Nieuwsbrief

Oktober 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers, Het seizoen is weer full running! De peuter en kleuter dag ligt al weer achter ons en was beslist een groot succes te noemen. De kleintjes namen deel aan een hele grote en vooral lange beweegbaan. Complimenten aan de bedenkers van deze baan. Het liep gesmeerd. De pannenkoek die de kinderen na afloop als beloning kregen ging er in als “koek”. Bezoek onze site en Facebook voor de foto. Daarnaast zijn ook weer een aantal jonge kinderen gestart bij één van de selectieafdelingen. Dank aan alle leiding en assistenten die deze dagen tot een succes wisten te maken. Een spannende tijd voor de vereniging, de WK turnen in Stuttgart. Verderop in deze nieuwsbrief meer. Wij wensen u een beweeglijke oktobermaand. Het bestuur

Nieuwe leiding
We starten een nieuw seizoen altijd met wijzigingen binnen de groepen. Leerlingen die van lestijd, lesgroep of lesgever veranderen. Na de zomervakantie heeft ook een veranderingen bij de lesgevers plaats gevonden. Moos van Wijk heeft in de Lunenburg de vrijdag les 6-7 jarigen -16.00 – 17.00 uur - overgenomen. Elma Nobel is inmiddels van start gegaan als gym juf bij de kleutergroep op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in het gymlokaal aan de Welhorst. Vooralsnog voor de periode tot januari 2020. Wij wensen beide dames succes bij deze groepen en de kinderen veel beweegplezier bij de nieuwe gymjuf.

Wijziging lesrooster
De lessen van de maandagmiddag in de Uilenvliet gegeven door Wil in ‘t Veld worden vanaf 21 oktober samengevoegd en het uur Body gym zal dan van 14.00 tot 15.00 uur gegeven worden.

Fifty-Fit test
Zaterdag 12 oktober a.s. vindt in zorgcentrum Swinhove aan de Plantageweg 3 Zwijndrecht de fifty-fit test plaatst. De test wordt georganiseerd door zorgorganisatie Vivera i.s.m. diverse beweegaanbieders uit de regio, waaronder onze vereniging. We zoeken voor de middag van 12.00 tot 16.00 uur nog helpende handen. Begeleiders bij de diverse testen. Mocht u in de gelegenheid zijn……graag!! U kunt zich aanmelden bij Nel Kortman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 078 6194230 of Pauline den Hartog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 078 6767451.

Springinstuif
Op dinsdag 22 oktober a.s. organiseert O&O in de turnhal aan de Uilenvliet als herfstvakantieactiviteit een springinstuif in en om de valkuil voor groep 3 t/m 8 van de basisschool. Gedurende de instuif kan er onder deskundige leiding worden gesprongen op verschillende springsituaties, zoals minitramp, grote trampoline, tumbling enz. Ook de valkuil zal hierbij worden betrokken. Groep 3, 4 en 5 van de basisschool zijn 's-morgens ingedeeld van 10.00 tot 12.00 uur. De groepen 6, 7 en 8 worden 's-middags verwacht van 13.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis. Nadere informatie kan worden verkregen bij Joop Visser, tel. 0786122928

Grote Clubactie
Ook dit jaar doet O&O weer mee met de Grote Clubactie. Extra leuk zijn de Superloten. Met een Superlot sponsort u eenmalig. Een Superlot heeft de waarde van € 150,00 en dit staat gelijk aan 50 loten van de Grote Club Actie. U hebt dus 50 keer kans op een van de vele prijzen! Sponsort u O&O ook eenmalig door middel van een (Super)lot? De sponsoring wordt gebruikt voor het materialenfonds, welke voor zowel de recreantenlessen als de selectielessen ingezet wordt. Kopers van Superloten zullen (indien gewenst) met naam en/of bedrijfslogo in onze nieuwsbrief van december worden genoemd. Ook zullen de logo’s op Facebook en onze website worden geplaatst als bedankje. Aanmelding voor een Superlot kan per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door middel van een telefoontje naar 0786194230

Voor de kinderen die aan de slag zijn gegaan om lootjes te verkopen, hebben we een speciale actie: verkoop je 30-40 lootjes dan verdien je een O&O rugtas. Bij een verkoop van 41-60 loten krijg je een sporttas en ben je zo’n superverkoper dat je 61-100 loten verkoopt, dan krijg je een heel gaaf T-shirt met je naam erop! Ben je de echte topverkoper van O&O en lukt het je meer dan 100 loten te verkopen dan heeft O&O een mooie verrassing voor je in petto. Allemaal heel veel succes! We rekenen op jullie!

Rommelmarkt
Op zaterdag 23 november a.s. organiseren wij van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom onze eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 19 november en donderdag 21 november tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913

Wereldkampioenschappen
Van 4 t/m 13 oktober a.s. vinden in het Duitse Stuttgart de wereldkampioenschappen turnen voor zowel de dames als de heren plaats. Voor O&O een bijzonder evenement omdat wij op beide fronten vertegenwoordigd zijn. Bij de dames door, de bij Topsport-Noord trainende Naomi Visser, en bij de mannen door Bart Deurloo en Frank Rijken. Beide Oranjeteams kenden tot nu toe een tweetal trials. Naomi nam deel aan de interland NederlandOostenrijk-Italië-Noorwegen-Zweden en kwam daarbij als tweede Nederlandse uit de strijd. Bij het tweede internationale treffen tegen Hongarije, Spanje en Zwitsersland voerde zij zelfs de totaal ranglijst aan. Bij de eerste interland eindigde team-nl op tweede plaats achter Italië. Bij de tweede interland werden de Nederlandse dames overtuigd eerste.

De mannen hadden in de eerste trial België, Frankrijk-Spanje en Turkije als tegenstander. Bart eindigde in de totaalrangschikking op een tweede plaats. Tot een gelijk resultaat kwam hij bij de ontmoeting met Spanje-Australië-Guatemala. Bij beide interlands turnde Frank Rijken alleen de toestellen voltige, ringen, brug en rek. Bij het eerste treffen moest het Nederlands team Turkije voor zich dulden en bij het tweede treffen Spanje. Beide teams wensen wij veel succes!!!

Turnshow
Op 30 november a.s. organiseren wij ter gelegenheid van ons 100-jarig-bestaan een turngala. Noteert u vast de datum? Deze keer hebben wij een drietal voorstellingen. De eerste voorstelling is ’s-morgens en begint om 10.30 uur. De middagvoorstelling start om 14.30 uur en het avondprogramma om 19.00 uur. Nadere informatie van wie, wat, wanneer ontvangt u tijdig via de leiding. Deze dag en de avond er voor zal er weer heel veel werk verzet moeten worden waarbij wij uw hulp inroepen. Bij deze nieuwsbrief ontvangt u een formulier met een overzicht van alle werkzaamheden. Wilt u een handje helpen meldt u zich dan aan via bijgaand formulier. Het formulier kunt u in leveren bij de leiding. Nadere informatie is te verkrijgen bij Joop Visser, tel.078-6122928Bij voorbaat onze dank. De turnshowcommissie

Turnstage
Van 23 t/m 25 oktober gaan de turnsters van de derde divisie op trainingsstage in Nijmegen. Veel plezier en een leerzame stage!

Spaar mee voor een nieuwe wedstrijdbalk
Tijdens de turnwedstrijden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie wordt er bij de dames tijdens de wedstrijden tegenwoordig geturnd op een nieuw soort wedstrijdbalk: De zogenaamde Soft-Top balk van Janssen & Fritsen. O&O heeft deze balk niet, maar wil deze toch graag aanschaffen voor haar wedstrijdturnsters, zodat zij kunnen wennen aan deze balk. Alleen zijn de financiële middelen hiervoor beperkt, want deze wedstrijdbalk is heel duur. Turnen dames kwam toen zelf met een goed idee. Turnen dames van O&O wil nu zelf gaan proberen om het geld voor deze balk bij elkaar te krijgen. Hoe? Met behulp van u!!! Via een lege-flessen actie.
Bij Jumbo Zwijndrecht in Walburg is het mogelijk om het statiegeldbonnetje wat u krijgt voor uw ingeleverde lege flessen (frisdranken, bier, etc) in een speciale box te doen die naast de inname flessen automaat hangt (daar waar ook onze flyer hangt).Jumbo Zwijndrecht zal dan het geld wat opgehaald wordt met de statiegeldbonnetjes uitkeren aan O&O. Mocht u geen boodschappen doen bij Jumbo en/of niet in de gelegenheid zijn om uw flessen in te leveren bij Jumbo Walburg Zwijndrecht dan kunt u dat ook doen in de zaal aan de Uilenvliet. Bij binnenkomst staat een grijze kliko waar u uw lege flessen in kunt leveren. Wij zorgen er dan zelf voor dat ze bij Jumbo worden ingeleverd. Dus geef de lege flessen gerust mee aan uw zoon of dochter. De actie begint op 1 oktober aanstaande, dus graag al uw lege flessen beware voor O&O. En hoe meer u inlevert, des te eerder kunnen we de balk aanschaffen.

Oproep!!
Op korte termijn zijn we opzoek naar iemand die het leuk vind het samenstellen van de nieuwsbrief over te nemen. Heeft u hierin interesse maar wilt u eerst weten wat het precies van u verwacht zal worden, neem dan contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda
4t/m 13 oktober WK turnen Stuttgart
5 oktober Reünie O&O 100 jaar
12 oktober Fifty Fit test, Swinhove
18-19 oktober Grote schoonmaak Uilenvliet
22 oktober Springinstuif
23-25 oktober Turnstage 3de divisie

21 t/m 26 oktober Herfstvakantie 19 en 21 november

Inleveren spullen rommelmarkt 23 november Rommelmarkt

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens