgeschreven oefenstof D1, pupil 1,2 en jeugd 1
13 februari Brainstormsessie i.v.m. nieuw bestuur
15 en 16 februari 2e plaatsingswedstrijd A’dam
20 t/m 23 februari World Cup - Melbourne
24 t/m 29 februari Voorjaarsvakantie 
29 februari Carnavalsdisco 
7 en/of 8 maart Districtswedstrijd - Instap en Pupil 1 D1 - Voorburg 
13 en 14 maart NLdoet 
9 april t/m 3 mei Europese Kampioenschappen

Aanvullende gegevens