Welkom bij O&O Zwijndrecht, "Sporten doe je bij O&O"

Juni/Juli 2019

Geachte leden, ouders en verzorgers,
Het regende niet alleen druppels uit de lucht, de afgelopen periode, maar het regende ook werkelijk medailles. Bij vele, vele wedstrijdsporters schitterde het eremetaal om de nek! Gefeliciteerd! Onder hen inmiddels ook winnaars van finales en dat terwijl de finale wedstrijden in Ahoy nog moeten komen.
Vanuit het bestuur past met dikke letters dankjewel voor alle sporters. Het voelt voor ons als bestuurders als een mooi cadeau om de successen van onze wedstrijdsporters te zien, te lezen en er over te horen.
Een minstens zo’n mooi cadeau zijn de bedankjes van menig lid van de recreantafdelingen of de ouders hiervan. Bedankjes voor weer een mooi beweegseizoen. Het dankjewel is ook aan u voor het vertrouwen dat u ons geeft door aan onze club verbonden te willen zijn. Lesgevers van de recreantafdelingen zorgen er voor dat de oefenstof die zij de pupillen aanleren een goede basis geeft aan de 800 recreanten. De trainers van de 200 wedstrijdsporters borduren voort op de talenten die door de recreanten leiding is gestart en halen het maximale uit de wedstrijdsporters. Een prachtig team van maar liefst 54 mannen, vrouwen die de lessen en of trainingen verzorgen, met daarbij nog eens ruim 30 assistenten. Petje af voor dit “grootse” team!
Het noemen van alle kampioenen zou te ver gaan in deze nieuwsbrief. We verwijzen u graag naar onze site www.o-en-o-zwijndrecht.nl of www.kngu.nl voor het overzicht. Naast onze waardering voor bovengenoemd team zeker ook een groot dankjewel voor alle leden van de commissies en werkgroepen, die O&O maken tot wat het is. Jullie maken O&O tot een zeer bijzondere club! Wij wensen u allen een mooie zomer, zodat u daarna weer met nieuwe energie aan de gang kunt gaan bij de lessen en trainingen.
Het bestuur

Beweegbaan voor kleuters en peuters met pannenkoekenfeest
Op zaterdag 29 juni organiseert de JAC een beweegbaan met een pannenkoekenfeest voor de jongste onder ons, namelijk de peuters en kleuters! Mis het niet en zet het alvast in de agenda! In de lessen wordt de flyer uitgedeeld, deze is ook op de site te bekijken.

Open selectietest
Op zaterdag 29 juni a.s. houden wij onze jaarlijkse selectietest van 16.00 tot 19.00 uur in de turnhal aan de Uilenvliet te Zwijndrecht. De bedoeling van deze test is om een aantal jongens en meisjes te selecteren voor de selectie-afdeling turnen jongens en turnen meisjes, ritmische gymnastiek. Het betreft een algemene fysieke test, waarbij mobiliteit, kracht, coördinatie, evenwicht en techniek nader worden bekeken. Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar, die aan deze test willen deelnemen, kunnen zich ter plekke aanmelden, graag een recente pasfoto van uw zoon of dochter meenemen. Er zijn geen kosten aan verbonden. De ouders mogen blijven kijken, voor nadere informatie kunt u terecht bij Joop Visser, 078-6122928

Jubileum kampioenschappen recreanten & eindshow dansafdeling
Op zondag 30 juni zijn voor de recreatieafdelingen de jubileum kampioenschappen. In de lessen worden de inschrijfformulieren hiervoor uitgedeeld. Informatie met het tijdschema volgt via de mail op 27 juni. Aansluitend op de Jubileum kampioenschappen is de eindshow van de dansafdeling. Hierbij laten de verschillende groepen hun dansen van dit seizoen zien. Publiek is uiteraard bij zowel de jubileum kampioenschappen als de eindshow van harte welkom.

Programma eindshow dansafdeling, start: 16.30 uur
Groep Naam van de dans
1. O&O Dance Crew 18+ The greatest show
2. Streetjazz 14-17 In the remix
3. Streetjazz 10-13 Remedy
4. Classic Jazz 18+ Bad guy
5. Streetjazz 6-9 Dumb blonde
6. Streetjazz 14-17 Believer
7. O&O Dance Crew 18+ Little Mix remix
8. Alle deelnemers Slotdans

Sterrenslag!
Op zaterdag 13 juli organiseert de JAC de 15de editie van Sterrenslag! DE seizoen afsluiter voor alle jeugdleden van O&O. Mis het niet zeker niet in dit jubileumjaar!! Zet het alvast in de agenda! Meer informatie volgt op Facebook, Instagram en via een flyer.

Noodoproep voor Sterrenslag!
Dit jaar valt Sterrenslag gelijk valt met de Wereld Gymnaestrada, hierdoor missen wij een hoop helpende handen. Daarom deze oproep! Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om deze dag te helpen met de op- en afbouw, als coach of als spelbegeleider! Heb jij tijd en zin om ons te helpen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via PB op Facebook (/jac.oeno) of Instagram (/jacoeno).

Dance Crew
Was u er bij afgelopen Koningsdag? De Dance Crew verzorgde tijdens de Aubade een fraaie demo tijdens de jaarlijkse Aubade en ontving daarvoor veel waardering en nu al de uitnodiging om ook volgend jaar weer tijdens de aubade een demo te verzorgen. Inmiddels heeft de groep ook een uitnodiging ontvangen om op zaterdag 3 augustus a.s. tijdens de rust van de wedstrijd FC Dordrecht – Norwich City een demo te verzorgen. Voor wie wil kijken de wedstrijd begint om 14.30 uur. Het stadion is gevestigd Krommedijk 210, Dordrecht.

Open training O&O Dance Crew
Lijkt het jou leuk om na de zomer in dit demoteam (18+) mee te dansen? Kom dan naar de open training van de O&O Dance Crew op donderdag 11 juli. De trainingstijd is van 20:30 uur tot 22:00 uur in de RG-hal van de gymzaal aan de Uilenvliet. Tijdens de training worden verschillende stukjes choreografie aangeleerd. Je hoeft dus zelf niets voor te bereiden. Wie zoeken wij? Wij zoeken enthousiaste dansers van 18 jaar en ouder, die het leuk vinden om met regelmaat op te treden. Enige danservaring is wel vereist, maar een leuke podiumuitstraling is nog veel belangrijker! Vragen en/of aanmelden? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam, leeftijd en danservaring. Ook als je twijfelt over je eigen niveau, ben je van harte uitgenodigd om toch eens mee te komen doen. De open trainingen zijn geheel vrijblijvend en gratis.

NK Ahoy 22 en 23 juni
22 en 23 juni a.s. wordt het NK in het Rotterdamse Ahoy gehouden Gaan “we” het waanzinnige deelnemersaantal aan de landelijke finales van 2018 weer halen of zelfs overtreffen. Vorig jaar 107 medailles behaald door 121 O&O-ers. Een spannend weekend, waarbij we weten dat bij de heren zich geplaats hebben voor de meerkamp op 22 juni; Bart Deurloo, Frank Rijken, Wesley de Haas, Lars Vos, Luuk Huernink, Martijn de Veer, Jordi Hagenaar, Jarien Fokkens en Gijs Franken. Tijdens deze wedstrijd kunnen zij beslag leggen op de startbewijzen voor de toestelfinales van zondag. Dit zelfde weekend wordt er ook gestreden om de Ahoycup door de keuze-oefenstof turners van de 1ste, 2de en 3de divisie.

Zomerprogramma
Met dank aan de lesgevers van de beweeggroepen voor volwassenen kunnen we u melden dat we ook dit jaar weer een fraai zomerprogramma kunnen aanbieden. Wil in’t Veld zal iedere maandagmiddag van 14.00 uur tot 15.00 uur een les Bodygym voor dames verzorgen. Pauline den Hartog zal op de woensdagen; 31 juli, 14 augustus en 28 augustus een fysieke training voor dames en heren geven, starttijd 9.30 uur. Maandag 26 augustus om 9.15 verzorgt Angelique Tubbing een Fifty Fit les. De lessen zijn bedoeld voor u allen, maar ook voor uw vrienden, buren, familie enz. om eens een kijkje te nemen bij een van de lessen. Aan deze lessen zijn geen extra kosten verbonden. Eventuele informatie kunt u inwinnen bij Pauline den Hartog T 078 6767451

Hoe leuk is dit!
Startend op 3 september a.s. zal Angelique Tubbing (Fifty Fit docent bij onze club) te zien zijn bij het sportprogramma Nederland in beweging – NPO1 9.15 uur. Doet u mee?!

Wereld Gymnaestrada
Van 7 t/m 13 juli gaan wij als vereniging voor de tiende keer deelnemen aan de Wereldgymnaestrada deze keer in Dornbirn, Oostenrijk
We hebben een mooie gevarieerde inschrijving van totaal 30 deelneem(st)ers (12 turners, 8 turnsters en 6 RG-turnsters). De groep biedt vele kansen voor een kwalitatief goede verenigingsdemo. En daar gaan we voor. We hebben evenals in Helsinki gekozen voor een gevarieerd toestellendemo gecombineerd en afgewisseld met RG-composities. De toestellenmix bestaat uit balk, brug, voltige op paard en paddenstoelen, opblaasbare tumbling en minitrampspringen. De RG zal o.a. gebruik maken van hoepel, lint, touw. Op hedendaagse muziek zal het geheel in door elkaar gevlochten worden tot een wervelend geheel. We zijn er met veel vertrouwen aan begonnen en is uitgegroeid tot een waardig geheel. We gaan er naar toe met de bus en we worden ondergebracht in een school. De situatie ter plekke zullen we ervaren. Wanneer alles is verzorgd zoals in 2007 (toen waren we ook in Dornbirn) zullen we niets te klagen hebben
De Dornbirn-deelnemers zijn:
Bertjan Zijderveld, Cato Zijderveld, Cheryl van der Perk, Denise Leijten, Elianne Stehouwer, Fenne Dijkstra, Frank Scheffer, Gijs Zijderveld, Henk Heuvink, Ian Wever, Iris Nieuwstraten, Jara van Diijk, Jelle van der Zouwen, Joop Visser, Karin Oostdijk, Koen Kappetijn, Lance Visser, Layla Voerman, Lente Zwaal, Marit Kooiman, Mea Dijkstra, Mirjana Urosevic, Olaf de Nie, Paul de Jongh, Rosalie van den Berg, Sebastiaan Pel, Suzanne Kunsel, Thijs Oosterling, Tristan Massie, Yuri Visser.

De Wereld Gymnaestrada is een internationaal gymnastiekevenement dat net als de Olympische Spelen elke vier jaar georganiseerd wordt in een ander land. Een echt turnfeest waarbij turners/turnsters van jong tot oud van de gehele wereld bijeen zijn om zelf te demonstreren (in groepsverband), alsmede de demonstraties van elkaar te bekijken. Een uniek en fantastisch gebeuren met een sfeer van verbroedering, wat je niet snel vergeet. Wat ooit begon met 14 verschillende landen en ongeveer 5000 deelnemers, is intussen uitgegroeid tot een festiviteit met 55 verschillende landen en 21 000 deelnemers.

Programma
De Wereldgymnaestrada wordt geopend met een grote openingsceremonie, waarin het gastland een show opzet. De daaropvolgende dagen zijn er heel de dag door optredens in de centrale hallen. Buiten deze hallen worden er ook city performance georganiseerd in de omliggende dorpen, deze vinden meestal in de open lucht plaats. Er worden ook nationale avonden georganiseerd, waar elk land zijn specialiteiten tentoon kan spreiden en zijn kunsten kan laten zien. 's Vrijdags is er het FIG-gala, hier treden de creatiefste groepen nog een laatste maal op. De Wereldgymnaestrada wordt uiteindelijk afgesloten met een sluitingsceremonie, waarin het gastland van de volgende Wereldgymnaestrada ten slotte een show geeft.
DE WERELDGYMNAESTRADA 2023 GAAT PLAATS VINDEN IN AMSTERDAM!! Wij zullen dan ook deelnemen aan het sluitingsdeel welke door Nederland verzorgd gaat worden.

Oproep sponsoring Jubileum Kamp voor jeugdleden van O&O
In het kader van het 100 jarig bestaan van O&O organiseerde de JAC dit jaar een kamp voor jeugdleden van O&O! We vertrekken op vrijdag 13 september en komen zondag 15 september weer terug. De JAC is opzoek naar een of meerdere sponsors voor het Jubileumkamp. Hoe meer sponsoren hoe lager de kosten voor de kids en de organisatie. Kan jij ons te helpen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via PB op Facebook (/jac.oeno) of Instagram (/jacoeno).

Grote schoonmaak
Ook dit jaar zal de grote schoonmaak van de turnhal aan de Uilenvliet in het eerste deel van het nieuwe seizoen worden georganiseerd. U leest daarover meer in de september editie van deze nieuwsbrief

Geslaagd
Vrijdag 24 mei heeft Anne Bezemer examen gedaan voor KNGU niveau 3 opleiding. Hiervoor is zij geslaagd. Wij feliciteren Anne met het behalen van haar diploma en wensen haar veel lesgeef plezier!

Rommelmarkt
Na de rommelmarkt is er nog het e.e.a. verkocht voor een bedrag van €131,00 wat de totale opbrengst van de rommelmarkt van afgelopen april op het fraaie bedrag van € 793,00 heeft gebracht. Dank aan de initiatiefnemers Alice, Netty en Wil en uiteraard aan allen die zo hard gewerkt hebben deze fraaie opbrengst te realiseren. In het najaar zal er weer een rommelmarkt georganiseerd worden! Gaat u vast spullen sparen?!

RABO bank Clubkas Campagne
Dank aan allen die hebben meegedaan aan de Rabobank Clubkas Campagne. U heeft door uw keuze op onze club te laten vallen, maar liefst een bedrag van € 1006,-- in de clubkas gebracht. Dank daar voor.

Tweemaal goud voor Naomi Visser
In het Belgische Gent heeft Naomi Visser, lid van onze vereniging en trainend bij Topsport Noord in Heerenveen, met het nationale team bij de Flanders International Team Challenge het goud veroverd. In het individuele meerkampklassement wist Naomi Visser met haar sterke optreden het goud voor zich op te eisen.

Fifty Fitters in de Lindonk
Ons 100-jarig bestaan werd ook gevierd met de bewoners van De Lindonk. Een grote groep fifty-fitters zorgde voor een gezellige beweeg activiteit in De Brasserie Plexat in de Lindonk.Meer dan 20 dames van de maandagmiddag- en de woensdagavondgroepen onder leiding van Wil in ‘t Veld hadden vier dansen ingestudeerd op muziek die bij alle bezoekers goed in de het gehoor liggen.
In een korte inleiding vertelde Pauline over de 100 jaar dat O&O in Zwijndrecht actief was en nog is. Op het scherm verschenen beelden van vroeger. Kleding, gebouwen en oud leden passeerden de revue. Leuk te melden dat enkele dames in de zaal in hun jonge jaren ook actief zijn geweest bij O&O.

Daarna betraden de Fifty-Fit-dames de zaal en onder enthousiaste leiding van Wil demonstreerden zij de door haar bedachte choreografieën, die in de weken vooraf aan het optreden enthousiast waren ingestudeerd. Ook de gehele regie van dit optreden was in haar handen. Het resultaat was een waar succes! Tot slot trakteerde Jumbo supermarkt de bewoners nog een hapje en een drankje en werd er geproost op 100 jaar O&O.

Turnen dames
Op zaterdag 15 juni hadden de turnsters van de 4de divisie hun finale van de turncompetitie in de Uilenvliet met een heel mooi resultaat. Bij de voorgeschreven oefenstof zijn de teams 1ste, 2de en 3de geworden!! De pre-instappers hadden een individuele wedstrijd en wisten beslag te leggen op het zilver en brons. Bij de keuze oefenstof werd er beslag gelegd op de 1ste en 5 de plaats. Veel van turnsters van de 4 de divisie zullen 5 en 6 juli nog meedoen aan de individuele rayonkampioenschappen in de Ridderhal in H.I.Ambacht. Ook de pre instappers van de N3 zullen aan deze wedstrijd mee doen.

Kamp
De turnsters van de derde divisie gaan van 12 t/m 14 juli op kamp.

Tentoonstelling
Bent u al een kijkje wezen nemen in de “De Vergulde Swaen” in Zwijndrecht? In de Oudheidskamer De Vergulde Swaen (Rotterdamseweg 53 – 3332 AC Zwijndrecht) is er een tentoonstelling 100-jaar O&O. Op 29 maart vond de officiële opening plaats. De tentoonstelling is gratis te bezoeken vanaf 30 maart 2019 op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur. De tentoonstelling staat nog tot eind oktober van dit jaar.

Privacy Policy O&O
In het kader van de AVG heeft O&O een privacy policy opgesteld, naast het bijgevoegde item bij deze nieuwsbrief vind u onze privacy policy ook op de site.

Vakantierooster seizoen 2019-2020
Zomervakantie 20 juli t/m31 augustus
Herfstvakantie 21 oktober t/m 26 oktober
Kerstvakantie 23 december t/m 4 januari
Voorjaarsvakantie 24 februari t/m 29 februari
Paasvakantie 10 april t/m 13 april
Meivakantie 27 april t/m 9 mei
Hemelvaart 21mei
Pinksteren 1 juni
Zomervakantie 18 juli t/m 29 augustus

Koninklijke Erepenning voor O&O
Tijdens de op zaterdag 18 mei jl gehouden receptie ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan ontving O&O een Koninklijke Erepenning. Deze werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Robert Strijk. De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding die alleen door de Koning kan worden toegekend. Alleen verenigingen, stichtingen of instellingen kunnen deze ontvangen. De penning staat symbool voor het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten.

Voorzitter Pauline den Hartog en haar mede bestuurders waren onder de indruk en 'sprakeloos' van dit eerbetoon. Zo ook van de overige lovende speeches die de club ten deel viel van alle sprekers die op een zeer professionele wijze werden geïntroduceerd door dagvoorzitter Joyce van Rijn.
Jolanda de Witte bracht onder woorden het belang van O&O binnen de Zwijndrechtse samenleving. Zij liet de gemeentelijke felicitaties vergezeld gaan met een trottoirtegel met daarop het jubileumlogo van de vereniging. Het is aan de verenging of de tegel wordt opgenomen in bestrating van het Raadhuisplein of bij de turnhal aan de Uilenvliet.
Oud-Burgemeester Dominic Schrijer was ook één van de sprekers. Dominic belichtte vooral het belang om een leven lang te kunnen sporten van jong tot oud. En O&O biedt die mogelijkheden. Daarnaast pleitte hij nadrukkelijk voor het inzetten van vakleerkrachten in het onderwijs. De KNGU-ambassadeur Hans van Polanen vertegenwoordigde het bondsbestuur. Hij stond stil bij de functie van O&O als talentontwikkelingscentrum en als één van de vier nationale trainingscentrum voor jongens en heren. Daarnaast heeft O&O haar nodige steentjes bijgedragen binnen de KNGU. Namens de bond overhandigde hij de eerste nieuwe vlag “Dutch Gymnastics”.
Voormalig raadslid Siham Berrag Nahari prees de vereniging vooral voor haar vasthoudendheid tijdens het bouwtraject naar de huidige accommodatie. Ook uitte zij haar bewondering voor het “warme bad” wat de club haar leden biedt.
Tineke de Ruiter sprak namens de Stichting Maatschappelijk Belang Zwijndrecht . Zij liet haar lovende woorden vergezeld gaan met het overhandigen van een gloednieuwe “Grand Master-trampoline” en een 12-delig mattenpakket.
Tijdens de receptie was ook ruimte ingericht voor een vierkoppig panel bestaande uit wethouder o.a. sport Jolanda de Witte, Ron van Kempen, voorzitter stichtingsbestuur O&O, Remon Rooij, jongtalenttrainer en Kees Kappetijn vanuit de businessclub. Het gesprek leidde o.a. tot het belang van het veilig faciliteren van ook de breedtesport.
Ondersteund met het lied “Raise your glass” werd de receptie afgesloten met een proost op de volgende eeuw.

Walking Dinner
Aansluitend was er ’s-avonds een walking dinner voor de leiding en alle bestuurs-, commissie-, werkgroepleden georganiseerd, in zijn geheel op een geweldige wijze samengesteld, uitgevoerd en verzorgd door de barcommissie. De Cabaretgroep “Gemeentereiniging” zorgde op een fantastische wijze voor de muzikale en vooral humoristische omlijsting.

Agenda
22-23 juni NK Ahoy
29 juni Beweegbaan peuters en kleuters en pannenkoekenfeest
29 juni Open selectietest
30 juni Jubileum kampioenschappen voor recreanten en eindshow dansafdelingen
5-6 juli TD Individuele rayonkampioenschappen, H.I.Ambacht
7 t/m 13 juli Wereld Gymnaestrada
11 juli Opentraining Dance Crew
13 juli Sterrenslag
20 juli t/m 31 augustus Zomervakantie
13 t/m 15 september Jubileumkamp voor jeugdleden

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens